צילום: שני רייך
בואו ניקח צעד אחורה. הקורונה אמנם משתוללת, אבל למבקר החביב עליכם יש משימה – לבקר במסעדת וייס שבמרכז תל אביב ולכתוב כמה הגיגים. התקשרתי לארז ורוי והזמנו שולחן לשעה מוקדמת על מנת לחמוק מהעומס התל אביבי הידוע (גם אני שמעתי את ליברמן).
הפתעות בצלחת
הגעתי למסעדה נעימה עם תאורה חמימה ומוזיקת רקע מעולה (בניגוד לקולדפליי המשעממים שדוחפים בכל בית קפה שכונתי). ארז ורוי איחרו, אז התפנקתי בינתיים בהפוך מצוין וקשקשתי עם המלצרית, שסיפרה לי שהמסעדה היא מסעדת שף צרפתי, עם תפריט עונתי מתחלף, אשר שמה דגש חזק על חומרי גלם איכותיים.
כשארז ורוי הגיעו סוף סוף, לקחנו ארוחת טעימות וסמכנו על המלצרית שלנו. ספוילר – הבחירה היתה נכונה (ספוילר נוסף – ברוס ויליס היה מת כל הזמן בחוש השישי).
מסעדת WEISS, צילום: לוקץ'
לראשונות הופתענו בקצף כרישה, ארטישוק ירושלמי, ברוסקטה אנשובי וסלמון וטרטר דג. קצף הכרישה היה לא פחות מקסום. מתאבן מלא בטעם צ'יפס כרישה פריך מעל. הארטישוק הירושלמי זוגג בגלייז סילאן וחמאת שקדים והיה נהדר. הברוסקטה – זו עם איולי האנשובי והרייט סלמון היתה כיפית במיוחד, הסלמון בושל בבישול ארוך היה עדין ושמיימי. טרטר הדג – היה מרענן מאד והגיע עם קולורבי מוחמץ.
מסעדת WEISS, צילום: לוקץ'
רוי, ארז ואני, ניהלנו שיחה על כך שמסתמן שזו אחת המסעדות הטובות בארץ. אני ורוי התפלצנו כהרגלנו סביב השאלה לאיזה מסעדות מגיע כוכב מישלן (רוי לא הסכים לבית הפנקייק – כפרה עליהם), והמשכנו לעיקריות.
לעיקריות לקחנו ברולה שורש פטרוזיליה, ספגטיני זוקיני, לחי עגל ופילה דג ים. הברולה היה מטורף. קרם ברולה עשוי באופן מדהים עם שילוב של טעמים מלוחים ומתוקים. הספגטיני – היה מעולה. מנה ירוקה וקלילה, עם רוטב קאצ'ו א פפה מחמיא.
מסעדת WEISS, צילום: לוקץ'
לחי העגל בבישול ארוך הייתה עם טעמים חזקים של דמי גלאס ובשר נימוח יותר מהפירה של ז'ואל רבושון. פילה דג הים היה עשוי מצוין, לצד כרוב בציר דגים שמבחינתי – היה טוב לא פחות מהדג.
בשלב הזה, שלושתנו כבר דוברים צרפתית, חולמים על לפרוש לנורמנדי (או לפלוש לנורמנדי) וסאלוט לקינוח.
לקינוחים לקחנו – בישקוטי ואספרסו, וגם בראוניז קרמל מיסו וקרם לימון עם גלידת טימין. הבישקוטי היה טעים מאד, מעין גרסה מעניינת ומיוחדת לטירמיסו. הבראוניז קרמל מיסו היה דחוס בטעמי שוקולד מעולים והגיע עם קראנץ' פקאן פריך במיוחד. מסעדת WEISS, צילום: לוקץ'
קרם הלימון הגיע עם בצק פריק לצד גלידת טימין והיה גולת הכותרת. מנה נפלאה שנותנת לך אגרוף מפוצץ בטעמים שונים בכל ביס.
החשבון – יצא 966 שקלים לשלושתנו. שמחנו לשלם אותו עבור החוויה המטורפת שזכינו לה.
לסיכום – מסעדת וייס בתל אביב, מומלצת בחום רב, לכל חובבי הגורמה. חוויה לא פחות מבלתי נשכחת – מובטחת.
מסעדת WEISS, הרצל 2 תל אביב, 053-4261325
עד לפעם הבאה – אני הייתי לוקץ'.
שיהיה בון אפטי.
*המבקר לא שילם על הארוחה
כתבות נוספות של לוקץ'
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת