נראה שכולנו מסכימים שאפשר, וכדאי, ורצוי לסגור את שנת 2024 על שלל התלאות שהיא זימנה לנו, ולקדם בברכה ובתקווה את שנת 2025. נראה שהפעם, יש לנו את כל הסיבות בעולם להרים כוסית ולאחל לעצמנו שהשנה החדשה תהיה טובה אלינו, מעשירה ומאושרת, ובעיקר, שתהיה שנת חופש ושחרור לכולם.
וזה הזמן לשאול: איך באמת נרצה לחגוג את השנה החדשה?
מה באמת מדליק אותנו? אוכל מושקע, קוקטיילים בלתי נשכחים, אווירה מחשמלת או הופעות שלא מפסיקות להרים? אספנו עבורכם את כל המקומות הכי מדליקים לסגור את השנה כמו שצריך – עם חיוך על הפנים ובטן מלאה.
מזקקת מקאלן: אירועי יוקרה עם טוויסט וויסקי משובח
מה הכי מדליק אותנו? כשוויסקי הופך לאמנות.
מזקקת מקאלן חוגגת 200 שנות פעילות – ואם חשבתם שזו רק סיבה קטנה להרים, תחשבו שוב. ארבע מסעדות מובילות בישראל (פופ אנד פופ, שילה, פופינה, וויסקי בר מוזיאון) יארחו ערב בלתי נשכח שכולו מחווה לוויסקי היוקרתי. תפריטים ייחודיים, קוקטיילים בהשראת מקאלן, עיצוב מושקע ומוזיקה חיה – יש פה הכל כדי להפוך את ערב השנה החדשה למשהו שאי אפשר לשכוח.
וויסקי בר כתובת:אלוף דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביב. טלפון: 053-5495031
וויסקי בר ומקאלן. צילום: אסף קארלה
קפה נאפו: חגיגה איטלקית שכולה סטייל
מה הכי מדליק אותנו? סילבסטר בניחוח טורינו.
בלב קריית אונו, מסעדת קפה נאפו מוכיחה פעם נוספת שאיטליה תמיד מנצחת. בערב השנה האזרחית החדשה תתלבש המסעדה באווירה יוקרתית עם עיצוב חגיגי, תפריט מיוחד מיצירתו של השף שחר ברנע, וקוקטיילים מבר יצירתי במיוחד.
תפריט הספיישל לערב הסילבסטר בקפה נאפו משלב יצירתיות עם טעמים יוקרתיים שיסחפו אתכם. בין המנות המיוחדות שתוכלו לטעום בערב החגיגי: כבד אווז על ברוסקטה בליווי רוטב דמי גלאס עשיר וריבת שרי מתקתקה, טורטליני מוסר וארטישוק ממולא בקרם ארטישוק, מוגש עם רוטב ברבלאן, אגוזי לוז פריכים וקריספי ארטישוק (158 ₪), איירון סטייק חסה בג'וספר לצד רוטב דמי גלאס, חמאה ופירה חרדל גרגירי (148 ₪), ולקינוח – מסקרפונה תותים עם תותים טריים, דקואז וקולי פטל מרענן (68 ₪).
קפה נאפו כתובת: רחוב הדובדבן 7, קריית אונו. להזמנות: 03-6989819
קפה נאפו. צילום שירן כהן.
FLAME: קולינריה עילית עם ניצוץ של גאונות
מה הכי מדליק אותנו? כשמזמינים אותנו לחגיגה ליד המים.
במלון קרלטון תל אביב, מסעדת FLAME בהובלת השף אורן אסידו תקבל את 2025 בסטייל עם דיג'יי סוחף ומנות כמו זנב שור ברוטב יין או ספייסי שבאקייה טארטלט. נוף לים, יינות מובחרים ואווירה שכולה חמימות אלגנטית – מושלם לפתוח ככה שנה חדשה.
מינימום הזמנה לסועד: 350 ₪
מותנה בהזמנת מקום מראש. תקף ב 31.12.2024 החל מהשעה 18:00
פליים. כתובת: אליעזר פרי 10, תל אביב. טלפון: 053-2474297
פליים. צילום איתיאל כהן
צ'אטוצ'אק: תאילנד פוגשת את ישראל
מה הכי מדליק אותנו? סילבסטר בסגנון פול מון.
במסעדת צ'אטוצ'אק מצפה לכם חוויה תאילנדית אותנטית עם טוויסט מיוחד לסילבסטר. הארוחה תשלב מנות תאילנדיות קלאסיות ואהובות יחד עם ספיישלים ייחודיים מהתפריט, לצד מבצע קוקטיילים של 1+1 בסבב הראשון, שיעזרו להרים את האווירה. לקראת חצות, תחוו ספירה לאחור חגיגית, שתלווה בפלייליסט מקפיץ ומסיבת פול מון באווירה שכולה תאילנד.
תפריט המסעדה מציע מעל 40 מנות אותנטיות שמביאות את הטעמים של תאילנד עד אליכם. בין הראשונות: ים וואן סאן (סלט שקוף מרענן), לאב גאי יאנג (עוף קצוץ על גריל פחמים), פי גאי טוד (כנפי עוף תאילנדיות) ו-טוד מאן קונג (לביבות שרימפס פריכות).
בעיקריות תוכלו ליהנות ממנות כמו פאד קפאו מאקאה (מוקפץ בשר מתובל עם חצילים תאילנדיים), פלא מנאו (פילה דג מאודה ברוטב לימון עז טעמים), ו-פאננג קארי עשיר וסמיך.
לקינוח? בננה לוטי בטוויסט מפתיע שיסגור לכם את הערב בטעם בלתי נשכח.
צ'אטוצ'אק. כתובת: רח' המלאכה 4, נתניה להזמנות: 09-8855599
צ'אטוצ'אק. צילום: אפיק גבאי
נינה ביאנכה: יוקרה, מוזיקה וקוקטיילים משובחים
מה הכי מדליק אותנו? שילוב של טעמים מדהימים עם מוזיקה מנצחת.
נינה ביאנכה שבקריית עקרון מקבלת את השנה החדשה עם דיג'ית במצב רוח חגיגי, עיצוב אלגנטי, וקוקטיילים שהורכבו במיוחד לערב הזה.
בתפריט המיוחד לערב השנה האזרחית החדשה: קממבר צלויה עם לחם מחמצת, אגסים ביין, שקדים, בלסמי מצומצם ורוקט (51 ₪), סשימי דג לבן על גספאצ'ו גזר-הדרים וג'ינג'ר עם סלרי וגזר מוחמצים (86 ₪), קרודו דג לבן עם זיתים סורים, שמן פלפל אורפה, זרעי עגבנייה וטוויל מחמצת (86 ₪).
בעיקריות: פילה סלמון צרוב לצד סטייק דלעת, קרם ערמונים וצ'יפס ארטישוק ירושלמי (138 ₪), ניוקי סלק ברוטב חמאה ומרווה עם סלקים צלויים, אגוזי לוז ופרמזן (81 ₪), ו-טורטליני ערמונים עם שמנת, ערמונים ופרמזן (86 ₪).
נינה ביאנכה כתובת: סמטת ברקן 1, קריית עקרון להזמנות: 08-9480080
נינה ביאנכה. צילום: דוד מויאל
בנג'מין: ביסטרו בוטיק בהוד השרון
מה הכי מדליק אותנו? יין ללא תחתית.
השף דניאל שליט מחכה לכם בבנג'מין עם תפריט ייחודי של מנות פתיחה, עיקריות וקינוחים, יחד עם פרוסקו ללא הגבלה ודיג'יי שירים את האווירה
התפריט המיוחד לערב הסילבסטר:
תפריט ערב סילבסטר: לחם הבית עם ממרח איכותי למרכז השולחן. מנות פתיחה לבחירה: קרפצ'יו שייטל עם תאנים וסילאן, קרודו דג ים עם קונסומה תפוח וסומאק, או קולרבי צלוי עם גבינת צאן ואגסים. מנות ראשונות לבחירה: פולנטה מתירס טרי עם גבינת תום ופטריות, או חזה אווז עם בצל ממולא ועשבי תיבול. מנות עיקריות לבחירה: אוסובוקו טלה בבישול ארוך, פילה מוסר ים עם אספרגוס והולנדז תפוז דם, או ריזוטו סלק עם גבינת עזים וקראמבל אגוזים. קינוח זוגי למרכז השולחן: מרנג, בראוניז, קצפת ותותים.
סבב ראשון (19:00-19:15): 220 ₪ לאדם.
סבב שני (21:00-21:15): 250 ₪ לאדם.
בנג'מין. כתובת: סוקולוב 46, כיכר המושבה, הוד השרון. להזמנות: 053-9375359
בנג'מין. צילום: גיל אבירם
פסאדור: קרנבל ברזילאי בתל אביב
מה הכי מדליק אותנו? רקדניות ברזילאיות וקפוארה.
