נגישות
נגישות

מסעדות על האש ליום עצמאות - למה להזיע כשאפשר להריע

יום העצמאות מתקרב, והריח באוויר כבר מחרפן את כולנו! אבל למה להסריח את הבית או להתרוצץ בין הפארקים, להיאבק על פינת מנגל, להתמודד עם הרוח שמכבה את הפחמים ולחזור הביתה מריחים כמו מדורה - כשאפשר להתלבש יפה ולצאת למסעדה שעושה על האש?

מגזין REST חדשות האוכל חדשות מהצלחת
ליהי גיאת
תאריך פרסום: 27/04/2025, 12:10

איך להימנע ממשפטי פאסיב אגרסיב ליד המנגל

הדגלים כבר מתנופפים בכל פינה, ואי אפשר שלא לחוש את התחושה החגיגית שממלאת את האוויר בשמחה והתרגשות. הילדים מחכיחם להופעות ולמפגשים החברתיים בערב, והמבוגרים מחכים לבשרים הטובים שייצלו מעל המנגל, כמיטב מסורת ישראל. כן, אנחנו אומנם אוהבים לחגוג את יום עצמאות באוכל טוב, אבל לא כל כך אוהבים להצטופף בפארקים, להיאבק עם גחלים סוררות ולחזור הביתה ספוגים בריח עשן, שלא לדבר על אלה שמארחים למנגל אצלם בבית – ו"נהנים" מריחות העשן עד ל"ג בעומר.

אז היי, למה לא לבחור השנה בחגיגה אחרת? הניחו לפחמים המעשנים, לתורנויות הסיבוב של השיפודים ולדרמה של "מי שכח את המלקחיים / הקינוח / הצלחות החד פעמיות" שמסתיימת במשפטי פאסיב אגרסיב כגון "זה בסדר, אל תרגישו רע ששכחתם את המלח. לא כזה חשוב לנו שהאוכל יהיה טעים". או "אנחנו נאכל בתורות מעל המנגל, מי צריך צלחות, באמת, לא מאשימים אתכם בכלום. הכל ב ס ד ר".

די נו - הגיע הזמן להתפנק באמת – להסב לשולחן משובח במסעדת בשרים, להרים כוסית לחיים ולעצמאות ולתת למומחים לטפל באש, בעוד אתם פשוט נהנים מהחגיגה כמו שתמיד חלמתם. והאמת? שזה אפילו לא יעלה לכם הרבה יותר או בכלל מקנייה של בשר וניפנופו.

אז בהתאם לרוח הנדיבות והפינוק ריכזנו עבורכם מסעדות על האש הטובות ביותר מצפון הארץ ועד דרומה, כאלה שמבטיחות חוויה קולינרית מושלמת ליום העצמאות – הכי קרוב למה שהייתם אוכלים על המנגל הפרטי שלכם אבל קצת יותר משובח, ובהרבה יותר סטייל. בכל זאת, יש לנו מסורת ישראלית אותנטית, בשרים איכותיים, ואווירה שחוגגת את הישראליות במיטבה - וכל זה מחכה לכם במסעדות שבחרנו לכם במיוחד לחג הכי שמח שלנו.

מסעדות על האש בצפון – כי עכשיו זה הרגע לשלב אוכל טוב וטיול קסום

T-BONE רמת הגולן –הרוח נושבת קרירה והבשר נצלה בקדירה (או על האש)

אי שם בין העננים והפרות שמנשנשות עשב בנחת, שוכנת לה T-BONE – מסעדה שמבינה בדיוק מה ישראלים רוצים ביום העצמאות: נוף, בשר, ושקט. טוב נו, אולי גם לאפה לוהטת שתשאיר את הידיים תפוסות לכמה דקות. ב-T-BONE לא שואלים שאלות מיותרות – הם צולים. ואלוהים, איך שהם צולים.

המסעדה יושבת על הר בנווה אטי"ב, כאילו נשלפה מקליפ טבע פסטורלי של תיירות ישראלית במיטבה. עם מרפסת עץ מוקפת בצמחייה, בריזה שגורמת לך לשכוח שעדיין לא קיבלת את החופש הגדול, ונוף שצועק "תפתחו בקבוק יין!", זו אחת מהמסעדות שגורמות לך לשקול לעבור צפונה סופית.

וכשנכנסים פנימה – מתחילה חגיגת הטעמים. זה לא סתם תפריט, זה פסקול של יום העצמאות בצלחת: הכל מצלצל טעים, מתנגן עסיסי ומתנגן מתחת לפחמים הלוהטות. וההגשה? צבעונית, נדיבה, ומזמינה כל כך – שבא לך לחבק את המלצר ולהגיד תודה בשפת הבשרים.

למה דווקא לבחור במסעדת T-BONE ליום העצמאות? כי היא עושה כבוד אמיתי לחג. כי היא מבינה ששיפוד זה לא סתם אוכל – זה דרך חיים. כי אין כמו לשבת מול אגם ולטרוף שיפוד אנטריקוט עסיסי, כשבצד מסתובבים לך שיפודים של לב עוף רך, פרגיות מושרות בתבלין סודי, וקבב כבש שמדיף ריח של גן עדן בהר.

ואם כבר עוף, שיפוד חזה עוף כאן נצלה ברגש, עם חריכה מדויקת שמדגישה את העסיסיות. פטריות עסיסיות על שיפוד מקבלות טיפול כראוי לירק מכובד, והמרגז? פיקנטי, ביתי, וכזה שגורם לך לנגב שוב את הצלחת.

זה לא משנה אם באתם זוג רומנטי אחרי טיול בשביל ישראל או משפחה שמחפשת איפה לפרוש את הרגליים – T-BONE מחכה לכם עם גריל מעלה עשן, חיוך רחב, ונוף של הגולן שעושה כבוד לחג הכי ישראלי שיש.

T-BONE על ההרנווה אטי"ב
צילום באדיבות המסעדה
להזמנת שולחן

אלסולטאן – שולחן מלכים במתחם ביג טבריה

ברוכים הבאים אל ממלכת הגריל של טבריה – מסעדת אלסולטאן, המקום שבו כל סועד מרגיש שהוא לפחות אמיר, אם לא שליט האש בעצמו. ממוקמת בפינה הכי שקטה של מתחם ביג, מול נוף שמשלב הרים וכינרת כמו ציור שמישהו צייר במיוחד בשבילכם, המסעדה הזו לא באה לשחק – היא באה להשביע. זו לא עוד מסעדה מזרחית. פה זה עסק של כבוד. וזה מתחיל לפני שהבשר בכלל נוגע בגריל – עם שולחן סלטים שגורם לך לשקול לעבור לתזונה צמחונית... אבל אז מגיעות הלאפות הרותחות מהטאבון, החומוס עם הברק, והבטן מזכירה לכולם מי הבוס.

כשהשיפודים מגיעים – אתה מבין למה הסולטן היה שמן ומרוצה. שיפוד כבש נמס בפה כמו שיר אהבה בלאדינו. שיפוד פרגית עסיסי ומתובל, כאילו טבל אותו קודם בים התיכון. ושיפוד הקבב? כזה שגורם לאנשים לזמזם "עוד לא אהבתי די" תוך כדי לעיסה.

ואל תחשבו שהאירוח נגמר כאן – במסורת סולטאנית אמיתית, מגיע לכם גם קינוח וקפה על חשבון הבית. כי ככה זה כשאתה אורח של מלכים. ואנחנו לא מדברים על עוגייה בודדת – אלא על קינוח נדיב ומתוק שחותם את החגיגה כמו שצריך.

למה דווקא לבחור במסעדת אלסולטאן ליום העצמאות? כי אין כמו לפתוח שולחן מזרחי מלא כל טוב אחרי סיבוב שופינג או טיול בצפון, במקום שבו כל שיפוד מקבל יחס של בן אצולה. כי טרי זה לא המלצה – זה חוק. וכי החוויה פה כוללת הכול: מהכנסת אורחים חמה, דרך שירות מהלב, ועד שיפודים שמספקים תשובה קולינרית לכל גחמה של הגוף והנפש.

