נגישות
נגישות

בפעם החמישית: אסף גרניט זוכה בכוכב מישלן!

השף הישראלי המוערך מציין את ההישג בצעד מפתיע - פתיחת חשבון אינסטגרם לראשונה אחרי שנים של התנגדות לרשתות החברתיות. "זו הכרה בינלאומית בעסק ישראלי שחוגג את התרבות שלנו", כתב גרניט.

מגזין REST המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 01/04/2025, 10:51 תאריך עדכון: 01/04/2025, 11:12

מסעדת "שבור" הפריזאית בהובלת השף אסף גרניט ושותפיו מקבוצת מחניודה, רשמה הישג מרשים כשזכתה בכוכב מישלן היוקרתי בפעם החמישית ברציפות. האירוע החגיגי, שנערך בבירה הצרפתית בנוכחות שמות מובילים בעולם הקולינריה האירופאי, סימל עבור גרניט לא רק המשכיות של מצוינות קולינרית, אלא גם נקודת ציון אישית משמעותית.

קרדיט: צילום מסך משחקי השף רשת 13

 

בפעם הראשונה ברשתות החברתיות

למרות ההתנגדות רבת-השנים לרשתות החברתיות, בחר גרניט לציין את הזכייה המכובדת בכניסה רשמית לעולם הדיגיטלי. הוא פתח לראשונה חשבון אינסטגרם אישי, ובפוסט הראשון שפרסם, כתב בהומור האופייני לו: 

כוכב מישלן פעם חמישית, פוסט ראשון באינסטגרם, לא יודע ממה אני מתרגש יותר

אסף גרניט

"ואם כבר טירוף שמחבר אנשים – אחרי שנים שאמרתי שאין סיכוי שאני פותח אינסטגרם, נשברתי. תהנו".

בהתייחסו לצעד הבלתי צפוי, כתב גרניט:

מטבח ישראלי בבירה הצרפתית

"שבור", המסעדה שהפכה לשגרירה קולינרית של ישראל בצרפת, נפתחה בספטמבר 2019 ברובע הראשון של פריז. זמן קצר לאחר פתיחתה, כבר הפכה לשם דבר בקרב חובבי קולינריה מקומיים. את כוכב המישלן הראשון שלה קיבלה המסעדה לפני ארבע שנים, בתקופה מאתגרת במיוחד – שיא מגפת הקורונה.

עיתונאים וכתבי קולינריה בצרפת ממשיכים להלל את המסעדה ואת החיבור הייחודי שהיא מציעה בין המטבח הירושלמי למסורת הקולינרית הצרפתית. מגזין "פורבס" דירג את המסעדה במקום הראשון ברשימת המסעדות הטרנדיות בפריז כבר חודש לאחר פתיחתה, וחודש לאחר מכן זכתה "שבור" בפרס יוקרתי ממגזין "לה פודינג" הפריזאי.

התפריט במסעדה עובר שינויים בהתאם לעונות השנה ולהשראה היצירתית של הצוות הקולינרי. המנות משלבות טכניקות צרפתיות עם טעמים ירושלמיים בולטים, כשהקובה חמוסטה עם אויסטר והדג בטחינה נחשבים למנות הדגל.

כור ההיתוך המבעבע הזה שאנחנו קוראים לו בית

בסדרת סטוריז שפרסם ברשת החברתית לאחר קבלת הפרס, חלק גרניט את תפיסת עולמו הקולינרית: "אוכל הוא הרבה יותר מחוויה קולינרית - הוא היסטוריה, תרבות וסיפור שמחבר דורות. לקבל כוכב מישלן חמישי ברציפות עבור שבור זו הכרה בינלאומית בעסק ישראלי שחוגג את התרבות שלנו".

בשיחה שקיים בעבר עם עיתון "לה פיגארו", תיאר גרניט את החזון שעמד מאחורי המסעדה: "יחד עם השותפים שלי דמיינו מסעדה שתחקה את המטבח של סבתא שלי, ומקום שיזכיר אווירת 'שוק'. השף יחלוף על פניך על מנת לקחת קישוא שנמצא בסלסלה מאחוריך, כדי להכין לך ריזוטו קישואים".

גרניט מייחס חלק משמעותי מההצלחה לצוות השותפים והעובדים שסביבו. בסטוריז נוסף הודה לשותפיו: "תודה ענקית לתומר לנצמן, דן יושע ואורי נבון, השותפים שלי לדרך הזאת, תודה לאליעזר מזרחי, אסף סרי ואיציק רותם שמוכיחים כל יום מחדש את כוחה של עבודה קשה, שותפות אמיתית ותשוקה חסרת גבולות לאוכל ולרצון הבסיסי לגרום לאנשים לחייך".

לצד קבוצת מחניודה בישראל, מפעילים גרניט ושותפיו שתי מסעדות בפריז ושלוש נוספות בלונדון. "קבוצת מחניודה מעולם לא הייתה רק קבוצת מסעדות", מסביר גרניט, "אלא בית ליצירה – קרקע פורייה לטירוף שמחבר אנשים".

לצד תמונת חגיגות השמפניה עם הצוות, הוסיף גרניט: "הכוכב הזה הוא רק שלב בדרך, נקודת התרעננות ודחיפה להמשיך את כור ההיתוך המבעבע הזה שאנחנו קוראים לו בית".

זוכר את החטופים גם בשעות השמחה

הזכייה המשמחת לא הסיחה את דעתו של גרניט מהמצב בישראל. בסטורי האחרון שפרסם, הופיע השף עונד את סיכת החטופים הצהובה על השטיח האדום של טקס מישלן, ולצד התמונה כתב: "במיוחד ברגע הזה, הלב והתקווה שלנו עם החטופים וכל מי שנלחם עבור ועבור כולנו. מי ייתן שתחזרו הביתה במהרה".

עבור גרניט, כוכב המישלן הוא לא רק הכרה אישית, אלא גם הזדמנות להציג בפני העולם את האיכויות והערכים של התרבות הישראלית דרך המטבח המקומי. הזכייה החמישית מדגישה את ההשפעה המתמשכת של הקולינריה הישראלית העכשווית על הזירה הבינלאומית, ומחזקת את מעמדה של "שבור" כאחת המסעדות המובילות והמשפיעות בעיר האורות.

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
6
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של מערכת zap rest

Newsletter Icon