אז ככה - אשתי והבת שלי טסו לסופ״ש לראות הופעה בטור החדש של טיילור סוויפט בצרפת. חלום ענק של הילדה שמתגשם וסופ״ש ״בנות״ קלאסי עם שופינג, מוזיקה ואוכל טוב. אבל לכל מטבע יש שני צדדים, והצד השני במקרה הזה הוא שני גברים, הידועים בשמם ״אני והבן שלי״, שנשארים בארץ... אז בגלל שאני אב השנה על פי פרסומים זרים, הודעתי לעידו שאנחנו גם יוצאים לטור משלנו – ובהתאם לאהבתו הבאמת בלתי מוסברת לבשרים, זה יהיה טור בשר, שבו נלך בסופ״ש אחד ל-3 מסעדות ובהן נבחן, פעם אחת ולתמיד, מי המנצח הגדול בשלושת אבות המזון של הגריל: הסטייקים, ההמבורגרים או השיפודים.
כבר כמה חודשים ש״עובד בכפר״ צץ לי בכל מיני מקומות. מהמלצות של עומר אדם ונועה קירל, דרך עובדים מהמשרד שמסבירים לי שכדי להשיג שם מקום צריך להזמין חודש מראש, ועד אנשים רנדומליים ברחוב שפשוט מספרים לי על המקום (סיפור אמיתי), הייתי חייב להבין את סוד הקסם של מסעדת הבשרים מאור יהודה. ומתי זמן יותר טוב מאשר שישי צהריים (שישי הולך טוב עם מילים שמתחילות באות ש׳ – שקשוקה, שנ״צ, שיפודים, שניצל. זה בדוק מדעית).
המסקנות:
אם כבר אנחנו בסופ״ש גברי קלאסי, אז ויתרנו על ארוחת שישי רצינית, והלכנו על דומינוס קרניבור MIX משפחתית עם פפרוני, חזה בקר, קבנוס ומעל רוטב צ'יפוטלה. סגר עוד פינה עד המשחק המרכזי של שבת.
כבר כמה חודשים שאני הולך בערך פעם בחודש ל״מקום של בשר״ בנווה צדק – שילוב מדויק של אהבת בשר אמיתית שנשקפת מעיניהם של הצוות במקום, יחד עם מקצועיות בבחירת הנתחים ובצלייתם.
הרכבנו ארוחה קלאסית – התחלנו עם קרפצ׳יו, מנה שכל פעם שאני אוכל אני חושב לעצמי ״היי, למה בעצם אני לא אוכל כל יום קרפצ׳יו, זה גם כיף בפה וגם כיף להגיד קרפצ׳יו״, ואז שני נתחים בהדרגה (אף פעם אל תזמינו את כל הסטייקים במכה אחת, זו טעות, בטח למי שאוכל מדיום כי המנה מתקררת במהירות), הראשון היה סטייק סינטה 300 גר׳ עסיסי ומצוין ממש, והשני היה אנטרקוט פריים ריב 600 גר׳ על העצם, שתמיד נותן לך הרגשה שהרגע צדו לך את המנה אי שם בערבות נווה צדק. אבל מה שאני הכי אוהב במקום הזה, עם כל הכבוד לבשר, זה את מה שמוגש לידו, גם שלישיית רטבים שמגיעה לצד כל סטייק – רוטב ציר בקר, רוטב חרדל שמנת ורוטב גבינה כחולה טעים בקטע מפחיד, וגם את הגראטן תפוחי אדמה המושלם שלהם. הוא כל כך טעים שיצא לי בעבר להזמין עוד סטייק בשביל שיהיה עוד גראטן לנשנש... לקינוח, למי שבטעות עדיין לא מכיר את המסעדה המעולה הזאת, לקחנו את עוגת השחר, שזו בעצם עוגת ביסקוויטים קלאסית מונחת על קרם וניל, מבוצעת בשלמות, מוגשת בנדיבות וזורקת אותך לילדות. אחת המנות האייקוניות של תל אביב, ולא להזמין אותה בסוף ארוחה במסעדה הזאת, זו פשוט טעות.
