נגישות
נגישות

אחד הדברים הכי טובים שקרו לנו לאחרונה עם השקט היחסי מהטילים והפסקות האש, זה שקיבלנו בחזרה את היפה שלנו, חיפה. העיר שסבלה בשנה וחצי האחרונות משקט שנכפה עליה, מעסקים שמסגרו בזה אחר זה, חווה כעת פריחה מבורכת, ודומה שכל מי שהתגעגע לשילוב הקסום הזה של טיול צפוני עם ארוחה טובה, מגיע עכשיו לחיפה.

ולמה היא כל כך מיוחדת לנו? בה הכול מתערבב: הרוח מהים, ריח התבלינים מהשווקים, והרעש מהמסעדות שנפתחות בקצב שמזכיר פקק במנהרות הכרמל – אבל עם הרבה יותר טעם. העיר הזו, שמצליחה לשלב בין נוף עוצר נשימה לאוכלוסייה מגוונת, מפתיעה אותנו שוב ושוב דווקא בצלחת. בעיר התחתית, למשל, שף ערבי מבשל לצעירים יהודים שמדברים על דו-קיום בין ביס לדרינק. בשוק תלפיות, מסעדות נולדות בקצב שמזכיר קונדיטוריה פעילה במיוחד. ובבת גלים, אפילו גולשים עוצרים להפסקת מאפה לפני שהם חוזרים לגלוש.

אבל זה לא הכול. בחיפה תמצאו מסעדות עם היסטוריה של ארבעה עשורים, שוק ואדי ניסנס המפורסם שמרגיש כמו חגיגה בלב השוק, ואוכל רחוב שיגרום לכם לתהות למה בכלל צריך סכו"ם. פלאפל, שווארמה, בורקס, ומה לא? רוצים פיין דיינינג? בבקשה. משהו היפסטרי? יש גם את זה.

ועכשיו, אחרי חודשים שבהם טילים ודרמות קצת השביתו את השמחה, האווירה בעיר מתעוררת מחדש. זה הזמן לשבת עם כוס יין, לנשנש משהו טוב, ולתת לחיפה להוכיח שכשמדובר באוכל – היא באמת לא נחה.

שטרודל

ברוכים הבאים לשטרודל המפורסמת– מסעדה עם נשמה של פעם וסטייל של כל העולם! המקום שוכן בבניין טמפלרי בן 150 שנים, ממש למרגלות הגנים הבהאיים הקסומים, ומארח באהבה אנשים מכל קצוות תבל – בלי הבדל של דת, גזע, מין, או סתם העדפה לטעמים מסוימים.

העיצוב מטריף - תחשבו על מסע מסביב לעולם בלי לצאת מהכיסא: רהיטים שהגיעו מפריז, פראג, לונדון, אמסטרדם ועוד. שילוב מושלם בין מזרח למערב, בדיוק כמו התפריט– ים תיכוני עכשווי עם נגיעות מהמטבח הצרפתי והאיטלקי, הכל עם חומרי גלם טריים ועונתיים שעושים כבוד לטבע.

ארוחות הבוקר כאן הן חוויה בפני עצמה: נוסטלגיה במיטבה עם טעמים מהמטבח הערבי של פעם, לצד מוזיקה אוריינטלית שעושה נעים בלב ומרגיע את הבוקר, במיוחד על המרפסת, שם תמצאו בעיקר ירוק, שקט וקסום, עם שולחנות בעבודת יד וספסלים צבעוניים שמשדרים רוגע וכיף. פשוט מקום שמרגיש כמו חופשה קטנה.

וניה ביסטרו

וניה ביסטרו היא כמו אותה חברה ותיקה שתמיד יודעת איך להמציא את עצמה מחדש – וגם אחרי עשור, היא עדיין מגניבה וטעימה מתמיד. כשפתחה את שעריה לראשונה, הייתה זו נשימה רעננה בסצנה החיפאית ששלטו בה אז הוותיקים, כמו "העוגן" ו"מעיין הבירה". אבל גם היום, עם הבעלות החדשה והשף מיכאל גרטופסקי שמנצח על התפריט, וניה מצליחה להתבלט בין כל המסעדות החדשות בעיר.

מה תמצאו כאן? ביסטרו משובח שעושה כבוד לחומרי גלם מקומיים: דגים ופירות ים טריים שצוללים למנות צבעוניות, שמן זית שזולג ישר מהכרמל, גבינות כבשים מהגליל שמקפיצות כל ביס, ופסטות שגורמות לכם לשכוח מקופסת הפסטה היבשה בבית. יש מנות כמו קלמרי בחמאה ויין לבן, פריים ריב עסיסי עם מח עצם, ואפילו צלע לבן שמתיידד בטאבון העצים עם בייקון פריך. בקיצור, אוכל שלא מתבייש לזרוק עליכם קסם קולינרי מכל זווית.

ואם כל זה לא שכנע אתכם, תפריט היין פה הוא לא רק משובח אלא גם ידידותי – עם צוות שיודע בדיוק איך לכוון אתכם לכוס שתשלים את הארוחה שלכם. אז עזבו התלבטויות, ותנו לוניה לקחת אתכם לסיבוב קולינרי שכולו חיפה במיטבה.

שתי מנות שהעיפו אותנו: שיפוד שרימפס בפחמים, עגבניות שרי, זיתים, שום, יין לבן וברוסקטה, וריזוטו שרימפס, עגבניות צלויות וביסק סרטנים עשיר.

עין הואדי

במסעדה המקסימה הזו תמצאו חגיגה לבנונית אותנטית לכל מי שאוהב אוכל טעים – וגם לכל מי שאוהב להימנע מגלוטן, סוכר או בשר – חשוב מאוד ובמיוחד במסעדות אלה. בתפריט מחכים לכם מנות כמו מקלובה שאי אפשר להפוך לה, ממולאים שיגרמו לכם להתמלא באושר, מסחן מפנק, שישברק משוגע, סינייה שחבל על הזמן, מנסף כבש לחלומות מתוקים, ועוד שלל תבשילים מיוחדים ומעניינים לצד סלטים טריים ועל האש שחייבים לטעום. בתיאבון!

שתי מנות שהעיפו אותנו: מקלובה בשר – תבשיל אורז עם כרובית, גזר, בצל, ותוספת בשר טחון. מנסף – טלה בתוספת אורז בתיבול מיוחד, מוגש עם שקדים וצנוברים.

יאן-יאן - yan-yan

המטבח של יאן יאן מזמין אתכם לחוויה סינית אותנטית עם מנות עשירות בטעמים, ניחוחות מפתים והגשה בכלים מסורתיים שמכניסים את סין הישר אל הצלחת שלכם. בנוסף, יאן יאן מתמחה בשירותי קייטרינג לאירועים מרשימים של עד 400 איש, עם מגוון מנות צבעוניות ומלאות חיים שיגרמו לאורחים לחזור לעוד סיבוב (או שניים). התפריט לאירועים כולל שלל מנות שמתאימות גם לחובבי הבשר וגם לצמחוניים, כך שכל אחד ימצא את הטעמים שמתאימים לו.

שתי מנות שהעיפו אותנו: מרק טופו ונורי - מרק עם טופו, אצות נורי, כרוב, גזר, בצל ירוק ונטיפי ביצים, כנפי עוף בדבש - כנפי עוף ברוטב דבש ושום, מוגש עם בצל ירוק.

סאלי

מכירים את הביטוי "ללכת עם ולהרגיש בלי"? אז קבלו את הגרסה הקולינרית שלו: סאלי, לא בדיוק מסעדה אבל אי אפשר שלא לכתוב עליה, היא מקום שמגדיר עצמו מאפייה-מבשלת. חדשה בנוף, פתחה את שעריה לא מזמן וכבר עושה לא מעט רעש עוד לפני שיצא ממנה הבאגט הראשון. ומאיפה כל ההייפ הזה, אתם שואלים? משני השמות הגדולים שעומדים מאחוריו: תומר רוזנפלד (כן, ההוא ממונא ורדלר), ויהל אברהמס – השף הצעיר והמוכשר שבדיוק ירד מהבמה של בר ים ו-וניה ביסטרו.

אז מה זה בעצם "מאפיה מבשלת"? מדובר במעבדה קולינרית עם קונספט פשוט אך גאוני: שילוב של אפייה ובישול, בלי להתנצל ובלי לעשות פוזות. רוב התפריט כאן מתגלגל סביב מנות שמוגשות על לחם – אבל אל תדאגו, זה לא "לחם עם משהו". מדובר בלחמים מושלמים שמקבלים תוספות שגורמות לכם לחשוב ששילוב בין אפייה לבישול הוא הדבר הכי טבעי בעולם. ואם לא בא לכם לחם? יש גם אופציות אחרות לגמרי.

כמובן, כל זה קורה לצד דרינקים מעולים ואווירה שמרגישה כמו חיבוק מהביס הראשון. אז בין אם אתם מגיעים לנשנש סנדוויץ' שובר שגרה או סתם באים לבדוק על מה כל הבאז, דבר אחד בטוח: "מאפיה מבשלת" עומדת להפוך לאחת התחנות הכי מדוברות בעיר.

שתי מנות שהעיפו אותנו: התפריט הוא יומי, אנחנו זכינו בלחם עם עשבים. עגבניות צלויות ואנשובי, ומנה שנקראת מחבת ברזל. פלפלים מעושנים. רוטב סלסיצ'ה וגרגר הנחלים.

איזבלה

אין כמו לסיים טיול בצפון עם פסטה טרייה באווירה איטלקית אמיתית – וזה בדיוק מה שמחכה לכם במרכז הכרמל! המסעדה מביאה איתה חגיגה של טעמים מהמטבח האיטלקי, עם פוקצ'ות חמות שזה עתה יצאו מהתנור, פסטה טרייה שמכינים במקום, ריזוטו מושלם, מנות בשר ודגים, וכמובן קינוחים מפתים שקשה לעמוד בפניהם.

יש כאן אפילו תפריט מיוחד לילדים, כי כולם מוזמנים ליהנות! לצד האוכל המעולה, תוכלו לבחור מבין אוסף יינות איכותי – מבעבעים, לבנים ואדומים – שנבחרו בקפידה כדי להוציא את המיטב מכל מנה בתפריט.

האווירה? מזמינה וכיפית, עם שירות מוקפד שלא מפספס דבר. בין אם אתם מטיילים רעבים או סתם מחפשים מקום עם וייב טוב ומנות מפנקות – תדעו שמצאתם את המקום המושלם!

שתי מנות שהעיפו אותנו: פילה דג אפוי בתנור עצים עם עשבי תיבול, ופסטה עם אווז מעושן, פטריות, שמנת, שום ועשבי תיבול.

דוזאן

אם אתם מחפשים לחוות רגע היסטורי, אז דוזאן. לא רק מסעדה אלא גם חוויה שמחברת בין תרבויות, טעמים וסיפורים בבית טמפלרי משנת 1870, עם עיצוב מיוחד שמאמין שכל אחד ואחת מאיתנו ייחודיים.

כמו השולחנות של המסעדה שכל אחד מהם שונה מהשני, כך גם האווירה – מזמינה ומחבקת, בדיוק כמו העיר עצמה, כמו צוות המסעדה וגם כמו האורחים. בדוזאן יש מקום לכולם: יהודים, ערבים, ולמעשה כל מי שאוהב אוכל טוב, אירוח חם ושירות מפנק.

עם שילוב טעמים מהמטבח המזרחי והמערבי, דוזאן היא הרבה יותר ממסעדה – היא מסע של טעמים שמזכיר לנו שבסוף, כולנו יכולים לשבת יחד סביב אותו שולחן.

שתי מנות שהעיפו אותנו: קלמרי מטוגן מוגש עם רוטב איולי. פאייה פריקה: פירות ים מוקפצים עם חמאה ושמן זית בצל, שום, עשבי תיבול, עגבניות מיובשות ופריקה.

בי פי מפרץ חיפה

מתחשק לכם בשר? אם כן, הגעתם למקום הנכון, ולמסעדה הכי טובה לכל המשפחה. בי פי היא רשת של ביסטרו'ז כשרים, שהתחילה את דרכה וצמיחתה פה בחיפה, כך שפה ממוקם סניף הדגל שלה. המקום, בסגנון דיינר אמריקאי, מתאים מאוד לעצירה באמצע הטיול, כשרוצים משהו יחסית מהיר, מתאים לכל בני המשפחה, אבל באיכות מצוינת.

שתי מנות שהעיפו אותנו: פקארי - פסטת חלמונים טרייה שנראית כמו חלום וטעימה להפליא, וכריך סטייק אנטריקוט חתוך דק עם מיקס פטריות, ירקות ורוטב מופלא.

מדרובה בר

ברוכים הבאים למדרובה, כשמה כן היא, משוגעת, תוססת ושמחה, עם מוזיקה ישראלית שתקפיץ לכם את מצב הרוח ודיג’יי שמבטיח שהערב שלכם יהיה בלתי נשכח!

מסעדת שף ובר אלכוהול במרכז הכרמל שבחיפה, שמביאה לכם שילוב מושלם של טעמים ישראליים משובחים ואווירה שתעיף אתכם לגבהים!

המטבח של מדרובה מבוסס על חומרי גלם עונתיים ומקומיים, עם דגש על מנות ביניים כיפיות לשיתוף ואופציה לארוחות טעימות שמרגישות כמו מסיבה על הצלחת. השפים - יוסי אלעד ודנה שפירא, מביאים ניסיון בינלאומי שכולו בא לידי ביטוי בתפריט יצירתי ומפתיע.

אז למה אתם מחכים? בואו למדרובה לערב טעים, דרינק מרענן, והרבה אנרגיות טובות. פתוח כל ערב – חוויה כזו לא תרצו לפספס!

שתי מנות שהעיפו אותנו: ארטישוק ירושלמי פרוס עם שכבת בורלה מונח על קרם של עצמו שחלות עגבניה ובצל ירוק, מסאחן קרעי עוף עם בצל מקורמל מוגש על קרם טחינה-יוגורט מעושנת שקדים וחריף.

חאלד עדוי

מסעדת חאלד עדווי בחיפה היא לא סתם מסעדה מזרחית – היא בית חם עם נשמה שפועמת כבר למעלה מ-30 שנה! מה סוד הקסם שלה? פשוט – אהבה אמיתית לאירוח, ותשוקה לפנק את האורחים עד הפרטים הקטנים.

בתפריט תמצאו חגיגה ים תיכונית שמתחילה עם פיתה חמה ישר מהטאבון, חומוס אסלי, ונמשכת עם מנות מפנקות כמו העראיס המפורסם, סלט פאטוש מרענן, קבב חלבי משגע, עוף עדווי ברוטב שום ולימון, סינייה בטחינה, מקלובה ועוד שלל הפתעות. ואפילו הילדים ימצאו כאן מנות שהם יאהבו!

למי שמחפש ארוחה משתלמת – יש עסקיות מנצחות שכוללות מנה עיקרית, שתי תוספות, חומוס טרי וסלטי הבית.

שתי מנות שהעיפו אותנו: פלטה מטוגנים - סיגרים, פסטלים, קובה ופלאפל, ומנה של כבדי עוף מוקפצים עם בצל.

נוסעים לצפון ומחפשים מסעדה טובה? מגוון מסעדות בחיפה מחכות לכם!

צילום תמונת שער: שאטרסטוק

חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים

 

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
3
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של ליהי גיאת

Newsletter Icon