הרומן שלי עם עולם ההמבורגרים, החל כבר בשנות העשרים כאופציה משביעה וחסכונית לדייט של סטודנטים מורעבים, או לארוחה טובה ומשביעה של שמנמנים שפשוט מכורים לג'אנק פוד. עד שבמקרה, אי אז בסוף שנות התשעים, הכרתי לראשונה את ההמבורגר של אגאדיר, מסעדת המבורגרים ותיקה ואהובה, שעשתה לי מהפכה קולינרית בראש. הקציצה שמנמנה, עשויה מבשר משובח ואיכותי, אוורירית, עם מיליון סוגים של טופינג, שמתאימים לכל מצב רוח ולכל צבעי ה'אאוטפיט' שבארון, התוספות טריות ומפרגנות ללחמנייה הכל כך טרייה, עד שבא לאמץ אותה ולא לשחרר לעולם.
אימפריית אגאדיר שקיימת כבר 25 שנים, מציגה לנו ארסנל שלם של המבורגרים בכל סוג וסגנון שתרצו, לצד ההמבורגרים הקלאסיים והעסיסיים של הרשת – ג'וניור, מקסי ואגאדיר, המוגשים עם חסה, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ, ואינספור תוספות וטופינג, כמו: שמפיניון, גבינות משובחות, ריבת בצל, גוואקמולה ועוד רבים וטובים, שמשדרגים אותם ואותנו. בתפריט המגוון והמוכר של הרשת, ניתן למצוא מנות מופלאות של השף עמיר אייל, שמפרגנות לכל סוגי הרעבים וגם לצמחונים ולטבעוניים שבחבורה; מנות אייקוניות, כמו: כנפיים פיקנטיות, המבורגר מעושן שעושן במעשנה עם שבבי עץ המושרים ביין אדום וקריספי צ'יקן - מנה שמדגמנת עוף מצופה בקורנפלקס, כטריק שהומצא ע"י אגאדיר, יחד סוגי עופות וסלטים עמוסים בכל טוב.
צילום: אגאדיר
והנה, ממש לאחרונה ובמיוחד לימי הסתיו שמרעננים את האווירה, אגאדיר השיקה תפריט מדליק ועדכני, עם כמה מנות חדשות ומושחתות, שלא תוכלו להפסיק ולטרוף, לצד תפריט שתייה הכולל קנקני בירה גדולים ומזמינים לשרינג עם החבר'ה, במחירים אטרקטיביים במיוחד. שילוב מנצח של 'סטריט פוד' בסגנון אמריקאי, בירה קרה, עיצוב ואווירה של דיינר שוקק והיפסטרי, שהופך את אגאדיר למסעדת המבורגרים בועטת מתמיד, וממקם אותה כחלק מסצנת ה'לייט נייט' של ארצנו.
שינסתי עצמי לארוחת מלכים הגונה באגאדיר בורגר שבננחלת בנימין, על רקע שיחה מרתקת עם השף עמיר אייל, שמסביר לי מדוע בחירת הלחם והלחמנייה היא קריטית לטעמו של המבורגר, ואיך כל רוטב נבחר בקפידה ומשודך לבשר שמתאים לו כמו כפפה ליד. כדי לרפד את הקיבה ולהתחיל ב'איזי', פתחתי בסלט שורשים ועלים המורכב מפפאיה, כרוב, גזר, סלק, צנונית, מיקס עלים, בוטנים, נבטים, סויה, ג'ינג'ר ושומשום, בתוספת סינטה צרובה. הסלט היה עשיר בטעמים, עם רוטב שהעניק לו את הרטיבות המתבקשת. הסינטה רכה ובכמות נדיבה, והעניקה לסלט נדבך נוסף של עומק וטעם. הסלט יכול לשמש בהחלט כארוחה בפני עצמה עבור ציבור הצמחוניים והטבעוניים שבחבורה, או לאותם 'אנשי הדיאטה' או 'בעלי המצפון' שיודעים שהם הולכים לטרוף את ההמבורגר של הלייף, לצד בן הדוד שלו, הצ'יפס, והאחיין שלו, ה'הום פרייז'.
בהמשך הארוחה, ושניה לפני ההסתערות על המנות העיקריות, בחרתי לתת צ'אנס למנות הטבעוניות. זה המקום לפרגן ובגדול לאגאדיר, שהייתה בין המסעדות הראשונות בארץ להכניסן לתפריט. אכלתי את הסנסשיונל בורגר - המבורגר העשוי מקציצה טבעונית על בסיס חלבון סויה וחיטה עם חסה, עגבנייה, בצל ירוק, מלפפון חמוץ ואיולי טבעוני, והוא אכן היה סנסשיונל בטעמו עם תחושה של ביס מסטייק משובח ועסיסי. זו מנה טעימה ומושלמת לחובבי עולם הצמחים הטבע והסויה, אבל כאמור, לקרניבורית שכמותי, שהגיעה עם ג'ינס גדול במידה אחת יותר כדי לבלוס ולהצליח לשרוד את הרוכסן, ההמתנה להמבורגר הייתה קשה מנשוא.
צילום: אגאדיר
ואז הוא הגיע, הסלופי ג'ו – חתיך, פרוע, עמוס, רטוב, מעקצץ, המנה המושלמת שלשמה התכנסנו. הסלופי עשוי מתבשיל ראגו, שבושל כמה שעות טובות ומגיע עם רוטב BBQ, שום, צ'יפוטלה, איולי פיקנטי, מלפפון חמוץ בתוך חלה מתוקה, רכה ומדויקת בדיוק למנה הזו. וכשמו כן הוא! הסלופי היא מנה עמוסה ונוטפת, שאמורה ללכלך אתכם כיאה לסלופי ג'ו המרושל, ולכן היא מגיעה עטופה היטב, כדי שלא תלכלכו את הפריזורה. כבר בביס הראשון, כל החך מתמלא בטעמו המופלא והטקסני, לצד ארומה של ברביקיו מעושן.
שורה תחתונה – מדובר במנה ג'וסית, גדולה ומשביעה, מדהימה בטעמיה ומומלצת במיוחד שכולם יאהבו, מילדים רעבים ועד לאניני טעם, והיא מתאימה גם לדייט ראשון, אם אתן בעלות ביטחון עצמי ומוכנות לקבל שפם אדמומי של ראגו משובח!
נשמתי קצת, עשיתי מתיחות בטן מנטאליות כדי להכין עצמי לכוכב הערב הפילי צ'יז סטייק - כריך נפלא ונדיב בסגנון פילדלפיה העשוי מנתחי סטייק סינטה צלויה עם גבינת גאודה הולנדית וירקות מוקפצים בלחם מחמצת, איולי, שום, צ'יפוטלה וקולסלואו (סלט כרוב וגזר לבן), שמעניק קראנצ'יות למנה. מדובר בגרסה ישראלית ל'סטריט פוד' המוגש בפילדלפיה, וכבר בביס הראשון התאהבתי בטעמים העזים והמצוינים של המנה ובארכיטקטורה של הביס, הבנויה ממנעד מגניב של טקסטורות וטעמים בפה – זה מתפצפץ, זה רך, זה שמנתי, זה בשרי, זה פריך וזו אורגזמה קולינרית. שורה תחתונה - מדובר בסנדוויץ' מושחת ומוטרף בטעמיו, שמתאים לכל מי שמעריך ביס מורכב ומיוחד, עם שילוב טעמים שנותן חשק לעוד. אני מודה, שגם לאחר השובע, נגסתי בשקיקה עד לקריסת הג'ינס ששאג "גיעוואלד"!
צילום: אגאדיר
לצד כל המנות הנהדרות והמשובחות האלה, התפנקתי עם תפריט השתייה החדש והחברתי של אגאדיר, למה חברתי? כי ככל שתזמינו יותר קנקני בירה, כך זה יעלה לכם פחות! איזה כיף, שיש שילוב של קולינריה גבוהה ואלכוהול, שמיועדים לשרינג במחיר מינימלי. כי מה יותר טוב מלשתות דרינק של בירה צוננת בזוגיות שלכן/כם עם סלופי ג'ו שעושה נפלא ושמייח? זה גם המקום לציין שכעת, כשהתחיל המונדיאל, יהיו באגאדיר מסכי ענק, תכנית אומנותית שלמה עם תכנים מרתקים, המבורגרים מטורפים וים של מנות ואלכוהול למרכז השולחן, כדי שתוכלו להיות בטטות כורסה מושלמות ולפרגן לשחקנים עם SALUTE.
מרוב שכל הטוב הזה עלה לי לראש, אפילו לא הספקתי לציין את מנות ה-SIDE המפצפצות בפה, כמו טבעות הבצל המטוגנות, הצ'יפס השמנמן והמחבק והכרובית הפריכה. פשוט כבר לא היה מקום בג'ינס, והקלוריות רמזו שהגיע הזמן לחדול מסעודת המלכים המצוינת.
אין ספק שאגאדיר היא מקום עלייה לרגל לאוהבי ההמבורגרים והסנדוויצ'ים ששווים כל ביס - עסיסיים, משובחים, משביעים ומנחמים, עם לחמים מוקפדים שטעימים גם בפני עצמם, וחשיבה על כל אלמנט שבתוך המנה, בנייה נכונה של הביס והנאה עצומה פיזית ומנטאלית. כותבת שורות אלו ומוסרת ד"ש חם לפילי צ'יז סטייק, שהעניק לי רגעים של אושר צרוף.
טל'- 053-9366928
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת