נגישות
נגישות

עוגת לוטוס – 3 מתכונים נפלאים לעוגה המנצחת!

לכבוד חג השבועות, קיבלנו מכם שלושה מתכונים של עוגות חלביות נהדרות, עם מרכיב פופולרי וטעים במיוחד – הלוטוס כמובן! הפרטים הטעימים בפנים

חדשות האוכל חדשות מהצלחת
סתיו קורן
תאריך פרסום: 30/05/2022, 18:04
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בשנים האחרונות, עוגות הלוטוס הפכו לפופולריות במיוחד בארצנו הקטנה. הטעם המתוק והממכר של הלוטוס, גרם לעוגות הלוטוס, בוורסיות שונות ומגוונות שלה, להימצא כמעט בכל בית שיש בו פודיז, במיוחד לקראת שבועות. הלוטוס כבש בסערה את ישראל, וניתן למצוא אותו על המדפים כעוגיות ביסקוויטים משגעות, ואפילו כממרח לוטוס שקל להתמכר אליו. אז לכבוד חג השבועות - אספנו עבורכם שלושה מתכונים שווים במיוחד לעוגות לוטוס מושלמות.

המתכון של דורית, אמא וסבתא מהדרום - עוגות ביסקווטים בגרסת הלוטוס

צילום: שאטרסטוק

"זו העוגה המנצחת שלי, והיא אהובה במיוחד על הנכדים שלי", מספרת דורית. "היא פשוטה מאוד להכנה, מכינים אותה כמו עוגת ביסקווטים רגילה, והלוטוס זה הטוויסט הייחודי שאני מוסיפה לה בשנים האחרונות - והיא באמת העוגה האהובה ביותר אצלנו בבית. בערב חג השבועות אגיש אותה כקינוח כמובן, ואין לי ספק שהיא תהיה הראשונה להיזלל".

מצרכים

שרוול וחצי של ביסקוויטים לוטוס

2 יחידות של שמנת מתוקה

1 שוקולד מריר

2 פודינג אינסטנט וניל

כוס נס קפה מוכן עם חלב

כוס חלב

30 גרם חמאה

לציפוי

1 כפית קקאו + שוקולד מריר + 30 גרם חמאה

אופן הכנה

  • מסדרים בתבנית מרובעת שכבת ביסקוויטים לוטוס.
  • מרטיבים את הביסקוויטים עם כוס נס הקפה.
  • מקציפים שמנת מתוקה, עם אינסטנט וניל וכוס חלב ומורחים על הביסקוויטים.
  • מוסיפים שלוש שכבות של הביסקוויטים עם הנס קפה והשמנת המתוקה.
  • בשכבה האחרונה מרטיבים את הביסקוויטים עם הקפה, ומעל מורחים את הציפוי שהכנתם.
  • לאחר מכן יש להכניס למקרר ל-24 שעות, או להקפאה לארבע שעות – במידה ואתם רוצים להגיש את העוגה באותו יום.

מתכון לעוגת לוטוס של עדן טיבי, יוצרת תוכן ומאמנת לאורח חיים בריא - עוגת לוטוס דיאטטית

העוגה של עדן. צילום: עדן טיבי

"העוגה הזאת נותנת מענה לכל מי שרוצה לשמור על אורח חיים בריא, אבל לא רוצה להתנזר לחלוטין מקינוחים", אומרת עדן. "ובחג השבועות לגמרי אפשר להתפתות לקינוחים המדהימים שהחג הזה יודע להציע. אז מי שנמצא תחת תפריט תזונה מסוים, ולא רוצה לחרוג יכול פשוט להכין את העוגה הבריאה ודלת הקלוריות הזו, שעונה על הצורך של אכילת קינוח טעים. המון אנשים שניסו את העוגה שהעליתי באינסטגרם טוענים שהיא מאוד טעימה, ומשביעה מאוד כי יש בה המון חלבון. בנוסף, היא מאוד פשוטה להכנה, ככה שאין צורך בידע מקדים במטבח כדי להכין אותה".

