נגישות
נגישות

משווארמה ועד מטבח שף: 5 מסעדות מומלצות ביהוד

מסעדת שף אמיתית עם תפריט יצירתי, ביסטרו ים תיכוני או בית קפה מסעדה שלא מפסיק להתחדש ולהתרחב. יש ביהוד הרבה יותר ממה שנראה לעין

מגזין REST חדשות האוכל חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 30/01/2025, 22:58 תאריך עדכון: 30/01/2025, 22:58

מסעדה מצליחה שהתחילה כבית קפה צנוע, מסעדת שף אמיתית, דונר אסלי, מתחם קולינרי עצום ומסעדה אחת המכוסה בשכבה דקה של אבק כוכבים. מגיעים בקרוב ליהוד ורוצים לאכול ארוחה לא פחות ממצוינת? אין שום בעיה: הקדישו כמה דקות לקריאת הכתבה שלפניכם והכירו את חמש המסעדות הטובות ביותר שפועלות כיום בעיר.

המסעדות הכשרות הטובות בארץ
איפה אוכלים ברחובות?

אסתר

את הרשימה בחרנו לפתוח עם המסעדה המפתיעה מכולן, מהסוג שלא חשבתם שתמצאו ביהוד. אסתר היא מסעדת שף הנמצאת בבעלותו של איציק בר סימן טוב, החובש גם את כובע השף במקום. אחרי שסיים את לימודי הבישול בבית הספר תדמור, טס לצרפת שם עבד במסעדת שלושה כוכבים. עם שובו לארץ, התמנה לשף של מסעדת קלודין המיתולוגית וב-2007 פתח את אסתר, יחד עם אשתו טלי. מסעדת אסתר פועלת בחצר האחורית של בית ערבי מקסים ומציעה לצד תפריט האוכל היצירתי, גם תפריט יינות איכותי ומקורי. מדי בוקר איציק הולך לירקן הקרוב, בוחר את הירקות ומחליט אילו מנות ספיישל יגיש לסועדים במהלך היום: בדיוק כמו מה שקורה במסעדות שף צרפתיות אמיתיות, הפועלות באזורים כפריים.
אסור לפספס: לכו על רביולי גבינות רכות בחמאת עגבניות ומרווה ותטעמו מה מגע של שף יכול לחולל למנה יחסית פשוטה ומוכרת.

צילום: באדיבות המקום

דונר

אמנם לא בדקנו את זה לעומק, אבל יש לנו הרגשה שלירז אוחיון היא מהנשים הבודדות בתעשיית השווארמה המקומית. יחד עם בעלה, אמיר, היא מנהלת ביד רמה את אחת ממסעדות אוכל הרחוב הטובות ביותר בארץ. שלושה סוגי שווארמה מוגשים בדונר של משפחת אוחיון: הודו נקבה, פרגית ועגל עם כבש טחון. כל אחד מהם עשיר בטעמים, הודות לתערובת התבלינים הסודית (שהמתכון שלה עובר במשפחה של לירז מדור לדור) ומוגש עם המון אהבה.
אסור לפספס: בביקור הבא שלכם, לכו על שילוב של דונר קבב (עגל עם כבש טחון) עם פרגית.

הפינה הלבנה

יש מסעדות שווארמה טובות, ויש את הפינה הלבנה, מוסד קולינרי שקיים כבר 40 שנה ושרד יותר ממשלות ממה שנעים לספור. המקום כל כך נקי, שאפשר לראות את ההשתקפות שלך על הדלפק – וגם לחשוב פעמיים אם להזמין שווארמה או לתקן את האיפור. השיפוד מסתובב בנחת, בר הסלטים מצטלם טוב יותר מכל ארוחת גורמה, והצ'יפס רותח, טעים, פריך וריחני. בקיצור, לא סתם מסעדה – מוסד.

אסור לפספס: ובכן, את השווארמה.

צילום: שאטרסטוק

זינק

מסעדת זינק נפתחה בשנת 2013 על ידי ניל רפאלי, אחיה (למחצה) של לא אחרת מבר רפאלי. ואם כבר מדברים על אחיות, אז נציין שמסעדת זינק שביהוד היא האחות הצעירה של מסעדת זינק התל אביבית. זינק התל אביבית הייתה בין המסעדות הראשונות ששמו דגש על תמחור נמוך של מנות. היא נפתחה ב-2005, נסגרה ב-2014 ועם סגירתה, פינו בעליה את כל המשאבים לאחות הצעירה. עד כה נראה (בלי עין הרע) שמאמציהם נושאים פרי.
אסור לפספס: פילה לברק בשמנת שמפנייה – חגיגה בצלחת.

צילום באדיבות המסעדה

לחם יין

את לחם יין שנפתחה ב-1999, הקימו רונה פרדיס ודגנית עמיחי. רונה פרדיס היא מעצבת פנים, דגנית עמיחי היא מפיקת טלוויזיה ושתיהן הגיעו לעולם המסעדנות ללא ניסיון קודם בתחום. בתחילת הדרך, המקום פעל יותר כבית קפה שכונתי, שהגיש שני סוגי כריכים ושני סלטים. במהלך השנים נוספו לתפריט עוד ועוד מנות, קהל הלקוחות הלך והתרחב בהדרגה ואילו כיום לחם יין היא כבר לא בית קפה אלא מסעדה שמגיעים אליה אפילו מהערים הסמוכות.
אסור לפספס: מניפת פילה בקר על פפרדלה טרייה תוצרת בית, ברוטב שורשים ויין אדום היא פשוט מנה מנצחת. ולחשוב שפעם היו מגישים פה רק כריכים וסלטים...

צילום באדיבות המסעדה

צילום תמונת שער: שאטרסטוק

חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
0
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של מערכת zap rest

Newsletter Icon