אז אם חיפשתם מקום להתחיל בו את החג כמו שצריך – תעשו לעצמכם טובה ותתחילו באלסולטאן. הפה שלכם יודֶה לכם.

שאולי בשרים – טבריה - כי אין על האש כמו של פעם, במיוחד כשזה כ"כ טעים

ברוכים הבאים לעיר הקודש של הגריל – טבריה. אבל אל תצפו לעוד מקום שמוכר "שיפודיות" עם גחלים עייפות ושלט מהבהב. שאולי בשרים הוא בדיוק ההפך: מוסד טברייני שלא מתבלבל מהטרנדים, לא מתקשט באבוקדו, ולא מגיש את הבשר שלו בקונוסים של פחם פעיל. כאן זה פשוט, חזק, ישר מהגחלים – והכי חשוב, טעים כמו שפעם היה, רק בלי להיתקע בפקקים של שנות התשעים.

אז מה הקטע של שאולי? קודם כל – גריל פחמים, ולא סתם. כזה שמעלה עשן ריחני שנישא ברחבי השכונה וגורם לכולם לעצור, להריח ולשאול: "תגידו, זה פתוח עכשיו?". כן, פתוח. עם שורות על שורות של שיפודים נצלים, חצילים מתפצחים מהחום, סלטים קצוצים ביד ובשרים שמדברים בצלייה.

התפריט הוא כמו שיר הלל לבשר – בלי בלבולי שכל. רק חומר גלם איכותי, צלייה מדויקת, ותיבול שפוגע בדיוק בנקודה. פה יודעים מה זה נתחים כמו שצריך – מבשרים נימוחים ועד קציצות שעוברות את מבחן הסבתא. אפילו הילדים יוצאים מרוצים, עם המבורגרים ופרגיות שלא צריך לשכנע בשבילם.

השירות? משפחתי, כזה שיגרום לכם לחשוב ששאולי הוא דוד שני מצד האמא. חנייה? בשפע. אווירה? שמחה ועממית. והכי חשוב – אף אחד לא נותן פה לעזוב רעבים. מדובר במקום שבו הבטן מתמלאת, הלב מתרחב והחולצה, ובכן... היא קצת נמתחת, וזה סימן טוב.

למה דווקא לבחור במסעדת שאולי בשרים ליום העצמאות? כי אין כמו לחגוג עצמאות עם בשר בלי פוזות, עם גחלים שמריחות כמו החופש הגדול, וביסים שמרגישים כמו בית.

הנה כמה מהכוכבים של הערב:

שיפוד טראמפ – רצועות בקר מתובלות בתבלינים סודיים, צלויים למרקם אלוהי שלא משאיר מקום לניחושים.

שיפוד לבבות עוף – תיבול עדין, טעם עמוק, ולבבות שנמסים כמו שירי אהבה.

שיפוד ענף – קוביות בשר בקר עסיסיות, נוטפות מיץ ומטוגנות בשקט הפנימי שלהן.

שיפוד נקניקיות מרגז – חריפות במידה, מעושנות בדיוק, ומושלמות לטבילה בלפת חמוצה.

שיפוד קציצות קבב – קלאסיקה שעובדת כל פעם מחדש, עם טעם של שבת אצל סבא.

שיפוד פרגיות – מרינדה שפוגעת במקום הכי רך, צלייה מושלמת, ואפס התנגדות מהצד של הצלחת.

מסעדות על האש בתל אביב והמרכז

ושבעת וברכת – גריל מזרחי עם ברכה בשכונת התקווה, תל אביב

אם אתם אוהבים את הבשר שלכם כמו שסבתא אהבה את הנכדים – חמים, מתובל, ועטוף באהבה – מסעדת *ושבעת וברכת* בשכונת התקווה היא המקום בשבילכם. זו לא עוד מסעדת גריל. זה מוסד. קלאסיקה תל אביבית שמצליחה לשלב בין גחלים לוחשות לתפילות של שישי, ובין שיפוד עסיסי לסלט שמקבל יותר אהבה ממתמודד ב"הכוכב הבא".

כבר מהכניסה, ברור שמדובר במקום עם ותק. בר סלטים עמוס כמו יום שישי אצל הדודה, עם חמוצים שיגרמו לכם לשאול מי הסבתא שמכינה אותם, וסלטים טריים שחותכים פה כמו פעם – ביד, עם הרבה לימון ובלי קיצורי דרך.

אבל החגיגה האמיתית מתחילה כשעולים על הגריל. הדגים? צלויים עד הזהבה מושלמת, עם טעם שמרגיש כאילו נמשה הרגע מהים. השיפודים? בול כמו שצריך: לא יבשים, לא רטובים, פשוט על האש כמו שאלוהים התכוון. כל נתח כאן נבחר בקפידה על ידי האנשים שמכירים את התחום כבר חמישים שנה – ויש לזה טעם של ניסיון.

המסעדה כשרה למהדרין בפיקוח בד"צ הרב מחפוד, מה שאומר שאתם יכולים להביא גם את אמא וגם את השכן מהכולל – כולם ימצאו פה משהו לאהוב. ובניגוד לרוב המקומות בעיר – כאן לא מנסים להמציא את הגלגל. פשוט עושים אוכל טוב, בלי התחכמויות.

למה דווקא לבחור במסעדת ושבעת וברכת ליום העצמאות? כי לפעמים, כל מה שצריך זה שולחן פשוט, ריח של גחלים, שיפוד ביד וצלחת סלטים בצד – כדי לזכור למה אנחנו בכלל חוגגים. כי כאן, בשכונת התקווה, תמצאו את הלב הפועם של המטבח המזרחי האמיתי. כזה שמכבד את המסורת, משקיע בכל תיבול, ומגיש לכם על הצלחת משהו שמרגיש כמו בית – רק עם יותר כיף ופחות כביסה.

אצל עובד בכפר אור יהודה - מהמשתלה אל המנגל

היו היה פעם צריף קטן, מוקף שתילים ועלים ירוקים, אי שם באור יהודה של שנות ה-90. צריף כזה שאם היית חולף לידו, לא היית מנחש שלימים הוא יהפוך למקדש הבשר הכי אהוב בגוש דן. הצריף הזה היה הלב הפועם של המשתלה של עובד – ואחרי כמה שישי בצהריים עם חברים, בקבוק ערק וקצת כנפיים על האש, נולד הרעיון הכי טעים בעיר: לפתוח מסעדה.

עובד, בן למשפחת קצבים עיראקית שחתכה בשר לפני שהוא ידע להחזיק מזלג, החליט ללכת עד הסוף. הוא שלף את הסכין, הרים גריל, ופשוט התחיל לצלות – באהבה, בלי קיצורי דרך, ועם הרבה כבוד לבשר. כי כשאתה נושם סטייקים מהסרטים מגיל שנתיים, אתה לא מתבל את הפרגית – אתה  מדבר  איתה לפני שהיא עולה על המנגל.

מה שהתחיל עם ארבעה שולחנות על אדמת כורכר, הפך לעסק משפחתי שכולו בשר, לב ונשמה. לא תמצאו פה פלצנות, רק גרילמן מיוזע, משפחה שעובדת יחד כמו תזמורת של ריחות, ושולחנות שמתמלאים בקצב של קצב (כן, המשחק מילים היה נחוץ). והקסם? הוא לא נעלם לשום מקום – הכפרי, השקט, האותנטי, כזה שגורם לך להרגיש שאתה בחופשה ביוון, רק עם שיפוד ביד במקום סופלאקי.

למה דווקא לבחור במסעדת אצל עובד בכפר ליום העצמאות? כי אין מקום יותר ישראלי ממקום שנולד מתוך חברים, אוכל טוב, ושולחן בגינה. כי ככה התחיל גם יום העצמאות שלנו, לא? אש, בשר, וביחד.

המלצות מהגריל:

-  שיפודי פילה   – נתחי פילה מובחרים, נצלים בעדינות לשמירה על עסיסיות שלא תיאמן.

-   כבד אווז   – חוויה מענגת של טעם ומרקם, עם צריבה מדויקת שממיסה את הלב.

-   צלחת כנפיים   – כנפיים פריכות ושחומות, מתובלות באהבה ומוכנות להיעלם בשני ביסים.

-   שיפודי אנטריקוט   – האנטריקוט שעושה כבוד לעצמאות – עסיסי, עמוק בטעמים ומדויק בצלייה.

-   נקניקיות מרגז   – חריפות קלות שעושות שמח בלשון, עם טעם ביתי שנשאר איתך.

-   שיפודי סלמון   – גם לדגים מגיע כבוד! שיפודים נימוחים של סלמון בגריל עם ארומה של עשבי תיבול ולימון.

אווזים – ראשון לציון  - הגריל מדבר בשפת הבשר

אם במקרה אתה מריח פרגית נצלית באלגנטיות באוויר ראשון לציוני, סביר להניח שאתה עומד מרחק שני סיבובי שיפוד מממלכת האש שנקראת  אווזים . מקום שלא סתם נקרא על שם עוף – אלא בגלל שבאווזים יודעים לקחת כל נתח עוף, בקר או כבש, ולהפוך אותו לסיפור אהבה שמתחיל על גריל לוהט ונגמר בניגוב אחרון של צלחת.

כבר בכניסה למסעדה, האף שלך חוטף סטירה ריחנית של שומן כבש מתערבב בעשן מעושן קלות, לבבות שמטפטפים עסיס על הגחלים, ושיפודי אנטריקוט שכבר מזמן היו צריכים לקבל תעודת הצטיינות. הצלייה באווזים היא לא פחות מטקס פולחן – כל נתח מקבל כבוד, כל שיפוד נצלה בדיוק של גרילמן עם דוקטורט באש.

התפריט פה הוא כמו דף זהב של עולם הבשרים – אין מה לחפש ירקות קלויים או עלים עם רוטב בלסמי. פה באים רעבים, יושבים עם חברים, פותחים שולחן, ונותנים לבשר לדבר. המלצרים? הם בעיקר שליחים של הגריל. והשולחנות? מלאים באנשים שאוכלים עם הידיים, צוחקים עם הפה מלא, ומציינים כל ביס כמו היה פס קול של עצמאות.

למה דווקא לבחור במסעדת אווזים ליום העצמאות? כי כאן כל יום הוא חגיגה של עשן, אש ונתחים. כי אם כבר לציין את יום הולדתה של המדינה – עדיף לעשות את זה עם לבבות נצלים ושיפודי כבד אווז במקום זיקוקים.

המלצות מהאש:

-   פרגית   – עסיסית, מתובלת בטוב טעם, מתפרקת מהשיפוד כמו חמאה. גאוות הגריל.

-   כבד עוף וקבב   – שילוב קלאסי ומנחם של טעמים מזרחיים בניחוח ביתי.

-   שקדים (חלוויאת)   – נתח נדיר שמשלב מרקם נימוח עם צריבה מעושנת.

-   פילה בקר ואנטריקוט   – למי שלא מתפשר, צלייה בינונית מדויקת ששומרת על כל טיפת עסיס.

-   נקניקיות מרגז חריפות   – כי כל שולחן צריך גם קצת דרמה.

-   המבורגר 250 גרם   – מפלצת בשרית שנחה על מצע צ’יפס פריך, כי ככה חוגגים.

מסעדות על האש בשרון

אבו אלסעיד – הרצליה: כשהמסורת עולה על הגריל

באמצע הרצליה, בין מגדלים נוצצים וקורקינטים חשמליים שלא סיימו תיכון, מסתתר מוסד קולינרי עם שורשים יותר עמוקים מהשיזוף של הצפון הישן – אבו אלסעיד. מדובר במסעדה ששמה לעצמה מטרה קדושה: לגרום לאנשים לעצור הכול, לשבת רגע, ולתת ביס אמיתי – כזה שמעלה זיכרונות של בית, סבתא וטעם שאי אפשר לחקות בגוגל.

הסוד? זה תיבול שעובר במשפחה מדור לדור, כמו ירושה – רק בלי עורכי דין. הבשרים, הסלטים, החומוס – כולם מגיעים לשולחן כשהם טריים, מדויקים ומתובלים ביד אוהבת. זה לא עוד מקום שמחמם דברים במיקרוגל, אלא כזה שמכין כל מנה כאילו זו הראשונה והאחרונה של היום.

רוצים חומוס? כאן הוא נחשב למטבע עובר לסוחר – חלק מהלקוחות בכלל לא מתיישבים. באים לקחת קופסה או שתיים הביתה וממשיכים הלאה, מחייכים ומריירים ברכב. וכשמדובר בבשרים, תתכוננו למסע מהאגדות: פרגיות רכות כאילו חובקו כל הלילה במרינדה סודית, לבבות עוף שמתפצחים בעדינות, קבב כבש שהוא שיר אהבה לכל מי שיש לו לב, וכמובן – כבד אווז ופילה שלא מבינים מה זה דיאטה (וטוב שכך).

למה דווקא לבחור במסעדת אבו אלסעיד ליום העצמאות? כי כשחוגגים את החופש, ראוי לעשות את זה עם אוכל שמכבד את השורשים – ובעיקר את הקיבה.

המלצות מהגריל:

שישליק כבש – נתחי כבש עסיסיים במרינדה בועטת, עם טעם שמחזיק עוד לפני הצלחת.

שיפודי לבבות עוף – צרובים בדיוק כמו שצריך, עם ניחוח גחלים אמיתי.

כבד עוף עם צ'ילי – למי שאוהב את הביס שלו עם אופי וחריפות נעימה.

גריל מעורב – כי לפעמים פשוט צריך את הכול, ועוד על אש פתוחה.

איפה אוכלים בשר טוב בירושלים? מסעדות מומלצות בבירתנו היפה

מפגש האש ירושלים - טוב, צריף להוסיף?

יש מקומות שאוכלים בהם טוב, ויש מקומות שאוכלים בהם נכון. כזה הוא מפגש האש בירושלים – לא עוד מסעדת גריל, אלא מונומנט של טעם יהודי, שמחבר את הנפש הישראלית לניחוחות של שבת, לסיפורים של פעם – ולשיפוד שמתבשל בדיוק כמו שצריך, על גחלים לוהטות שמבינות את החיים.

כבר מעל לשלושה עשורים, מפגש האש משמש כתחנת חובה לכל מי שמכבד את ירושלים – ובעיקר את הקיבה שלו. אם הייתם פעם בעיר הבירה ולא אכלתם פה לפחות פעמיים, סביר להניח שפספסתם את החוויה הכי ירושלמית שאפשר לקבל בלי מדריך טיולים.

ומה יש שם? קודם כל – אווירה. המקום מרגיש כמו שילוב בין בית הכנסת של שישי בערב, סלון של דודה שולה, וחדר אוכל של גיבורי על שמתמחים בבשרים. צוות המלצרים יודע בדיוק איך לגרום לך להרגיש בבית, גם אם באת בפעם הראשונה, והמטבח? ובכן... המטבח הוא המקדש.

המנות כאן לא רק טעימות – הן טקס. שיפודי אנטריקוט שנמסים בפה ומשאירים אותך עם חיוך דבילי, פרגיות עסיסיות שנטבלו כנראה במשהו שמיימי, וקבבים שיגרמו לך לחשוב שמישהו כאן יודע סוד עתיק.

למה דווקא לבחור במסעדת מפגש האש ליום העצמאות? כי כשחוגגים עצמאות בירושלים – חובה לשלב את זה עם אש אמיתית, טעמים של ילדות, ותחושה של בית שגם מתנגן על צלחת.

המלצות מהגריל:

שיפוד אנטריקוט – נתחי בקר נימוחים, צרובים לשלמות, עם ניחוח שיגרום לשכנים להציץ בצלחת.

דואט קבב ופרגית – כי למה לבחור אם אפשר לקבל גם וגם – השילוב המושלם בין עסיסי לעסיסי יותר.

פלטת בשרים לשני סועדים – חוויה זוגית שאחריה תישארו חברים לכל החיים (או לפחות עד הקינוח).

שיפודי פרגית קסומים – קסומים, לא פחות. עם מרינדה שמכילה ככל הנראה מרכיב סודי כמו "געגוע לשבת".

מסעדות על האש מומלצות בדרום

אלברטו באשדוד – יום העצמאות כל השנה

במסעדת אלברטו, חגיגת העצמאות הישראלית האמיתית מחכה לכם בכל יום בשנה! האווירה חמה כמו השיפודים הרוחשים על הגחלים, הטעמים עזים כמו הזיקוקים, והחיוכים רחבים כמו הדגל הכחול-לבן.

כאן תמצאו את כל הטעמים שמזכירים לנו למה כיף להיות ישראלים: בשרים עסיסיים שנצלים באהבה, תבלינים נועזים שלא מתפשרים, וחברותא ישראלית אמיתית שמרגישה כמו בית.

למה לחגוג דווקא פה ביום עצמאות? שימו לב לשיפודים ודמיינו כבר את הריח

שיפוד פרגית מתובל - נתחי פרגית עסיסיים במרינדה סודית של השף, צלויים לשלמות על גחלים לוהטות. בשר עוף רך שנמס בפה עם ניחוח עשן וארומה של תבלינים.

שיפוד קבב טלה מהקצב - תערובת ייחודית של בשר טלה טרי, בצל מקורמל, פטרוזיליה ותבלינים ים-תיכוניים. מוגש עם נגיעת טחינה ושמן זית איכותי.

שיפוד אנטריקוט פרמיום - נתחים נדיבים של אנטריקוט מיושן, חתוכים ביד אומן, מתובלים רק במלח ים ופלפל שחור גרוס. המהות הטהורה של בשר איכותי בשיאו.

שיפוד לבבות עוף פיקנטי - לבבות עוף מרוככים במרינדה חריפה-מתקתקה, צלויים בדיוק במידה. חגיגה לאוהבי הטעמים העזים והמורכבים.

שיפוד מרגז ביתי - נקניקיות בשר כבש עשויות במקום, מתובלות בפפריקה מעושנת, כמון וכוסברה טרייה. פריכות מבחוץ, עסיסיות מבפנים.

שיפוד ירקות העונה - מיקס של פלפלים צבעוניים, בצל סגול, פטריות שמפיניון וקישואים צלויים בשמן זית ועשבי תיבול. הפסקה מרעננת בין חגיגות הבשר.

שיפוד אסאדו מעושן - נתחי אסאדו מובחרים שעברו עישון איטי לפני הצלייה על האש, מלווים בצ'ימיצ'ורי טרי. טעם עמוק ומורכב שיישאר אתכם הרבה אחרי הארוחה.

גחלים רחובות – על האש הכי איכותי שלכם

ביום העצמאות, כשכל המדינה חוגגת עם על האש, מסעדת "גחלים" ברחובות מציעה את החגיגה הלאומית האולטימטיבית! בין ריח הגחלים הלוהטות והאווירה החמימה, מקדש הבשר הזה מגיש את תמצית הישראליות על צלחת - שיפודים עסיסיים, בשרים מעושנים וטעמים שמעוררים גאווה לאומית.

למה להגיע דווקא לפה ביום העצמאות??? בואו נראה!