מצרכים

5 עוגיות לוטוס

2 כפיות חלב דל

2 כפיות ממרח לוטוס קראנץ׳

מצרכים למלית העוגה -

יוגורט פרו 0 אחוז שומן

יוגורט פרו קרמל מלוח

כף מסקרפונה

כפית ממרח לוטוס קראנץ׳

ניתן להוסיף לקישוט 2 יחידות עוגיות לוטוס

אופן הכנת בסיס העוגה

גורסים את עוגיות הלוטוס יחד עם ממרח הקראנץ והחלב, משטחים בתבנית אינגליש קייק,

לאחר מכן נכניס למקפיא ל-10 דקות.

אופן הכנת מלית העוגה

נשים בקערה את גביעי היוגורט וכף המסקרפונה נערבב עד לקבלת מרקם רך נוסיף את ממרח הלוטוס קראנץ' נערבב עד לקבלת בלילה אחידה.

נשפוך את המלית לתבנית עם בסיס העוגה לאחר שיצאה מהקפאה ונשטח.

נכניס את העוגה למקפיא לכ-3 שעות להתייצבות.

לאחר מכן ניתן להוסיף לקישוט את העוגיות המפוררות.

לפני שנאכל נפשיר מעט את העוגה כ 10 דקות

ובתאבון!

ערכים תזונתיים לפרוסה בחלוקה ל10-

80 קלוריות

5 גרם חלבון

למתכונים נוספים, כנסו לעמוד האינסטגרם של עדן.

המתכון לעוגת לוטוס פירורים של יפית - אופה חובבת מאשקלון

צילום: שאטרסטוק

"אני אופה חובבת ואני אוהבת להתנסות בהמון סוגים של עוגות ועוגיות, אבל אני חייבת לציין שתמיד כשאני מכינה את עוגת הלוטוס היא נחטפת כל-כך מהר שאני אפילו לא מספיקה לטעום", מספרת יפית, "אני אמא לילדים קטנים, ועוגת הלוטוס מכבבת אצלנו בבית. ותמיד כשאני מכינה אותה, זה לגמרי אירוע - הילדים מתאספים סביבי, טועמים תוך כדי ההכנה, ובעיקר מאוהבים בעוגה הזו! ולא משנה איזה עוגה אני אכין, אף אחת לא תגמר כל-כך מהר כמו עוגת הלוטוס".

מצרכים

500 גרם ביסקוויט לוטוס

100 גרם חמאה

2 יחידות של שמנת מתוקה (500 גרם)

100 גרם סוכר (חצי כוס)

2 יחידות של אינסטנט פודינג

כפית תמצית וניל

2 גביעים של גבינה לבנה 5% (500 גרם)

2 יחידות של שמנת חמוצה

אופן הכנה

  • רסקו את הביסקוויטים במעבד מזון, או בכל דרך שאתם רוצים.
  • המיסו את החמאה.
  • הכניסו למיקסר שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג, כפית תמצית וניל, גבינה לבנה ושמנת חמוצה - הקציפו עד קבלת מרקם אחיד.
  • העבירו את התערבות לתבנית של העוגה, ופזרו 200 גרם של ביסקוויטים לקבלת "עוגת פירורים". והכניסו למקרר ל-24 שעות לפחות לפני ההגשה.

ליצירת קשר עם סתיו קורן

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מתכונים לארוחת הצום: מה אוכלים לפני תשעה באב?
השף ארז קומרובסקי: לא הייתי בוחר בדובונים וטעמי
ניב גלבוע: "הביקורות הרעות שלי הן גם הכי אהובות"
בוקר בקפה גרג (צילום: באדיבות המקום)
יום האהבה הוא מעט מלאכותי. אני מטפח את שלי כל יום
"אני הולך – המסעדה שלכם" - חיים כהן בראיון מיוחד
לילה לבן תל אביב 2022- האירוע שאסור לכם לפספס
מתכון מסורתי לשבועות - הורניקי של "באבא יאגה"
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
ילדה, סוכר? מה לנויפלד, סוכרתיים ומסעדות? 
גמר מאסטר שף - נבחרת החלומות
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום