נגישות
נגישות

מסעדות בדיזנגוף – הרחוב שחזר לחיים

אחרי כמה שנים של דעיכה, דיזנגוף חזר להיות המקום השוקק והפופולרי שאנחנו רוצים לאכול בו, לשתות בו ולהיראות בו. אנחנו פה כדי לדווח על המסעדות השוות במיוחד בדיזנגוף.

מגזין REST חדשות האוכל חדשות מהצלחת
ליהי גיאת
תאריך פרסום: 16/05/2024, 20:29 תאריך עדכון: 16/06/2024, 10:48

פעם דיזנגוף נחשב לרחוב הכי מ-אגניב בתל אביב בכלל ובישראל בפרט. הוא משך את המשוררים, המורדים, את מי שנחשב והפך לשם-פועל כשאנשים הלכו "להזדנגף", הווה אומר - פשוט לשרוץ ברחוב, לעשות שופינג, להשתזף בכיכר או לשבת באחד מבתי הקפה או המסעדות.

עם השנים, קרה לו מה שקורה (או יקרה) לכולנו. הוא הזדקן, הכריזמה שלו התעמעמה והחבר'ה הצעירים / הנחשבים העדיפו לשוטט במקומות אחרים. לאימתו, קהל חדש החל לפקוד אותו בהמוניו – הפנסיונרים. אלה יצאו לציד של "בתי קפה בדיזנגוף", חמושים בזמן פנוי ללא הגבלה, עליצות תהומית, בגדים נקיים, כסף מזומן, רצון לחברותא ובעיקר, נטולי לפטופ (כלומר, הם באמת הזמינו אוכל ולא העבירו שעות על אספרסו קטן ותסריט בשם 'ריבי הרוצחת', אותו הם ניסו להעביר לטרנטינו כמה פעמים, מה שמסביר למה הוא דווקא לא מבלה שם, בניגוד לליטרלי כל מקום אחר בארץ). אם עברתם שם במקרה וחיפשתם איזה הייפ מגניב, סביר להניח שהקריאות של "איזו עוגה טובה חיה'לה, את חייבת לטעום", לא בדיוק הטיסו אותכם לשם, ובטח לא העלו את רף המגניבות.

 למעשה, אם להיות כנים, הקהל הזה היה כל כך דומיננטי, שהוא גרם למלצריות שמתלבשות בבגדי סבתא במעין קריצה אופנתית אירונית, להיראות חלק מהחבורות הצוהלות. אפשר לשער שלא אחת קרה שמנהל המקום הקים בכעס את אחת הקשישות אדומות הפוני והצוהלות, מתוך מחשבה שאחת המלצריות שלו פשוט התיישבה שם להנאתה.

אבל אז קרה משהו.

ההייפ הטרנדי התורני הפך להיות אנטי כל מה שמקובל להיות הייפ. "המאגניבות" הפכה להיות משהו שכבר לא מבדיל בין ג'נדרים, גילאים, מראה חיצוני וכסף. רחוב דיזנגוף, על מסעדותיו, בתי הקפה, הברים והחנויות, חזר להיות משהו שקורה, שמדובר. אולי מהסיבה שאין לנו עוד רחובות כאלה בארץ - רחבים, תוססים, מכילים, ארוכים, מגוונים, מפוצצים בחנויות, מסעדות, ברים ובתי קפה. ואולי כי בסופו של דבר כל ישראלי בסוף מגיע לדיזנגוף, כי ככה זה. בשורה התחתונה, דיזנגוף של 2024 הוא רחוב פופולרי, שאפשר לבלות בו שעות ארוכות בשופינג, בטעימה עממית או פלצנית באחת המסעדות המעולות, ותיקות או חדשות, לשבת על הבר ולשמוע מוזיקה טובה, לשתות קפה משובח עם עוגה משוקעת בבתי הקפה הנעימים (חיה'לה בטח עוד שם, תמסרו לה ד"ש), ולהרגיש קצת בחו"ל. או לפחות להרגיש שהכל בסדר.

