נגישות
נגישות

מסעדות בקו האש – איך מתמודדים בקביעות עם צבע אדום?

הנפגעים העיקריים של המצב הבטחוני כרגע הם בעלי המסעדות בדרום, ולא, הפסקת אש לא תחזיר בבת אחת את האורחים, כי צבע אדום שכיח שם יותר מכלניות

חדשות האוכל חדשות מהצלחת
ליהי גיאת
תאריך פרסום: 10/05/2023, 19:55 תאריך עדכון: 14/05/2023, 11:22
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לא האמנו שזה קורה לנו, אבל זה לגמרי קורה. התעוררנו בוקר בהיר אחד, ופתאום נפלו עלינו מלחמות, מבצעים עם שמות חדשים, ובעיקר, שוב, אזעקות שמוציאות אותנו משלוות נפשנו, מסדר היום שלנו, וגם קצת מדעתנו. אז נכון שאולי תהיה הפסקת אש בקרוב (נחזיק אצבעות!) אבל המצב הזה של טילים בדרום, הוא מצב די קבוע, און אנד אוף.
אבל כמה שקשה לנו, יש אנשים שזה קשה להם קצת יותר – בעלי המסעדות באיזור הדרום, שצריכים שוב לסגור את המסעדה שלהם, עקב ביטולי הזמנות ושולחנות ריקים. חשוב לציין שגם במצב של הפסקת אש, בעלי המסעדות בדרום כבר מורגלים לכך שבכל פעם שיש טיפת מתיחות, הם אלה שסופגים אותה ראשונים. שוחחנו עם כמה בעלי מסעדות, ובואו נקווה שהכתבה הבאה איתם תהיה קצת יותר עליזה!

אידי, אשדוד – "פתוחים כרגיל!"
אידי, מה שלומך?
"מצוין!"
אתם פתוחים כרגיל?
"אנחנו עובדים, אנחנו פתוחים, גם בזמן הטילים עצמם היה פה קהל. הם פשוט הלכו למקלט, וחזרו לשולחנות, והגיע גם קהל נוסף שהיה באיזור. מניסיון העבר אנחנו יודעים שזה לא כיף. כרגע יש לנו שולחן אחד, ויש הזמנות".
אז אנשים לא ביטלו?
"בטח ביטלו. ומחר נראה מה יהיה, יום חמישי יש לנו זמר - נבון חלוץ. למרות זאת אני מאמין שלא יגיעו הרבה אנשים, כי אנשים לא רוצים לבוא לאיפה שיש טילים. מצד שני שמעתי שגם בגוש דן נפל איזה טיל, אז אולי כן יבואו... הכל בסדר, החיים יפים, הכל ממשיך".
אידי, הבושם 6 נמל אשדוד. 053-9443581

קירה, אשדוד – "בבית עם הילדים"
איציק, הבעלים של קירה האשדודית שצופה אל הים ומציעה מנות בשריות טעימות אש, לא נמצא היום מעל הגריל של המסעדה המפורסמת שלו, שזוגות רבים בוחרים בה כמקום לדייט מרגש, טעים ובעיקר רומנטי – אבל איציק עצמו פחות רומנטי היום.
מה עם קירה, אתם פתוחים?
איציק: "לא, אנחנו סגורים מאתמול בערב. היום בבוקר היינו פתוחים לכמה שעות, וסגרנו."
אז אתה פשוט מחכה שהכל יירגע? איזה באסה
"באמת באסה, אני עם שלושה ילדים פה בבית...".
אני מאחלת לך ימים יותר טובים
"תודה, יהיה טוב, אני בטוח".

באדיבות המסעדה
קירה, יאיר 4, אשדוד. 053-9442845

טוביקו, שדרות: "אנחנו חזקים ויודעים שזה לטובת המדינה"
אלדד, הבעלים של טוביקו, לא פתח היום את מסעדת הסושי המעולה והמפורסמת שלו, אבל הוא מסרב להיכנס לדיכאון. "כן, אנחנו ממש מבואסים שלא פתחנו היום אבל אנחנו חזקים ויודעים שזה לטובת העיר ולטובת המדינה.
האם אתה חושב לפתוח מחר?
"לגבי אם נפתח מחר... זה הכל תלוי אם תהיה הפסקת אש או לא. הכל תלוי במצב הבטחוני".

צילום: אלדד דנינו
טוביקו. בן יהודה 13, שדרות 076-861-7798

פטריקס, באר שבע – "זה היה צפוי".
אדר מפטריקס לא נשמעת כל כך אופטימית, למרות שסניף פטריקס שלה, בר אירי שמח שמגיש את האוכל והשתייה הכי טעימים בבאר שבע, בדרך כלל נחשב למקום שמח והומה אדם.
"אנחנו סגורים" מספרת אדר, "אתמול ניסינו לפתוח, אבל היו אולי עשרים אנשים במקום שלוש מאות. ואז החלטנו לסגור".
והיום ביטלו לכם הזמנות?
"לא לא, פשוט החלטנו לסגור על דעת עצמנו, בבוקר כבר הבנו לאן זה הולך. צלצלנו לכל מי שהזמין וגם העלינו פוסט שאנחנו סגורים."
איך אתם מתמודדים עם זה?
"זה מבאס, אבל זו המדינה. זה היה צפוי. זה מה יש."

באדיבות המסעדה
פטריקס, חיטה 1, באר שבע. 053-8007518

קורסר, אשדוד – אחרי אזעקה אחת העיר מתרוקנת
אלכס ממסעדת קורסר, שביום יום נמצא במסעדה אלגנטית ויפה המשקיפה אל המרינה, לא משקיף כרגע אל הים, כי המסעדה סגורה.
"היום סגרנו" הוא אומר, "אבל מחר בטח נפתח, נראה מה המצב. אנחנו פותחים וסוגרים לפי כמות האנשים והמצב.
אני מניחה שאנשים לא מזמינים מקום לימים הקרובים...
"ההיפך, מבטלים כבר למחר ומחרתיים".
ואשתו של אלכס, נטשה, מוסיפה: "לאחר אזעקה אחת באשדוד העיר התרוקנה, אנשים נרתעים להגיע, אנשים מבטלים מקומות אפילו לסוף שבוע".

באדיבות המסעדה.
קורסר, אוניון 1 אשדוד, 053-5495125

דוניא, אשקלון – "זה אף פעם לא נעים"
מסעדת דוניא הסופר אלגנטית, עם תפריט מדהים של מאיר אדוני, מיקום מנצח על הים, ומנות צבעוניות, מופלאות, וטעימות להפליא, עומדת סגורה כבר מהבוקר, ואמיר אוסידון, הבעלים, מרגיש שהוא רגיל לזה.
"זה אף פעם לא נעים", הוא אומר, "זה לא נעים להפסיד מלא כסף ולזרוק מלא דברים, רוב הזמן גם לא לקבל פיצוי ואם כן אז רק שנה לאחר מכן, כמו בשומר חומות. אז זה מבאס, לא נעים, אין לנו שליטה יותר מדי על הדברים האלה."
בא לך לפתוח במקום רגוע יותר?
"כן, זה בדיוק מה שאני עושה, אני פותח עוד מקום, וזה חלק מההתפכחות".

באדיבות המסעדה.
דוניא, הנמל 9 אשקלון. 053-6115082

חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
מסעדות בריאות בתל אביב - כי אחרי החגים כבר כאן
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
מסעדות משובחות שגם פתוחות בסוכות
מיוחד לשבעה באוקטובר - מנות על שם חטופים ונרצחים
ארוחות חג ראש השנה 2024 במסעדה
מסעדות חלביות מומלצות בארץ - מצפון ועד דרום
מסעדות בדיזנגוף – הרחוב שחזר לחיים
ילדה, סוכר? מה לנויפלד, סוכרתיים ומסעדות? 
גמר מאסטר שף - נבחרת החלומות
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
משחקי השף עונה 7 – קרבות המטבח מתחילים