מסעדת "שבור" הפריזאית בהובלת השף אסף גרניט ושותפיו מקבוצת מחניודה, רשמה הישג מרשים כשזכתה בכוכב מישלן היוקרתי בפעם החמישית ברציפות. האירוע החגיגי, שנערך בבירה הצרפתית בנוכחות שמות מובילים בעולם הקולינריה האירופאי, סימל עבור גרניט לא רק המשכיות של מצוינות קולינרית, אלא גם נקודת ציון אישית משמעותית.
קרדיט: צילום מסך משחקי השף רשת 13
למרות ההתנגדות רבת-השנים לרשתות החברתיות, בחר גרניט לציין את הזכייה המכובדת בכניסה רשמית לעולם הדיגיטלי. הוא פתח לראשונה חשבון אינסטגרם אישי, ובפוסט הראשון שפרסם, כתב בהומור האופייני לו:
כוכב מישלן פעם חמישית, פוסט ראשון באינסטגרם, לא יודע ממה אני מתרגש יותר
"ואם כבר טירוף שמחבר אנשים – אחרי שנים שאמרתי שאין סיכוי שאני פותח אינסטגרם, נשברתי. תהנו".
"שבור", המסעדה שהפכה לשגרירה קולינרית של ישראל בצרפת, נפתחה בספטמבר 2019 ברובע הראשון של פריז. זמן קצר לאחר פתיחתה, כבר הפכה לשם דבר בקרב חובבי קולינריה מקומיים. את כוכב המישלן הראשון שלה קיבלה המסעדה לפני ארבע שנים, בתקופה מאתגרת במיוחד – שיא מגפת הקורונה.
עיתונאים וכתבי קולינריה בצרפת ממשיכים להלל את המסעדה ואת החיבור הייחודי שהיא מציעה בין המטבח הירושלמי למסורת הקולינרית הצרפתית. מגזין "פורבס" דירג את המסעדה במקום הראשון ברשימת המסעדות הטרנדיות בפריז כבר חודש לאחר פתיחתה, וחודש לאחר מכן זכתה "שבור" בפרס יוקרתי ממגזין "לה פודינג" הפריזאי.
התפריט במסעדה עובר שינויים בהתאם לעונות השנה ולהשראה היצירתית של הצוות הקולינרי. המנות משלבות טכניקות צרפתיות עם טעמים ירושלמיים בולטים, כשהקובה חמוסטה עם אויסטר והדג בטחינה נחשבים למנות הדגל.
בסדרת סטוריז שפרסם ברשת החברתית לאחר קבלת הפרס, חלק גרניט את תפיסת עולמו הקולינרית: "אוכל הוא הרבה יותר מחוויה קולינרית - הוא היסטוריה, תרבות וסיפור שמחבר דורות. לקבל כוכב מישלן חמישי ברציפות עבור שבור זו הכרה בינלאומית בעסק ישראלי שחוגג את התרבות שלנו".
בשיחה שקיים בעבר עם עיתון "לה פיגארו", תיאר גרניט את החזון שעמד מאחורי המסעדה: "יחד עם השותפים שלי דמיינו מסעדה שתחקה את המטבח של סבתא שלי, ומקום שיזכיר אווירת 'שוק'. השף יחלוף על פניך על מנת לקחת קישוא שנמצא בסלסלה מאחוריך, כדי להכין לך ריזוטו קישואים".
גרניט מייחס חלק משמעותי מההצלחה לצוות השותפים והעובדים שסביבו. בסטוריז נוסף הודה לשותפיו: "תודה ענקית לתומר לנצמן, דן יושע ואורי נבון, השותפים שלי לדרך הזאת, תודה לאליעזר מזרחי, אסף סרי ואיציק רותם שמוכיחים כל יום מחדש את כוחה של עבודה קשה, שותפות אמיתית ותשוקה חסרת גבולות לאוכל ולרצון הבסיסי לגרום לאנשים לחייך".
לצד קבוצת מחניודה בישראל, מפעילים גרניט ושותפיו שתי מסעדות בפריז ושלוש נוספות בלונדון. "קבוצת מחניודה מעולם לא הייתה רק קבוצת מסעדות", מסביר גרניט, "אלא בית ליצירה – קרקע פורייה לטירוף שמחבר אנשים".
לצד תמונת חגיגות השמפניה עם הצוות, הוסיף גרניט: "הכוכב הזה הוא רק שלב בדרך, נקודת התרעננות ודחיפה להמשיך את כור ההיתוך המבעבע הזה שאנחנו קוראים לו בית".
הזכייה המשמחת לא הסיחה את דעתו של גרניט מהמצב בישראל. בסטורי האחרון שפרסם, הופיע השף עונד את סיכת החטופים הצהובה על השטיח האדום של טקס מישלן, ולצד התמונה כתב: "במיוחד ברגע הזה, הלב והתקווה שלנו עם החטופים וכל מי שנלחם עבור ועבור כולנו. מי ייתן שתחזרו הביתה במהרה".
עבור גרניט, כוכב המישלן הוא לא רק הכרה אישית, אלא גם הזדמנות להציג בפני העולם את האיכויות והערכים של התרבות הישראלית דרך המטבח המקומי. הזכייה החמישית מדגישה את ההשפעה המתמשכת של הקולינריה הישראלית העכשווית על הזירה הבינלאומית, ומחזקת את מעמדה של "שבור" כאחת המסעדות המובילות והמשפיעות בעיר האורות.
NAMA קיסריה: ללכת למסעדה = לצאת לחופשה
דמיינו לעצמכם את האוכל הכי טעים, במקום הכי כייפי. אז - נאמא.
סטייק ווד – מסעדה על הגובה ברמת הגולן
בנוף הירוק המטריף של רמת הגולן תמצאו מסעדה נהדרת המשלבת מסורת מזרחית עם טעמי השף, מנות בשר ודגים בהכנה מדויקת לצד ירקות טריים מהגולן, ועוד לא דיברנו על הבקר שבעלי המסעדה מגדלים במרחבים הירוקים והבריאים.
מסעדת BP נתניה: כשמסעדת ביסטרו שף פוגשת תחנת דלק
מהפכה קולינרית על אם הדרך: איך הפכה תחנת דלק למוקד עלייה לרגל של חובבי אוכל איכותי - עם תפריט המשלב בשר מעושן, שווארמת בוטיק וקוקטיילים מתוחכמים. מסעדה כשרה שמוכיחה שאיכות קולינרית יכולה להתקיים בכל מקום
מסעדת קירה באשדוד - אוכל משובח ונוף עוצר נשימה
אם אתם מביני עניין, אתם בטח יודעים שבילוי איכותי אמיתי חייב לכלול אוכל ערב לחיך, ונוף שהוא תאווה לעיניים - במסעדת ״קירה״ האשדודית תמצאו את כל זה ויותר.
דווקא עכשיו: מסעדות מומלצות במג'דל שמס
הצפון סוף סוף נפתח, החורף בעיצומו וזה בדיוק הזמן להגיע למג'דל שמס, היישוב שספג טרגדיה נוראית ומנסה להתאושש ולהבריא. בואו להכיר ולתמוך באחד הכפרים המעניינים והעשירים תרבותית וקולינרית בישראל.
משווארמה ועד מטבח שף: 5 מסעדות מומלצות ביהוד
מסעדת שף אמיתית עם תפריט יצירתי, ביסטרו ים תיכוני או בית קפה מסעדה שלא מפסיק להתחדש ולהתרחב. יש ביהוד הרבה יותר ממה שנראה לעין
מסעדת לה סטורי – סיפור ירושלמי של טעמים
חיבור בין עולמות, אנשים וטעמים, זה כל הסיפור – מסעדת לה סטורי הירושלמית תעטוף אתכם באוירה של בית שתמיד רוצים לחזור אליו.
יוקר המחיה מרים ראש? קבלו מסעדות זולות וטובות
פרויקט מיוחד לרגל יוקר המחיה שתוקף אותנו מכל מקום: מסעדות מומלצות ולא יקרות ברחבי הארץ שלא ידרשו מכם לשבור חסכונות, עם ארוחות משביעות במחיר שווה לכל נפש.