שמעו קטע – מאז ה-7 באוקטובר, אין אפשרות לדרג מסעדות ישראליות בגוגל, בגלל כל מיני האקרים חארות שונאי ישראל. אז כשעידו סיפר לי על ההמבורגר של ״ג׳אנגו״ בהלל הזקן תל אביב (אולי היתרון הגדול ביותר בלהביא ילדים לעולם – הם נהיים אשפי אינטרנט וסושיאל ומספרים לך על כל הטרנדים, המסעדות החדשות והדברים המעניינים, כמו עוזר אישי לענייני העניינים החשובים באמת), נכנסתי לגוגל ומצאתי מסעדה – בלי אף דירוג. נאט׳ינג. נאדה. לא כוכב ולא כוכבית. יש ג׳אנגו בר יין של שילה, יש ג׳אנגו בראשון, כולן עם היסטוריה ודירוגים, אבל זאת? גורנישט (מדהים בכמה שפות אנחנו יודעים להגיד את המילה ״כלום״). מה שכן, מצאתי כתבה אחרת שציינה שהמסעדה נפתחה בזמן המלחמה, ממש חודש אחרי תחילתה, אז החלטתי בכל זאת ״להמר״ עליה, כי הרגיש לי שצריך לבוא לתמוך.
אז הלכנו, ואיזה לתמוך ואיזה נעליים. מסעדה טיל, פינת הכרם/הכרמל, מעוצבת בול עם באלנס מדויק בין יפה ונייס לבין נעים, ומסתבר שהיא בכלל מקבוצת טריגר (״טריגר״, ״פאט קאו״ ועוד) אז בכלל אין מה לדאוג.
למנה ראשונה הזמנו פופקורן קריספי צ׳יקן עם רוטב חרדל דבש וזה היה יופי של פתיחה.
אבל אז הגיע הפתעת השנה – ההמבורגרים. מדובר, שימו לב, בהמבורגר הכי טוב שיש כרגע בתל אביב. לא פחות ולא יותר. 10 מ-10. בלי תוספות מיותרות וצבעוניות, בלי סיפורים מורכבים, קציצת בקר טרייה מנתחים מובחרים (הם מגדלים בעצמם בדרום), גאודה הולנדית, איולי חלפיניו שום ולחמנייה צרובה מעולה. הבשר מושלם. ההגשה מושלמת. כל ביס, חלום. אם לשמחה היה טעם, זה היה הטעם שלה. אני נוטה לא להמליץ בקטע חד משמעי על מנות ועל מקומות, אבל אם ההמבורגר הזה לא טעים לכם, אתם חד משמעית לא מבינים כלום.
לקינוח פינקו אותנו עם ניו יורק צ׳יז קייק, שסגרה לנו ערב קלאס ממש באפס מאמץ. בקיצור, הנה הדירוג החסר מגוגל – לכו לאכול שם, מילה שלי, לא תתחרטו.
כל השמחה הזאת עלתה סביב 1,250 ש״ח ל-3 מסעדות ול-2 סועדים רעבים במיוחד. פחות מעלות של לילה במלון בישראל. אם שואלים אותי, אני תמיד אבחר ב-3 מסעדות מעולות על פני לילה אחד במלון. לישון יש לי גם בבית.
*חלק מן המסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
צילום תמונת שער: ליאור נויפלד
ילדה, סוכר? מה לנויפלד, סוכרתיים ומסעדות?
האתגר של הסוכרתיים במסעדות – והפתרון שאנחנו מציעים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
נויפלד הלך למסעדת ״יוליה״ בנמל ת״א לארוחת שקיעה וחזר מואר
גווידו, הסופרנוס פינת בן גוריון
נויפלד הלך לגווידו לאכול איטלקי, כמו אמריקאי טיפוסי
נויפלד מדרג – מצעד מאכלי החגים
לכבוד ראש השנה, קבלו את תשעת מאכלי החגים הטובים של כל הזמנים
אז... מה אוכלים בים המלח? באובר!
נויפלד גילה את ״באובר״, וסופסוף טעים במקום הכי נמוך בעולם
נויפלד מדווח מאלכסנדר בולנז׳רי
9 סיבות שהופכות את אלכסנדר בולנז׳רי למקום שאתם חייבים להיות בו, לפחות פעם אחת:
הולי קראק פאי - המאנצ׳ המושלם
מקום שמוכר רק קראק פאי? נויפלד יצא להתמכר בהולי קראק פאי