נגישות
נגישות

בואו נסלק את הפיל הזה, שעומד לנו באמצע הכתבה. מסעדות בצפון? רגע, וואט? האם קפצה לנו כתבה תמימה מספטמבר 2023?

ואכן, אי אפשר לדבר על מסעדות מומלצות בצפון, בלי להזכיר את העובדה שעד לפני דקה לא היה לנו בכלל צפון, שלא לדבר על מסעדות פתוחות, מזמינות ותוססות.

אז אחרי תקופה קשוחה ומרושעת שבה האזור הכי יפה בארץ היה מושבת, הגיע הזמן לעלות, להתפנק עם אוכל משובח, ולתת חיבוק חם לתושבי הצפון ולמסעדנים שהחזיקו מעמד באומץ ובאהבה. זה הרגע שלכם ליהנות מנופים עוצרי נשימה, טעמים מקומיים בלתי נשכחים, ולהיות חלק מתמיכה אמיתית באנשים שעושים את הצפון למה שהוא – מקום של לב, טעם וחוויה.

ובינינו, מי שלא היה במסעדות בצפון כאילו לא באמת הבין מה זה לטעום את הטבע – או לפחות את הגרסה שלו שמגיעה על צלחת מעוצבת. מסעדות בצפון הן עולם אחר: שילוב של שף שמחבק עץ זית לפני שהוא קוצץ אותו לסלט, יין שנמזג בכוסות שנראות כאילו נולדו ישירות מכרם ולקוח שמגיע לאכול אבל מרגיש שהוא חייב להשאיר טיפ גם לפרות שרעו ליד החניה.

כי בצפון, אוכל הוא לא רק אוכל – הוא חוויה, אמנות, ופינוק לכל מי שלא פוחד מלנגב חומוס לצד נחל גועש.

אז אם גם אתם התגעגעתם למסעדות בגליל העליון, למסעדות הנהדרות המשקיפות על שטחים ירוקים, לחומרי הגלם המטריפים – קראו את הכתבה ותבואו לפה. מחכים לכם!

אגב, אם מישהו מהמשפחה שלכם חולה סוכרת, תשמחו לדעת שלפחות שתי מסעדות בצפון - אורי בורי ודוניאנא, מציעות מנות מותאמות לחולי סוכרת. לפרטים נוספים ומידע על מסעדות נוספות באיזור הצפון (ובכלל) המגישות אוכל מותאם לסוכרתיים, גלשו לפרויקט הסוכרת שלנו.

דוניאנא, נמל הפיזני – כי כשאומרים מסעדות בעכו מתכוונים ליפה הזו

בואו נדבר רגע על דוניאנא

אז מה מיוחד בה כל כך? המיקום? לא, לא מדובר סתם במיקום. זה יותר כמו לזכות בלוטו של הנופים! תארו לכם: יושבים על החומה הדרומית העתיקה של עכו, עם נוף שנראה כאילו יצא מסרט הוליוודי. מצד אחד הים המרגש, מפרץ חיפה המרהיב, ומהצד השני שרידי חומת הנמל הצלבני - כאילו היסטוריה וטעם טוב החליטו להתחתן!

להגיע לדוניאנא  זה לא סתם יציאה למסעדה - זה כמו טיול מדהים שבסופו יש אוכל מטורף. התפריט? וואו! מדובר בפיסת גן עדן קולינרי! מאזטים שיגרמו לחך שלכם לרקוד ריקודי בטן, סלטים טריים כמו שרק אמא יכולה להכין, בשרים שיגרמו לכם לחשוב  איפה היית כל החיים שלי?!

צילום באדיבות המסעדה

אורי בורי – כי בכל זאת, דגים, סטייל ואהבה זה אורי בורי

אורי בורי הפך להיות דמות מפורסמת, אבל יש לזה סיבה טובה מאוד (רמז: הוא לא פליט ריאליטי ולא יצא עם עדן פינס. ככל שאנו יודעים). אורי פשוט יודע להכין דגים מטריפים, והמסעדה שלו תגרום לכם להתאהב בעכו העתיקה יותר מאשר בבן / בת הזוג שלכם. השף המוכשר הזה הוא כמו קוסם קולינרי שהחליט להפוך מבנה עות'מאני עתיק לממלכת טעמים! הוא בחר מיקום עם נוף לים שגורם לדגים להרגיש כמו דוגמנים על מסלול תצוגה.

ניחוחות הדגים על הגריל, שנישאים מעבר לשערי הכניסה, לא סתם מושכים אתכם פנימה - הם ממש גוררים אתכם בכוח, כמו חבורת שודדי טעמים מקצועיים. ושנייה, בואו נדבר על היינות - 100 יינות בוטיק מקומיים? זו לא רשימת יינות, זו תעודת זהות של הטעם המקומי!

אז אם אתם מגיעים לעכו, תזכרו: אורי בורי זה לא סתם מסעדה, זו חוויה שתגרום לחך שלכם לרקוד ריקוד בטן של אושר!

קוג'י – מתי טעמתם יפנית לוהטת כשרה?

ידוע שאנשים חושבים שאין מסעדות כשרות בצפון, אבל זה כלל לא נכון. כלומר, לא לגמרי נכון. עובדה - קוג'י! לא סתם כשרה, אלא יפנית כשרה וטעימה להפליא.

קוג'י היא לא סתם מסעדה – היא פצצת טעמים שמטיסה אתכם על כנפי הקולינריה היפנית ישר לחיפה! ביום, היא משחקת אותה קצביית דגים בוטיק, עם הדגים הכי טריים שתמצאו (באחריות, אפילו הכרישים מקנאים). אבל כשהשמש שוקעת? בום! קוג'י עוברת מייקאובר והופכת למסעדה יפנית אותנטית, שמביאה את כל הטעמים של יפן – פלוס טאץ' ישראלי – לצלחת שלכם.

המטבח של קוג'י הוא כמו הופעה של כוכב רוק יפני: מנות קלאסיות כמו ניגירי וסשימי, ראמן שמחבק את הבטן, וקימצ'י שמרקד בפה. כל זה, כמובן, תוך שמירה קפדנית על כשרות מהודר,.

אז יאללה, בואו לקוג'י! תנו ביס, תנו חיוך, ותנו למסע הטעמים היפני הזה לשנות לכם את כל מה שחשבתם על אוכל כשר, ובצדק.

קוג'יחיפה
צילום באדיבות המסעדה

נור – כי אי אפשר שלא לפרגן למסעדה שהיא גם דרוזית, גם כשרה וגם נפלאה

ברוכים הבאים לנור – מסעדה דרוזית כשרה (כן כן, זה קורה) שעושה כבוד גדול למסורת, עם טאץ' של קסם ואהבה שהכי מרגישים בכל ביס! את המסעדה הקימה בסמה הנו, אישה מדהימה עם לב ענק, שהחליטה לקחת את הזיכרון והאמונה ולתרגם אותם לטעמים מהחלומות. המקום קרוי על שם בנה האהוב, נור, וכמו האור שהוא הביא לחייה – כך גם המסעדה מביאה אור ושמחה לכל מי שמגיע.

בנור תמצאו שילוב שאין כמותו: מצד אחד תפריט מערבי שמתאים לכולם, ומצד שני חגיגה דרוזית אותנטית שמכניסה אתכם ישר לניחוחות ולמטבח של העדה. תיירים, מקומיים, משפחות או זוגות – כולם מוצאים כאן את הביס שכבש להם את הלב.

אז אם אתם בג'וליס ורוצים חוויה שהיא יותר מארוחה – נור היא המקום בשבילכם. פה המסורת פוגשת אהבה, והטעמים נשארים בזיכרון הרבה אחרי שהצלחת מתרוקנת.

מסעדה טברנה דליה, מגדל – חוויה יוונית בצפון היפה שלנו

טברנה דליה בצומת מגדל היא בדיוק מה שאתם צריכים אם אתם חולמים על יוון – אבל עם טוויסט ישראלי שמשדרג את החוויה! הנוף מציע לכם את הכנרת במלוא הדרה והצפון בשיאו. האווירה מכילה בוזוקי ברקע, ריחות של גריל באוויר, ואוזו בכוס שמחכה להגיד לכם  יאסו.

כבר מהכניסה, הקבב מחייך אליכם מהאש, הסלטים קורצים מהשולחן, והחומוס אומר: אל תשאירו פירור! ואם זה לא מספיק, יש גם דגים, פלאפל ומבחר סלטים ביתיים, שמכינים אתכם נפשית לחגיגה של טעמים.

אבל אל תדאגו, לא שוכחים כאן את הקטנטנים – יש מנות ילדים במחיר מיוחד שישאירו אותם שבעים ושמחים. אה, ובטח תאהבו את העסקיות המפנקות שמחכות לכם לאורך כל היום.

אז בין אם אתם מטיילים בצפון או פשוט מחפשים מקום שירים לכם את מצב הרוח, טברנה דליה היא התשובה. יוון, כנרת, ושולחן מלא בכל טוב – מה צריך יותר מזה?

מדאפתנה מסעדה דרוזית בדאלית אל-כרמל

ברוכים הבאים למדאפתנה – המקום שבו האירוח הוא הרבה יותר מארוחה, הוא גאווה ואיכות בשיאן! המסעדה שוכנת על הכביש הראשי בדלית אל כרמל והיא התוצאה של שיתוף פעולה נדיר בין משפחה נוצרית למשפחה דרוזית. מה יצא מזה? קסם קולינרי שכולו דו-קיום על הצלחת.

מי במטבח? שף עם חזון וידיים זהב, שמאמין שטעמים יכולים לחבר בין כולם. בתפריט תמצאו כל מה שחלמתם עליו: מנות ראשונות שמכינות את הקרקע, עיקריות שמרימות את הרף, ואוכל דרוזי טרי כמו ערפילי הבוקר. אה, ויש גם מנות מעושנות שממלאות את האוויר בריח של כיף והתרגשות.

בסופי שבוע הופכים את החגיגה למופע אמיתי עם דגים טריים שמגיעים ישר מהים ללב שלכם. כל זה עטוף באירוח חם ומפנק, בדיוק כמו שמגיע לכם.

אז יאללה, תפסו כיסא במדאפתנה!

מדאפתנהדאלית אל-כרמל
צילום באדיבות המסעדה
להזמנת שולחן

300 גרם, בוסתן הגליל – המקום שבו הבשר הוא כוכב העל

מסעדה בשרית משובחת, שמציעה גם מנות ראויות לטבעונים. באחריות, כל ביס הופך לסיפור אהבה עסיסי! כאן לא משחקים משחקים – רק נתחים משובחים במשקל שאין עליו ועם טעם שאי אפשר לשכוח.

כשתגיעו ל-300 גרם, תבינו שככל הנראה עשיתם משהו טוב בחיים, כי הגעתם לגן העדן של הקרניבורים. הגריל לוחש לכם שירי אהבה, והנתחים שמחים לרדת מהאש הישר לצלחת שלכם. לצד זה, הסלטים זורמים כאילו הם הרקדנים של הבשר, והרטבים נותנים את הקטע שלהם מהצד.

אז אם אתם באזור בוסתן הגליל (ואם לא, תזיזו את עצמכם לשם), תעצרו רגע לנשום אוויר, לשבת, ולהתמסר לטעם. 300 גרם – כי ככה נראית חגיגה אמיתית של בשר וחיים טובים!

צילום תמונת שער: באדיבות מסעדת אורי בורי

חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים

 

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
1
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של ליהי גיאת

Newsletter Icon