חג האורות, חג הניסים, ולא פחות חשוב מכך, חנוכה הוא חג המטוגנים, שהרי ידוע שכשמדובר בענייני נס פח השמן, ידוע כי כל המטגן - הרי זה משובח. לכבוד חנוכה, אנחנו עם 3 מתכוני לביבות פשוטים, קלים להכנה ופשוט טעימים, שיזרקו אתכם בפרץ נוסטלגי לחוויית הלביבות ולריחות הלביבות של בית אמא וסבתא. חג שמח!
לא בכדי, הפכו הבטטות לירק הבסיס המועדף בהכנת לביבות. בפרק זמן קצר של כמה דקות, יש לכם יופי של נשנוש מטוגן ומתקתק לחג.
מצרכים:
הכנה:
יש לרסק את הבטטות האפויות לכדי מחית בעלת מרקם אחיד.
להוסיף אליה את המלח, הקמח והפלפל, וללוש היטב.
להכין פרוסות לביבות בגדלים אחידים של 6 ס"מ.
לחמם מחבת טפלון עם חמאה. כאשר המחבת חמה, מכניסים את הלביבות ומטגנים עד להשחמה עדינה מכל צד.
לסיום, יוצקים מעל כ-3 כפות איירן על כל לביבה ומגישים.
מבעבעות במחבת. צילום: שאטרסטוק
הווריאציות המתוחכמות של הלביבות, לא אומרות שגם לטבעונים שביניכם לא מגיע להתפנק ולהתענג על לביבות קלאסיות ופשוטות במיוחד להכנה.
מצרכים:
הכנה:
מגררים בעזרת פומפייה אל תוך קערה את הבצל ואת תפוחי האדמה.
מוסיפים מלח, לשים, ולאחר מכן מוסיפים את הקמח, הפלפל השחור והעמילן שנותר לאחר הגירור, ולשים שוב.
יוצרים לביבות בגודל כמה ס"מ ובמקביל, מחממים שמן בכמות נדיבה במחבת.
כאשר השמן חם דיו, מניחים את הלביבות ומטגנים מכל צד עד להזהבה הרצויה.
חם וטעים. צילום: שאטרסטוק
כולנו מכירים (ואוהבים) את הלאטקס המסורתי עם הפטרוזיליה. אז למה לא לשדרג את הטעם עם עוד כמה תבלינים מנצחים?
מצרכים:
3 כפות קמח
4 תפוחי אדמה גדולים
שמן
3 כפיות פירורי לחם
1 בצל
חופן פטרוזיליה
1/3 כוס אורגנו
1/3 כוס בזיליקים
חופן נענע
מלח
פלפל
הכנה:
יש לגרר בפומפייה לתוך קערה את תפוח האדמה, לערבב עם הקמח ועשבי התיבול עד ליצירת תערובת.
יש לשמור את המיצים שנסחטו בגרירה כדי למנוע הדבקה של הלביבות.
ללבב לביבות לפי גודל רצוי ולהוסיף למחבת חמה במיוחד. חשוב כמובן שלא לצרוב את הלביבות עד לרמת השחרה.
קצת שמנת מלמעלה. צילום: שאטרסטוק
מלבבת, ליבבת לביבות לבביות היום?
קבלו מתכון ללביבות – והפעם הולכים על הצד הבריא, כדי לאזן קצת את כל הטיגונים:
4 גזר
2 קישואים
2 תפוחי אדמה
2 גבעולי סלרי ללא עלים
בצל
חופן עלי נענע
חופן נאה של עלי פטרוזיליה
4 ביצים
בערך כוס של פירורי לחם
מלח ופלפל
להכנה:
רסקו את כל הירקות במעבד מזון. המהדרין מגרדים את הירקות על הפומפייה - לדעתי זה מיותר, ולא נותן שום אפקט מיוחד. לאחר שהירקות קצוצים ומדיפים ריח של שדה טרי, הוסיפו את הביצים. תתחילו בשלוש ביצים, ותחליטו אם צריך יותר – התערובת צריכה להיות גמישה והומוגנית, כלומר שאפשר להכין ממנה "קציצות", אך לא רטובה מדי. הוסיפו פירורי לחם. מאחר ולא השארנו את התערובת להגיר נוזלים, צריך לתת פה חיזוק של פירורי לחם שיספגו את כל הנוזלים. אנחנו בכוונה לא מסלקים את הנוזלים, הם אלה שנותנים ללביבות את הטעם העסיסי שלהן. הוסיפו מלח ופלפל.
עכשיו יש לכם שתי אופציות:
אתם יכולים להכין מהתערובת לביבות, להניח אותן על דף אפייה מעל תבנית – ולאפות במשך כחצי שעה. במקרה כזה הוסיפו שתי כפות שמן זית איכותי לתערובת, שלא תקבלו לביבות יבשות.
אם אתם מעדיפים לטגן אותן, צרו לביבות, השטיחו אותן, וטגנו בשמן יחסית עמוק, שיכיל אותן משני הצדדים.
לא משנה מה החלטתם – אפייה או טיגון - כדאי גם להכין בצד רוטב מרענן לטבילת הלביבה, וכדאי להשתמש לשם כך במעבד מזון שכבר לכלכתם בכל מקרה. שפכו למעבד שלושה גביעי יוגורט, 2 שיני שום, כפית וחצי מיונז וצרור שמיר, וערבבו כמה שניות. לאחר מכן מיזגו את הרוטב לכלי נאה, הוסיפו מלח גס ופלפל שחור גרוס, קצת שמן זית בזילופים מלמעלה – וטה דה! אחלה רוטב מרענן וכייפי. בתיאבון.
בתיאבון וחג שמח!
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת