אז למרות שמדובר באחד המאכלים המוכרים בארצנו, פסטיבל החומוס, שיתקיים בין התאריכים 9-13 במאי – הוא ראשון מסוגו. הפסטיבל יכלול שלושה מסלולים מרכזיים, עם מגוון אטרקציות, ושפים שיבחרו מאכל מוכר אחד המבוסס על שני מרכיבים בלבד, ועדיין מצליח להשאיר אותנו מרותקים ומוקסמים מהטעם שלו שוב ושוב- החומוס.
האטרקציות בפסטיבל
3 מסלולים מרכזיים ילוו את הפסטיבל: דוכני חומוסיות במתחם שרונה מרקט, בהם "החומוסרייה" (חכו, יש למה לצפות בהמשך...), סיורים מודרכים בעקבות חומוסיות מסורתיות ב-5 ערים גדולות (גם לזה נגיע), וכמובן, האטרקציה של הפסטיבל, במסגרתה 7 שפים מובילים יהפכו את המסעדות שלהם למשך יום אחד בלבד - ביום שישי, ה-13 במאי - לחומוסיות על!
כך למשל, יהפכו השפים: עידו פיינר ענר בן רפאל, אורן אסידו, חמודי אבולעפיה, ג'ייק סייטוביץ וארז קומרובסקי - את המסעדות עם הקו המאוד מאורגן ומדויק שלהם לחומוסיות שיעניקו לנו זווית אחרת, שונה, אבל עדיין, מאוד טעימה על המאכל הכי ישראלי שיש. בין השילובים המעניינים, אפשר יהיה למצוא חומוס אורגני מגינת הירק, קרפ חומוס, חומוסים עם טכניקות בישול שונות ועוד כמה שילובים שבמבט ראשון נראים הכי הזויים שיש - בטח כאשר אנו מדברים על הישראלי השמרן שרוצה ומכיר את החומוס שלו בצורת חומוס נקי, עם גרגרים, עם פול וביצה או עם מסבחה.
פסטיבל החומוס הולך לשנות לנו קצת את החשיבה שהכרנו.
חגיגת חומוס, צילום: יניב גור אריה
עוד לפני הטעימות בחומוסיות העל החדשניות, ניתן יהיה לבקר במהלך 5 סיורי הפסטיבל בסיורי החומוס המתחקים אחר סודות החומוס, מזמינים את הקהל הרחב לצעוד בדרכים נסתרות ולגלות טעמים בלתי נשכחים בחיפה, עכו, נצרת, ירושלים ותל אביב. בין הסיורים:
בין גברי לנשי - סיור החומוסיות בעכו העתיקה- אחת הערים שהולכות, נושמות ומתכתבות עם חומוס, בהדרכת יאלל'ה בסטה.
הסודות של הוואדי - לא צריך לנסוע רחוק מעכו והנה אנחנו בחיפה עם סיור החומוסיות הכי נחשבות בהדרכת עדי זילברשטיין.
פשטות מדויקת - ממשיכים בצפון. סיור חומוסיות בנצרת בהדרכת גיל להב, שף המתמחה בסיורים קולינריים לקבוצות.
רב תרבותיות בצלחת - הגענו לבירה. סיור חומוסיות בעיר העתיקה בירושלים בהדרכת יאלל'ה בסטה, מחכה לחך שלכם שאוהב להתפנק על החומוס הירושלמי.
חומוס והעיר הגדולה - סיור על גלגלים בתל אביב בהדרכת יואב לביא, מדריך טיולי אופניים וצלם ותיק שחיבר את הספר "רוכבים בשביל החומוס" ביחד עם ירון גוטמרק.
יש למה לחכות.
"חומוס בקטע שונה", צילום: יניב גור אריה
הוקוס, פוקוס - חומוס!
אחת האטרקציות הבולטות למגיעים אל מתחם פסטיבל החומוס שבשרונה מרקט, היא "החומוסריה", כאשר מלבד השם המסקרן, מחכה לבאים אליה אטרקציה מעניינת מאוד, בדמות הכנה אישית ומהירה של "חומוס בלחיצת כפתור". יש דבר כזה!
יניב גור אריה, השף של "חומוס אחלה", מספר: "ב'חומוסריה' אנחנו נראה דרך חדשה להגיש חומוס. כל אחד יוכל לבנות את מגוון התוספות המתאים לו בלחיצת כפתור".
שף יניב גור אריה, צילום: אורן לוקסמבורג
איך זה נעשה?
"בעזרת מכונה מאוד מיוחדת, שבה - בצד אחד יש גרגרי חומוס מבושלים ומתובלים, ובצד השני יש טחינה גולמית. המכונה יודעת להזרים מראש כמות מדויקת של טחינה וחומוס, ובעזרת מערבל מיוחד, יכולה להוציא החוצה חומוס שנטחן באותו רגע, רך ונקי. כל מנה לוקחת להכנה במשך 15 שניות".
ממש כמו פרוזן יוגורט או גלידה אמריקאית ממכונה?
"ממש כך. חילקנו את התוספות ל-3 קטגוריות: תוספות חמות של גרגרים חמים או תיבול שווארמה, רטבים – שום לימון חריף, או חריף אש, והקטגוריה השלישית היא טופי מפטרוזיליה עם דוריטוס או קפה תורכי. כל דבר כזה נבדק ונטעם, ואנחנו יודעים שזה יוצא טעים ומוצלח. זה הופך את כל הדבר הזה לחגיגה מיוחדת".
מה ייחשב כהצלחה?
"אני מסתכל רחוק. החומוס פה כדי להישאר ובהחלט אני שואף שיהיו פסטיבלים ,2 3 ו-10".
פסטיבל החומוס הראשון – 9-13 במאי במתחם שרונה מרקט ובמסעדות נבחרות.
לתכנית הפסטיבל המלאה ולהזמנות - לחצו כאן
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת