עוגיות. לא קובצי העוגיות שקופצות לאחרונה בפופ-אפ מעצבן בכל אתר ("אנו משתמשים בעוגיות כדי לשדרג את חוויית הגלישה שלך" – למה זה תמיד נשמע כמו תרמית פירמידה שגובלת בהטרדה מינית), אלא הדבר האמיתי – עוגיות חמאתיות, נימוחות, חמות, עשירות, מנחמות, עם שוקולד נמס מבפנים, או מעל, עם תוספות, עוגיות שיודעות לפתור את כל הבעיות שיש לכם בחיים.
ראיתם פעם אדם אוכל עוגייה עם פרצוף עצוב? אין מצב (אלא אם הוא רצה עוד עוגייה ונגמר). עוגיות, וזה מדעי ומוכח, מעלימות דיכאון, פותרות מריבות שלך עם עצמך ובעיקר מוציאות ממך חיוך מטופש, גם אם אתה בן 5, 15 או 45, זה אינסטינקט בלתי נשלט.
קחו תרגיל בדמיון מודרך:
הפסיכולוג: "בוא נדבר על התחושות שלך, הילדות שלך ועל ההורים שלך."
עוגייה: "הרגע יצאתי מהתנור ואני מלאה בשוקולד לבן, קינדר עם טופינג של בייגלה מלוח"
למי תקשיבו? תודה רבה.
רוצים לפייס בת זוג כועסת? עוגיות. צריכים להתחבב על חמותכם? עוגיות. יש לכם מרצה באוניברסיטה שמחפש אתכם כי לא הגשתם עבודה? תשאירו לו עוגיות על השולחן עם פתק ״סליחה ואשמח להתחשבות, שלך, אני״, תברחו, תקוו שזה לא יגיע לווינט תחת הכותרת ״סטודנט ניסה לשחד מרצה עם עוגיות״ ושזה כן יגיע לבטן שלו ואז בוודאות תקבלו מועד ב׳.
שוחד עם עוגיות. צילום: ליאור נויפלד
בוקר? קלאסי, עם הקפה. במהלך היום במשרד? קלאסי, עם הקפה. ערב בבית? קלאסי, עם קפה, אפשר גם תה אם קפה עושה לכם לא לישון. לילה, מאנץ׳, דודא למשהו מתוק לפני בילוי, אחרי בילוי, סתם מול נטפליקס? עוגייה זה מושלם. לסיכום, מדובר במאכל 24/7 365 ימים בשנה ורק שליטה עצמית ומודעות חברתית מפותחת מונעת מכולנו להיראות כמו עוגייה.
לא צריך לחכות שיתקרר, לא צריך לחכות שכולם יגיעו, לא צריך טקס פריסת עוגה, לא צריך לחלוק עם אף אחד ולא צריך לחכות שעות עד שהן מוכנות – עוגייה יוצאת מהתנור, אתה לוקח, אתה אוכל. הלוואי והיו עוד דברים פשוטים בעולם כמו עוגייה.
ישר מהתנור. צילום: ליאור נויפלד
ואוכל עגול הוא האוכל הכי טוב שיש. מישהו יכול על פיתה? משהו בעולם הזה יכול על פיצה? יש מישהי בעולם שתגיד לא לסושי? אפשר לראות שטוחים ולא לטעום? אוכל עגול מצטלם יפה, מזמין מאוד ומשום מה טעים במיוחד.
מצטלם יפה בהחלט. צילום: ליאור נויפלד
פעם בשבוע שבועיים אנחנו הולכים לאכול עוגיות. אם קראתם עד לפה כנראה שלא צריך לפרט למה אני אוהב. חוץ מזה, הספוטים של העוגיות של תל אביב עושים את זה נכון – מגוון גדול אבל לא מדי של מילויים וטופינגס, מקומות קטנים שממוקדים ב״אכול ולך״ ולא בעיצובים כבדים ומוגזמים, וכמובן הכי חשוב – אפייה טרייה, במקום, 10 דקות המתנה ויש לך ביד את הדבר הכי טעים בעולם.
המקום שאנחנו הכי אוהבים זה choose your cookies בדיזנגוף, שמציע מגוון יפה ואיכותי במיוחד:
בכל הפעמים שהיינו טעמנו מהכל והכל היה מעולה. אבל מה שהספקתי לצלם לפני שאחד הילדים טרף או שאני מרוב מאנצ׳יס אכלתי ואז נזכרתי ששכחתי לצלם, זה קרמבו וניל, קרמבו פסיפלורה, ועוד עוגיית אוראו קלאסית מעולה.
תאכלו עוגיות, זה טוב לבריאות. אמנם בריאות הנפש אבל היי, היא חשובה לא פחות מהגופנית. ותאכלו אותן טריות, על המקום, בדיזנגוף, ברחוב, מבטיח שזה יעשה לכם טוב.
צילום תמונת שער: ליאור נויפלד
ולנטיין בסלון יווני
חצי עולם כבר שר יוונית, אז זרמנו לטברנה וחזרנו עם מסקנות
ג'אגר בקרית אונו - אם יוצאים מגיעים למקומות טעימים
מה איבדנו בקריית אונו? את אחד ההמבורגרים הטובים שיש
און אנד עוף - נויפלד ביקר במסעדת סילי קיד
הקריספי צ׳יקן הפך סוף סוף את העוף לסקסי. יצאנו לסילי קיד להבין למה
ככה חוגגים סילבסטר!
רגע לפני 2025, נויפלד מדרג את 4 הדרכים הטובות ביותר לפתוח שנה
פליים של אורן אסידו – כשר בלי לוותר
נויפלד הלך לאכול כשר ב-flame וחזר מואר
ילדה, סוכר? מה לנויפלד, סוכרתיים ומסעדות?
האתגר של הסוכרתיים במסעדות – והפתרון שאנחנו מציעים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
נויפלד הלך למסעדת ״יוליה״ בנמל ת״א לארוחת שקיעה וחזר מואר