שווארמה, המבורגר, צ'יפס, פיצה או נקניקייה - יום הפאסט פוד הבינלאומי או בשמו העברי המזון המהיר, נחגג ב- 16 לנובמבר והוא אחד הימים המאושרים ביותר עבור אוהבי הז'אנר. ומי אלה בדיוק? כנראה כולנו... אנשים שרוצים לאכול מהר, טעים ובעיקר – עכשיו. ברגע זה. בין אם זה על הדרך בדוכני רחוב, באוטו, במסעדות או בבית מהמקפיא (כמו פיצות ונקניקיות, שאפשר להכין במהירות הבזק ובלי טיפת מאמץ), פאסט פוד זה החיים. היתרונות הבולטים של הפאסט פוד הם טעם אדיר, זמינות מיידית ומחיר זול. החסרונות הם כמובן השומנים והקלוריות אבל היי, מי סופר? כשזה טעים זה טעים וזה מה שחשוב. אז לכתבה הזו התרווחו לכם בבגדים רפויים ונוחים ומיד אחר כך צאו לטעום את מיטב מנות הפאסט פוד שיש לארצנו להציע.
אחד מאבות המזון של הפאסט פוד בארץ היא שווארמה. אין יותר מגרה משווארמה עסיסית ומלאת תוספות שמסתובבת מולכם בשעה שאתם בוהים במבט מאוהב בגילופי השיפוד המפתה והג'וסי שנארזים היישר לתך הלאפה עם שלל תוספות כמו עמבה, סלטי הבית ורטבים. שווארמת שאולי היא אחת הטובות בארץ, במיוחד כשאתם מקבלים בשר נוטף רוטב ומתפוצץ מטעמים ושמנוניות נכונה בפה, לצד סלטים טריים ושלל רטבים שתבחרו. משובח, מנחם, טעים ונוטף!
ולפעמים, באמת זה כל מה שאנחנו צריכים בחיים האלה.
שווארמה שאולי, מייסדים 66, זיכרון יעקב, 053-9380056
צילום: שאטרסטוק
מקום נוסף ומשובח שתוכלו למצוא בו המבורגרים מושחתים ועסיסיים בכל רחבי הארץ, היא רשת אגאדיר הוותיקה והנפלאה, שמציגה תערוכה שלמה של המבורגרים מכל הסוגים ועם סוגי טופינג שהופכים כל ביס לאורגזמה קולינרית. המבורגר מבשר אנטרקוט, בשר בקר, טלה עם תוספות של סנט מור, ביצת עין, אננס, מיפל, ביקון, פורטבלו, גוואקמולי ובעצם כל מה שמושחת ועושה תענוג בפה. שיא השיאים הוא ההמבורגר המעושן 220 גרם בעישון שבבי יין אדום עם גבינת צ'דר כתומה, בצל מטוגן ופריך ורוטב צ'יפוטלה.
אגאדיר 14 סניפים הפזורים לאורכה ורוחבה של ישראל
אחד המקומות שהפכו את הצ'יפס לאגדה והעניקו לו את הכבוד הראוי לו היא מסעדת אמסטרדם פרייז, המציעה צ'יפס מטוגן מזני תפוחי אדמה הולנדיים. כאן מקבלים צ'יפס שמנמן, פריך מבחוץ ורך מבפנים, המוגש ממש כמו באירופה בתוך קונוסים, אשר לתוכם אפשר לשפוך סוגים רבים ומשובחים של רטבים כמו צ'דר, מיונז, פסטו או איולי. אם זה נשמע לכם קצת בנאלי (זה לא, אבל זרמו אתי בשביל הפואנטה), תוכלו לנסות את הרטבים המתוקים, כן כן, רטבים מתוקים ששופכים על הצ'יפס כמו שוקולד וסוכריות. להריוניות שבחבורה או לכאלה שממש חייבים מתוק ומלוח וכמה שיותר משמין ומושחת – זה המקום האידיאלי.
אמסטרדם פרייז, קינג ג'ורג' 30 תל אביב, 03-9133274
צילום: שאטרסטוק
אין ספק שפיצה היא מלכת הפאסט פוד, פשוט כי היא טעימה, משביעה ועושה טוב בלב ובנשמה. 'הפיצה' מביאה לכם עשרות סוגי פיצה ולמעשה תמצאו כאן את כל הפיצות מהאגדות שחלמתן עליהן – פיצות ברוטב עגבניות, פיצות עם סוגי גבינות שונים, פיצות אנטיפסטי, פיצות כמהין ומוצרלה, פיצות בהרכבה אישית וגם פיצות טבעוניות - נוטפות באושר ובטעמים עם הרבה כבוד לעולם המהיר.
הפיצה, בוגרשוב 51, תל אביב, 053-4362837
צילום: שאטרסטוק
אחת הפיצות הכי טעימות שיש בארץ היא פיצת 'יש פה פיצה' שמגישה לכם מגוון של פיצות שף משובחות שנאפות בטאבון עם מגוון שלם של רטבים ותוספות. מפיצת ארבע גבינות האדומה, פיצה סלק, פיצת תפוחי אדמה מהמדורה, פיצת כמהין - כל הפיצות מיוחדות עם טעמים משגעים וכל שנותר זה לקחת כמה מגשים ולחגוג את יום הפאסט פוד הבינלאומי בזלילת פיצות מכל הסוגים שיש. ויש.
יש פה פיצה שדרות הגעתון 35, נהריה, 053-4416097
צילום: יש פה פיצה
פורט 19 של השרקוטייר המצוין אלן טלמור היא מקום עליה לרגל לכל חובבי הנקניקיות. כאן תוכלו למצוא עשרות סוגים וטעמים של נקניקיות מסוגי בשרים שונים של עגל, טלה ובקר, ברמות חריפות משתנות. החל מנקניקייה בלחמנייה עם כרוב כבוש, קטשופ וחרדל לצד תוספות כמו צ'יפס דקיק, ועד נקניקיות בלוויית אמנטל, ריבת תאנים, גוואקמולי ועוד. חביבות הקהל הן הנקניקייה הסיציליאנית מבשר עגל על מצע צלפים ועגבניות מיובשות, ונקניקיית פורט העשויה מטלה עם יין פורט ושזיפים שחורים.
פורט 19, סניף החשמונאים , סניף שלמה המלך
צילום: שאטרסטוק
מנות מושלמות וקראנצ'יות במיוחד של צ'יפס תמצאו ברשת ג'מס פקטורי. צ'יפס דק עשוי בקפידה ומתפצח בפה עד כדי כך שלא תוכלו להפסיק ולכרסם את זה. לצידו שווה לקחת גם את מנת הפוטטוס – תפוחי אדמה מטוגנים ומתובלים היטב, רכים מבפנים ופריכים מבחוץ. אגב, זו מנה אידיאלית לחטוף לדרך, לשים על הדשבורד ברכב ולהתחזר בדרך הביתה.
ג'מס ביר פקטורי - סניפי הרשת ברחבי הארץ.
צילום: שאטרסטוק
הבוריקה - פאסט פוד ישראלי שאסור לפספס
בוריק הוא מאכל רחוב תוניסאי ולובי המורכב מעלה דק של בצק ממולא בביצה עם תיבול בלבד או בתוספת ירקות / תפוחי אדמה. הבוריק מטוגן בשמן עמוק, מוגש בצורת משולש או חצי עיגול, והוא פשוט מזון מהיר מושלם לנשנוש של צהרים. אחד הבוריקים הטעימים שיש כאן הוא הבוריקה של קובי בשוק הכרמל שמעניקה לכם ביס מעולה ופריך שמעורר את כל הצ'אקרות עם חלמון צהוב, תפוחי אדמה וטעם של עוד. תיזהרו כי זה ממכר!
הבוריקה, כתובת: הכרמל 42, תל אביב, 054-533-2337
בית הפול – מקום עלייה לרגל של הפלאפלאים
הפאסט פוד הישראלי ביותר שיש כאן הוא כמובן הפלאפל. ואם כבר פלאפל, אז חובה ללכת ולאכול אותו בבית הפול. מדובר בכל זאת במקום שכבר מזמן הפך למוסד עבור אוהבי הפלאפל בזכות הקציצות המופלאות שנעשות במקום, והפיתה הנדיבה והעמוסה שתקבלו כאן. תוכלו לזלול פה מנה עמוסה בכל הטוב הכוללת כדורי פלאפל, צ'יפס אבונפחא, צלחת חמוצים ושום וכמובן שתוכלו לקחת לדרך גם חיזוקית של מנת צ'יפס נוספת וכמה שיותר מפיות כי המנה ענקית ומלאת אושר ושמחה.
בית הפול שדרות יוהנה ז'בוטינסקי 11, באר שבע, 053-9365709
צילום: שאטרסטוק
*חלק מן המסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת