1. אף פעם לא הבנתי את הקטע הזה של *לא* לאכול חמץ בפסח. תהיו איתי רגע – ביציאת מצרים, לא היה לנו לחם, נכון? הקמח לא תפח, ובמקום לצאת למסע בחצי האי סיני עם פיתה מקושקשת לבוקר, באגט שניצל לצהריים ואולי איזה כריך אנטי פסטי מפנק לערב, יצאנו עם מצות וכמה ביצים קשות. אז למה בעצם כשאנחנו באים לחגוג את החג הזה, את הניצחון, את ההגעה לארץ ישראל, אנחנו לא חוגגים עם מאפים, בצקים, קרואסונים ועניינים? למה שלא נברך על השפע שיש לנו עכשיו? בשביל מה הלכנו במדבר 40 שנה בשם אדושם וכל המצוות, בשביל לחמנייה עצובה מקמח מצות? אני בעד מיתוג מחדש של החג, כולל ערב חג שבו אוכלים *רק* חמץ. מברכים על לחם שחור, טובלים פוקאצ׳ה בחרוסת, מורידים מרור עם חלה מתוקה, שמים איזה כרפס על לחם שום, וככה, בכל ארוחה במהלך חול המועד, חייבים לאכול חמץ. חג שכל עם בעולם ישמח לאמץ.
2. זה כמובן לא צפוי לקרות. דבר ראשון, אין שום דיבור על מיתוג מחדש של החגים. ודבר שני, זה ב-DNA שלנו, לצום, לגור בסוכה שבוע, להימנע מבצק, ללכת במדבר, לשבת לבד בחושך. בסדר, אז לא נשנה את ליל הסדר, אבל אין שום מניעה להפוך את השבועיים שלפני החג לחגיגת בצקים אפויים היטב. הכירו את ״קדם פסח״, חג שאני המצאתי ושאני יודע שכולם אוהבים לאהוב, מסע מרתק וטעים לפני החג, בין פטיסרי לבולנז׳רי, בין מאפים מתוחכמים ומושקעים לבין בורקס גבינות משולש מהמאפייה השכונתית, בין מתוק ומלוח, לא משנה מה אבל מה שבטוח, שזה יהיה לא כשר לפסח.
3. אז אם אתם מחפשים המלצה על מקום ששווה לחגוג בו את קדם פסח, קבלו את Pâte & Puff בכיכר מסריק, בית קפה בולונז׳רי פטיסרי מעדנייה ועוד מלא דברים, הוא גן עדן בניחוח צרפתי של אוהבי פחמימות ריקות יותר או ריקות פחות. כשתגיעו לכיכר המנומנמת, מטר מכל הרעש של העיר, תזהו את המקום בקלות כי יש שם תור, תמיד, בכל שעה, ובצדק. מה יש שם? שני דברים חשובים – הראשון הוא ״אקווריום״, חדר שקוף ענק בו רואים את כל האופות והאופים עושים מלאכת קודש, לא פחות, ואפשר לבהות בהם שעות. השני, הוא מבחר יפה ומגרה של מה שבא לכם. הנה כמה דוגמאות:
צילום: ליאור נויפלד
צילום: שאטרסטוק
5. שיהיה חג ״קדם פסח״ שמח לכולם. לכו לפאט אנד פאף, זה הר סיני של הפחמימות, ואם לא לשם, אז לכו למאפייה הכי קרובה לבית שלכם לפחות. תכבדו את החג :)
ולנטיין בסלון יווני
חצי עולם כבר שר יוונית, אז זרמנו לטברנה וחזרנו עם מסקנות
עוגיות, ואין יותר בעיות - נויפלד בצ'וז יור קוקיז
נסענו לצ׳וז יור קוקיז - choose your cookies - בדיזנגוף וחזרנו עם מחשבות
ג'אגר בקרית אונו - אם יוצאים מגיעים למקומות טעימים
מה איבדנו בקריית אונו? את אחד ההמבורגרים הטובים שיש
און אנד עוף - נויפלד ביקר במסעדת סילי קיד
הקריספי צ׳יקן הפך סוף סוף את העוף לסקסי. יצאנו לסילי קיד להבין למה
ככה חוגגים סילבסטר!
רגע לפני 2025, נויפלד מדרג את 4 הדרכים הטובות ביותר לפתוח שנה
פליים של אורן אסידו – כשר בלי לוותר
נויפלד הלך לאכול כשר ב-flame וחזר מואר
ילדה, סוכר? מה לנויפלד, סוכרתיים ומסעדות?
האתגר של הסוכרתיים במסעדות – והפתרון שאנחנו מציעים