אני אדם פשוט. גדלתי בקריית חיים, ואני זוכר, כשהייתי ילד, את העסק הראשון שנפתח בקריה - גלידריה בצומת אח״י אילת פינת משה שרת. זה היה כל מה שאי פעם חלמנו שיקרה, קצפת עם רוטב בטעם אדום (פעם הטעמים היו לפי צבע), גלידה וניל (ייתכן של טנא נוגה) שהוגשה בתוך גביע גלידה שהיה עשוי מ95% סוכר ועוד 5% סוכר מסוג אחר. וזה היה מושלם. אחרי זה התפתחנו קצת, עם מסעדה סינית בצומת הצריף שכללה אגרול ברוטב חמוץ מתוק זרחני על גבול הרדיואקטיבי, בורגר ראנץ׳ בצומת הבורגר ראנץ׳ (בקריות נהוג לקרוא לצמתים על שם המסעדה שיש שם, בהמשך הצומת שינתה את שמה לצומת מוצארט, לא על שם המלחין, אלא על שם מסעדת מוצארט שהייתה שם) וכמובן, פיצה רימיני ברבמ״ד, שזה כבר גורמה שהיה שמור לילדים עם טעם טוב וחיבה לחומרי גלם לא מסכני חיים.
מאז גדלנו, השתפרנו, טעמנו, ניסינו. הקריות התפתחו, תל אביב התפתחה, העולם התפתח, חוש הטעם השתכלל, ועדיין, נשארה בי חיבה גדולה לדברים הפשוטים באמת.
״אבא, בא לי את השניצל במילוי פירה של המלכה״, אמרה לי הילדה באיזה יום. וואלה, לא ביקשה סושי, לא קוויאר בלוגה, לא לובסטר מזוגג בחמאת שאבלי בליווי פרוסות דקיקות של כמהין שחור, קרמבל שקדים ופרמז׳ן מיושן 48 חודשים. שניצל, פירה, פשוט. אבל של אייל שני.
בתור איש של מילים, תמיד אהבתי את אייל. אני מאמין גדול שסיפור טוב יכול לשנות חיים שלמים, יכול להציל את העולם, יכול לחבר בין אנשים, בין תרבויות. אבל שנייה לפני שאני עף נחזור לעניין שלשמו התכנסנו – סיפור טוב, יכול לשנות גם חווית חושים מדידה לחלוטין כמו חוש הטעם, הריח, הראייה או השמיעה. לקחת ביס ״פשוט״ יחסית, כמו עגבנייה, כמו כרובית, כמו פיתה, לספר את הביס בדרך שגורמת לחושים לחשב מסלול מחדש. ואין מספר סיפורים קולינריים גדול מאייל שני בארץ, אולי בעולם.
אבל לצד הפילוסופיה הבאמת מרתקת שלו (פעם הוא סיפר לי שהמאכל שטבחים הכי אוהבים להכין זה פיצה, כי ההכנה מתבצעת בתנועה מעגלית, שהיא תנועה אינסופית, והיא נעימה יותר מאשר תנועות חדות קדימה ואחורה. אני ממש לא יודע אם זה נכון, אני לא טבח. אבל אני אוהב יותר פיצה מאז), יש באיש ובמטבח שלו המון פשטות, שמבוססת על חומרי גלם מעולים, שימוש נכון בהם ושילוב של מעט מרכיבים במנה. ולצד מנות שף שהוא יודע להכין, תמיד יש לידו עגבניות, פיתות, כרובית, כמו חבר׳ה מהילדות, שתמיד הולכים איתך לכל מקום.
לכל מנה יש נושא ברור (חומר גלם מוביל), נשוא (מה עשו עם חומר הגלם), ומושא, שזה גם התיאורים המפורסמים של המנה, גם ההגשה בלי הצלחות והבלאגן המיידי שנוצר על השולחן, גם המוזיקה והאווירה החצי פנסית חצי שכונה וגם השירות של המלצרים שאיכשהו נותנים רושם שלמלצר במלכה זו העבודה הכי כייפית בעולם.
מה אכלנו
צלחת של חריפים מסחררי נפש. צילום: ליאור נויפלד
מדליונים מלב שלם של חציל טהור. צילום: ליאור נויפלד
סשימי אינטיאס עם טאץ'. צילום: ליאור נויפלד
רוסטביף קרפצ׳יו סינטה נוטף מיצים. צילום: ליאור נויפלד
מלכה היא אי של שפיות בעולם משוגע, אבל גם אי של פשטות בעולם מאוד מורכב. הקהל מורכב מכולם, המוזיקה שמתנגנת היא של כולם, והפילוסופיה של אייל, שבמילים תמיד מרגישה מורכבת, היא פשטות על. האם ללכת למלכה החדשה? ברור שכן. קל.
צילום תמונת שער: ליאור נויפלד
ולנטיין בסלון יווני
חצי עולם כבר שר יוונית, אז זרמנו לטברנה וחזרנו עם מסקנות
עוגיות, ואין יותר בעיות - נויפלד בצ'וז יור קוקיז
נסענו לצ׳וז יור קוקיז - choose your cookies - בדיזנגוף וחזרנו עם מחשבות
ג'אגר בקרית אונו - אם יוצאים מגיעים למקומות טעימים
מה איבדנו בקריית אונו? את אחד ההמבורגרים הטובים שיש
און אנד עוף - נויפלד ביקר במסעדת סילי קיד
הקריספי צ׳יקן הפך סוף סוף את העוף לסקסי. יצאנו לסילי קיד להבין למה
ככה חוגגים סילבסטר!
רגע לפני 2025, נויפלד מדרג את 4 הדרכים הטובות ביותר לפתוח שנה
פליים של אורן אסידו – כשר בלי לוותר
נויפלד הלך לאכול כשר ב-flame וחזר מואר
ילדה, סוכר? מה לנויפלד, סוכרתיים ומסעדות?
האתגר של הסוכרתיים במסעדות – והפתרון שאנחנו מציעים