"מסעדות בריאות" - שתי מילים שגורמות לרוב האנשים שאנחנו מכירים לגלגל עיניים, ולמעט שלא עושים זאת, להרגיש עליונות בריאותית, אם יש דבר כזה. כן, אנחנו מפנטזים על צ'יפס פריך וחם, המבורגר נוטף ופיצה שהגבינה שלה נוזלת מכל צד, אבל בואו נודה באמת - כולנו בשלב כלשהו מגיעים לרגע הזה, במיוחד אחרי החגים בהם בעיקר זללנו ארוחות כבדות, פיצות, המבורגרים ופחמימות אינסופיות - הרגע הזה שהג'ינס מתחיל להתנקם, המצפון מתעורר ופתאום בא לנו לאכול בריא.
אבל לא בא לנו לסבול.
ולמה שנסבול בעצם? כי הכניסו לנו לראש שבריאות שווה ערך להתנזרות מדברים כייפים. האם זה נכון גם כיום? לא ולא. בטח לא כשמסעדות בריאות צצות בכל פינה בתל אביב כמו פטריות אורגניות אחרי הגשם, רובן מציעות תפריט צמחוני או טבעוני, עם שמות של מנות שנשמעות כמו מנטרות יוגה ומחירים שגורמים לכרטיס האשראי לשאול את עצמו בפליאה, איך זה שכמה ירקות צלויים עולים כמו מנת בשר – והתשובה היא, שקודם כל זה תלוי במסעדה, ושנית – חומרי הגלם במסעדות האלה הם יקרים ומפוארים לא פחות ממסעדה בשרית, אם לא הרבה יותר.
אז אם הגוף שלכם מתחנן לקצת בריאות בחיים, ובא לכם על השילוב של אוכל טעים ואפס נקיפות מצפון, תמשיכו לקרוא!
משק ברזילי היא מחלוצות המטבח הטבעוני בישראל, ובהתאם, מציעה חוויה קולינרית יוצאת דופן שמוכיחה שאוכל בריא יכול להיות הרבה יותר מסתם סלט. המסעדה נהנית בקביעות מביקורות מעולות, שמהללות את השירות האיכותי והנעים, ובעיקר את האוכל הטעים והבריא.
משהו מגניב במיוחד:
המסעדה מציעה מגוון גדול של מאכלים בריאים ומשובחים, כך שלא משנה עם מי תגיעו לפה, תוכלו למצוא מנה לכל אחד:
פוקצ'ת מחמצת טימין רוזמרין, סקורדליה, סביצ'ה חצילים, מרק קרם תירס, סלט עלים בויניגרט תותים וסילאן, כיסוני סלק ממולאים לימה עם אחו בלאנקו, טמפה קריספי שחור לבן על איולי שום קונפי, צלחת גבינות טבעוניות, רעמת אריה על קרם שומר וקונפי ערמונים, רידיפיין בורגיניון ביין מרסלה, חמאה וירקות שורש, טורטליני ממולאים סלק בחמאת פקאנים, קינוח אחד לבחירה + חליטה זוגית, מוס שוקולד, לאבנה סמיפרדו, טירמיסו
במקום שבו הפרחים פוגשים את הקפה, נולד סיפור אהבה תל אביבי. פיורי, בית קפה שהוא יותר מסתם בית קפה, מביא את האיטלקיות האורבנית ללב השוק, והכל טרי ובריא. בין המנות תוכלו למצוא למשל קרפצ'יו חציל - חציל קלוי, טחינה גולמית, סילאן, גבינת בושה, בוראטה לניגוב - גבינת בוראטה, בזיליקום, בצל ירוק, נענע, פרמז'ן, גרידת לימון, ברוסקטות צנוברים, שום ושמן זית, ביס בושה - גבינת בושה עיזים, בטטה צלויה, דבש, עלי בזיליקום, סלט קיסר - חסות, רוטב קיסר, קרוטונים, סלט פטוש - פטרוזיליה, לימון, שמן נענע, עגבניות, מלפפונים, בצל סגול, בולגרית, סומק, קרוטוני זעתר, סביצ'ה ישראלי - סלמון טרי מהשוק, עגבניות, מלפפונים, אבוקדו, בצל סגול, פלפל ירוק חריף, פלטת גבינות וירקות שוק - 4 סוגי גבינות, מגוון ירקות טריים מהשוק, מוגש עם לחם רוסטיק ושני מטבלים.
משהו מגניב במיוחד:
כשהשוק נרגע והערב יורד, בר היין מתעורר לחיים. תוכלו לטעום, ללגום, ולקחת הביתה בקבוק שתאהבו במיוחד אגב, יש המון חניה בשבת, אז אין תירוצים
מסעדה צבעונית ותוססת, שמתמחה באוכל שנראה בשרי, אבל הוא צמחוני לחלוטין וכמובן, בריא וטעים. בין היתר תוכלו למצוא שם קציצת רידיפיין 140 גר' עם חסה, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ מוגש עם צ'יפס בצד, שניצל דאבל בחלה עם 2 שניצלים על בסיס חלבון חיטה בלחמניית חלה עם חסה, מלפפון חמוץ, חציל מטוגן ומטבוחה, בורגר פלאנק סטייק רדיפיין עם נתחי סטייק רידפיין מחלבון חיטה וסוייה על מצע של חסה ובצל אדום עם רוטב מיו פפר סטייק ואפילו נאגטס על בסיס חלבון חיטה ואפונה עם ציפוי אקסטרה קריספי.
משהו מגניב במיוחד:
מדי פעם המסעדה מציגה תפריט אסיאתי טבעוני, עם מנות מופלאות כמו באנג מי - בורגר ויאטנמי, פאד קרה פאו, קונג פאו, נאגטס חמוץ מתוק, שניצל בקארי צהוב, פאד תאי ועוד.
תאילנד האמיתית - זו שמבעבעת במחבתות הווק ומתגלגלת בספרינג רולס פריכים – מתגלה בפאפאיה. מהסלט התאילנדי הירוק הרענן ועד מרק התירס המנחם, כל מנה היא סיפור רחוב תאילנדי. התפריט בריא, טרי ומותאם לצמחונים: פאד תאי (אטריות אורז מוקפצות עם ביצה, נבטים, בצל ירוק ובוטנים), נודלס בקארי צהוב (אטריות ביצים מוקפצות ברוטב קארי צהוב עם קוקוס חלב, נבטים וירקות), תאי נודלס (אטריות ביצים מוקפצות ברוטב סויה מתוק עם אטריות וירקות), סלט פפאיה תאי (כרוב, גזר, עגבניות שרי, לימון סוד, בוטנים וצ'ילי), מרק תום יאם (אטריות, פטריות, למון גראס, בצל, עלי למון), סלט סלמון ירוק (אטריות זכוכית, עשבי תיבול, צ'ילי, שום, בוטנים) ועוד.
משהו מגניב במיוחד:
במסעדה יש מנהג ממש מקסים: קחו כרטיסייה, אספו תשע חותמות, והמנה העשירית? במתנה על חשבון המסעדה.
מעבר לכך שזו מסעדה טבעונית מהממת, הטבעונית יודעים לעשות שני דברים מדהימים: הם מבשלים אוכל שגורם לאנשים לשכוח שהם בכלל במסעדה טבעונית, כי זה פשוט אוכל ממש טעים. הדבר השני הוא ההתגייסות שלהם למצב – מטבח המסעדה הפך למפעל של טוב, בעלי המסעדה שולחים אוכל טבעוני חם ומזין לחיילים, כוחות הביטחון וההצלה, צוותי רפואה, מפונים ונזקקים בכל רחבי הארץ.
מה הם מגישים? דברים שעושים חשק. קציצות טופו בחריימה שמתחצפות לדג, שווארמה שמזכירה למה התאהבנו באוכל מלכתחילה, ואופלאו בוכרי שגורם לסבתא להרים גבה בהערכה. ההמבורגר שלהם? עשוי מעדשים ופטריות, והוא כל כך טוב שאפילו חברים קרניבורים מבקשים עוד ביס.
משהו מגניב במיוחד:
הכל מגניב שם, ובמיוחד בימי חמישי, אז הם משתעשעים עם העתיד ומייצרים שיתוף פעולה עם רידיפיין מיט, שמביאה את המדע והטכנולוגיה למטבח. כן, יש להם המבורגר מודפס בתלת-ממד. לא, זה לא מדע בדיוני - זו המציאות החדשה של האוכל.
בנוסף, יש להם תפריט שמציג את המנה ומשגר אותה ישירות למטבח. יש יותר מגניב מזה? אנחנו בהחלט חושבים שלא.
אנסטסיה זה לא סתם עוד מקום לאכול בו. זה סיפור על מהפכה שמתחילה בצלחת אחת, שמגישה רק אוכל טבעוני מוקפד מחומרים טריים ואיכותיים, בלי סוכר לבן ובלי קמח מעובד. מי שרוצה להרגיש כמו סופרמן, יש גם רו פוד (Raw Food) - אוכל גולמי שלא עבר בישול או חימום מעל 42-48 מעלות צלזיוס. (הרעיון מאחורי התזונה הזו הוא לשמר את הערכים התזונתיים, האנזימים והויטמינים שנמצאים במזון טרי).
רגע ומה עם ארוחות הבוקר?
תוכלו למצוא פה מגוון כריכים משגע, כמו טונה מפוטנט/ עם גלוטן/ ללא גלוטן - טונה מעושנת מתובלת באיולי חזרת, עלי חסה, עגבניה, סלטים עשירים בויטמינים, נוגדי חומצה וטעם אדיר, ועוד.
משהו מגניב במיוחד:
ב-2019 מייסדי המסעדה רועי עזר ותמר איילון עשו משהו משוגע - פתחו את המפעל הטבעוני הראשון בתל אביב. למה? כי נמאס להם שאנשים חושבים שטבעונות זה או יקר, או משעמם, או שניהם. אז הם החליטו להוכיח שאפשר אחרת. היום הם מייצרים הכל בעצמם, מא' ועד ת', מהמסעדה ועד החנות האונליין. והכל בשביל להראות שאפשר לחיות טוב, לאכול טוב, ולעשות טוב - לחיות, לכדור הארץ, ולעצמנו.
תמונת שער: שאטרסטוק
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
דקירה קטנה לפני הביס הראשון? לא בטוח! פרויקט "החופש לאכול" חוזר ובגדול לכבוד יום הסוכרת הבינלאומי, וזו הזדמנות לשלוח את גיל הראל ולירון מידן לסעוד מנות מותאמות ב"סוהו". מה אומרים? שרדו כדי לספר?
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
מה קרה לשוק המטונף, שרק סבתות חסכניות היו קונות בו עגבניות מצופות יבחושים, ופתאום הוא נהיה לנו שוק בורו בלונדון, במינימום, עם שלל מסעדות שוות
מסעדות משובחות שגם פתוחות בסוכות
אנשים שמארחים בסוכה שלהם רק מחפשים הזדמנות לצאת ולאכול בחוץ, ואלה שלא טרחו להקים סוכה רוצים להרגיש קצת ביחדנס. אז... מסעדה. כולנו מסכימים, כן?
מיוחד לשבעה באוקטובר - מנות על שם חטופים ונרצחים
מקרבונרה ועד קוקטיילים: כיצד בעלי מסעדות מעלים מודעות ומנציחים את קורבנות המלחמה באמצעות יצירות קולינריות ייחודיות, המשלבות טעמים אהובים וזיכרונות אישיים. מיוחד לשבעה באוקטובר.
ארוחות חג ראש השנה 2024 במסעדה
דגים, אוכל יהודי, רוסי או יוקרתי? לקראת ערב ראש השנה 2024, בחרנו את ארוחות החג המושלמות של מיטב המסעדות עם סעודות מפנקות ומשובחות לערב חגיגי שתזכרו לנצח!
מסעדות חלביות מומלצות בארץ - מצפון ועד דרום
מכורים ללבן? מתוקה או מלוחה, רכה או קשה - הגבינות הן הכוכב של חג שבועות, אבל למה להתאמץ לבשל כשיש כל כך הרבה מסעדות חלביות מעולות – מצפון ועד דרום
מסעדות בדיזנגוף – הרחוב שחזר לחיים
אחרי כמה שנים של דעיכה, דיזינגוף חזר להיות המקום השוקק והפופולרי שאנחנו רוצים לאכול בו, לשתות בו ולהיראות בו. אנחנו פה כדי לדווח על המסעדות השוות במיוחד
מטבח טיל - מסעדות פרסיות משובחות בישראל
מלחמת "חרבות ברזל", המכונה גם לעיתים "מלחמת ישראל - איראן הראשונה", אשר הגיעה לשיאה בהתקפת הטילים האיראנית הייתה אמורה להדיר שינה מעינינו, אבל מה לעשות שעבור חלקנו היא רק עוררה געגוע לאוכל פרסי אותנטי וטעים