כדורי אש, גלי צונאמי, מגפות, שיטפונות, והתפרצות הר געש, הם רק חלק מההתרחשויות שתחזיות בעולם צופות ליום ה-21 במאי הקרב ובא. על פי האמונה הרווחת, סוף העולם היה אמור להתרחש ב-21 למאי 2011. הרולד קמפינג, שדרן רדיו נוצרי היה בטוח שבתאריך הזה ישו יחזור לעולם כשעל פני כדור הארץ ינחתו כדורי אש, גופרית וצרות אחרות, מה שלא קרה. מה שכן קרה זה שמאז ועד היום חוגגים בארץ וברחבי העולם את סוף העולם. אז... לקראת יום סוף העולם הבינלאומי, רכזנו עבורכם את הסעודה האחרונה שלכם, את מנות הגורמה הכי מושחתות - בלי חשבון כלכלי, בלי חשבון קלורי, בלי ייסורי מצפון אלא נטו אכילה וכמה שיותר וכמה שיותר טעים!
הסעודה האחרונה באיטליאנו דה לה קוסטה – גורמה איטלקי ליום סופני!
מנחם, טעים, גורמה – אלו המילים הראשונות שעולות בראש בארוחת השחיתות שלכם באיטליאנו שתטיס אתכם לארץ המגף עם חדווה קולינרית שטרם פגשתם! השף חמודי אוקלה מביא את מיטב המטבח האיטלקי – פיצות, פסטות, פוקאצ'ות ומנות בשרים והכל מושלם, עשוי במקום וטעים להפליא! והבשורה הטובה היא שתוכלו לאכול כמה שרק מתחשק כי סוף העולם וזה.
בפתיחה – פטה כבד המתקתק וניוקי ארטישוק ירושלמי.
בראשונות – פיצה פפרוני עגל או כל פיצה אחרת שחשקה נפשכם כי כולן נאפות בטאבון של המסעדה ומשובחות במיוחד!
בעיקריות – ריזוטו נירו וסי פוד – ריזוטו שחור, מיקס פירות ים, ביסק סרטנים, אפונת גינה ופרמז'ן מנה מושלמת שאסור לכם לוותר!
בקינוחים – שווה לתקלט בין שני קינוחים כי היום מותר, מנת הזפולה - ופגניות ריקוטה, קציפת תפוז, קרם שוקולד לבן, גלידת מסקרפונה, דובדבני אמרינה וקרמבל קינמון ומנת הברולה וניל הקלאסי.
איטליאנו דה לה קוסטה, העלייה השנייה 96, חיפה, 053-4247175
צילום: איטליאנו דה לה קוסטה
ביף בהר – לסוף עולם קרניבורי
מסעדת בשרים שנמצאת בגליל המערבי עם נוף מושלם וקרניבוריה במיטבה! במסעדה תמצאו מאכלים איכותיים, מגוון סוגי בשרים מפנקים ותבשילי קדרה וברביקיו שישאירו אתכם עם טעם של עוד.
בפתיחה – פלטת סלטים עם עשרה סוגי סלטים – אסור לוותר!
בראשונות - בייגל גלילי וברולה כבד אווז הבלתי נשכח
בעיקריות – "סחרחורת בשר" – אנטריקוט 200 גרם, 100 גרם צלעות וכבד אווז לצד צ'יפס או פוטיטוס.
בקינוחים – עוגת גבינה פירורים עם משולש מרנג, רוטב פירות יער ומקרון קרנצ'י.
ביף בהר, מושב יערה, 053-2729369
צילום: ביף ביער
ROOTS – סוף עולם לבנטיני מוגזם מרוב שטעים!
מסעדת 'רוטס' תחבר אתכם לשורשים של האוכל הלבנטיני עם טעם משובח! השף המוערך אורי ארנולד אמון על שלל מנות בשרים מופלאות של כבש, טלה, עגל לצד מנות דגים ותבשילים מנחמים וטעימים.
בפתיחה – חייבים להתפנק על מגז מזטים – חומוס, לאבנה, עגבניות צלויות, זיתים, טחינה, סלט פטוש, קובה עגל, עלי גפן ממולאים ולחם מהטאבון.
בראשונות – סיניה חציל ושוארמה דג.
בעיקריות – אנטריקוט עגל ובקלאווה טלה.
בקינוחים – מלבי, סיגר מרציפן עם רוטב פירות יער ומנת קרם ברולה כדי להתפרע עד הסוף!
רוטס, ויצמן 1, יפו העתיקה, 053-9349066
צילום: רוטוס
LA VACA LOCA – ארוחת שחיתות של אושר
מסעדת בשרים מהוותיקות ומוצלחות ביותר שיש, מקדש מושלם לאוהבי הבשר והאוכל הדרום אמריקאי. במקום תמצאו את כל סוגי הבשרים המשובחים שרק חלמתם לקבל ובכל כמות אפשרי, כי אם כבר לעבור לעולם שכולו טוב - אז רק ככה.
בפתיחה – לחם הבית עם מגוון מטבלים.
בראשונות – סלצ'יצ'ה – נקניקייה דרם אמריקאית פיקנטית.
בעיקריות – מיקס בשר 700 גרם שמתאים לשני סועדים או לסועד קרניבורי במיוחד – ואסיו, אסאדו, פרגית או סינטה, בליוו ירקות קלויים וחצאי תפ"א מהגריל. תוספת צ'יפס בטטה או פאפאס אל פאגו – תפו"א מהמדורה.
בקינוחים - סופלה שוקולד עם גלידת ווניל.
LA VACA LOCA, מדינת היהודים 60, הרצליה, 053-4272383
צילום: לה ווקה לוקה
AMORE MIO – ארוחת שחיתות איטלקית בלי חשבון
חלק מהכיף של יום סוף העולם זה שמותר לכם להנות מכל העולמות בלי להתחשב בג'ינס הסקיני החדש שלכן כשהפינוק המושלם הוא סעודת מלכים איטלקית שתטיס אתכם לאיטליה ברגע שלפני...
בפתיחה – ברוסקטה פומודורו עם מנת אנטיפסטי גדול הכוללת: חצילים עם רוטב עגבניות ופרמזן, בטטה עם טימין, פטריות שמפיניון, פלפלים, שום קונפי, שעועית ירוקה עם זיתי קלמטה, גזר וגבינת פטה
בראשונות – פיצה ציו דינו הכוללת רוטב עגבניות, מוצרלה, סלמי, גמבה ובצל או כל פיצה אחרת כי כל הפיצות פשוט מושלמות!
בעיקריות - מנת פסטה ציו ג'ובאני - חונק כמרים ברוטב עגבניות, חזה אווז מעושן, סלמי, פסטו ופטרוזיליה לצד ריזוטו פטריות בחמאה וכמנת בשר מומלת מנת ה'טליאטה די מנזו'
פרוסות סינטה בקר מיושן מונחות על צלחת לוהטת עם תפוחי אדמה.
בקינוחים – טירמיסו וקרם ברולה ולתקלט בין שניהם עם שתי כפיות וחיוך ענק!
אגב, אמורה מיו מתמודדת בתחרות best of rest בקטגוריה - המסעדה האיטלקית הטובה ביותר. אם בא לכם לסיים איתה - היכנסו והצביעו.
אמורה מיו, אבן גבירול 100, תל אביב, 053-9426944
צילום: אמורה מיו
וופל בר – להמתיק את הסוף עם מנות מושחתות וטעימות
ההזדמנות המושלמת שלכם לאכול כפי יכולתכם במקום הכי מושחת ומתוק שיש בוופל בר – עוגיות, עוגות, גלידות, קצפות ומברוק תוכלו ללעוס ולבלוס כמה שיותר ויפה שעה אחת קודם!
בפתיחה- וופל בלגי עם ממרחי שוקולד שונים שלא יהיה משעמם חלילה.
בראשונות – קרפ קפה כדי שתהיו ערניים להמשך.
בעיקריות – פנקייק ניו יורק עם ריבת חלב, נוטלה, קצפת, גלידות ועוד.
בקינוחים – מילק שייק חצי ליטר של אייס קרמל ואתם מסודרים לסוף.
וופל בר, מנחם בגין 21, מודיעין, 053-9378429
צילום: וופל בר
בני הדייג – סעודת דגים ליום מקסים (ואולי אחרון?)
אי אפשר לקרוא לעצמכם קולינריים או מביני עניין בלי שחרשתם על מנות הדגים של בני הדייג על סניפיו השונים. זה המקום המושלם לארוחת שחיתות כי המנות גדולות וטעימות, יש שפע של סלטים, אווירה טובה ונוף לים שיזכיר לכם מהי רומנטיקה אמיתית וממה אתם עתידים להיפרד. אצל בני הדייג - הכל טרי, טעים וישר מהים – דגים, פירות ים, מנות פתיחה וכל מה שתרצו.
בפתיחה – 10-14 סוגי סלטים כולל לחם הבית שיפתחו לכם את התיאבון
בראשונות – טרטר דג לבן וקבבוני דגים מטוגנים.
בעיקריות – מיקס דגי ים לצד תפוחי אדמה לצד פילה סלומון המושלם או פלטת פירות ים מוקפצים.
בקינוחים - עוגת טופי חמה ועוגת ביסקוויטים ולחסל את שתיהן בשקיקה והנאה!
גם מסעדת בני הדייג בנמל תל אביב מתמודדת בתחרות המסעדות הגדולה של ישראל. אם אתם בעדה - הצביעו לה.
בני הדייג חדרה, כפר הים 1, 053-7103376,
בני הדייג תל אביב, יורדי הסירה 1, 053-9444154,
בני הדייג ראשון לציון, הטיילת 19, 053-7934181
צילום: בני הדייג
טלביה – ארוחת גורמה צרפתית שעושה טוב לקראת הסוף
אם כבר זמננו תם אז למה לא לחגוג ב'הכי' אלגנט שיש? מסעדת טלביה היא מסעדת שף המציגה תפריט צרפתי הכולל את מיטב מנות המטבח הצרפתי והכל בגורמה הכי מושלם שתקבלו כאן!
בפתיחה - ברוסקטה דג כבוש עם איולי קיסר, בצל ירוק, צנונית, שרי ביחד עם מנת עיג'ה בלחם קסטן לבן.
בראשונות – צלחת גבינות מתחלפות עם ריבה, אגוזים ולחם הבית לצד סלט עלים עונתי.
בעיקריות - תבשיל בורגיניון, פירה, ירקות שורש לצד פפרדלה בחמאה לימונית שאסור לוותר עליה!
בקינוחים - מדובר בעוגות מתחלפות המוצגות בוויטרינה, לא משנה מה תבחרו
קחו מראש שתיים – כי מה אכפת לכם וכי זה מושלם!
טלביה, שופן 5, ירושלים, 053-9370856
צילום: טלביה
מיתוס – המיתוס הנכון לסוף עולם מפטם
אם כבר הגיע סוף העולם ואילת בסכנת צונאמי אז רגע לפני שווה לכם ללכת למיתוס ו"לעוף" על ארוחת שחיתות מעולה, המסעדה הוותיקה בניצוחו של השף קובי עבד מציעה לכם מגוון מנות שיספקו לכם ארוחת שחיתות מטורפת וטעימה במיוחד.
בפתיחה – לחם על אבנים עם מתבלי הבית וזיתים עם סלט עגבניות שטח.
בראשונות – סוכריות עוף עם סיגר עגל וטחינה בצבעים.
בעיקריות – פלטת קרניבור המהממת עם אנטריקוט, פילה בקר, מרגז, אסקלופ פרגית, קבב, בליווי ירקות מהמדורה – מנה משביעה המיועדת לקרניבורים מקצוענים!
בקינוחים - עוגת שוקולד לוהטת עם מסקרפונה בליווי של קוקטייל פינקליידי.
מיתוס, הים 3 אילת, 053-8096775
צילום: מיתוס
מקס ברנר – מה שנאמר אם אין לחם תאכלו עוגות וקינוחים וקצפת וכמה שיותר קלוריות!
אי אפשר לדמיין את הארוחה האחרונה שלנו בלי מקס ברנר על סניפיו השונים כי זה המקום הנכון, התפריט הנכון והמנות הנכונות לשחיתות קולינרית לשמה! השתוללות של כל מה שטוב בעולם הזה... אז כל עוד אתם כאן, שימו טייץ או מכנסים רחבים, הפשילו שרוולים וגשו למלאכה!
בפתיחה – טוסט ים תיכוני – פשוט כי זו מנה טעימה והמנה היחידה המלוחה שתכין אתכם למתוק שבדרך!
בראשונות – מנת שרינג זוגית שתפתח לכם את הצ'אקרות, הלב והקלוריות – וופל בננה ספליט וקצפת, מיני סופלה שוקולד, מיני קרפ שוקולד ונוגט, מיני מילקי מקס עוגיות, כדור גלידה מרשמלו, מרנג ועוד
בעיקריות – קראק פאי או פיצת שוקולד
בקינוחים – צ'אי שוקולד ואנדוקרינולוג לבדיקת סוכרים בדם.
צילום: שאטרסטוק
**חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת