תשכחו מפלאפל, חומוס, שווארמה, סביח ושיפודים עסיסיים, כי במציאות של ימינו אותן המנות הישראליות הקלאסיות עברו שינוי קוסמטי ממש כמו משפחת קרדשיאן והפכו מתוחכמות וקוסמופוליטיות.
הן מדגמנות שילובים מטורפים של המטבח הישראלי הקלאסי, הים תיכוני והמוכר לזר והמוזר ולכל מטבח אפשרי בעולם, שמקבל אינטרפרטציה ישראלית משלו עם פלטת הטעימות הכי ארצישראליות שיש. המטבח הישראלי של 2024 הוא לא מה שהכרנו עד כה, הוא מורכב יותר, משוגע ויומרני, שאפתן לא קטן ובעיקר מגוון. והאמת, שהבשורה הטובה באמת היא שלרגע לא משעמם איתו והוא מגיש לסועדיו תפריט עמוס בכל טוב קולינרי, שמאתגר את המוח והקיבה השבעה. במיוחד לקראת יום העצמאות, בחרנו את המנות הכי ישראליות שיש לשנת 2024 להציע, עם השילובים הכי מיוחדים, מוזרים ומדליקים שיגרמו לכם ללקק את הצלחת ולהרגיש זיקוקי דינור בנשמה!
תריסר היא אחת המסעדות החדשות והשוות - היא מספקת חווית אכילה שהיא MUST ולא פחות! בטקס פרסי המטבח הישראלי 2024, המסעדה, שנמצאת בתל אביב, בניצוחו של השף ענר בן רפאל פורמן, קיבלה את פרס המסעדה החדשה המצטיינת של 2024 ויש סיבה טובה לכך! מעבר לתפריט עשיר ומעניין עם אוכל מצוין, תמצאו כאן מנות ראשונות ישראליות כמו קובה משובחת במיוחד. 'אוריקטה קובה דגים' היא מנת קובה המוגשת עם ציר דגים, עגבניות ופטרוזיליה מה שיוצר שילוב ישראלי ואיטלקי - ישראלי בגלל הקובה ואיטלקי בגלל קמח האוריקטה שמגיע אלינו מדרום איטליה - שדרוג טעים ועדכני שחובה לטעום.
מסעדת האחים היא אולי הדבר הכי ישראלי שקרה כאן בשנים האחרונות, השייכת לשף אסף דוקטור שגם קיבל על כך את פרס השף המצטיין של 2024. ב'אחים' תמצאו את כל האחים הקולינריים האבודים שלכם, עם תפריט מגוון של מנות ישראליות שמקבלות טוויסטים עדכניים ממדינות זרות.
אחת ממנות הדגל של המטבח הישראלי היא לא אחרת מאשר מנת השיפודים, שאצל 'האחים' הפכה משיפודים פשוטים למנת שיפודי פילה עוף במרינדה של תבליני מסאלה אדומה וחלב קוקוס. מנה זו מדגימה איך שיפודים מוכרים מקבלים את אסיה בתבלינים והופכים למנה מנצחת. בנוסף, המנה מציעה שדרוג טעים במיוחד - תוספת תפ"א במדורה, שמגיע עם שמנת חמוצה וחמאת סחוג – שעטנז אשכנזי ותימני שמשדרגים אותה!
יש עשרות שווארמות מצוינות ברחבי הארץ – עסיסיות, שמנוניות במידה ועמוסות בכל טוב שנדחסות לתוך פיתה שכבר מזמן חרגה מהגבולות של עצמה. אז מה כבר יכול להיות מיוחד בשווארמה תשאלו? והתשובה היא ארז קומרובסקי השף הגלילי המוכשר!
קומרובסקי פתח לאחרונה את השווארמה שלו הקרויה על שם סבא שלו יעקב וייסברג, שלקח בזמנו את קומרובסקי הילד לאכול את השווארמה הראשונה שלו בשוק בצלאל בתל אביב, ומאז הוא הפך למכור לדבר הזה. הסייח עצמו מורכב מספריבס טלה, אנטריקוט ובשר עוף. השוס הגדול של המסעדה הוא שהפיתות עצמן עשויות מכורכום והן צהבהבות, רכות וטעימות להפליא. מובטחת לכם גרסת השווארמה בין הטובות והמקוריות שידעתם EVER!
המחתרת התאילנדית היא אחת המסעדות התאילנדיות הכי מסקרנות שתמצאו בארצנו הקטנטונת. המסעדה מגישה את כל מנות הז'אנר עם טעמים מופלאים המורכבים גם מניחוחות ישראלים. יואב צידון, השף של המקום, אמנם אינו תאילנדי במוצאו אך הוא בהחלט פיצח את המטבח הזה עם שפע של פרשנויות משלו למנות התאילנדיות. קחו למשל את מנת ה'קרפלך סרטנים' המשלבת בין מאכלים יהודיים למטבח הצרפתי עם טעמים של תאילנד ואת מנת הקינוח המדליקה של המקום שעושה חתונה בין המלבי מהמטבח הערבי לתאילנד - מלבי על בסיס קרם קוקוס וג'ינג'ר עם קרמל טופי וקראסט של בוטנים שומשום. שווה לבוא רעבים ולא להפסיק לאכול את הישראליות התאילנדית הזו!
אין ספק שהפלאפל הוא מאכל ישראלי לאומי שהתפתח אבולוציונית לעשרות סוגים עם שפע של תוספות בפנים, גדלים וצבעים ולא משנה מה, הוא עדיין אחד המאכלים הכי טעימים והכי ישראליים שיש כאן! אחת ממנות הפלאפל הבלתי נשכחות הן הפלאפל של המרכז התימני, שמוגש בתוך לחוח אוורירי ומשובח, שסופג את כל הטעמים והריחות וגורם לסועדים לבלוע אותו ולא לרצות להפסיק לאכול. השילוב הזה גאוני ומחמיא לכדורי הפלאפל שנארזים לתוכו עם כל התוספות האפשריות שנספגות לשלמות קולינרית.
הבראסרי הוותיק של עין כרם מציג ביסטרו מגוון ומשובח של דגים, פירות ים, בשרים שמקבלים פרשנות מקומית והופכים למיוחדים בטעמם. מנות ישראליות ראשונות ומוכרות היא למשל מנת הקטאייף - אותו כיסון מתוק הלקוח מהמטבח הערבי, ששודרג כאן למנה מעולה בשם: 'קטאייף שרימפס' - שרימפס עם פנקייק לבנוני, מסקרפונה, פיסטוק ועשבים. מנה מושלמת שחוצה מטבחים וטעמים שהופכים בפה ליצירה של ממש! מנה ישראלית נוספת שקיבלה כאן פרשנות משלה ואסור לכם לפספס אותה היא 'ניוקי שישבראק' - כיסוני שישבראק ביוגורט המגיעים מהמטבח הערבי והתאקלמו בארץ בכבוד רב, ששודכו כאן למטבח האיטלקי והפכו לחתונת זהב אמיתית בפה!
אחד המאכלים שיהודים המציאו הוא הסביח, שמגיע מעיראק והפך לאחת המנות האהובות והפופולריות בארץ! בטגלוס – ביסטרו מסעדה שמציגה פיוז'ן שלם של טעמים הלקוח ממטבחים רבים, ניתן למצוא שפע של מנות עדכניות שחוצות מטבחים ועולמות, עם טעמים שיש רק כאן. בראש ובראשונה חובה לאכול את גרסת הסביח המקומית, הסביח של טגלוס הכולל חציל עשוי על גחלים, ביצה קשה, גרגירי חומוס, מלפפון חמוץ, תפוח אדמה וכל הטוב הזה מוגש בתך פוקצ'ה איטלקית שאורזת לתוכה את החציל בבריכת טחינה מושלמת!
*חלק מן המסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
מסעדות חדשות לשנה חדשה
אז מה ואיפה אוכלים בפרוץ השנה החדשה? פלטת בשרים עסיסיים או אולי גבינות משובחות עם ריבת בצל, תפריט קטוגני, אוייסטר בר או מטבח פריזאי במיטבו? קבלו את מיטב המסעדות החדשות והמפתיעות של ספטמבר 2024
מסעדות לילדים - על קולינריה ילדותית מנצחת
איפה הבולונז והשניצלים הכי טעימים? היכן מסתתר המבורגר מהסרטים או ארוחת בוקר לקטנטנים? קבלו 8 מסעדות לילדים, עם אוכל מזין וטעים לקולינריה מושלמת!
אוכל רחוב בתל אביב – המדריך המושלם לקיץ
גלו את אוכל הרחוב הכי טעים בתל אביב 2024! בתוך פיתה, על צלחת, בנייר, לאכילה ברחוב, בים, בעמידה במקום או באוטו – מפלאפל מושלם ועד שווארמה גורמה – לפניכם סקירת המקומות הכי שווים לנשנוש מהיר ומענג
גלידות מיוחדות לקיץ 2024
גלו את הגלידות המיוחדות ביותר לקיץ 2024! מכנאפה ועד חד-קרן, סקירה של הגלידריות הכי ייחודיות בישראל עם טעמים מפתיעים ומרעננים
מסעדות עם נוף: תענוג קולינרי ותמונות מרהיבות
מבלקונה להרי ירושלים, כרכרה בעמוקה, שקיעה בים ומרפסת לעתיקות – בחרנו עבורכם את המסעדות עם הנוף היפה ביותר, המציע חוויה קולינרית מושלמת לצד מראות עוצרי נשימה.
יום השוקולד הבינלאומי - מצעד הקינוחים הטובים בארץ
עוגה, טארט, סופלה, פאי, אקלייר, מוס - לכבוד יום השוקולד הבינלאומי קבלו את מצעד עשרת קינוחי השוקולד המנצחים מצפון ועד דרום, כי אין יותר מושלם משוקולד
ברים עם הופעות חיות למוזיקה משכיחה ומנות מצננות
איזה בר הופעות מתחשק לכם? – כזה שמגיש אוכל רחוב או אולי גורמה?
יורו 2024: חגיגה של אוכל וכדורגל
לכבוד יורו 2024, יצאנו למסע קולינרי בין מסעדות שמציעות חוויה ייחודית: שילוב מושלם של אוכל מעולה, אווירה סוחפת ומסכי ענק להקרנת המשחקים.