מחפשים מה לעשות ואיפה לאכול? יש לא מעט ברים חדשים בדיזינגוף, מסעדות שמתאימות לארוחות בוקר, מסעדות עם אווירה, מסעדות שף ועוד. משהו בטוח יהיה בול לטעמכם.

מסעדות יוקרה בתל אביב

קפה פופולר

קשה לסקור מסעדות ברחוב דיזינגוף, בלי לומר את שמה של הוד מעלתה, הראשונה לשמה, המלכה האם, שמקבצת את כל היפים והנוצצים כאילו אנחנו עדיין באייטיז, אבל מפגיזה במנות סופר עדכניות. המסעדה המלאה תמיד לא יורדת בציון שלה בגוגל כבר כמה שנים טובות בזכות שירות מעולה, אוכל טוב והאווירה שקשה להסביר במילים.

אז על מה לא תוותרו אם תגיעו להזדנגף בקפה פופולר?

סיגר פופולר

בשר בקר, כבדים, לבבות, עלה פסטל

דונר טלה טחינה, עגבניות, סחוג | 58

בשר טלה, פרגית, עשבים טריים, בצל סגול,

שישליק עוף צ'ילי, יוגורט כבשים, פיתה קטנה חרוכה

שרימפס פלפל צ'ומה

פלפל צ'ומה, שמן זית, שום פריך,

כוסברה, פרוסת חלה | 8

 

Cafe cucu, תל אביב

קפה קוקו הממוקם בתוככי מלון קוקו היוקרתי, הוא חלק מקבוצת לה שוק, ובהתאם, מציע חוויית אירוח קולינרית מוקפדת ועדכנית, בסטייל נקי וסגנון מינימליסטי אופנתי.

קפה קוקו מציע ארוחות בוקר, בראנצ'ים וכמובן ארוחות ערב מושקעות.

הייחוד של המקום הוא בתפריט, הכולל גם מנות צרפתיות אותנטיות וטעימות להפליא.

אז על מה לא תוותרו אם תגיעו להזדנגף בקפה קוקו?

קוקי סן ז'ק עם חמאה חומה ומרווה, פילה לברק וצ'יזבורגר עם גאודה וסלק צלוי.

מסעדות בדיזנגוף פתוחות בשבת

גוצ'ה

אווירה של מסיבה עם הרבה מאוד אלכוהול משובח, דגים טריים ומבחר גדול של מאכלי ים טובים. אתם חובבי דגים, זה המקום שלכם.

אז על מה לא תוותרו אם תגיעו להזדנגף בגוצ'ה?

ניוקי פירות ים

שרימפס, קלמארי וראשים, מולים וחצי סרטן 

מיקס פירות ים

מולים, שרימפס, קלמארי וראשים, חצי סרטן ברוטב לבחירה

פסטה פירות ים

שרימפס, קלמארי וראשים, מולים וחצי סרטן

לה שוק

אחת המסעדות בדיזינגוף, וזו שככל הנראה עזרה לשים את רחוב דיזנגוף על הרדאר של חובבי האוכל הטעים, המעודן והאופנתי. כפי שמעיד השם המשעשע, המסעדה מציעה שילוב של מטבח ים תיכוני "עממי" עם מנות מתוחכמות ומיוחדות. ובינינו? זה תמיד עובד.

אז על מה לא תוותרו אם תגיעו להזדנגף בלה שוק?

