כמה סניקרס במדף הנעליים, 3-4 ג׳ינסים בארון, ערמת טי שירטים בצבע שחור (או שחור פחם לימים שבא לי להתפרע) ואני מסודר. אני לא יודע מה קונים, אני לא יודע איפה קונים, אני לא יודע איך יודעים מה נמצא כרגע באופנה, אני שונא למדוד דברים, לעמוד בתור לתאי הלבשה, אני לא נהנה לתת למקפלים אחרי שאני יוצא מתא המדידה את מה שמדדתי כדי שיקפלו חזרה למדף כשאני עם מבט של ״אני ממש מתנצל הייתי בטוח שמשהו מזה יתאים לי״ והם מחזירים לי מבט של ״כן בטח רק אתה היית לובש חולצה כזאת איפפפפ פשוט תניח את זה פה על קצה ערמת הבושה שעוד אנשים כמוך מדדו פה לשווא״. לא נהנה.
אז כשפתחו את ביג פאשן בגלילות, וכל הכותרות דיברו על ביג פאשן גלילות, ועל כמה פקקים יש בדרך לביג פאשן גלילות, הייתם מצפים שאני אגיד לעצמי ״אותי לא יראו בביג פאשן גלילות״. אבל ציפיות לחוד, ומתחם אוכל חדש ומסקרן לחוד, במיוחד לאור העובדה שיש שם כמה מותגי אוכל שעדיין לא נטחנו לעייפה בכל הקריונים שיש בישראל (הבהרה – אני מגיע במקור מהקריות, ועבורנו ״קריון״ זה לא סתם שם של מקום, זו הוויה). בקיצור, לקחתי את הילד ונסענו לנסות את הקולקציה החדשה של הג׳אנק-פוד-מול הכי איכותי שיש בסביבה.
ביג. צילום: ליאור טייטלר
הפיצה המפורסמת מנחלת בנימין פותחת סניף מחוץ לעיר, ממש כמו זוג תל אביבי שמיצה את חיי הרווקות ומחפש עכשיו להקים משפחה באחד מיישובי השרון. אבל חוץ מזה שאין את הקטע של הנחלה, יש פה פיצה מעולה, שלפחות מאז הטור הקודם שכתבתי עליה, אפילו השתפרה - פיצת מחמצת דקה בסגנון נפוליטני, עם טעם מובחן ומיוחד מאוד של הבצק, אבל עכשיו גם טיפה יותר עבה מה שעוזר לו להחזיק את הרוטב והגבינה. שדרוג חשוב. יש עדיין מעט אופציות לתוספת, זיתים, חריף, פטריות ופפרוני, יש תור משוגע אבל יש לו סיבה מוצדקת, באמת. ואם כבר לבוא למתחם קניות כלשהו, אז לפחות שיהיה גם טעים וגם משהו שלא מוצאים בכלל במתחמי קניות אחרים.
יש מושג בפרסום שנקרא ״elevator pitch" – נניח ואתה נכנס למעלית עם איזה איש או אשת עסקים גדולים ועשירים, ויש לך 30 שניות למכור להם את עצמך או את המוצר שלך, מה יהיה נאום המעלית שלך? אז אם הייתי צריך לתת נאום מעלית כזה על שיק שאק, הוא היה אורך 5 שניות: ״זה הטעם של מקדונלד׳ס, אם מקדונלד׳ס היה באמת טעים״. זה מושחת, זה מוגזם, זה ג׳אנק, זה טובע בגבינה מותכת גם בתוך הסמאש בורגר וגם על הצ׳יפס, זה מוגש לצד מילקשייקים מושחתים וזה עובד – אמריקנה של שנות 60 כמו שראינו בסרטים. זה טעים מאוד, זה מוגש מעולה ומאוד פוטוגני, לחמניית תפו"א הקלויה שלהם מעולה ואוורירית, זה בול כמו הטעם שיש לזה בחו״ל (מה שאי אפשר להגיד על מקדונלד׳ס לצערי). זו חוויה מעולה של שירות מהיר וגם של תפריט מגוון יחסית שכולל בירות, יינות, קוקטיילים ואפילו קינוח מיוחד לסניף בשיתוף עם רביבה וסיליה - "רד קראמבל", המשלב גלידת וניל, שטרויזל הדרים פריך-חמאתי וקולי פירות אדומים חמצמץ. החיסרון היחיד של המקום הוא המחיר, שהוא ממש לא מחיר מקדונלד׳ס, ואתה משלם סכום של מסעדת המבורגרים בוטיק, אבל היי, זה כיף גדול, זה סמאש מעולה, והכי חשוב - גם את שיק שאק אין כמעט בשום מקום, אז זה שווה את המאמץ להגיע לכאן.
