גם אתם מזמינים מקום במסעדה ומיד מציצים בתפריט, כדי לחשוב מראש מה תזמינו? וזה עוד לפני שהגעתם, תחשבו כמה ההתלבטות שלכם עולה שלב כשאתם מתיישבים ומקבלים גם את תפריט הספיישל של היום, הספיישל של החורף והספיישל של מנות שמתחילות בשם שלכם (לא באמת, אבל כמה מגניב אם זה אכן היה כך?).
סביר להניח שרוב ההתלבטויות נובעות מכך שאתם חוששים שהמנה לא תהיה וואוו, ואז חבל על הכסף שהשקעתם בה. בכל זאת, הכסף צומח לנו רק על העצים. זה לא מספיק בשביל לאכול את כל המנות בעולם.
אז אנחנו בזאפ רסט באים להציל אתכם, כהרגלנו, כאלה אנחנו, ומזמינים אתכם על חשבונכם לארוחת טעימות במסעדות הכי שוות שיש.
מהי ארוחת טעימות? ארוחה בת מספר מנות קבועות, לרוב לא פחות משש, מוגשות לכם לשולחן ומציגות בפניכם את מגוון היכולות והטעמים של המסעדה. יש מסעדות שעובדות רק בשיטה זו, ויש מסעדות שמציעות מסלול טעימות בנוסף לתפריט הרגיל. ישמסעדות עם ארוחת טעימות מותאמות לצמחוניים, לילדים, טעימות שף ועוד. כן זה לרוב יקר יותר מבילוי רגיל במסעדה, אבל זה סופר שווה כי אתם זוכים לטעום מנות שאולי לא הייתם מזמינים כי אתם לא מכירים אותן או כי הן יקרות מדי. ובאופן כללי, איזה כיף זה שמפנקים אתכם ומגישים לכם לאכול על פי המלצת השף?
זה הרגע המושלם להתפרע בלי אשמה – כי גם אם לא תאהבו מנה מסוימת, תכף תגיע עוד אחת.
בבאבא יאגה תמיד מחדשים ותמיד מפתיעים, אבל הפעם הם ממש הגזימו, עם תפריט טעימות שכולו חגיגה לחך, לאוזניים וללב.
דמיינו ארוחה שבה אתם לא צריכים לבחור. 10 מנות (לא פחות, ובהצלחה שנבחרו בקפידה, שכל אחת מהן היא פרק מהסיפור שלנו – מהמנות הקלאסיות שהפכו אייקוניות, ועד למנות החדשות שמבשרות את העתיד שלנו.
טעימות או לא להיות: לחם כפרי חם ישר מהתנור עם חמוצי הבית לפתיחה, פטה כבדים עדין, מרק בורשט מסורתי ומרק דגים עשיר. ואז הגיעו הכוכבים: ורניקי ופילמני בעבודת יד, סופריטו בשר נימוח, בלינצ'ס טרי וקינוח טירמיסו חלומי שחותם את החוויה.
הכל מוגש באווירה חמימה ובמחיר 220 ₪ בלבד לזוג
התפריט זמין בימים א'-ד', בין 12:00 ל-23:00
אז תבואו, תרימו כוסית, תטעמו ותתאהבו מחדש בבאבא יאגה. יהיה טעים. מאוד.
מה עוד אפשר להגיד על המסעדה היקרה בישראל, שכוללת רק 6 שולחנות, ומציעה ארוחת טעימות בת 800 ₪ לאדם? וול, לפי הביקוש ההיסטרי וההייפ המשוגע, כנראה אפשר להגיד הרבה ובעיקר דברים טובים.
יש שלושה מסלולי הרפתקאות: למי שאוכל הכל (כן, כן, כולל את הלובסטר הכחול המפונפן), לשומרי כשרות שמעדיפים לשחות עם הדגים, ולצמחונים שמעדיפים להישאר על הקרקע.