מסעדת פסאדור מציעה ערב סילבסטר שכל כולו ברזיל, עם מופעי רקדניות, בשרים פרימיום ואלכוהול ללא הגבלה. מתאים לאוהבי חוויות אקזוטיות – ולמי שמחפש סיבה לרקוד עד אור הבוקר.
הערב יחל מ-21:30, החוויה כוללת תפריט בשרים עשיר עם עשר מנות מובחרות, קינוחים, שתייה קלה, יין, בירה וקפיריניה ללא הגבלה. בין הבשרים: פיקנייה ברזילאית, אסאדו מעושן, בריסקט, צוואר טלה וקבב בטעמי שום ועשבי תיבול. לצד הבשרים יוגשו סלטים ותוספות מגוונות. האירוע ילווה במופע רקדניות ברזילאיות ואמן קפוארה, שיביאו את רוח הקרנבל למסיבה.
המחיר: 450 ₪ לסועד.
פסאדור. כתובת: יגאל אלון 94, תל אביב. טלפון: 053-6333460
BABA YAGA: קסם ג'אזי בניחוח רוסי
מה הכי מדליק אותנו? דמויות מיתולוגיות וג'אז חי.
בואו לחגוג את השנה החדשה באירוע BABA YAGA המסורתי ב-31.12, החל מ-21:30. בערב חגיגי ומעוצב יוגשו כ-30 מנות מדהימות מכל הסוגים, לצד אלכוהול פרימיום ללא הגבלה. האירוע יכלול מוסיקת ג'אז חיה, זמרת, הנחייה, דמויות מיתולוגיות כמו דד מרוז וסניגורצ'קה, ריקודים עם DJ ומוסיקה עד אור הבוקר. מחכים לכם לערב בלתי נשכח!
BABA YAGA כתובת: הירקון 12, תל אביב. טלפון: 053-9444039
מקום בלב: סילבסטר מלא באהבה ובטעמים מפתיעים
מה הכי מדליק אותנו? מנות שחוגגות יצירתיות.
חגיגה קולינרית בערב השנה החדשה עם תפריט ספיישל עשיר של זהר גבאי. בין המנות: פטה כבד עם גלייז יין אדום ואגוזי לוז (64 ₪), קונסומה בקר עם כיסוני בקר ועלי מנגולד (76 ₪), סלט שורשים חם מהטאבון (57 ₪), טורטליני גבינות בשלות בפונדו גבינות ופסטו (82 ₪), קרפצ'יו דג לבן בגספאצ'ו מלפפון (78 ₪), וברוסקטה טרטר בקר עם ויניגרט אסיאתי (76 ₪). לעיקריות: שיפודי פילה בקר עם צ'ימיצ'ורי ורוטב קארי עגבניות (98 ₪), פילה דג בטאבון עם ריזוטו קרם עגבניות וגבינת חלומי (128 ₪), וכיסוני ירקות עם איולי יוזו (66 ₪). חוויה בלתי נשכחת במיקום ייחודי.
מקום בלב. כתובת: פרדס משותף 5, רעננה. טלפון: 053-9440962
מקום בלב. צילום: אפיק גבאי
איך לבחור מסעדה לסילבסטר? טיפים חשובים לבחירת המסעדה
קודם כל, למה אתם מחכים? זה ממש בעוד כמה ימים! תתחילו לחשוב מה בא לכם לאכול ואיפה.
אתם זוג או קבוצת חברים? התאימו את המקום לקהל שלכם: אם אתם זוג מאוהב (או זוג, לא נתקטנן) לכו על מסעדה רומנטית עם תאורה מעומעמת ותפריט מושק. חברים וכאלה? חפשו מקום עם קוקטיילים בלי תחתית (או כאלה שעושים אחד פלוס אחד) ומסיבה שעושה חשק לרקוד עד הבוקר. משפחות? בדקו שהתפריט מגוון ושהילדים מקבלים משהו יותר מרק צ'יפס וקטשופ.
חשוב להזמין מקום מראש, אלא אם אתם בעניין של לחגוג את חצות בתור ליד השולחן של "אולי יתפנה". תחשבו מראש איזו חוויה קולינרית מתאימה לכם - תפריטים מיוחדים שכוללים מנות שאי אפשר להגות או פשוט אווירה יוקרתית שתיתן לכם תחושה של מיליונרים ללילה אחד. מה שלא תבחרו – תכננו מראש, ותזכרו שחיוך של המלצר ויין טוב עושים חצי מהחוויה!
להזמנת מקום במסעדות המובחרות - הקליקו
תמונת שער באדיבות מסעדת פסאדור. צילום: אסף קארלה
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת