מסעדה מצליחה שהתחילה כבית קפה צנוע, מסעדת שף אמיתית, דונר אסלי, מתחם קולינרי עצום ומסעדה אחת המכוסה בשכבה דקה של אבק כוכבים. מגיעים בקרוב ליהוד ורוצים לאכול ארוחה לא פחות ממצוינת? אין שום בעיה: הקדישו כמה דקות לקריאת הכתבה שלפניכם והכירו את חמש המסעדות הטובות ביותר שפועלות כיום בעיר.
את הרשימה בחרנו לפתוח עם המסעדה המפתיעה מכולן, מהסוג שלא חשבתם שתמצאו ביהוד. אסתר היא מסעדת שף הנמצאת בבעלותו של איציק בר סימן טוב, החובש גם את כובע השף במקום. אחרי שסיים את לימודי הבישול בבית הספר תדמור, טס לצרפת שם עבד במסעדת שלושה כוכבים. עם שובו לארץ, התמנה לשף של מסעדת קלודין המיתולוגית וב-2007 פתח את אסתר, יחד עם אשתו טלי. מסעדת אסתר פועלת בחצר האחורית של בית ערבי מקסים ומציעה לצד תפריט האוכל היצירתי, גם תפריט יינות איכותי ומקורי. מדי בוקר איציק הולך לירקן הקרוב, בוחר את הירקות ומחליט אילו מנות ספיישל יגיש לסועדים במהלך היום: בדיוק כמו מה שקורה במסעדות שף צרפתיות אמיתיות, הפועלות באזורים כפריים.
אסור לפספס: לכו על רביולי גבינות רכות בחמאת עגבניות ומרווה ותטעמו מה מגע של שף יכול לחולל למנה יחסית פשוטה ומוכרת.
דונר
אמנם לא בדקנו את זה לעומק, אבל יש לנו הרגשה שלירז אוחיון היא מהנשים הבודדות בתעשיית השווארמה המקומית. יחד עם בעלה, אמיר, היא מנהלת ביד רמה את אחת ממסעדות אוכל הרחוב הטובות ביותר בארץ. שלושה סוגי שווארמה מוגשים בדונר של משפחת אוחיון: הודו נקבה, פרגית ועגל עם כבש טחון. כל אחד מהם עשיר בטעמים, הודות לתערובת התבלינים הסודית (שהמתכון שלה עובר במשפחה של לירז מדור לדור) ומוגש עם המון אהבה.
אסור לפספס: בביקור הבא שלכם, לכו על שילוב של דונר קבב (עגל עם כבש טחון) עם פרגית.
יש מסעדות שווארמה טובות, ויש את הפינה הלבנה, מוסד קולינרי שקיים כבר 40 שנה ושרד יותר ממשלות ממה שנעים לספור. המקום כל כך נקי, שאפשר לראות את ההשתקפות שלך על הדלפק – וגם לחשוב פעמיים אם להזמין שווארמה או לתקן את האיפור. השיפוד מסתובב בנחת, בר הסלטים מצטלם טוב יותר מכל ארוחת גורמה, והצ'יפס רותח, טעים, פריך וריחני. בקיצור, לא סתם מסעדה – מוסד.
אסור לפספס: ובכן, את השווארמה.
מסעדת זינק נפתחה בשנת 2013 על ידי ניל רפאלי, אחיה (למחצה) של לא אחרת מבר רפאלי. ואם כבר מדברים על אחיות, אז נציין שמסעדת זינק שביהוד היא האחות הצעירה של מסעדת זינק התל אביבית. זינק התל אביבית הייתה בין המסעדות הראשונות ששמו דגש על תמחור נמוך של מנות. היא נפתחה ב-2005, נסגרה ב-2014 ועם סגירתה, פינו בעליה את כל המשאבים לאחות הצעירה. עד כה נראה (בלי עין הרע) שמאמציהם נושאים פרי.
אסור לפספס: פילה לברק בשמנת שמפנייה – חגיגה בצלחת.
את לחם יין שנפתחה ב-1999, הקימו רונה פרדיס ודגנית עמיחי. רונה פרדיס היא מעצבת פנים, דגנית עמיחי היא מפיקת טלוויזיה ושתיהן הגיעו לעולם המסעדנות ללא ניסיון קודם בתחום. בתחילת הדרך, המקום פעל יותר כבית קפה שכונתי, שהגיש שני סוגי כריכים ושני סלטים. במהלך השנים נוספו לתפריט עוד ועוד מנות, קהל הלקוחות הלך והתרחב בהדרגה ואילו כיום לחם יין היא כבר לא בית קפה אלא מסעדה שמגיעים אליה אפילו מהערים הסמוכות.
אסור לפספס: מניפת פילה בקר על פפרדלה טרייה תוצרת בית, ברוטב שורשים ויין אדום היא פשוט מנה מנצחת. ולחשוב שפעם היו מגישים פה רק כריכים וסלטים...
צילום תמונת שער: שאטרסטוק
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
במרכז בקעת אונו, בתוך מרחב שמרגיש כמו בית, פועמת מחדש מסעדת טאטי יהוד – מוסד אהוב שמקבל חיים חדשים וטעימים במיוחד.
הסיפור מתחיל עם שניים – טל נגאט חיים ועמית פלח – שצמחו בתוך המטבח של טאטי, הכירו כל שולחן, כל לקוח וכל ניחוח שעלה מהתנור. עכשיו, הם חוזרים אל המקום שבו הכול התחיל – לא כעובדים, אלא כיזמים עם חזון ברור: להחזיר את טאטי לפסגה.
כדי להפיח חיים חדשים בטעמים המוכרים, הם חברו לשף ג’וג’ו טוגדה – שף עם נשמה בינלאומית, שנושא עימו מטען עשיר של טעמים מהמזרח הרחוק, ויודע לחבר אותם באלגנטיות למטבח הים-תיכוני המקומי. התוצאה? תפריט שמרגיש מוכר, אבל מפתיע בכל ביס.
הקסם של טאטי לא טמון רק באוכל – אלא גם באווירה. המקום עבר מתיחת פנים קלה: דק חיצוני מזמין, מרחב פנימי שמרגיש כמו סלון של חברים, ושירות שמזכיר שלקוחות הם קודם כול אורחים. חומרי הגלם הטריים, הבישול המדויק, והתחושה של חמימות – כל אלה הופכים את טאטי ליותר ממסעדה. היא מקום שתרצו לחזור אליו, שוב ושוב.
המטרה של טל ועמית לא נגמרת בצלחת. הם בונים קהילה – מקום שמרגיש רלוונטי, צעיר, ועם זאת שומר על השורשים והלב. משפחות, זוגות, חברים, אנשי עסקים – כולם מוצאים כאן את הפינה שלהם.
ובשורה התחתונה?
טאטי יהוד לא רק חזרה – היא התחדשה, התעדכנה, והתאהבה מחדש בטעם של פעם עם הטוויסט של היום.
בפעם החמישית: אסף גרניט זוכה בכוכב מישלן!
השף הישראלי המוערך מציין את ההישג בצעד מפתיע - פתיחת חשבון אינסטגרם לראשונה אחרי שנים של התנגדות לרשתות החברתיות. "זו הכרה בינלאומית בעסק ישראלי שחוגג את התרבות שלנו", כתב גרניט.
NAMA קיסריה: ללכת למסעדה = לצאת לחופשה
דמיינו לעצמכם את האוכל הכי טעים, במקום הכי כייפי. אז - נאמא.
סטייק ווד – מסעדה על הגובה ברמת הגולן
בנוף הירוק המטריף של רמת הגולן תמצאו מסעדה נהדרת המשלבת מסורת מזרחית עם טעמי השף, מנות בשר ודגים בהכנה מדויקת לצד ירקות טריים מהגולן, ועוד לא דיברנו על הבקר שבעלי המסעדה מגדלים במרחבים הירוקים והבריאים.
מסעדת BP נתניה: כשמסעדת ביסטרו שף פוגשת תחנת דלק
מהפכה קולינרית על אם הדרך: איך הפכה תחנת דלק למוקד עלייה לרגל של חובבי אוכל איכותי - עם תפריט המשלב בשר מעושן, שווארמת בוטיק וקוקטיילים מתוחכמים. מסעדה כשרה שמוכיחה שאיכות קולינרית יכולה להתקיים בכל מקום
מסעדת קירה באשדוד - אוכל משובח ונוף עוצר נשימה
אם אתם מביני עניין, אתם בטח יודעים שבילוי איכותי אמיתי חייב לכלול אוכל ערב לחיך, ונוף שהוא תאווה לעיניים - במסעדת ״קירה״ האשדודית תמצאו את כל זה ויותר.
דווקא עכשיו: מסעדות מומלצות במג'דל שמס
הצפון סוף סוף נפתח, החורף בעיצומו וזה בדיוק הזמן להגיע למג'דל שמס, היישוב שספג טרגדיה נוראית ומנסה להתאושש ולהבריא. בואו להכיר ולתמוך באחד הכפרים המעניינים והעשירים תרבותית וקולינרית בישראל.
מסעדת לה סטורי – סיפור ירושלמי של טעמים
חיבור בין עולמות, אנשים וטעמים, זה כל הסיפור – מסעדת לה סטורי הירושלמית תעטוף אתכם באוירה של בית שתמיד רוצים לחזור אליו.
יוקר המחיה מרים ראש? קבלו מסעדות זולות וטובות
פרויקט מיוחד לרגל יוקר המחיה שתוקף אותנו מכל מקום: מסעדות מומלצות ולא יקרות ברחבי הארץ שלא ידרשו מכם לשבור חסכונות, עם ארוחות משביעות במחיר שווה לכל נפש.