שוק תלפיות החיפאי היה תמיד נחשב לשוק המנומנם יותר, בטח בהשוואה לשווקים המסעירים של רמלה או של תל אביב, שהשכילו להתפתח גם מבחינה קולינרית, ולשלב עסקים שמושכים גם צעירים. אבל בשנה וחצי האחרונות דומה שמשהו קרה שם, בצומת הרחובות סירקין ולונץ. יותר ויותר עסקים נפתחו, למקום מגיע קהל גם מחוץ לחיפה ואפילו – שומו שמיים – מתל אביב, ובאופן כללי פשוט נהיה כיף לבלות שם. תוסיפו לזה את העובדה הלא מעניינת אך חשובה, שעיריית חיפה השקיעה בשנה וחצי האחרונות מיליוני שקלים בשיפוץ וחידוש מתחם שוק תלפיות, כולל מבנה השוק העתיק, רחובות השוק שיפוץ הדוכנים, שיפור התאורה ומצלמות האבטחה להגברת תחושת הביטחון האישי – וקיבלתם מקום סופר שווה לבילוי של ששי בצהריים.
כמובן שגם אנחנו לא יכולנו להישאר אדישים למהפכה החיפאית הזו, ולכן החלטנו לסקר את מצב הקולינריה בשוק תלפיות, שהפך בבת אחת מהאח הקצת איטי, זה שמבין את הבדיחה שעה אחרי כולם, לנרקיס הביצה ולילד המקובל של השכבה.
אז איזה מסעדות בשוק תלפיות יעשו לכם הכי נעים בבטן?
דוכני אוכל בשוק תלפיות. צילום: שאטרסטוק
חד וחלק, מסעדת ערבסקה היא אחת המסעדות שתרמו לעליית קרנו של שוק תלפיות. מדובר במסעדה ערבית מודרנית חדשה יחסית בשוק, המנוהלת על ידי אמאל ובנה אכרם. אמאל מבשלת אוכל ערבי מוקפד ממתכונים שעוברים שנים רבות במשפחתה – אוכל טעים מאוד, נקי, מחומרי גלם טריים שנרכשים בשוק. אם אתם מאלה שאוהבים כרוב ממולא באורז ובשר או עלי גפן חמצמצים – תרוצו לפה. כמו כן חובה להזמין את מנת עג'ינת אל סת - כיסוני בצק ממולאים בגבינות טעימות עם בצל ירוק ועשבי תיבול. המסעדה הזו מקבלת כל כך הרבה המלצות, שיתכן שחלק מהאנשים שמטיילים בשוק תלפיות הגיעו לשם במיוחד עבורה.
עובדה מעניינת
המסעדה פתוחה גם בשבת, מ 11:00 בבוקר ועד השעה 18:00
ערבסקה. לונץ 7, חיפה. 058-7202007
אם בא לכם לעשות הפסקה או לסיים את היום בטוב, בואו למבשלת הבירה של אריק גרנות. לצד זה תמצאו נישנושים טעימים שהולכים מעולה עם הבירה המצוינת, כמו המבורגר, שקשוקה ועוד. האווירה במקום מאוד שמחה, כמו המסיבה ההיא בחיפה של איתי לוי.
עובדה מעניינת
הייחוד של המקום טמון בכך ששיטות הכנת הבירה הן אולד סקול, בלי שימוש בחומרים כמו לתת.
המבשלה, סירקין 27, חיפה. 053-9374265
מקום מגניב ושמח בשוק תלפיות, שמספק לנו את זריקת האנרגיה המדויקת שאנחנו צריכים באמצע יום של שופינג וטיול: משהו מתוק, איכותי, מטוגן, חם וקר. כן כן, כאלה אנחנו. אנחנו רוצים הכל. את הכנאפה הפריך והחם ומעליו גלידה קרה טעימה, שבעלי המקום מכינים בעצמם.
עובדה מעניינת
המקום מכין גם כנאפה טבעוני טעים מאוד.
כנאפה תלפיות. סירקין 31 חיפה, 054-6366611
הכי טעים בחיפה. צילום: כנאפה תלפיות.
הסניף החדש של רשת חומוס ברדיצ'ב ממוקם בשוק תלפיות, וכמעט תמיד עמוס והומה אדם. האוכל מוגש בכלים חד פעמיים, מה שמתאים מאוד בעידן הקורונה והחיידקים באופן כללי. אם לא בא לכם רק חומוס, או שמתאים לכם להוסיף משהו ליד, התפריט מציע לכם גם משאוושה, קוסקוס, סביח, מג'דרה, טאבולה ועוד.
עובדה מעניינת
הרבה מאוד לקוחות לוקחים אתם אוכל הביתה, אז מראש תבקשו לארוז לכם, לפני שייגמר לכם.
חומוס ברדיצ'ב תלפיות, סירקין 27, חיפה.
עם מנות כמו סלט פומלה שכולל כרובית מטוגנת, נענע, בזיליקום סגול, צ׳ילי וויניגרט הדרים אסיאתי, לחמניות באן עם דג או מושט מטוגן מצוין, מסעדת Pho26 ממקמת את עצמה כמסעדה אסיאתית ממוקדת, מצוינת ופשוטה. אוכל רחוב במיטבו, אבל לא כזה שפוגשים בחיפה, אלא יותר בכיוון ויאטנם.
עובדה מעניינת
אי אפשר להזמין מקום מראש, והישיבה היא בחוץ – לתשומת לבכם אם אתם מתכננים להגיע ביום חורפי.
Pho26. סירקין 26, חיפה. 054-4613165
הכי כיף לאכול בשוק. צילום: שאטרסטוק
בית קפה של איש החינוך טל פרידמן (לא הקומיקאי), שמתמקד אך ורק בקפה לסוגיו השונים כמו קורטדו, קפהנסי, קולד ברו, אפוגטו, אספרסו, אמריקנו וקפה הפוך. במקום אין מטבח או אפשרות להזמין אוכל (ועם כל הכבוד, קיבלתם פה ים המלצות על מקומות שכן מגישים אוכל נפלא), אבל יש סנדוויצ'ים קטנים וטעימים להפליא, ועוגות קטנות אישיות.
עובדה מעניינת
פרידמן עצמו יושב במקום וקולה בכל יום פולי ערביקה טריים ממקומות שונים בעולם, וכך מכין תערובות חדשות ומיוחדות.
טלק. סירקין 26 חיפה. 054-4582331
השפית רבקה וייזנפלד חברה ליזם מיכאל נודל ויחד הם פתחו מה שהם מכנים מסעדנייה – מסעדה עם מעדנייה. כך למשל תוכלו להתענג על רביולי מבצק פריקי, ממולא בשקדי עגל, ברוטב מלוחיה, ועל הדרך לקנות רטבים, או שמני זית ייחודיים כמו שמן הזית ״ריש לקיש״, חמוצים ועוד. התפריט משתנה מדי יום, פשוט תקפצו ותזמינו מה שהכי מתחשק לכם באותו רגע.
עובדה מעניינת
השפית נוהגת להזמין מדי פעם שפים נוספים לאירוח משותף וחד פעמי, והתוצאה היא ממש מגניבה ומיוחדת.
Milè Mala, סירקיו 21, חיפה. 058-7896033
מסעדה ומעדנייה. צילום: Milè Mala
מסעדה מקסיקנית בבעלות משפחתית, ומנוהל על ידי שפית מקסיקאית שמביאה השראה מהשווקים של מקסיקו: טאקוס, בוריטו בשרי או צמחוני, נאצ'וס, טמאלאס (כיסונים מאודים עטופים בעלי תירס וממולאים בבשר, עוף או תערבת צמחונית), צ'ילאקילס (נאצ'וס חם עם סלסה ירוקה וגבינה צהובה), קסדיאס, אמפאנדס ועוד.
עובדה מעניינת
יש דיבור חזק על הקינוחים של המסעדה, הצ'ורוס, הפלאן והאלפחורס. אל תתלבטו ביניהם, תזמינו הכל – מחיר מנת קינוח הוא בין 10 ל -20 ₪ בלבד. לקינוח, אתם מקבלים על חשבון הבית קפה דה אוויה – קפה מקסיקאי מצוין, שמתבשל בסיר זמן רב עם קינמון.
לה מקסיקנה. סירקין 21, חיפה. 053-7105450
תמונת שער: כנאפה תלפיות
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
אוהבים לטייל ? נסו את הסיורים הקולינריים בבני ברק >>
מתכננים להצפין? רשימת המסעדות המומלצות בצפון >>
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת