נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

סוכה מרשימה ונוצצת, ארוחות גורמה שנרקחו ב'כזה כאילו' בידי המארח והמון פרטנזיה של המשפחה המושלמת, שמארחת כיד המלך עם טעם של מישלן וחיוך של שף שזכה מינימום בדייט סוער עם ניקול קידמן. כי בחג הסוכות הבא עלינו לטובה, נהפוך אתכם, המארחים, למיכל דליות של הסוכות. זה החג שבו אתם הולכים לתת את ה'שואו' של החיים שלכם, עם מאכלים לסוכות שיגרמו לאושפיזין לזמר מנחת וללקק את הצלחת, לבכות מתענוג מאוכל ספוג בכישרון הבישול שלכם, או יותר נכון של חמתכם, ולרצות לגור בסוכתכם לעד.

לכן רקחנו במיוחד עבורכם מספר מתכונים מסורתיים לסוכות, כאלה שיהיה לכם קל להכין (גם לאמא שלכם, לאמא שלו או לדודה מרים...), כאשר כל המתכונים פשוטים להכנה ונכתבו ע"י עצלנית מטבח מושבעת, שלא מעזה לבשל מנה שהכנתה דורשת מעבר לרבע שעה בגג! מוכנים? שימו מוסיקה קצבית ברקע, ניילנו את המטבח, 'עלו' על מדי ב', עטו על פניכם מבט של אסף גרניט וצאו לדרך.

הכינו את סוכת 'הדאווין' המושלמת

בואו לא נשקר לעצמנו ונודה שהסוכה היא הפנים שלנו. היא משקפת את הזוגיות, חיי האישות ומצב הנדיבות שלנו, ולכן יש כמה דברים שחובה לשים אליהם לב, כי במידה וייצא לכם אוכל בינוני, אז לפחות שהנראות תהיה מושלמת. ותזכרו: כולנו אוכלים בעיניים.

  • קישוטים – זוכרים את ערמות ציורי הילדים שתקועים לנו בנשמה ובין המדפים וצוברים אבק? אותן יצירות שהצאצאים הראו לנו ונאלצנו לשקר ולומר 'יא..איזה מדהים', ובלב בכלל רצינו למות כי אין לנו קנדינסקי בבית... זה בדיוק הזמן לשלוף אותם החוצה אל הסוכה, כך שהילדים ירגישו ציירים, אנחנו נהיה הורים מושלמים והסוכה תהיה צבעונית ומשפחתית להפליא!
  • שבעת המינים – חג סוכות הוא חג האסיף, ולכן ארגנו לעצמכם את שבעת המינים ותלו אותם בסוכה, כדי שתצאו במינימום "הרב עובדיה", גם אם בחדרי חדרים אתם יותר 'טיב טעם' בנשמתכם. חיטה, שעורה, גפן, תמר, תאנה, שמן ורימון, כשאת השמן תוכלו לשים בבקבוקונים קטנים ולתלות מלמעלה – כך שתצאו יצירתיים, הלכתיים ותפרגנו לבתיה עוזיאל משנות התשעים עם "הכינותי מראש..".
  • סוגי מאכלים – בגדול, בסוכות אוכלים מאכלי קדירה או ממולאים לסוגיהם, ורצוי להכין מראש פיצוחים וצלחות פירות - האחד לבריאות, והשני להשמנה מהנה!

צילום: שאטרסטוק

שלושת המתכונים הכי שווים לסוכת הפלאים ולשפים שמשתדלים

אז מה נאכל בסוכות? יש מגוון שלם של מאכלים מסורתיים לסוכות. לכן בחרנו עבורכם שלושה מתכונים, המותאמים למסורת סוכות וכוללים תבשילים שיוכלו להישאר חמים גם בסוכה הקרירה, כך שלא יצריכו מכם לפרפר מהבית לסוכה ויאפשרו לשבת בנחת על איזה בריזר מצנן ופיסטוק מאושר. מאפה עוף ואטריות תוניסאי, שידרג אתכם גבוה אצל האורחים המופתעים, קראפלך לבעלי הטעמים המזרח אירופאים, שיגיעו לסוכתכם עם דודה ציפורה הבררנית החייבת קצת אשכנז בפה... צלי מתוק וחמוץ - טעם שכולם אוהבים, וכיוון שהאורחים הם על תקן החמוץ, ואילו אתם זו המתיקות שלהם, כי חסכתם להם את בישולי הסוכה!

3 מאכלים טעימים לסוכות, שיהפכו את האושפיזין שלכם לברי מזל, עם מנות טעימות שהוכנו בקלות וביעילות!

פשטידה טוניסאית (מנינה/מעקוד) לחמותכם שמצפה מכם ל'שוס'

המצרכים:

4 כפות שמן

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

פלפל שחור לפי הטעם

2 בצלים גדולים

חבילת פטרוזיליה

2 חזה עוף

3 ביצים קשות

5 ביצים לא מבושלות

חבילת אטריות קטנות מבושלות

איך עושים את זה?

  • לקצוץ את הבצל והפטרוזיליה, ולטגן בשמן עד להזהבה. רצוי להשתמש בסיר
  • לקצוץ לקוביות את חזה העוף ולהוסיף לסיר
  • יש לקחת תבנית משומנת ולהוסיף לסירוגין את האטריות באופן הבא: שכבת אטריות, עליה שכבת בשר מבושל, מעליה פרוסות ביצים קשות ושוב שכבת אטריות
  • לטרוף את הביצים ולשפוך אותן מעל לכל
  • יש לאפות בתנור למשך 3/4 שעה
  • יתרון המנה - יפה, משביעה וטובה להגשה בכל טמפרטורה שיש

צילום: שאטרסטוק

קראפלאך – כיסונים במילוי עוף לדודה ציפורה

המצרכים עבור הבצק:

2 כוסות עוף מבושל

3 כפות שמן

1 ביצה

1 בצל קצוץ

1 כף פירורי לחם

קורט אגוז מוסקט

מלח ופלפל לפי הטעם

צרור שמיר קצוץ

המצרכים עבור המלית:

2 כוסות קמח

2 ביצים

3 כפות מים

איך עושים את זה?

  • יש לעשות גומה בקמח ולשפוך לתוכה את הביצים והמים, ללוש ולערבב את הקמח עד לקבלת מרקם אחיד
  • כאשר הבצק גמיש, יש לרדד אותו עד שהוא דק ולחתוך לריבועים של כ- 5 ס"מ
  • יש לטחון את העוף המבושל ביחד עם הבצל, השמן, השמיר, הביצה, פירורי הלחם ויתר התבלינים
  • בכל ריבוע, יש לשים כפית מהמלית הטחונה, לקפל את המרובעים ולצבוט את הקצוות ולמתוח את שני קצוות המשולש, אחד כלפי השני, עד שתתקבל צורה של מעין ארנק ומראה של כיסון כהלכתו
  • יש לשים את הכיסונים בתוך סיר מים רותחים, וכאופציית הגשה, ניתן לבזוק על הכיסונים בצל מטוגן או כל כיסוי יצירתי שעולה לכם בראש
  • יתרון המנה -מנה וורסטילית, בה ניתן להחליף את המילוי למה שמתאים לכם – תפו"א, פטריות ואפילו שוקולד, ולהוסיף איזו תוספת שבא לכם מעליה, יפה בעין, פשוטה להכנה ותמיד טעימה.

צלי מתוק וחמוץ  - לאורחים עם ילדים ולילדים בנפשם

המצרכים:

שני קילו בשר בקר לצלי

3 בצלים גדולים

1 כוס חומץ יין

1/4 כוס סוכר

2 כפות שמן

1 כף סויה

3 כפות קמח

מלח ופלפל לפי הטעם

איך עושים את זה?

  • יש לטגן את הבשר בשמן ולהוסיף פנימה את הבצלים הקצוצים
  • ערבבו את כל התבלינים עם הסוכר והחומץ, הוסיפו אותם לבשר ובשלו בסיר סגור עד לקבלת הבשר הכי רך בעולם
  • טגנו את הקמח והוסיפו לו חצי כוס מים. את הבלילה הזו הוסיפו לצלי המוכן והרך ובשלו למשך כ- 15 דק'
  • אפשרי להגיש את המנה לצד תפוחי אדמה חתוכים דק ומטוגנים כמו צ'יפס ביתי
  • שימו לב, שכדאי להכין את הצלי במשך כמה שעות טובות לפני האירוח, כדי שייצא לכם צלי מושלם, רך וטעים
  • יתרון המנה – מותאמת לישיבה בסוכה, מפנקת ומתקתקה, וניתן לשלב אותה עם כל תוספת שבאה לכם טוב - אורז, צ'יפס, תפוחי אדמה בתנור, וכל מה שקל לכם להכין

לרשימת המסעדות המציעות אוכל מוכן לחג

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מסעדות חדשות לשנה חדשה
מסעדות לילדים - על קולינריה ילדותית מנצחת
אוכל רחוב בתל אביב – המדריך המושלם לקיץ
גלידות מיוחדות לקיץ 2024
מסעדות עם נוף: תענוג קולינרי ותמונות מרהיבות
יום השוקולד הבינלאומי - מצעד הקינוחים הטובים בארץ
ברים עם הופעות חיות למוזיקה משכיחה ומנות מצננות
יורו 2024: חגיגה של אוכל וכדורגל
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
נויפלד במזרח הרחוק – פנינים מהמטבח ההודי
מאסטר שף – מנת המישלן שהטריפה את המתמודדים
משחקי השף: על מקועקעים ועלעלים