צילום: ליאור נויפלד
שמעו, זה זה. זה הדבר. אם אתם כמוני וכמו הילדים, התאהבתם מחדש בעוף בשנה-שנתיים האחרונות, אז זה המקום בשבילכם. ואם לא, אז זה המקום להתחיל בו את מסע הבחירות תחת הכותרת MAKE CHICKEN GREAT AGAIN - תפריט שלם שכולו עוף אבל עשוי בול, ברטבים מושלמים וציפויים מעולים.
לקחנו:
פופקורן עוף - קוביות חזה עוף פריכות בזיגוג קטיפתי ושומשום שחור. אני יכול להגיד בפה מלא (מלא בפופקורן עוף) שאם היה מגיע לשולחן 400 קילו של זה, הייתי מסיים את זה גם. זה מושלם.
צילום: ליאור נויפלד
כנפיים בגלייז האני באטר חריף – אני חושב שלפחות עשור לא אכלתי כנפיים כל כך טעימות.
צילום: ליאור נויפלד
קריספרס - רצועות עוף פריך (ספיישל לסניף החדש, להבנתי) שמגיעות עם רוטב לבחירה:
ראנצ׳ו – מיונז, שמנת חמוצה, כוסברה, לימון ופלפל אנצ׳ו מעושן | אבוקדו שיפקה | איולי סרירצ׳ה | איולי חלפיניו | רוטב הבית – ברביקיו, חרדל, דבש, מיונז ולימון | הוט סוס – צ׳ילי קרולינה ריפר, עגבניות, שום ותבלינים
קריספי פרגית צ'יקן - בזיגוג האני-באטר, מוגש בלחמניית אהרוני'ס, חסה, חמוצים אסייתים ואיולי סרירצ׳ה.
זה לא שלא רציתי לקנות איזו חולצה או מכנסיים. פשוט בכל ביקור במקום יצאתי מידה וחצי מעל מה שנכנסתי, אז החלטתי לדחות את זה לפעם הבאה, או לפעם שאני אצליח להגיע למקום כזה שלא כדי לאכול. וכן, המתחם יפה וגדול ויש פה הכל. אבל אם באתם בשביל טור אופנה, לא הגעתם לטור הנכון.
צילום תמונת שער: ליאור נויפלד
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
מלכה של אייל שני - האם היא באמת המלכה של השכונה?
נויפלד הלך למסעדת מלכה, שעברה כתובת אבל נשארה מפלט של שפיות
ולנטיין בסלון יווני
חצי עולם כבר שר יוונית, אז זרמנו לטברנה וחזרנו עם מסקנות
עוגיות, ואין יותר בעיות - נויפלד בצ'וז יור קוקיז
נסענו לצ׳וז יור קוקיז - choose your cookies - בדיזנגוף וחזרנו עם מחשבות
ג'אגר בקרית אונו - אם יוצאים מגיעים למקומות טעימים
מה איבדנו בקריית אונו? את אחד ההמבורגרים הטובים שיש
און אנד עוף - נויפלד ביקר במסעדת סילי קיד
הקריספי צ׳יקן הפך סוף סוף את העוף לסקסי. יצאנו לסילי קיד להבין למה
ככה חוגגים סילבסטר!
רגע לפני 2025, נויפלד מדרג את 4 הדרכים הטובות ביותר לפתוח שנה
פליים של אורן אסידו – כשר בלי לוותר
נויפלד הלך לאכול כשר ב-flame וחזר מואר