בתקופת החגים הקרובה, הבאה עלינו לטובה המוני בית ישראל יתאספו בחופים, ינפשו, ישחו, יטיילו, יעשו קמפינג וישוטטו רעבים בטירוף בחיפוש אחר המסעדות הטובות והנכונות של סובב כנרת. אז לקראת החופשה הבאה שלכם רקחנו עבורכם את שמונת המסעדות הכי משובחות ומומלצות סביב כנרת שישדרגו את חופשת החג ויעצימו אתכם קולינארית להנאה מושלמת. כי "קסם על ים כנרת" זה לא רק שיר אלא גם מציאות קולינרית נהדרת!
מרינדו – קרניבוריה על החוף
מרינדו, מסעדת בשרים המיועדת לקרניבורים אמתיים בעין גב מספקת לכם את מיטב הבשרים ותבשילי הבשר שרק חלמתם לקבל, עיקריות, עוף, בשר, המבורגר, סטייקים ובשר מהקצבייה.
מה אוכלים? בראשונות - צלחת חטיפים (אסאדו /טלה), קרפצ'יו פילה עגלה, עראיס טלה, טחינה ועגבנייה גריל וצ'יפס בטטה. בעיקריות – מיקס שרקוטרי, אנטרקוט 300 גרם, סטייק על העצם לצד תפוחי אדמה אפיים וצ'יפס מושלם. בקינוחים – קראק פאי ובראד פודינג שיסגרו היטב את הארוחה.
בונוס – בירות מקומיות מהחבית שיעשו לכם תסיסה נכונה בנשמה וירעננו את הראש.
צילום: מרינדו
מרינדו. עין גב, 053-9443542
המזרחית של צל תמר – המזרחית שעושה שמייח
אחרי שטבלתם בכנרת וגם קצת הכנסתם את הבטן, הגיע הזמן להתפנק עם המסעדה המזרחית המעולה של צל תמר המתמחה בצלייה של בשרים שנצלים על גריל ענק לצד מנות מזרחיות מצוינות, פיתות חמות ומבחר עצום של סלטים מפנקים כיאה למטבח המזרחי.
מה אוכלים? בראשונות לא לוותר על חומוס הבית המעולה וכמובן על פלטת הסלטים הטריים והמיוחדים של המקום בליווי פיתות מאושרות ומנופחות מטריות. בעיקריות - שווארמה עגל ושווארמה פרגית, פלאפל, גריל שיפודים במגוון טעמים פשוט תעמיסו למרכז השולחן שיפוד מכל דבר, המבוגר בקר, קבב אסלי וגם כמה מתבשילי הבית היומיים המוגשים ביום שלכם.
בונוס – הבשרים נצלים על גריל גדול לעינכם הסועדים כך שתוכלו לבקש את מידת העשייה הנכונה ולהרגיש חלק מהמנגל הזה.
המזרחית של צל תמר. מתחם מול כנרת, 053-4872376
סין צ'אן – לקבל את המזרח הרחוק בכנרת הקרובה
אוהבי הז'אנר ישמחו לגלות את סין צ'אן עם מיטב המנות של המטבח הסיני, יפני תאילנדי וכל מה שמשדר אסיה על רקע גלי הכנרת וניחוחות הסויה. מרקים, אינספור טעמים סושי, עוף, בקר, באנים, סין צ'אן לילדים וגם יופי של קינוחים..
מה אוכלים? בראשונות – אגרול, בטטה קראנץ', וון טון קריספי, חמוצים יפנים וסלט פפאיה וסלט ירקות סיני בעיקריות – קומבינציית סושי, אינסיידאאוט טונה אדומה, מאי טמפורה, קריספי שוק ארטישוק, קרייזי רול ובקיצור כדאי לבחור כמה טעמים לפי טעמכם האישי, בקר באננס וקשיו, נודלס כבד אווז וכדאי גם לנשנש כמה טורטיות בקר כדי לצאת שבעים ומרוצים. בקינוחים חובה לקחת את המאנסטר פיסטוק ואת הגלידה המטוגנת.
בונוס – מנות ילדים כמו שניצל וצ'יפס או נודלס ילדים שירחיקו אותם מהזלילה שלכם.
צילום: סין צ'אן
סין צ'אן. המברג 1, טבריה, 053-9387946
מסעדת הדגים של עין גב – מותג שאוהבי הדגים חייבים להכיר
בנמל וממש על קו המים שוכנת מסעדת הדגים של עין גב עם נוף מטריף של הגליל טבריה והרי הצפון שוכנת מסעדת הדגים המצוינת הזו שכבר מזמן הפכה למקום עלייה לרגל לאנשי הדגים. השף מנור זיתוני רקח תפריט משובח של מנות פתיחה, עיקריות של דגים, מרקים, פסטות וים של מנות משובחות מהים.
מה אוכלים? בראשונות - קרפצ'יו חציל, סלסלת צ'יפס, חומוס גרגירים, סלט ירוקים, בעיקריות – לברק דג שלם, פילה בס, דניס דג שלם, שווארמה דג על לאפה. בקינוחים חובה לקחת את השטרודל תפוחים לצד גלידת וניל מפנקת לצד קפה שיחזק אתכם לקראת השחייה הבאה.
בונוס – לוקיישן ציורי ויפה שראוי לסלפי מנצח לשפת הכנרת שיזכיר קצת את נופי יוון.
צילום: מסעדת הדגים של עין גב
מסעדת הדגים של עין גב. עין גב, 053-9444101
יער האורן – תאילנדית טבריינית ומתוקה
מי שמכור למטבח התאילנדי ממש חייב להכיר את המסעדה הזו שתמתיק לכם את הביקור בטבריה ותעשה נעים בגוף ובחך. המסעדה מגישה את מיטב מנות הז'אנר מאגרול, מוקפצים ומתוקים, פאד תאי, אורז ומרקים שווים במיוחד כמו טום יאם מנצח וגם קינוחים שווים במיוחד.
מה אוכלים? בראשונות – סלט סיני וחמוצים, אגרול ירקות או עוף, וון טון קריספי חמוץ מתוק: פלפל ירוק, פלפל אדום, אננס, בצל, מנת עוף חמוץ מתוק, עוף בקשיו, בקר בנוסח סיצ'ואן ואורז מוקפץ עם עוף. בקינוחים – בננה ואננס מטוגן וכמה שיותר מהם לצרבת מושלמת של תענוגות.
בונוס – לשומרי המשקל הדיאטה או הבריאות ניתן לקבל את אותן המנות גם ללא סוכר כדי שגם אתם תהנו מהמתוק הזה אבל בלי המתוק.
צילום: יער האורן
יער האורן. הגליל 52, טבריה, 053-9440821
פרסקה – איטלקייה רומנטית למרגלות הכנרת
פיצה פרסקו של הפיציולו יוני אברהם היא מסעדה איטלקית בלתי נשכחת ומשובחת במיוחד שמביאה לכם פיצה מהאגדות ולא פחות מזה! במקום נאפית פיצה נפוליטנית מסורתית ופריכה המגיעה בעיגולים אישיים ונאפית בתאבון אבן שנבנה ע"י דור שלישי לבוני טאבונים שהגיעו מנאפולי והעץ המשמש להסקתו מייבא במיוחד מאירופה.
מה אוכלים? כמה שיותר סוגי פיצות למרכז השולחן כדי שתוכלו לטעום קצת מכל הטוב הזה: פיצת תפוח אדמה מהמדורה - מוצרלה טרייה, תפוח אדמה, קרם פרש, בצל ירוק, לימון, שמן זית, מלח ים. (ללא רוטב עגבניות) הפיצה של דור (4 הגבינות) מוצרלה טרייה, מסקרפונה, גורגונזולה, פקורינו רומאנו, עלי רוקט, בזיליקום, שמן זית, מלח ים. (ללא רוטב עגבניות), קרבונרה עם מוצרלה, ביצה, בייקון, פקורינו רומאנו, פלפל שחור, בזיליקום, שמן זית, מלח ים וגם פיצת מרגריטה לפשטות שבארוחה. בפיצות השונות תוכלו להתחכם ולהזמין תוספות שונות כמו : חציל קלוי, ביצה, פלפל פפדיו, חלפיניו כבוש, אנשובי, ארטישוק, עגבניות מיובשות, מוצרלה טרייה, מסקרפונה, גבינה טבעונית, בייקון, פפרוני ועוד.
בונוס – קחו את אחד הצ'יסרים כמו למשל לימונצ'לו וטוסו עליו לצד טירמיסו, או לחילופין תיקחו את האפוגטו לצד מאפה נוטלה והנוף שסביבכם.
פרסקה. קיבוץ מסדה, עמק הירדן, 04-665-7266
אסתריקה – בישול בייתי שיביא לכם ניחוחות של בית סבתא
אחת המסעדות הכי טובות סביב כנרת היא אסתריקה, מסעדה של אוכל בייתי שתביא לכם ניחוחות של בית לתוך החופשה שלכם - עם תפריט משתנה, מאכלים ביתיים אותנטיים ומופלאים, תבשילי פתיליה וכל מה שטעים ומנחם!
מה אוכלים? המטרה היא לעשות שרינג של כל לכל הסועדים ולהביא מגוון מנות למרכז השולחן. ביניהם, מגוון סלטי הבית -מטבוחה, סלק אדום, כרובית, חציל בטחינה ולמעשה הכל מהכל, ממולאים, מרק קובה בלתי נשכח, זיתים מבושלים ברוטב, אטריות אורז מוקפצות, בעיקריות – אסאדו, מעורב הבית, בשר ראש וגרגירי חומוס, לשון ברוטב שקדים, כרעיים עוף בדבש, שוק אווז בתפוזים לצד תוספות כמו תפוחי אדמה, צ'יפס ושעועית מוקפצת.
בונוס – במקום יש גם אפשרות לעשות גם טייק אווי בקופסאות גדולות של אוכל במחיר הגון שיסדר לכם את כל החג וירחיק אתכם ממלאכת הבישול המעיקה (למי שזה מעיק עליו כמובן)
צילום: אסתריקה
אסתריקה. העמקים 13, טבריה, 053-6114612
אל ראנצ'יו – בשרים משובחים בטבריה העתיקה
מדובר במסעדה דרום אמריקאית מצוינת שמגישה לכם את מיטב המנות שיקפיצו אתכם לארגנטינה עם הבלחה לצ'ילה. במקום תמצאו סטייק אנטרקוט, מנות בשר משובח של מיטב הנתחים מיטב הבשרים, מנות דגים טעימות, סלטים וגם קינוחים טעימים!
מה אוכלים? בראשונות – כנפיים, חטיפי אסאדו, סיגר אנטרקוט ולא לוותר על פלטת סלטי הבית. בעיקריות – סטייק אל ראצ'ו, נתח קצבים, צלעות טלה, כבד אווז או לחילופין קחו פלטת שרינג זוגית של 800 גרם הכוללת נתח קצבים, אנטרקוט, פילה, צלע עגל חלב
בונוס – יש בשרים מעושנים הנצלים מול עיני הסועדים כדי שתרגישו חלק וגם 'סלפי' מנצח על רקע טבריה העתיקה עם 'בירוש' ביד.
צילום: אל ראנצ'יו
אל ראנצ'יו. הקישון 1, טבריה, 053-9441736
פיצרל'ה – פיצרייה לדרך לפני/אחרי השחייה
בין אם אתם בדרך לשחייה, לגלישה, לפארק המים או לשוטטות ברחובות טבריה תמיד טוב להאביס פיצות משובחות וכמה שיותר מהן! פיצרל'ה מציגה את מיטב הפיצות האיטלקיות שנעשות במקום בתנור טאבון מקומי שמעצים את טעמיה עם שלל תוספות מגניבות – זיתים, פטריות, אננס, תירס, גבינות ועוד..
מה אוכלים? בראשונות: אדממה, כרובית פרורי לחם, פלטת הום פרייז, טוסטוני פיצרלה, בפיצות – מומלץ לקחת את הפיצה עם הכל הכוללת גבינת צאן וביצת עין מעל, פיצה אלפרדו עם רוטב שמנת ופטריות המפנקת או את הפיצה הירוקה עם פסטו ומוצרלה. בפסטות כדאי לבחור את הצורה והרוטב שמתאים לכם ובקינוחים כדאי לחלוק את הזיווה שוקולד והסופלה שוקולד כי בכל זאת כדאי להתחשב בסקיני שלכם.
בונוס – בירה קרה עם טורטיית גבינות על רגע הנוף ושאף אחד לא יידבר אתכם, זה הרגע שלכם!
צילום: פיצר'לה
פיצרל'ה. שמעון דהאן 10, טבריה, 053-9440772
המלון הסקוטי - לאוהבי ארוחת בוקר מפנקת במיוחד ומדהימה!
אחד המקומות היפים והרומנטיים בטבריה הוא המלון הסקוטי שנראה כמו שמורת טבע מרהיבה של ימים עברו, שישמש בעברו הרחוק אי אז במאה ה-19 כבית חולים. המקום מציע ארוחת בוקר בסגנון בופה שתשביע אתכם למשך כל היום של השפית ענת אוטולנגי עם שפע של גבינות בוטיק מהאזור ונקניקים מיובאים.
מה אוכלים? בופה ארוחת הבוקר המצוין הזה הכולל: אנטיפסטי מיוחד, זיתים, קישים, פסטות שונות, סוגי ביצים, דגים כבושים, גבינות משובחות, נקניקים, יוגורט ופינוקי בריאות, מקפא סלומון, פרפה גבינות עזים, שקשוקה מדהימה, עוגות ועוגות בחושות ומגוון לחמים ומאפים מושקעים.
בונוס - לצד הארוחה המפנקת הזו שווה ללון במקום ללילה אחד כדי להרגיש את המאה ה-19 ולשחות ברומנטיקה בשעת השקיעה.
המלון הסקוטי. גדוד ברק 1, טבריה, 04-671-0710
*חלק מן המסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת