נגישות
נגישות

יום האישה 2025: 5 שפיות מובילות על קצה המזלג

שיראל ברגר, רינה פושקרינה, מיכל אפשטיין, רחל בן אלול ואביבית פריאל עונות על ארבע שאלות, שמוכיחות שבסוף, אוכל טוב זה בעיקר אנרגיות, עבודה קשה, משמעת והרבה כישרון.

מגזין REST חדשות האוכל חדשות מהצלחת
ליהי גיאת
תאריך פרסום: 05/03/2025, 12:37

עולם המטבחים המקצועיים עדיין נשלט ברובו על ידי גברים, אבל בשנים האחרונות אנו רואים יותר ויותר נשים חזקות, שפיות כריזמתיות ועם כשרון שפורץ כל דלת (שלא לומר, תקרת זכוכית), והן מתחילות לשנות את השיח בנושא מטבח, אוכל והשראה.

לרגל יום האישה, פנינו לחמש שפיות מובילות, כדי לשמוע איזו שפית אחרת הן אוהבות - ומה המנה האהובה עליהן במטבח שלהן.

שיראל ברגר מדברת על חשיבות האנרגיה הטובה בבישול, רינה פושקרינה מכינה הכל מראש, מיכל אפשטיין מזכירה לכולנו לטעום לפני שמגישים, אביבית פריאל מדגישה את חשיבות חומרי הגלם האיכותיים, ורחל בן אלול מאמינה שהרגש משפיע ישירות על הצלחת.

שפית שיראל ברגר - מקום עמוק של אהבה

שיראל ברגר היא המוח, הכשרון והידיים מאחורי מסעדת OPA. עם גישה חדשנית לבישול המבוסס על חומרי גלם מן הצומח, היא זכתה להכרה בינלאומית, כולל תואר "שפית השנה" של טיים אאוט ב-2019 ופרס The One to Watch של MENA's 50 Best Restaurants בשנת 2023.

שפית שיראל ברגר, מי השפית האהובה עלייך בישראל?

"אז מבחינת שפית אהובה, אני אגיד שלאחרונה יצא לי להכיר את ירדן שיק, ואני תמיד אומרת שהשילוב המנצח בין אדם טוב ומעניין לבין טבח או טבחית טובה זה שילוב מנצח. ירדן מהממת, אני שרופה עליה ברמות, והיה לי כיף מאוד לאכול את האוכל שלה".

איזה טיפ מנצח את יכולה לתת לקוראים שלנו, כדי שהאוכל תמיד יצליח?

"זה צריך להיות מקום עמוק של אהבה. זה קלישאתי, אבל יש בזה משהו מעניין מבחינה רוחנית, שבמנזרים בודהיסטיים רק המורה הרוחני הגבוה יכול בעצם לבשל לתלמידים, כי הם מאמינים שהאנרגיה שלו עוברת באוכל. אז זה הטיפ, תמיד להיות באנרגיות טובות וגבוהות, רוחנית".

איזו מנה שלך את הכי אוהבת לאכול?

"אני חשה אהבה לכל המנות, אבל יש תקופות ויש עונות, אז אין לי מנה אהובה. זה כמו לשאול, מי הילד האהוב עלייך".

מה את אוהבת לאכול אחרי סרוויס מפרך?

"אני לא אוכלת אחרי סרוויסים מפרכים, כי אני צמה. אני מאוד בעניינים של צומות, 16 -8 ואם אפשר אפילו יותר".

 אנרגיות טובות ובריאות. שיראל ברגר. צילום ורה בילו

רינה פושקרנה - לא לרוץ ממקום למקום

רינה פושקרנה היא יזמת ואשת עסקים ישראלית ממוצא הודי, שהביאה את הטעמים ההודיים לישראל. כמייסדת ובעלים של רשת המסעדות טנדורי, היא ביססה את מעמדה כאחת הדמויות הבולטות בענף המסעדנות בארץ ושולטת בתחום האוכל ההודי כבר שנים רבות. 

שפית רינה פושקרינה, מי השפית האהובה עלייך בישראל?

"הילה אלפרט, אני מכירה אותה המון שנים והידע שלה על אוכל הוא עולמי. טעמתי את האוכל שלה אצלה בבית והוא היה מאוד טעים".

איזה טיפ מנצח את יכולה לתת לקוראים שלנו, כדי שהאוכל תמיד יצליח?

"שכל המרכיבים יהיו מוכנים לפני שאת מתחילה לבשל. אם את יודעת מה את רוצה לעשות, הכל צריך להיות מוכן, שלא תצטרכי לרוץ למקרר או לארון תוך כדי בישול. כל המיז-אנ-פלאס צריך להיות מוכן. אצלי השום והזנגביל תמיד בהיכון. אם את עושה קארי, למשל, הכל צריך להיות מוכן מראש: השמן, הבצל, העוף, הזנגביל, הכל מוכן וממתין. אפילו אם את מכינה טוסט תכיני הכל מראש, העיקר לא לרוץ ממקום למקום, זה מה שמבטיח שהאוכל יצליח!"

איזו מנה שלך את הכי אוהבת לאכול?

"פאלק פאניר - תרד עם גבינה. זה מאוד בריא ואני אוהבת לאכול את זה כל יום במסעדה. זו מנה שכוללת תרד גבינה ומעט תבלינים, בצל ועגבניות. אני צמחונית, אז ליד זה אני אוכלת עדשים".

מה את אוהבת לאכול אחרי סרוויס מפרך?

"צ'יז נאן - לחם ממולא בגבינה. לקראת סיום המשמרת אני הולכת לשף שעובד על הטנדור, ואומרת לו שיכין לי את המנה, רק עם פלפלים ירוקים חריפים. את זה אני אוכלת לפני שאני הולכת הביתה".

 מכינה הכל מראש. רינה פושקרינה עם עם נרנדרה מודי, ראש ממשלת הודו. צילום: פרטי

מיכל אפשטיין - לבשל אוכל מנחם שבא מהלב

מיכל אפשטיין היא יזמית ושפית, בעלת רשת בתי הקפה EATS בתל אביב. לפני שעברה לעסוק בתחום הקולינריה, היא הייתה שחקנית כדורסל מקצועית, שיחקה בנבחרת ישראל במשך 18 שנה, ושימשה כפרשנית בערוץ הספורט. אפשטיין התפרסמה כאחת המתמודדות הבולטות והאהובות בעונה האחרונה של מאסטר שף, בה היא ניצחה וזכתה בתואר מאסטר שף 2024 VIP.

שפית מיכל אפשטיין, מי השפית האהובה עלייך בישראל?

"השפית האהובה עלי היא ירדן שיק. אני מאד אוהבת את האוכל שהיא עושה. היא עושה אוכל כמו האישיות שלה- מעיזה, בועטת, מלא בטעם צבע ואופי. וגם היא עובדת כל כך קשה - אני מאד מתחברת ומעריכה את זה".

איזה טיפ מנצח את יכולה לתת לקוראים שלנו, כדי שהאוכל תמיד יצליח?

"תמיד לטעום את האוכל שמכינים לפני שמגישים".

איזו מנה שלך את הכי אוהבת לאכול?

"אני הכי אוהבת לארח אנשים שאני אוהבת בבית, לבשל אוכל מנחם שבא מהלב… זה תמיד האוכל הכי טעים שיש".

מה את אוהבת לאכול אחרי סרוויס מפרך?

"בדרך כלל אחרי סרוויס הכי בא לי משהו סליזי ומושחת. אגב, זה לא אומר שזה מה שקורה בפועל".

 לטעום לפני ההגשה. מיכל אפשטיין. צילום: נתנאל ישראל

אביבית פריאל - חוסר פשרות בחומרי הגלם

אביבית היא שפית בעלת מוניטין, עם רקע עשיר של עבודה במיטב המסעדות בישראל. במשך שנים ארוכות עמדה בראשה של מסעדת הטאפאס המצליחה "טפאו", שהפכה לסמן דרך בנוף הקולינרי וכיום, כבעלים והשפית של "אוזריה", היא יוצרת מנות קסומות בהשראת מטבחים ים תיכוניים.

אביבית פריאל, מי השפית האהובה עלייך בישראל?

אין אחת ספציפית. כל אשה שמצליחה להתגבר על הפטריארכלית של החברה ולהתמיד במקצוע הכל כך תובעני הזה, היא מלכת העולם עבורי".

איזה טיפ מנצח את יכולה לתת לקוראים שלנו, כדי שהאוכל תמיד יצליח?

"הטיפ שלי הוא חוסר פשרות בחומרי הגלם. בסוף, זה סוד הטעם, טריות ועונתיות".

איזו מנה שלך את הכי אוהבת לאכול?

"הכרובית של אביבית. לא סתם נתתי לה את שמי... זו כרובית מטוגנת ברוטב קיסר"

מה את אוהבת לאכול אחרי סרוויס מפרך?

"כוס בירה קרה".

 כרובית על שמה. אביבית פריאל. צילום: אילן ספרא

רחל בן אלול - האנרגיה שלנו מאוד משפיעה על האוכל שלנו

רחל בן אלול בעלת "רחל בשדרה" ופיינליסטית שתי עונות של מאסטר שף (2015 ו 2024), ידועה בשל האוכל הביתי המטריף שהיא מכינה, כמו גם כריכים יצירתיים משופעים כל טוב, אותם היא מכינה ומוכרת בדוכני "רחל בשדרה" הממוקמים בתל אביב וירושלים.

שפית רחל בן אלול, מי השפית האהובה עלייך בישראל?

"רותי ברודו היא דוגמא שאני מאוד מתחברת אליה. אישה שלא מפחדת לעמוד על שלה, שלא מפחדת להכתיב את הדרך ולא משנה איזה כריש נמצא סביבה".

איזה טיפ מנצח את יכולה לתת לקוראים שלנו, כדי שהאוכל תמיד יצליח?

"האנרגיה שלנו מאוד משפיעה על האוכל שלנו. אם אתה שמח ומאושר זה יורגש על האוכל שלך, לכן אם את קצת עצבנית או עבר עליך יום קשה, הכל בסדר תזמיני לך איזה משלוח של אוכל מנחם וגלידה ליד".

איזו מנה שלך את הכי אוהבת לאכול?

"את מאוד תתפלאי לשמוע אבל אני מאוד אוהבת את המטבח של הילדות: שניצל וצ׳יפס ואני בעננים"

מה את אוהבת לאכול אחרי סרוויס מפרך?

"לעצמי ולעובדים את הראש! כמו בחיל האוויר - תחקיר אחרי כל משמרת ואיך אפשר להשתפר".

 שניצל וצ׳יפס והיא בעננים. רחל בן אלול. צילום אסף קארלה

צילום תמונת שער: נתנאל ישראל

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
6
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של ליהי גיאת

Newsletter Icon