לכבוד יום הספר הבינלאומי שנחגג ב- 23 לאפריל, קבלו את מיטב המנות ממיטב הספרים והסיפורים הקלאסיים שהכו לאבני דרך של הקולטורה של כולנו; בילבי, שלושה בסירה אחת, תירס חם, 'סיפור פשוט' וד"ר סוס – כל גיבורי הסיפורים בחרו את המנה האהובה עליהם ואנחנו הלכנו בעקבותיהם עם אינטרפרטציה מודרנית למנות של פעם שמלוות אותנו עד היום. דמויות אייקוניות ובלתי נשכחות שגדלנו עליהן, הושפענו מהן ויצרנו בדמיון ובמציאות את המתכונים והמנות שלהן – שפרדס פאי, ארוחות בוקר מפנקת, פולנטה, עוף ברוטב וספגטי שהיה גורם לבילבי לאכול בשקיקה על זוג מספריים חדות.
הספגטי של בילבי באוליברי האיטלקית עם מקרוני ארוך ומופלא!
"לא קופאים מקור כל עוד חם בלב" (בילבי, אסטריד לינגן, 1972).
זוכרים את הג'ינג'ית השובבה, בילבי גרב – ברך, גיבורת ספר הילדים האהוב?
בילבי מביא את סיפורה ילדה בת תשע עם שתי צמות בולטות משני צידי ראשה וגרביי ברך מתוחים ושונים זה מזה שחיה בכפר שוודי קטן עם קוף וסוס ובלי הורים ועושה כל מה שבא לה. אמה מתה בילדותה ואבא שלה נעלם אי שם בספינה שהפליגה לים. היא לא הולכת לבי"ס וחיה חיים מלאים בהרפתקאות וחוויות שכל ילד היה רוצה (לפחות את חלקן) כשאחת מהן היא סצנת גזירת הפסטה! בילבי הבינה שאין סיבה לאכול ספגטי באורך הגלות אז היא פשוט גזרה אותה ועשתה עונג לאיטלקים שמתעקשים שנמרח על עצמנו רוטב אדום.
מסעדת OLIVERY האיטלקית הנהדרת רקחו תפריט שהיה מרתק את בילבי ומתאים למספריים ולאניני אוכל האיטלקי, עם מנה נפלאה של מקרוני ארביאטה עם שום, צ׳ילי, רוטב עגבניות טריות, זיתי קלמטה ואורגנו טרי (לא לשכוח להביא מספריים למחווה, מקסימום יסתכלו עליכם ויחשבו שאתם 'קוקו').
אוליברי. כתובת: שדרות שאול המלך 23, תל אביב, 053-9426855
צילום: מסעדת אוליברי
שפרדס פאי - מנה אירית בהשראת 'שלושה בסירה אחת' ב'אוסקר ווילד'
"אני אוהב את העבודה. היא מקסימה אותי; אני יכול לשבת במשך שעות ולהתבונן בה" (שלושה בסירה אחת, ג'רום ק. ג'רום. 1889)
מי שרוצה להרגיש בריטי חייב לטרוף שפרדס פאי ולהתענג על כל ביס!
הספר שלושה בסירה אחת מביא את סיפורם של שלושה בחורים תימהוניים ועולצים וכלב מתוקי שיוצאים לשיט בסירה קטנה על נהר התמזה שבאנגליה. השלושה חסרי ניסיון בשיט ולכן הם נקלעים לרצף של חוויות והרפתקאות משעשעות עם שפע של הומור בריטי במיטבו. כדי לשרוד את הרעב השלושה אוכלים את הנזיד האירי שישי בו תפוחי אדמה, בשר טחון. אחד הגלגולים המופלאים של הנזיד הזה הוא ה'שפרדס פאי' (פאי רועים) פאי שנחשב לאחת ממנות הדגל של המטבח הבריטי הקיים למעלה מ- 200 שנה והגיע הזמן שגם אתם תטעמו אותו. ב'אוסקר ווילד' תמצאו את שתי המנות! שפרדס פאי לא פחות ממושלם וקדירת בקר אירית עם בשר בקר בבירה, תפוחי אדמה וירקות שורש – שתי מנות שיטיסו אתכם לתמזה בה תוכלו לחבור לשלושת המצחיקים ולאכל את כל הטוב הזה.
כתובת: שחם 36, פתח תקווה, 03-6205090, מרכז עזריאלי חולון, 03-7785550
תירס חם 'בים – בם – בם' למי שחשקה נפשם בפולנטה מנצחת של טרנסילבניה
מי לא מכיר את סיפור הילדים תירס חם "בים – בם – בם – תירס חם"?(תירס חם, מרים רות, 1978).
בשוטטות בגינות המשחקים, במשחקיות ובג'ימבורי תמיד יישמע קול צורמני של אמא שמקריאה לצאצאים את סיפור הילדים 'תירס חם', שמספר על ילד בשם אופיר שיוצא לרחוב ושר את מילות השיר וסוחף אחריו ילדים מורעבים לתירס שמגיעים לביתו ובסופו של דבר אוכלים...ניחשתם נכון, תירס חם ו"בים בים בם"..
במסעדה הרומנית טרנסילבניה תמצאו פולנטת חלומות בשמה הרומני ממליגה שעשויה כמיטב המסורת מקמח תירס ועושה כבוד רב לחובבי הז'אנר, הפולנטה משביעה, מעולה ובסופה תשאגו 'בים – בם' על בטן מלאה ומאושרת.
טרנסילבניה. כתובת: מעלות תרשיחא, 053-9443452
צילום: מסעדת טרנסילבניה
'עוף ברוטב' – רך וענוג, ממש כמו ב'סיפור פשוט' תמצאו רק אצל גואטה
"ברטה שמחה על כל כף רוטב שגומעים ואילו עוף זה פניו זועפות" ('סיפור פשוט', ש"י עגנון, 1935)
אחד הסיפורים שכולם חייבים לקרוא של הסופר העברי ש"י עגנון שמביא את סיפורו של הירשל, בחור צעיר בקילה יהודית קטנה במזרח אירופה, שהתייתם מהוריו והתאהב בבלומה המשרתת בביתו. אימו, שהתנגדה לרומן הזה, משדכת אותו לנערה אמידה בשם מינה והירשל לוקה בהדרגה בדיכאון בשל אהבתו האבודה לבלומה שלו. באחת הסצנות הבלתי נשכחות בספר ברטה, אמה של מינה, מנסה להרשים את האורחים ע"י הכנת מנת עוף ברוטב שמנעים את נפשם וקיבתם של הסועדים.
במסעדה הטריפוליטאית גואטה תמצאו עוף ברוטב שיעזור לכם להרשים את הדייט שלכם או את חמתכם (על אפכם וחמתכם), מנת עוף בטמאטם - מנת כרעיים עוף ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה בבישול ארוך עוף מושלם, טרי, נמס כמו חמאה בפה ומלא ברוטב!
גואטה. כתובת: שדרות ירושלים 6, תל אביב, 053-9424696
צילום: מסעדת גואטה
ארוחת בוקר בסגנון ד"ר סוס אצל Bread and Breakfast ובגלל השפע והאיכות
"אִם רוֹצִים לְקַשְׁקֵש אֶת הֲכִי חֲבִיתָה –
אָז צְרִיכִים מִין בֵּיצָה שֶׁכְּמוֹתָהּ לא הָייְתָה" (יופי של חביתה מקושקשת, ד"ר סוס, 1953)
מדובר בעוד ספר נפלא מבית היוצר של דוקטור סוס, סיפור שמובא מנקודת מבטו של הילד 'אופי בן פופי' שהגיע לתובנה העמוקה שלכל הביצים יש את אותו טעם בגלל שכולן מגיעות מהתרנגולת. לכן, הגאון הקטן הזה לקט ביצים של חיות אחרות כדי לדגום טעמן של חביתות שונות ומשונות.
Bread and Breakfast מביאה לכם את כל סוגי הביצים שתרצו עם שפע של ארוחות בוקר מפנקות במיוחד שהיו עושות גם לד"ר סוס נחת רוח ואושר גדול בפתחו של יום ובוקר.
מומלצת דווקא ארוחת הבוקר הקלאסית בה תקבלו מקושקשת, חביתה או כל ביצה ותוספת שבא לכם, גבינות משק מובחרות, מעדנים וסלטים ביתיים וכמובן קפה ומיץ ולחמים שנאפים במקום.
Bread and Breakfast כתובת: ז'בוטינסקי 3, רעננה, 053-9367516
צילום: מסעדת בראד אנד ברקפסט
צילום תמונת שער: שאטרסטוק
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת