בשנים האחרונות, עוגות הלוטוס הפכו לפופולריות במיוחד בארצנו הקטנה. הטעם המתוק והממכר של הלוטוס, גרם לעוגות הלוטוס, בוורסיות שונות ומגוונות שלה, להימצא כמעט בכל בית שיש בו פודיז, במיוחד לקראת שבועות. הלוטוס כבש בסערה את ישראל, וניתן למצוא אותו על המדפים כעוגיות ביסקוויטים משגעות, ואפילו כממרח לוטוס שקל להתמכר אליו. אז לכבוד חג השבועות - אספנו עבורכם שלושה מתכונים שווים במיוחד לעוגות לוטוס מושלמות.
צילום: שאטרסטוק
"זו העוגה המנצחת שלי, והיא אהובה במיוחד על הנכדים שלי", מספרת דורית. "היא פשוטה מאוד להכנה, מכינים אותה כמו עוגת ביסקווטים רגילה, והלוטוס זה הטוויסט הייחודי שאני מוסיפה לה בשנים האחרונות - והיא באמת העוגה האהובה ביותר אצלנו בבית. בערב חג השבועות אגיש אותה כקינוח כמובן, ואין לי ספק שהיא תהיה הראשונה להיזלל".
שרוול וחצי של ביסקוויטים לוטוס
2 יחידות של שמנת מתוקה
1 שוקולד מריר
2 פודינג אינסטנט וניל
כוס נס קפה מוכן עם חלב
כוס חלב
30 גרם חמאה
1 כפית קקאו + שוקולד מריר + 30 גרם חמאה
העוגה של עדן. צילום: עדן טיבי
"העוגה הזאת נותנת מענה לכל מי שרוצה לשמור על אורח חיים בריא, אבל לא רוצה להתנזר לחלוטין מקינוחים", אומרת עדן. "ובחג השבועות לגמרי אפשר להתפתות לקינוחים המדהימים שהחג הזה יודע להציע. אז מי שנמצא תחת תפריט תזונה מסוים, ולא רוצה לחרוג יכול פשוט להכין את העוגה הבריאה ודלת הקלוריות הזו, שעונה על הצורך של אכילת קינוח טעים. המון אנשים שניסו את העוגה שהעליתי באינסטגרם טוענים שהיא מאוד טעימה, ומשביעה מאוד כי יש בה המון חלבון. בנוסף, היא מאוד פשוטה להכנה, ככה שאין צורך בידע מקדים במטבח כדי להכין אותה".
5 עוגיות לוטוס
2 כפיות חלב דל
2 כפיות ממרח לוטוס קראנץ׳
יוגורט פרו 0 אחוז שומן
יוגורט פרו קרמל מלוח
כף מסקרפונה
כפית ממרח לוטוס קראנץ׳
ניתן להוסיף לקישוט 2 יחידות עוגיות לוטוס
גורסים את עוגיות הלוטוס יחד עם ממרח הקראנץ והחלב, משטחים בתבנית אינגליש קייק,
לאחר מכן נכניס למקפיא ל-10 דקות.
נשים בקערה את גביעי היוגורט וכף המסקרפונה נערבב עד לקבלת מרקם רך נוסיף את ממרח הלוטוס קראנץ' נערבב עד לקבלת בלילה אחידה.
נשפוך את המלית לתבנית עם בסיס העוגה לאחר שיצאה מהקפאה ונשטח.
נכניס את העוגה למקפיא לכ-3 שעות להתייצבות.
לאחר מכן ניתן להוסיף לקישוט את העוגיות המפוררות.
לפני שנאכל נפשיר מעט את העוגה כ 10 דקות
ובתאבון!
ערכים תזונתיים לפרוסה בחלוקה ל10-
80 קלוריות
5 גרם חלבון
למתכונים נוספים, כנסו לעמוד האינסטגרם של עדן.
צילום: שאטרסטוק
"אני אופה חובבת ואני אוהבת להתנסות בהמון סוגים של עוגות ועוגיות, אבל אני חייבת לציין שתמיד כשאני מכינה את עוגת הלוטוס היא נחטפת כל-כך מהר שאני אפילו לא מספיקה לטעום", מספרת יפית, "אני אמא לילדים קטנים, ועוגת הלוטוס מכבבת אצלנו בבית. ותמיד כשאני מכינה אותה, זה לגמרי אירוע - הילדים מתאספים סביבי, טועמים תוך כדי ההכנה, ובעיקר מאוהבים בעוגה הזו! ולא משנה איזה עוגה אני אכין, אף אחת לא תגמר כל-כך מהר כמו עוגת הלוטוס".
500 גרם ביסקוויט לוטוס
100 גרם חמאה
2 יחידות של שמנת מתוקה (500 גרם)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
2 יחידות של אינסטנט פודינג
כפית תמצית וניל
2 גביעים של גבינה לבנה 5% (500 גרם)
2 יחידות של שמנת חמוצה
אופן הכנה
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת