מסעדה מצליחה שהתחילה כבית קפה צנוע, מסעדת שף אמיתית, דונר אסלי, מתחם קולינרי עצום ומסעדה אחת המכוסה בשכבה דקה של אבק כוכבים. מגיעים בקרוב ליהוד ורוצים לאכול ארוחה לא פחות ממצוינת? אין שום בעיה: הקדישו כמה דקות לקריאת הכתבה שלפניכם והכירו את חמש המסעדות הטובות ביותר שפועלות כיום בעיר.
את הרשימה בחרנו לפתוח עם המסעדה המפתיעה מכולן, מהסוג שלא חשבתם שתמצאו ביהוד. אסתר היא מסעדת שף הנמצאת בבעלותו של איציק בר סימן טוב, החובש גם את כובע השף במקום. אחרי שסיים את לימודי הבישול בבית הספר תדמור, טס לצרפת שם עבד במסעדת שלושה כוכבים. עם שובו לארץ, התמנה לשף של מסעדת קלודין המיתולוגית וב-2007 פתח את אסתר, יחד עם אשתו טלי. מסעדת אסתר פועלת בחצר האחורית של בית ערבי מקסים ומציעה לצד תפריט האוכל היצירתי, גם תפריט יינות איכותי ומקורי. מדי בוקר איציק הולך לירקן הקרוב, בוחר את הירקות ומחליט אילו מנות ספיישל יגיש לסועדים במהלך היום: בדיוק כמו מה שקורה במסעדות שף צרפתיות אמיתיות, הפועלות באזורים כפריים.
אסור לפספס: לכו על רביולי גבינות רכות בחמאת עגבניות ומרווה ותטעמו מה מגע של שף יכול לחולל למנה יחסית פשוטה ומוכרת.
דונר
אמנם לא בדקנו את זה לעומק, אבל יש לנו הרגשה שלירז אוחיון היא מהנשים הבודדות בתעשיית השווארמה המקומית. יחד עם בעלה, אמיר, היא מנהלת ביד רמה את אחת ממסעדות אוכל הרחוב הטובות ביותר בארץ. שלושה סוגי שווארמה מוגשים בדונר של משפחת אוחיון: הודו נקבה, פרגית ועגל עם כבש טחון. כל אחד מהם עשיר בטעמים, הודות לתערובת התבלינים הסודית (שהמתכון שלה עובר במשפחה של לירז מדור לדור) ומוגש עם המון אהבה.
אסור לפספס: בביקור הבא שלכם, לכו על שילוב של דונר קבב (עגל עם כבש טחון) עם פרגית.
יש מסעדות שווארמה טובות, ויש את הפינה הלבנה, מוסד קולינרי שקיים כבר 40 שנה ושרד יותר ממשלות ממה שנעים לספור. המקום כל כך נקי, שאפשר לראות את ההשתקפות שלך על הדלפק – וגם לחשוב פעמיים אם להזמין שווארמה או לתקן את האיפור. השיפוד מסתובב בנחת, בר הסלטים מצטלם טוב יותר מכל ארוחת גורמה, והצ'יפס רותח, טעים, פריך וריחני. בקיצור, לא סתם מסעדה – מוסד.
אסור לפספס: ובכן, את השווארמה.
מסעדת זינק נפתחה בשנת 2013 על ידי ניל רפאלי, אחיה (למחצה) של לא אחרת מבר רפאלי. ואם כבר מדברים על אחיות, אז נציין שמסעדת זינק שביהוד היא האחות הצעירה של מסעדת זינק התל אביבית. זינק התל אביבית הייתה בין המסעדות הראשונות ששמו דגש על תמחור נמוך של מנות. היא נפתחה ב-2005, נסגרה ב-2014 ועם סגירתה, פינו בעליה את כל המשאבים לאחות הצעירה. עד כה נראה (בלי עין הרע) שמאמציהם נושאים פרי.
אסור לפספס: פילה לברק בשמנת שמפנייה – חגיגה בצלחת.
את לחם יין שנפתחה ב-1999, הקימו רונה פרדיס ודגנית עמיחי. רונה פרדיס היא מעצבת פנים, דגנית עמיחי היא מפיקת טלוויזיה ושתיהן הגיעו לעולם המסעדנות ללא ניסיון קודם בתחום. בתחילת הדרך, המקום פעל יותר כבית קפה שכונתי, שהגיש שני סוגי כריכים ושני סלטים. במהלך השנים נוספו לתפריט עוד ועוד מנות, קהל הלקוחות הלך והתרחב בהדרגה ואילו כיום לחם יין היא כבר לא בית קפה אלא מסעדה שמגיעים אליה אפילו מהערים הסמוכות.
אסור לפספס: מניפת פילה בקר על פפרדלה טרייה תוצרת בית, ברוטב שורשים ויין אדום היא פשוט מנה מנצחת. ולחשוב שפעם היו מגישים פה רק כריכים וסלטים...
צילום תמונת שער: שאטרסטוק
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
מסעדת לה סטורי – סיפור ירושלמי של טעמים
חיבור בין עולמות, אנשים וטעמים, זה כל הסיפור – מסעדת לה סטורי הירושלמית תעטוף אתכם באוירה של בית שתמיד רוצים לחזור אליו.
יוקר המחיה מרים ראש? קבלו מסעדות זולות וטובות
פרויקט מיוחד לרגל יוקר המחיה שתוקף אותנו מכל מקום: מסעדות מומלצות ולא יקרות ברחבי הארץ שלא ידרשו מכם לשבור חסכונות, עם ארוחות משביעות במחיר שווה לכל נפש.
מסעדת 'מלכה וציפי' באשקלון: תל אביב הגיעה לפריפריה
אוכל משובח ומגוון, אווירה כייפית וסטייל תל אביבי - המסעדה 'מלכה וציפי' באשקלון היא המקום החם בפריפריה הדרומית.
בין ירושלים לטוסקנה: חוויה קולינרית במבשרת ציון
טעם של איטליה בפאתי הבירה: 'לוצ'נה' פותחת במבשרת נציגות חדשה המשלבת מטבח איטלקי משובח עם נוף פנורמי מרהיב
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
אולי עיראק לא החברה הכי טובה שלנו עכשיו, אבל מסעדת עיראקי זה כל מה שאתם צריכים
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
גורמה או עממי? דגים, בשר או פיצות וסושי לחבר'ה? אורחים או מתארחים, קבלו את מיטב המאכלים לסוכות לטייק אווי מושלם ומפנק, שהאושפיזין שלכם לעולם לא ישכחו!
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
כשהאוכל טעים כל כך, האווירה שמחה, הנוף מהפנט והמוזיקה משובחת, לזה אנחנו קוראים בילוי מוצלח
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
מסעדת בנג'מין מציעה לכם מטבח ישראלי אותנטי טעים, טרי ובריא, עם טוויסט של מודרניות ואווירה מוקפדת בלב הוד השרון