קלמרי ציזיקי, שעועית ירוקה ושומר 

תפו"א פריזיאן, עגבניות שרי, שום ולימון

לינגוויני שחור ופירות ים - קלמרי, שרימפס, שעועית, חמאת מרווה, שום קונפי ויין לבן

בריוש סלמון - חלת בריוש, סלמון מעושן, ביצים עלומות, גבינת שמנת ורוטב הולנדיז

נאם - Nam

חובבי האוכל התאילנדי בישראל מכירים את המסעדה הזו היטב, וכמה חיכינו להזדמנות המתאימה כדי לכתוב על נאם: מסעדה אותנטית אמיתית ופשוטה, כמו שמוצאים בסימטאות בנגקוק המובילות. המטבח מנוהל על ידי צוות מיומן שמכין כל מנה באהבה ובדיוק כמו בתאילנד, שזו קצת בעיה אם אתם לא אוהבים אוכל חריף, אבל גן עדן לכל מי שכן. התפריט עשיר ומגוון עם מנות תאילנדיות קלאסיות, מנות רחוב אהובות לצד מנות ייחודיות של השף.

אז על מה לא תוותרו אם תגיעו להזדנגף בנאם?

סום טאם 

פפאיה ירוקה, עגבניות שרי, שעועית תאילנדית, בוטנים, שום, רוטב דגים, סוכר דקלים, לימון וצ'ילי

סום טאם   פפאיה ירוקה, עגבניות שרי, שעועית תאילנדית, בוטנים, שום, רוטב דגים, סוכר דקלים, לימון וצ'ילי

יאם וון סן 

אטריות שעועית, בצל סגול, בצל ירוק, סלרי, עגבניות שרי, כרוב סיני, צ'ילי, כוסברה ובוטנים

יאם וון סן  אטריות שעועית, בצל סגול, בצל ירוק, סלרי, עגבניות שרי, כרוב סיני, צ'ילי, כוסברה ובוטנים

לאפ גאי 

פרגית קצוצה, נענע, כוסברה, בצל סגול, כפיר ליים, קאו קאווה, צ'ילי ולימון

מו טוד קאתיים

נתחי בשר לבן פריכים, קריספי שום ובוטנים

chez vivie

תפריט עם נגיעות צרפתיות בניצוחו של השף הידוע גיא גמזו, שמביא את ה-feel צרפתי גם בנראות של המקום, שמציג אלגנטיות שקטה והרבה שולחנות על המדרכה, כמו שאתם רגילים לשבת בבתי קפה בפריז.

אז על מה לא תוותרו אם תגיעו להזדנגף בשה ויוי?

למען האמת, המקום מציע הפוגה אמיתית והאוכל מוקפד וטעים אך אינו יוקרתי או יקר, אלא נינוח כמו האווירה שלו. לדוגמא, תוכלו לקבל מגש מנות ראשונות לחלוקה הכוללות סלט ביצים, רטטוי וגבינה צ'רקסית, צלחת חריפים של ויוי ועוד המון דברים טעימים, ולעיקריות המבורגר, שקשוקה, סלט חסות פריכות ועוד.

ברים בדיזינגוף

ביר גארדן

מן הסתם אם אתם מחפשים ברים חדשים בתל אביב 2024, ביר גארדן הוא לא האחד שלכם. מדובר בבר ותיק ואהוב, שמציע דרינקים מצויינים, ואוכל של ברים הכי כייפי בעולם, במיוחד נקניקיות איכותיות ועוד. המקום ייחודי גם בגלל האוכל עם הנטייה הברלינאית וגם בזכות האווירה העליזה והמשוחררת.

אז על מה לא תוותרו אם תגיעו להזדנגף בביר גארדן?

פרעצל שלנו  - קרם עגבניות מעושן ואיולי עשבי תבלין  

איקרה שהולכת טוב עם בירה

כבד קצוץ כמו של אמא, עם בצל מושחם וטוסט בריוש, בליווי קורנישונים  

ארטישוק מטוגן - ארטישוק בטמפורה, בליווי רוטב שום, שמן זית ולימון  

נקניקיית קאריוורסט - איולי קארי, תפו"א צלוח, בצל מושחם, שעועית ירוקה  

נקניקיית XXXL - חרדל מתוק, איולי ביתי, כרוב כבוש, צ'יפס  

 

בתי קפה בדיזנגוף

מסעדות בדיזנגוף סנטר

האגדה מספרת שכמה ילדי סנטר מהניינטיז נשכחו בסנטר, הולידו ילדים ועכשיו יש דור חדש של "ילדי סנטר" שמסתובבים שם, בין חנות הקעקועים וחנות הקעקועים. אנחנו כמובן לא מאמינים באמונות תפלות, ולכן אנחנו ממשיכים לאכול שם.

עם שיני שום בכיס, רק ליתר ביטחון. וכמה חמסות.

 

קיטו קאטו - Kitto katto

לפעמים אנחנו מוצאים את עצמנו מחפשים מסעדות בדיזנגוף בשישי ובשבת, וקיטי קאטו היא כמעט תמיד זו שאנחנו חוזרים אליה.

למה? כי קיטו קאטו היא מסעדה יפנית מודרנית, שכל מנה בה היא שילוב מוצלח מאוד של טעמים אקזוטיים, צבעים עזים ועיצובים מושקעים.

אז על מה לא תוותרו אם תגיעו להזדנגף בקיטו קאטו?

קומבינציית סושי ניגירי - טמאגו, אבוקדו, סלמון, טורו סלמון צרוב, לוקוס, טונה ואונגי

‫אונאגי שרימפס רול I/O -  שרימפס בטמפורה, מלפפון, אבוקדו, עטוף בצלופח וטריאקי

יאקיניקו אנטריקוט - רצועות אנטריקוט, פטריות שימאג'י, על אורז לבן, בצל ירוק, פלפל בטמפורה ורוטב יאקיניקו

הבי קאצו קארי - שרימפס קריסטל בפנקו, אורז לבן וקארי יפני על בסיס ציר בקר

מסעדות בדיזנגוף כשר

לה לזניה

זה כבר 19 שנה שהמסעדה האיטלקית "לה לזניה" מככבת עם אוכל איטלקי מצוין בכלל, ולזניות משובחות בפרט, כפי שמעיד שמה - התפריט המגוון מציע מבחר עצום של סוגי לזניה, החל מהקלאסיות ועד לגרסאות יצירתיות ובלתי שגרתיות שאולי עוד לא חלמתם עליהן.

אך "לה לזניה" היא הרבה מעבר ללזניות בלבד. התפריט כולל גם מנות איטלקיות מסורתיות אחרות כמו פיצות עם מגוון תוספות לבחירה, פוקאצ'ות טריות ופריטומיסטו (צלי ירקות איטלקי). לאחרונה אף הוכנסו מנות רבות ללא גלוטן וכן אפשרויות לקמח מלא.

אז על מה לא תוותרו אם תגיעו להזדנגף בלה לזניה? בחרנו דווקא מנות ללא לזניה:

פוטנסקה - רוטב עגבניות, שום טרי, שמן זית, צלפים, זיתים אנטשובי או טונה

פיצה ארבע גבינות - מוצרלה, רוקפור, עיזים, שמנת ופטה

פיצה ארבע גבינות - מוצרלה, רוקפור, עיזים, שמנת ופטה

 

 

הטבעונית - j17

לא ברור למה בעלי המסעדה בחרו בשם כל כך לא קליט, אבל המסעדה ממש נהדרת ונותנת תמורה מצוינת לכל מי שמחפש אוכל בריא, טרי וטעים, עם טוויסטים על מנות בשריות מוכרות.

אז על מה לא תוותרו אם תגיעו להזדנגף בטבעונית - j17?

קציצות עדשים

קריספי ברוקולי

שניצל סייטן, איולי, חסה, עגבניה, בצל ומלפפון חמוץ  

נקניקיית צ׳וריסו בלחמניית ביירן עם איולי, חרדל, ריבת בצל ואסאדו

עראיס עדשים וטחון מהצומח בפיתה, מוגש עם עגבניות, בצלים שרופים, טחינה וצ׳יפס

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
4
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של ליהי גיאת

Newsletter Icon