המחיר לא כולל יין, אבל אל חשש. לא תישארו צמאים. חדר היין כולל 400 סוגי יין מובחרים, זה כמו ספרייה של שיכורים משכילים!
לכל שולחן יש מלצר צמוד אישי, מדהים למי שאוהב להרגיש כמו מלך, מציק קצת למי שאוהב לאכול בלי שיבהו בו.
טעימות או לא להיות: תתכוננו לאמנות: ה, עשבי תיבול, אצות
קולורבי - 'ניגירי', חציל, חמציץ, שמנת חמוצה
לובסטר כחול - טארטלט כוסמת, סטרצ‘טלה, קומבו
כבד - 'מילפיי', צנוברים, קפה, מנדרינה
קוויאר שחור מנחל דן - בלופין טונה, תירס מתוק וופל בלגי, סלט עלים
צלופח - סלק, תפוח עץ, רימונים
אויסטר - צ‘וואנמוצ‘י, וישיסואז
סרטן 'טורטו' - יוגורט, פסיפלורה, בזיליקום
קרודו של דגה מקומית - קמבוצ‘ה ג‘ין, פטל, לימון ״quot&style club Clover״
בר ים - אקסטרקט פלפלים צהובים, לואיזה, אננס, זית שחור
עגבנייה - בהשראת האומן 'Hirst Damien', תפוח עץ ירוק, ויניגרט סמבוק שחור
עוף עוטף טלה רך, פיסטוק, קפה
או
שקדי עגל צרובים בארומת חציר וקליפות בצל, למון גראס, קפיר ליים
תות יער - פבלובה שורש סלרי, קוקוס, תותים של צחי, רובארב עגלת פטיפורים וקפה
הדרים - חליטה, עשבי תיבול, אצות
קולורבי - 'ניגירי', חציל, חמציץ, שמנת חמוצה
דלעת ערמונים - טארטלט כוסמת, אגוזי לוז, לימון, קומבו
חציל בלאדי - וופל וירטואלי, קרם צנוברים, קפה
תירס - 'קוויאר', טונבורי, קציפת תירס פולנטה וופל בלגי, סלט עלים
סלק - קורנטו, סטרצ'טלה, רימונים, תפוח גרני סמית
כמהין שחור מחוות אילסאר - קפוצ'ינו, פירה תפוח אדמה, קקאו
כרוב לבן - גבינת תום של שירת רועים, קונסומה קוסקוס ירקות, ברגמוט
בצל - שאלוט ממולא פריקה סושי, בזיליקום תאילנדי כרישה שרופה, ברולה שקדים,
צנוברים קונסומה בצל לבן, דאמפלינג בצל ירוק
סלרי - אבוקדו, שורש סלרי, שמן פיסטוק, קרם פרש אקליפטוס, קציפת אגוזי פקאן
עגבנייה - בהשראת האומן 'Hirst Damien', תפוח עץ ירוק, ויניגרט סמבוק שחור
סלט שירן - מסע אישי לאדמה הישראלית
תות יער - פבלובה שורש סלרי, קוקוס, ורדים, תותים של צחי, רובארב
עגלת פטיפורים וקפה
רוצים להזמין? קחו נשימה עמוקה – לא ברור אם צריך להזמין על כך הרבה זמן מראש או שסתם אין מקום פנוי שלושה חודשים לפחות, אבל אם אתם מתכננים משהו לבר מצווה של הילד שנולד השבוע, הזמינו עכשיו.
פתוח מראשון עד חמישי, שני סבבים: 18:00 ו-21:15.
מי לא מכיר את פאפאגאיו, רשת מסעדות הבשר האייקונית שמגישה הררים של בשרים משובחים לצלחת, במחיר שנקבע מראש?
המסעדה, שמציעה חוויה בשרית ברזילאית מזמינה אתכם לחגיגת בשרים אותנטית בסגנון דרום אמריקאי, עם שירות אישי והגשה ישירות לשולחן.
טעימות או לא להיות:
תפריט מנות עיקריות מיוחדות:
חבילת "ריו" - חגיגה בשרית ב- 239 ש"ח
מנה מושלמת המשלבת נתחי עוף עסיסיים, שוקיים טריות, קבב ביתי ולונדון ברויל מעולה
במשקל כולל של 600 גרם.
חבילת "פורטו" - פיסת גן עדן - 299 ש"ח
שילוב מנצח של אנטריקוט משובח, פרגית עסיסית, קבב כבדי עוף צלויים בליווי בצל מקורמל
בטעמי סילאן וצ'ילי מתקתק במשקל כולל של 900 גרם.
חבילת "סאו פאולו" - חוויה קולינרית - 329 ש"ח
מנת הדגל שלנו הכוללת נתחי אנטריקוט מובחרים, פרגית, קבב ולונדון ברויל במשקל כולל – קילו.
חוויית "All You Can Eat" - ארוחה ברזילאית מלאה - 189 ש"ח לסועד
כולל:
- פתיחה עם סלט הבית המיוחד ולחם טרי
- מבחר עשיר של בשרים בהגשה חוזרת: נתחי בקר, עוף, הודו ונקניקיות
- תוספות לבחירה: אורז מיוחד, תפוחי אדמה, סלט ירוק או צ'יפס
מחיר מיוחד לילדים עד גיל 10: 100 ש"ח
הארוחה מתחילה בשעה 18:00
ארוחת הטעימות של השף יוסי שטרית מציעה חוויה קולינרית ייחודית במחיר של 450 שקלים לאדם (לא כולל משקאות).
באירוח זה, הסועד יזכה להיחשף ל-12 עד 15 מנות מרהיבות, שכל אחת בפני עצמה מהווה יצירה אמנותית. משך הארוחה הוא כ-2.5 שעות, ומותנה, כמובן, בהזמנה מראש.
טעימות או לא להיות:
החל מפנקוטה כרובית עם שום שחור ולימון פרסי, טרטר טלה פאקוס וחזרת, תמנון עם עגבניות צלויות, תורמוס יבש וצלפים ועד קינוחים כגון טארלט ענבים עם טימים ופלפל שחור.
אמנות של טעמים, ריחות ותחושות בהובלת השף המוכשר אוראל קמחי. התפריט של פופינה מספר סיפור דרך שתי תמות מרכזיות:
קלאסיקות הבית - מנות האייקון שהפכו לחתימת היד הקולינרית של המסעדה, שילוב מדויק של טכניקות בישול מסורתיות עם טוויסט עכשווי.
יצירות העונה - מנות המתחדשות בהתאם לעונות השנה ולהשראת השף, המביאות לידי ביטוי את מיטב התוצרת הטרייה בכל עת.
טעימות או לא להיות:
תפריט הטעימות מורכב מחוויית השף המלאה - מסע טעימות בן 6 מנות - 365 ש"ח לסועד.
פה גם מוצע לכם מסלול טעימות אלכוהולי משלים - 5 כוסות - 175 ש"ח לסועד עם התאמה מדויקת של משקאות לכל שלב בארוחה. לחם ומטבלים בצד בתוספת של 28ש"ח לסועד וכוללים לחם מחמצת, חמאה, ממרח פלפלים חריפים ושמן זית.
מטרים ספורים מחופי יפו העתיקה, שוכנת UMAI, מסעדה אינטימית בניצוחה של השפית אלכס אברמוב. המשמעות של "UMAI" בסלנג יפני היא "טעים" או "מוכשר", ושם זה משקף את התפיסה שמובילה את המקום – שילוב של טעמים מדויקים ומיומנות קולינרית יוצאת דופן.
אלכס, שחייתה שנים ביפן ובמדינות נוספות באסיה, מביאה איתה ניסיון עשיר מהקמת מסעדות יפניות, יצירת תפריטים והתמחות בבשר וואגיו. את כל הידע והאהבה שלה לתרבות היפנית היא שוזרת בכל פרט במסעדה, החל מהמנות ועד האווירה.
המסעדה, הממוקמת ליד טיילת פארק מדרון, עוצבה בהשראת המסורת היפנית בשילוב אלמנטים מודרניים. המקום מתאים ל-20 סועדים בלבד ומציע חוויות קולינריות ייחודיות:
מחיר החוויה הוא 550 ש"ח לסועד, כולל כוס בירה.
טעימות או לא להיות:
Kimo Kinoko Aki
פטריית אומאמי קטנטנה עם ריבת אפרסמון, יוקקה דנוור מתקתק וטוויל עלי מייפל קריספים
OTSUKURI
Tsumetai na Otsukuri - סשימי עונתי לצד סויה אוטסוקורי ושורש וואסבי טרי מגורד
SUIMONO - מנת ציר צח
Dobin Mushi - דובין אישי של קונסומה דגים ופירות ים, שרימפס קריסטל, פטריות העונה וליים קוויאר טרי
HIYASHI BACHI - מנה צוננת
Hiyashi Goma Dofu - טופו ממטבח הנזירים הבודהיסטים ביפן, שומשום קלוי טהור, רוטב אמדאשי וצ'יפס פטריית ארינגי
AGEMONO - מנה מטוגנת
Senbon Suji Rokku - אבני באן מוזה וואגיו מקומי בבישול ארוך עם רוטב קצאובושי שמנוני
NAKA CHOKO - מרענן חך סתוי
Ichijiku Aisu - סורבה תאנים, דבש ובירת קירין יפנית
YUDE MONO - מנה מאודה
Kani Sui Gyoza - גיוזה מבושלת עם בשר סרטנים כחולים, שומית ורוטב חומץ מיושן
GOHAN - מנת אורז
Wagyu Obento - קופסת אוכל יפנית עם כמהנתחי וואגיו מקומי, חומרי גלם עונתיים ואורז מאודה
KANMI - Dessert
MORIAWASE - פירות העונה ותפוח שהוא הפתעה
פלייבור אוף דה דיי – מה הטעם שאתם מחפשים היום?
איזה טעם מתחשק לכם היום? איטלקי עם הרבה פסטה ופרמזן? אסייתי עם וייבים של סויה וג'ינג'ר? או אולי משהו שמביא שילוב מטורף בין בורקס לסושי? לפני שאתם מזמינים, תוודאו שהמטבח של המקום מדבר אל הבטן שלכם. אחרת, ארוחה שלמה של טעימות באותו סגנון תהיה בעייתית מאוד.
כמה רעבים אתם באמת?
ארוחות טעימות הן כמו מרתון ביסים ואלכוהול – יש כאלה עם 5 תחנות עצירה והרבה דרינקים שווים, ויש שמרגישות כמו טיול מסביב לעולם ב-12 מנות. אם הגעתם מורעבים, לכו על האקסטרה, אבל אם אתם מהטיפוסים שמחפשים משהו קטן ליד, תבחרו חוויה קלילה יותר. חבל לשלם הון עתק על ארוחה יקרה, אם אין לכם תיאבון.
הרבה דרינקים שווים. בצילום: שאטרסטוק
דרישות מיוחדות – בדקו מראש שיש לכם מה לאכול
אם אתם צמחונים, טבעונים, סוכרתיים (אגב, ביקרתם במתחם הסוכרת שלנו?), צליאקים או אלרגיים למרכיב מסוים, כדאי שתבדקו היטב שיש לכם מה לאכול. אין יותר מבאס מכך שאתם צריכים לשלם הון עתק לארוחה שבה כמעט אף מנה לא מתאימה לכם.
כמה זה הולך לעלות?
זה לא סוד – ארוחות טעימות הן פינוק, והמחירים בהתאם. אבל רגע, תחשבו על זה: אתם מקבלים מופע קולינרי על הצלחת! בחרו משהו שמתאים לכיס שלכם ותנו לעצמכם ליהנות בלי מחשבות על הארנק.
אז איך מזמינים ומה הקטע הגדול?
לרוב, פשוט צריך להזמין מקום מראש – המסעדה חייבת להתכונן לערב שבו הטעמים מרקדים לכם בפה. ברגע האמת, פשוט תגיעו, תתיישבו ותנו לשף לקחת אתכם למסע שלא דורש דרכון.
למה לנסות?
כי זו לא רק ארוחה – זו הרפתקה! ארוחת טעימות תגרום לכם להרגיש כמו מבקרי מסעדות פה בזאפ רסט, תחשוף אתכם לטעמים שלא ידעתם שאתם אוהבים ותיתן לכם תירוץ נהדר לספר לחבר'ה איך טובלים קרם כמהין בריבת פטל. זה כיף, זה טעים, וזה בדיוק הדבר ששווה לנסות לפחות פעם אחת!
מחפשים מסעדת טעימות? הקליקו!
צילום תמונת שער: שאטרסטוק
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
דקירה קטנה לפני הביס הראשון? לא בטוח! פרויקט "החופש לאכול" חוזר ובגדול לכבוד יום הסוכרת הבינלאומי, וזו הזדמנות לשלוח את גיל הראל ולירון מידן לסעוד מנות מותאמות ב"סוהו". מה אומרים? שרדו כדי לספר?
מסעדות בריאות בתל אביב - כי אחרי החגים כבר כאן
מסעדות עם אוכל בריא כבר מזמן הפכו לטרנד נחשק, ומציגות תפריט יוקרתי, טרי, טעים ובעיקר, מאוד בריא, במיוחד עכשיו,אחרי החגים ואחרי הזלילות. איפה נמצא מסעדות בריאות בתל אביב, ואיפה יהיה לנו הכי טעים? הכתבה שעושה לכם כיף בבטן אבל גם בלב
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
מה קרה לשוק המטונף, שרק סבתות חסכניות היו קונות בו עגבניות מצופות יבחושים, ופתאום הוא נהיה לנו שוק בורו בלונדון, במינימום, עם שלל מסעדות שוות
מסעדות משובחות שגם פתוחות בסוכות
אנשים שמארחים בסוכה שלהם רק מחפשים הזדמנות לצאת ולאכול בחוץ, ואלה שלא טרחו להקים סוכה רוצים להרגיש קצת ביחדנס. אז... מסעדה. כולנו מסכימים, כן?
מיוחד לשבעה באוקטובר - מנות על שם חטופים ונרצחים
מקרבונרה ועד קוקטיילים: כיצד בעלי מסעדות מעלים מודעות ומנציחים את קורבנות המלחמה באמצעות יצירות קולינריות ייחודיות, המשלבות טעמים אהובים וזיכרונות אישיים. מיוחד לשבעה באוקטובר.
ארוחות חג ראש השנה 2024 במסעדה
דגים, אוכל יהודי, רוסי או יוקרתי? לקראת ערב ראש השנה 2024, בחרנו את ארוחות החג המושלמות של מיטב המסעדות עם סעודות מפנקות ומשובחות לערב חגיגי שתזכרו לנצח!
מסעדות חלביות מומלצות בארץ - מצפון ועד דרום
מכורים ללבן? מתוקה או מלוחה, רכה או קשה - הגבינות הן הכוכב של חג שבועות, אבל למה להתאמץ לבשל כשיש כל כך הרבה מסעדות חלביות מעולות – מצפון ועד דרום
מסעדות בדיזנגוף – הרחוב שחזר לחיים
אחרי כמה שנים של דעיכה, דיזינגוף חזר להיות המקום השוקק והפופולרי שאנחנו רוצים לאכול בו, לשתות בו ולהיראות בו. אנחנו פה כדי לדווח על המסעדות השוות במיוחד