נגישות
נגישות

טיקטוק אמר שזה טעים: המסעדות שהפכו וויראליות

פעם מסעדות היו צריכות לעבוד קשה כדי לצבור מוניטין, היום כל מה שצריך זה סרטון אחד נכון בטיקטוק. אז איזה מקומות הצליחו להפוך ללהיט רשת – ולמה זה כל כך מגניב?

מגזין REST חדשות האוכל חדשות מהצלחת
ליהי גיאת
תאריך פרסום: 04/03/2025, 18:02

פעם, כדי לגלות מסעדה טובה היית צריך המלצה מחבר, ביקורת בעיתון, או סתם ללכת לאיבוד ברחובות ולקוות לטוב. היום? כל מה שצריך זה טיקטוק אחד שיגרום לך לרצות לצאת מהבית עכשיו ומיד. מסעדות שהופכות לוויראליות זה לא רק עניין של אוכל טעים – זה שילוב של גימיק מגניב, עיצוב מדויק, וכמובן, מנות שיגרמו לך לצלם לפני שתספיק לקחת ביס. מההמבורגר של אדל בספלוב ועד לסטייק שעולה באש – קבלו את המסעדות שעשו את זה כמו שצריך!

אסתר המלכה - התורים שלא נגמרים

מסעדת ההמבורגרים של המשפיענית / דוגמנית אדל בספלוב, הקרויה על שם בתה שיה אסתר וגם נושאת את דמותה בחזית, הפכה מהרגע הראשון שהיא נפתחה ללהיט משוגע, ועל כך יעידו מאות סרטוני טיק טוק אבל בעיקר, תורים ארוכים בצורה לא רגילה גם באמצע השבוע. טוב, זה כנראה לא ממש מפריע שאדל שם בכבודה ובעצמה, עם החיוך המתוק הקבוע שלה.

הנה סרטון לדוגמא, שתפס לנו את העין, ונראה אם זה לא עושה לכם חשק לטוס ולעמוד בתור

מנה שקופצת בטיקטוק: המבורגרים עם תוספות ורטבים, צ'יפס וואפל.

רוטשילד 8 תל אביב

מתאו - גלגל פרמז'ן ענק

המסעדה הזו התפרסמה בן לילה, ככל הנראה בזכות הבנה עמוקה שאוכל צריך להיות מאוד טעים, אבל גם מאוד פוטוגני. עם המצאות מגניבות כמו קערת פסטה בתוך גלגל פרמז'ן, מרק בצל שנראה כמו פסל, לחיצת כפתור להזמין מלצר, פיצה בוראטה אינסטגרמית ועוד – המקום הזה שוקק חיים וטעמים, ואם אתם שם, אל תשכחו לעשות סרטון ולהעלות.

לינק לסרטון שתפס לנו את העין

מנה שקופצת בטיקטוק: כמובן הפסטה בגלגל פרמז'ן. אבל גם שוקו בול וטירמיסו, חגיגת ילדים וטירמיסו ישירות מהתבנית לצלחת.

 פסטה בתוך גלגל פרמז'ן, מישהו? צילום: ירון ברנר

 מרק בצל מפוסל. צילום: ירון ברנר

 טירמיסו היסטרי. צילום: ירון ברנר

צילום ירון ברנר

לנדוור בראנץ' מנות חדשות

לנדוור הרחיבה את אופק הבוקר שלה עם יצירות קולינריות חדשות בהובלת תומר עמדי, האחראי הגסטרונומי של הרשת. הרשת הזו, שיודעת להמציא את עצמה בכל עונה מחדש (זוכרים את טרנד הרוזעלך, על רקע מוזיקת הרקע מהסדרה בנות גילמור?), הבינה מה הקהל שלה אוהב באמת, ומשיקה בראנצ'ים מושחתים.

לינק לאחד הסרטונים שמתאר את הפלא שמכונה ארוחת בוקר

מנה שקופצת בטיקטוק - לחמנייה אוורירית ורכה כמשי, שבתוכה מסתתרת תערובת מענגת של ביצים רכות, משולבות בגבינות עשירות ונגיעות ירוקות רעננות.

https://www.landwercafe.co.il/

נוף בחצר - הרקע המושלם לתמונה רומנטית

נוף בחצר ההוד שרוני הוא מקום שממש נועד להצטלם לטיקטוק, כמתחם קטן ואינטימי להתכנסות נעימה וכייפית מוקף צמחייה נעימה ומטופחת. בשעות הבוקר המקום פועל כבית קפה מזמין, לקראת ערב הופך לבר יין אווירתי, או כפי שאומרים בסרטון גן יין. במקביל מתפקד כחנות יינות מקצועית הפתוחה מהבוקר ועד הלילה.

לינק לסרטון גן-יין

מנה שקופצת בטיקטוק – הבראנצ'ים, וגם שעות ההפי האוור

צילום: סשה דיאצ׳נקו

קאסה טואה – מאפייה איטלקית מפורסמת

נראה שמבין רוב המקומות הלוהטים בטיקטוק, לגולשים יש חיבה למאפיות וקונדיטוריות. ואפשר להבין אותם. זה נראה טוב, מצטלם נהדר, ולרוב לא מצריך השקעה כספית גבוהה או ערב שלם, כמו מסעדה.

קאזה טואה היא מאפייה איטלקית מקסימה שהוקמה על ידי הזוג אנדראה ורייצ'ל מאג'י, שהביאו לארץ ניסיון עשיר מאירופה וארה"ב, במטרה להציע את הטעמים האיטלקיים האמיתיים. תחת הנהגת השפים דוידה דורביני ומתאו קבאצוני, המקום מתמחה בקינוחים מסורתיים, כריכים, ומאפים - כולם מיוצרים במקום מחומרי גלם איכותיים ובעבודת יד מדויקת.

לינק לסרטון שאולי תצטערו שראיתם אותו, אם אין לכם כרגע זמן לקפוץ לקאסה טואה

מנה שקופצת בטיקטוק: עוגות, וכמה שיותר

 עוגה, מישהו? צילום: אפיק גבאי

 צילום: אפיק גבאי

צילום: אפיק גבאי

ל'אופרה – קונדיטוריה מפנקת בנתניה

דיברנו על מתוק, והנה עוד מותק אחת מככבת: הקונדיטוריה ל'אופרה הצליחה להתבלט רק בעזרת הטיקטוקרים, שגילו אותה ואת שלל הקינוחים המרהיבים ביופיים, וכנראה גם מאוד טעימים, שמוכנים שם. המקום, בהובלת קונדיטור מומחה שעשה את דרכו מבירת צרפת, מציע תפריט עשיר של יצירות צרפתיות - מהמאפים הבוקר הפריכים ועד ליצירות קינוח מורכבות ומעודנות.

לינק לסרטון שכולנו ראינו

מנה שקופצת בטיקטוק: קינוח דמוי מנגו, שנראה כמו הדבר הכי טעים בעולם.

מן טן טן - הראמן והאירוח

לא פלא שהמסעדה הזו הצליחה לתפוס את העין של המבלים עם האייפונים: המסעדה מעוצבת באופן מרהיב כמרחב אירוח ייחודי, המשמר מנהג עתיק בן חמש מאות שנה של ישיבה מסורתית על רצפה מוגבהת. האורחים נהנים מתפריט ייעודי שנוצר במיוחד לחוויית האירוח במקום, הכולל מבחר עשיר של מאכלים במסגנון מסבאות יפניות ויצירות סושי מגוונות.

לינק לסרטון הראמן המפורסם

מנה שקופצת בטיקטוק: ראמן שמוגש בצלחת מרהיבה.

פדריק - הסטייק שעולה באש

מה שטוב ברחבי העולם הווירטואלי, שלאף אחד לא אכפת איפה המסעדה ממוקמת, וכך גם ביסטרו בשרים משובח ממודיעין מוצא את עצמו בעין הסערה, שלא לומר, סערה וירטואלית. הסיבה היא לא הבשרים המשובחים, ולא הקוקטיילים הטעימים אלא, שימו לב, הסטייק שעולה באש על השולחן מול הסועד, מה שמעניק לו לא רק חוויה ויזואלית אלא גם תוספת טעם.

לינק לסרטון הסטייק הבוער

מנה שקופצת בטיקטוק: הסטייק שעולה באש כמובן

 מנה מרהיבה בפדריק. צילום באדיבות המסעדה

 באמת מצטלם טוב, לא?  צילום באדיבות המסעדה

צילום תמונת שער: אפיק גבאי

חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
0
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של ליהי גיאת

Newsletter Icon