עוד ששאר העולם עבר כבר מזמן למאנדיי והשאיר את סאנדיי כמושג שמח (תחשבו) על זה, הם קוראים לגלידה "סאנדיי", עד כדי כך הם אוהבים את היום הזה), אצלנו הוא שם נרדף לשביזות, כולל הכינוי "יום רשעון", האזכור הבלתי נשכח אצל פוליקר
יום ראשון הוא יום בעייתי. הוא מחזיק על כתף אחת שלו את הסופ"ש שהיה ונגמר, שלא משנה כמה נהנית בו, זה לא היה מספיק, ועל הכתף השנייה שלו את שאר השבוע, כולל אלף משימות בעבודה ועוד שבע מאות סידורים אישיים שבחיים לא תספיק. בעוד ששאר העולם עבר כבר מזמן למאנדיי והשאיר את סאנדיי כמושג שמח (תחשבו על זה, הם קוראים לגלידה "סאנדיי", עד כדי כך הם אוהבים את היום הזה), אצלנו הוא שם נרדף לשביזות, כולל הכינוי "יום רשעון", האזכור הבלתי נשכח אצל פוליקר "יום ראשון דיכאון", וכמובן, "אני לא בוכה, נכנס לי קצת יום ראשון לעין".
אז מה עושים? יוצאים. דווקא ביום ראשון. המקומות יחסית ריקים (אני מעדיף), הצוותים במסעדות ובברים קלילים יותר ויש להם יותר זמן אליך, אבל הכי חשוב – השבוע מתחיל בטוב. זו גם לא פעולה מסובכת במיוחד – מזמינים מקום, יוצאים, יושבים, אוכלים, שותים, ושלום על ישראל. למשימת יום ראשון הספציפי הזה, הלכנו על שילה, מוסד קולינרי מכובד ומוכר, "המטבח מתמקד בחומרי גלם טריים ואיכותיים", כתוב באתר, ואני בסוף יום ראשון מרגיש כמו חומר גלם מעוך וממש לא רענן, מקרה קלאסי של היפוכים נמשכים, אז מרגיש לי שהבחירה נכונה.
כמה שאני אוהב אוכל טעים, ככה חשוב לי קודם כל להרגיש בנוח. ושילה היא פרימיום, אבל מאוד מאוד נגיש – המיקום (בן יהודה, רחוב שבכיף הייתי קונה במונופול ובונה בו מלון, ומצד שני, הוא אתר בנייה עם צפי סיום עבודות ב-2391), הצוות (חייכני ברמה אחרת. אולי דווקא בגלל שהיה יום ראשון, מלצרים חיים הפוך מכולם), וגם התפריט, שהוא רמה סופר גבוהה עם חומרי גלם ושילובים חכמים, אבל בסוף מציג מטבח שכל אחד יכול ליהנות ממנו, צלול, ברור, מאוד מזמין. לא מנות שצריך גוגל טרנזלייט כדי להבין. אוקי, הגעתי, ו... בא לי להזמין הכל. אז בגדול, זה מה שקרה.
טטאקי טונה אדומה עם סברס ושאלוט מקורמל. צילום: ליאור נויפלד
אני לא אוכל כשאני רעב. אני אוכל שיש סיבה, והתפריט של שילה הוא יופי של סיבה. הלכנו על קונספט בלי בשר ובלי פירות ים, וקיבלנו לשולחן מיקס מושלם:
מה דעתי על האוכל? שלמות, באמת. מנות מדויקות, כייפיות, כל ביס עושה שמח, סורבה קמפרי על קרפצ'יו טונה אדומה פור גאד סייק, זה מושלם, והטרטר עטוף באבוקדו זו מנה שאני מוכן לאכול כל יום כל השנה. אבל אני מזכיר שלא בשביל זה באתי, באתי ליהנות. באתי לשכוח שהתחיל עוד שבוע. באתי לעקוץ את המערכת. וכן, זה עבד, 2 מלצריות מעולות המליצו, צחקו וקשקשו איתנו, והוציאו לנו חלק מהדברים און דה האוס כי היינו חמודים, והקוקטייל גריי גוס בזיליקום ולא זוכר עוד מה עשה את העבודה, והכל זרם בנחת, ושכחתי לרגע שיום ראשון. וזה כל הסיפור. תעשו לכם מנהג קבוע, צאו ביום ראשון, והופ – נגמר השבוע.
מלבי גרניטה פטל, קוויאר פטל ופיננסייר שקדים, צילום: ליאור נויפלד
ילדה, סוכר? מה לנויפלד, סוכרתיים ומסעדות?
האתגר של הסוכרתיים במסעדות – והפתרון שאנחנו מציעים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
נויפלד הלך למסעדת ״יוליה״ בנמל ת״א לארוחת שקיעה וחזר מואר
גווידו, הסופרנוס פינת בן גוריון
נויפלד הלך לגווידו לאכול איטלקי, כמו אמריקאי טיפוסי
נויפלד מדרג – מצעד מאכלי החגים
לכבוד ראש השנה, קבלו את תשעת מאכלי החגים הטובים של כל הזמנים
אז... מה אוכלים בים המלח? באובר!
נויפלד גילה את ״באובר״, וסופסוף טעים במקום הכי נמוך בעולם
נויפלד מדווח מאלכסנדר בולנז׳רי
9 סיבות שהופכות את אלכסנדר בולנז׳רי למקום שאתם חייבים להיות בו, לפחות פעם אחת:
הולי קראק פאי - המאנצ׳ המושלם
מקום שמוכר רק קראק פאי? נויפלד יצא להתמכר בהולי קראק פאי