מתוקים ומתוקות, זה בשבילכם: לכבוד חזרתו של פרויקט "החופש לאכול" בזאפ רסט המציע מנות מותאמות לסוכרתיים במבחר מסעדות ברחבי הארץ, שלחנו את גיל הראל, בלוגר אוכל וסטנאדפיסט (ובעיקר, איש מתוק מאוד, שלא לומר, סוכרתי) ולירון מידן, בלוגרית, מנהלת קהילות וגורו אמיתית בתחום הסוכרת, לאכול במקום בו "יש יותר סוכר מדיסנילנד" – מסעדה אסיאתית. למזלו של גיל, בחרנו במסעדת סוהו הנהדרת, שמציעה כמה מנות מופלאות גם למתוקים בינינו, שלא יכולים לאכול מתוק. או פחמימות. או כל דבר שהופך בסוף לסוכר.
אז בגדול, אם לא ידעתם (ולמה שתדעו, בעצם), יש בארץ כמיליון חולי סוכרת, שמהווים כ 12% מהאוכלוסייה. בניגוד לצליאקים הסקסיים, שמספרם קטן בהרבה, חולי סוכרת כנראה לא מספיק מיוח"צנים בכלל, כי עובדה שכמעט בכל מסעדה תוכלו למצוא לפחות מנה אחת שמותאמת לצליאקים, אבל לחולי סוכרת – כלום.
אז תגידו – שלא יאכלו סוכר, גם כן אלה נודניקים. שיזמינו אוכל ולא קינוח.
אז זהו שזה לא בדיוק כך. למעשה, כמעט כל דבר בחיינו הופך לסוכר מתישהו (זה נשמע מאוד רומנטי, אז המשיכו לקרוא) ולכן גם פחמימות וקטניות מיתרגמות בסוף לסוכר, וזה אומר שלחולה סוכרת אסור גם קמח, אורז, תפוחי אדמה, רוב סוגי הפירות ואפילו סוגים שונים של ירקות כמו סלק ובטטה. זה אומר, בפועל, שגם נתח צלי עסיסי שיש עליו זיגוג כייפי המכיל מעט דבש, או אפילו כמה טיפות של תפוז, למשל, הוא לא בר אכילה לסוכרתיים.
אז פה אנחנו נכנסים לתמונה, עם פרויקט "החופש לאכול", שעולה כמובן ביום הסוכרת הבינלאומי – 14 בנובמבר, אבל יימשך כל השנה. הפרויקט יאחד מסעדות רבות ושונות ברחבי הארץ, שכל אחת מהן ערוכה בדיוק בשביל הקהל הסוכרתי, עם מנות מופלאות, בריאות וטריות, והכי חשוב, טעימות.
גיל ולירון הלכו לדגום את המנות המותאות לסוכרתיים במסעדת סוהו. איציק, הבעלים, התאים להם מנות במיוחד כמו דג דניס עם ירקות מוקפצים במקום אטריות, חזה עוף, סשימי אינטיאס ללא לחם, סשימי טונה וסטייק, שנראה טעים בצורה משוגעת.
בסיום הארוחה גיל ולירון מודדים את רמת הסוכר שלהם, ושמחים לגלות שאכן, הסוכר יציב, ומתוקים כהרגלם, אבל מהסיבות הנכונות הפעם, חוזרים לביתם שבעים ומרוצים.
בקרו אותנו במתחם הסוכרת בזאפ רסט – החופש לאכול
צילום תמונת שער - מתוך הסרטון של גיל הראל