נגישות
נגישות

סצנה קולינרית מקומית: מסעדות טובות מחוץ לת"א

אנחנו הישראלים אוהבים לאכול, ולאכול טוב. אם פעם היינו צריכים להגיע אל העיר הגדולה כדי להנות מחוויה קולינרית איכותית, היום אנחנו יכולים למצוא אותה ממש ליד הבית.

מגזין REST חדשות האוכל חדשות מהצלחת
רונית סופר
תאריך פרסום: 22/07/2024, 11:07

הסיפור של ישראלים עם אוכל הוא סיפור אהבה. הישראלי הממוצע אוהב לבשל בבית ולנסות מתכונים חדשים, מכיר את כל הטרנדים הקולינריים, מכור לתוכניות אוכל בטלוויזיה, וכמובן אוכל בחוץ בכל הזדמנות. ובלאכול בחוץ אנחנו לא מתכוונים לחומוס, פלאפל, או שווארמה, שכבודם במקומם מונח (ויש כבוד), אלא למסעדות עדכניות ואיכותיות שמפנקות את הסועדים בחוויה של אושר ועושר קולינרי.

בעבר הלא רחוק הייתם צריכים משכנתא קטנה ויום חופש מהעבודה בשביל ליהנות ממסעדה טובה. הייתם צריכים להזמין ולשלם על בייביסיטר ל 4-5 שעות, לצאת מוקדם, לשרוף דלק על עמידה בפקקים בכניסה לעיר הגדולה, להיפרד מסכום כסף שערורייתי עבור חנייה, וכל זה רק כדי לספק את התשוקה שלכם לשבת במסעדת שף איכותית ולהתענג על מיטב הקסמים שיש לסצינה הקולינרית להציע. ובכן, לא עוד. מסתבר שהסצינה הקולינרית יצאה מתל אביב והגיעה אליכם לשכונה. בשנים האחרונות עוד ועוד מסעדות טובות, חלקן מסעדות שף מעולות, עושות רילוקיישן מתל אביב אל הערים שמחוצה לה. זה אומר שחובבי האוכל האיכותי באותה העיר יכולים לקפוץ בקלות מהבית למסעדה הקרובה למקום מגוריהם, או לנצל הפסקה קלה בעבודה למטרת אסקפיזם של אוכל משובח ואוירה מענגת. אספנו עבורכם טעימה קטנה מתוך עושר המסעדות הטובות שאפשר למצוא מחוץ לתל אביב.

פריז בפתח תקווה

תארו לכם שאתם נכנסים למסעדה בסגנון פריזאי, מרווחת ונוטפת אלגנטיות, עם בר גדול ומרפסת דק מפנקת ומזמינה, עם תפריט מגוון ויצירתי שגורם לבלוטת הטעם שלכם לצאת בריקודים. אה, והמסעדה הזאת היא בכלל לא בפריז, אלא בפתח תקווה. התיאור שלהלן הוא של מסעדת בראסרי 22 של השף המוכשר ארז אביב, שגם עיצב את המקום. המסעדה מציעה לסועד הישראלי המתוחכם אווירה ייחודית ואוכל אקלקטי שעליו חתומה השפית מעיין נדיר. למנה ראשונה תוכלו למצוא שם יצירות כמו פלאפל כרישה (כדורי כרישה וגבינות פריכים, שמנת חמוצה, דיפ עגבניות ופרמזן), או טונה אדומה צרובה (בקראסט פלפל, איולי קיסר, עגבניות, שקדים, צ'ילי ועשבי תיבול), ולעיקרית תוכלו להתלבט בין היתר בין לינגוויני קרם פומודורו (קרם עגבניות, חמאה, בזיליקום, פרמז'ן, קרם מסקרפונה ועירית) לפילה דג על ניוקי (צלוי בתנור אבן ומוגש על מצע של ניוקי בחמאה, שמנת, ארטישוק, זיתי קלמטה וצ'ילי), וזו רק דוגמא קטנה לעושר המנות המעוררות תאבון שיש למקום להציע.

מקדש של אוכל טוב

גם במסעדת המקדש הכשרה של שף לירן בלו, תוכלו לאכול בפתח תקווה ולהרגיש בחו"ל. כשמדברים על מסעדה 'אחרת', מדברים על המקדש, שמענגת עם מרכיבים מקוריים ומפתיעים כמו חמאה שעשויה מאפונה, ועם בשר משובח שמקבל טוויסט מושלם באמצעות טכניקות בישול מודרניות שמוציאות ממנו את המיטב. לאוהבי האוכל והסגנון היפני מובטחת כאן חוויה מרטיטה עם מנות פתיחה כמו טאטאקי אבטיח (כבוש קלות בעצי חרוב על דאשי קליפות אבטיח וצ'יפס בצלים), מנה ראשונה של ראמן מוח עגל (בציר עצמות עשיר עם נודלס סובה, בצל ירוק, אצות וואקמה קריספי, בצל שאלוט, סומסום קלוי ושמן צ'ילי), או עיקריות כמו תבשיל לחי עגל בסגנון הוקאידו (מבושל לילה שלם עם ירקות שורש וסאקה, מוגש עם טורטליני פטריות יער).

האיטלקית שאי אפשר בלעדיה - מנואל

מסעדה נוספת בפתח תקווה שתעשה לכם טוב על החך והנשמה היא מנואל, מסעדה איטלקית כשרה שהמנות בה מבוססות על חומרי גלם טריים ואיכותיים, בתיבול המון שמחת חיים ותשוקה להאכיל אנשים. המקום מציע שלל מנות איטלקיות מסורתיות, לצד מנות משודרגות ומפתיעות כמו למשל פיצה ביאנקה (בסיס פונדו גבינות של שמנת ונגיעת גבינה כחולה, בצל מקורמל, פטריות מוקפצות, פרמז'ן ואורוגולה), או שווארמה דג עם תוספות (פוקאצ'ה קריספית, סלט שוק, טחינה גולמית ופטרוזיליה).

טעים על גג העולם - mar'ee

גם השף אביב משה גילה שיש חיים מחוץ לתל אביב ופתח בנתניה את מסעדת mar'ee  היוקרתית. המסעדה ממוקמת ברומו של עולם, על גגו הענק של מלון vert ששוכן על חוף הים, מה שמבטיח חוויה חושית מקיפה לעיניים, לנשמה ובעיקר לחך. למסעדה הזו חייבים לבוא רעבים, כך שתוכלו להנות משלל המנות המרהיבות והמרעיבות במקום. תוכלו להתחיל עם פתיח כמו ברולה כבד (קרם פטה כבד עוף עם בצל מקורמל, חמאת קשיו, מייפל ריבת שרי וניל, פייטה שקדים ופרעצל חרוך), להמשיך עם סוכריות בטטה (טורטליני עבודת יד במילוי בטטה, קרם שומר הדרים, אפונת שלג, זיתי טאסוס ושקדים קלויים), ולסיים עם מנה עיקרית כמו פילה בקר (עם פירה כמהין, בצל שאלוט מקורמל, בצל מדורה, זוקיני וציר בצלי פנינה). אל תשכחו להשאיר מקום לאחד הקינוחים הבלתי נשכחים שמוגשים במקום, כמו למשל פחזנית שוקולד שמצופה קראמבל שוקולד וממולאת במוס שוקולד מריר ספוג קקאו, קראמבל סבלה ברטון ובצרוף קרמו שוקולד מריר ולבן.

האחות הקטנה שעושה את זה בגדול - בר איטליה

עוד מסעדה שווה בנתניה שלא כדאי לפספס היא בר איטליה, של השף שחר ברנע, שגם היא יושבת במיקום מנצח על שפת הים. בר איטליה מחשיבה את עצמה כאחותה הקטנה של פומו התל אביבית המוכרת, וכמו האחות הגדולה גם היא מקפידה על שימוש בחומרי גלם משובחים וטריים ומציעה לסועדים שרות ברמה גבוהה ואווירה מפנקת הרחק מטרדות היום יום. במסעדה תוכלו להנות מפסטות ופיצות שמיוצרות בעבודת יד, מבצק איטלקי שעובר תהליך תפיחה איטי במשך שלושה ימים, לצד מנות עיקריות מפתיעות כמו שיפודי לולו (פרגית, אורז בר, אורז לבן, ירקות ירוקים, ציר עוף ובצלים), לברק שלם (ביין לבן עם חמאה, תפוח אדמה, עגבניות וזיתי קלמטה), ועוד מטעמים כיד המלך והמלכה.

אשדוד

אוכל טוב וחברים טובים - עלמא

מסעדת עלמא שבאשדוד, היא דוגמא מצויינת לסצינת הקולינריה המפתיעה שהתפתחה בשנים האחרונות בעיר ובסביבתה. המסעדה הוקמה על ידי ארבעה חברי ילדות שהשתוקקו להעניק לסועד הישראלי חוויית אוכל מיוחדת במינה. במסעדה שלל מנות בגודל בינוני שמיועדות במיוחד לכך שאפשר יהיה לחלוק אותן, מה שהופך את הארוחה לארוע חברתי שהוא הרבה יותר מאוכל. אם מתחשק לכם לנשנש ביחד באוירה טובה תוכלו להזמין לדוגמא ברוסקטה דג ים (צרוב, איולי חרדל וצ'ימיצ'ורי על לחם), או ארטישוק סלקים על פולנטה תירס, ולהמשיך עם עיקריות כמו לברק ל"ג בעומר (נתחי דג ים בטאבון עם תפו"א שרוף, עגבניות וירוקים), או רביולי גבינות (זוקיני, ארטישוק, בצל ותרד). למסעדה יש גם תפריט טבעוני, ככה שכל אחד יכול למצוא בה את האהבה הקולינרית שלו.

מהים אל הצלחת - פסקדו

ואם כבר אתם באשדוד, אל תפספסו את מסעדת הדגים המשובחת פסקדו בהובלתו של השף יחיאל זינו, השוכנת בקרבת הנמל. מה יותר טוב ממסעדת דגים שמקבלת אספקת דגים קבועה וטרייה היישר מהשלל היומי של דייגי אשדוד? המנות במסעדה עשויות כולן מחומרי גלם טריים, בהכנה פשוטה ואלגנטית, עם טעמים שיבלבלו לכם את החושים, ובאוירה כיפית שתגרום לכם לא לרצות לבקש את החשבון. תוכלו לטעום שם מנות ראשונות מיוחדות וכיפיות כמו איקרא לבנה עם בצל סגול, או תפוציפס פסקדו עם פלפל שחור וגרידת לימון, ולהמשיך לעיקריות משמחות כמו פסקדו פלנצ'ה (פילה דג לבן, בצל חרוך, שרי, פלפל חריף ופסטו פטרוזיליה), פילה דג קונפי (פילה דג לבן בבישול קונפי עם שרי, פטריות ושמן זית), פילה סלמון (קצת בגריל, קצת בתנור אבן, תרד בר, שום וחריף), ועוד מנות מסחררות חושים.

לא רק בגלל האוכל - רטטוי

בפריפריה האשדודית, מעט מחוץ לעיר, תוכלו למצוא את מסעדת רטטוי הנהדרת שנמצאת במושב אמונים. במסעדה הזאת כל אחד יכול למצוא את עצמו, שכן היא מציעה תפריט אקלקטי של מנות אסיאתיות משובחות, לצד אוכל איטלקי מעולה. תוכלו לשבת בגן המסעדה המקסים, בין טראסות ירוקות לפינות ישיבה אינטימיות, לעצור רגע את מרוץ החיים המתיש ולהנות ממנות ראשונות כמו גלילי חציל (חציל קלוי במילוי תערובת גבינות, אגוזים ופסטו, בציפוי פריך, עם רוטב נפוליטנה ושבבי פרמז'ן), או עיקריות כמו ברבוניות שלמות שמגיעות יום יום טריות מן הים הסמוך, עשויות בציפוי פריך ומוגשות עם לימון כבוש ומטבלים קרים. ליקוק האצבעות בסוף הארוחה מובטח.

אז אם הכתבה הזאת עשתה אתכם רעבים, תדעו שאתם כבר לא צריכים לצאת למסע מתיש ויקר לעיר הגדולה כדי לחפש את החוויה הקולינרית הבאה שלכם ולהנות מאוכל טוב. יש סיכוי מצויין שמסעדת השף שלכם נמצאת ממש מעבר לפינה, בעיר או בשכונה שאתם גרים בה, ובטוח שתוכלו למצוא מגוון גדול ומשמח של מסעדות טובות גם מחוץ לתל אביב. בתיאבון.

*חלק מן המסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
2
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של רונית סופר

Newsletter Icon