פרגיות - נתחי פרגית עסיסיים במרינדה סודית של הבית, צלויים לשלמות על גחלים לוהטות עד שהבשר רך ונימוח בפה. הארומה המשכרת והתיבול המושלם יגרמו לכם לחזור שוב ושוב.

קבב גחלים - תערובת בשרים מיוחדת של השף, עשויה מבשר בקר טרי טחון עם בצל מקורמל, פטרוזיליה ותבלינים ים-תיכוניים. צלוי בקפידה עד להשחמה מושלמת שמשאירה את הפנים עסיסי ורך.

קבב כבש - שילוב אומנותי של בשר כבש משובח, שומן כבש, בצל טרי ותבלינים מסורתיים, מעוצב ביד אמן וצלוי על להבה פתוחה. טעם אותנטי ועשיר שכל נגיסה בו היא חגיגה של טעמים.

לב עוף - לבבות עוף מרוככים במרינדה ייחודית של הבית, צלויים בדיוק במידה על גחלים לוחשות. המרקם המפתיע והטעם העשיר מספקים חוויה קולינרית שלא תשכחו במהרה.

כבד עוף - כבדים טריים ומשובחים צלויים בעדינות עם תערובת תבלינים ייחודית שמשלימה את הטעם העשיר והארומטי. מוגש ברמת עשייה מושלמת עם מרקם קטיפתי שנמס בפה.

פטריות - פטריות שמפיניון שמנמנות, ספוגות במרינדה עשירה של שמן זית, מיץ לימון טרי ועשבי תיבול ארומטיים, צלויות לשלמות על האש. מנת ירקות שתפתיע גם את חובבי הבשר המושבעים.

פילה בקר - נתח הפילה העדין והמובחר ביותר, צלוי בדיוק במידה שביקשתם על גחלים לוהטות. רכות שלא מהעולם הזה עם טעם עמוק ומורכב שרק בשר איכותי יכול להציע.

אנטריקוט - פרוסות נדיבות של אנטריקוט מיושן, צלויות לשלמות עם קראסט מושחם וחריכות פחם עדינות. עסיסיות שמתפרצת בכל ביס עם טעם עשיר ונוכחות בלתי נשכחת.

חלוויאת (שקדים) - רצועות שומן כבש עדינות מתובלות בשקדים קלויים ותבלינים ארומטיים, צלויות על אש גלויה עד להשחמה מושלמת. מעדן מסורתי עם טעם עשיר וייחודי שישאיר אתכם המומים.

שומן כבש - רצועות שומן כבש מובחרות צלויות לשלמות עד שהן קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים. חוויה קולינרית אותנטית שתעניק לחך שלכם עושר וטעם שלא הכרתם.

טלה - נתחי טלה רכים ועסיסיים שהושרו במרינדה עשירה של תבלינים ארומטיים, צלויים בקפידה על גחלים לוהטות. העדינות והעושר של הבשר מתמזגים ליצירת חוויית טעם בלתי נשכחת.

סדפה – באר שבע: על האש גורמה

בואו נודה באמת: כל מי שנכנס למתחם סינמה סיטי באר שבע, לא באמת בא רק בשביל סרט. כי מי שיודע – פונה ישר לסדפה, המקום שבו הגריל תמיד מוכן, והביס – שובר יותר לבבות מהשחקנים על המסך.

מסעדת סדפה היא בעצם עכו בתחפושת. מקום מזרחי עם טאץ' יוקרתי, שיודע לחבר בין חומוס שמכינים במקום, לדגים שפוגשים את הצלחת רק כמה שעות אחרי שפגשו את המים. כל צלחת כאן היא מופע קולינרי, עם אפקטים של ניחוחות, עשן קליל מהגריל, וצילחות שיגרום לכם לחשוב שאתם בתוכנית בישול.

וכשהבשר נוחת – תפסו חזק. מהפרגית המושלמת ועד האנטריקוט הקלאסי, כל נתח מטופל כאילו הוא מועמד לאוסקר. ומה עם הפילה בשמנת או הסינטה הדרום אמריקאית? אלה כבר הקטגוריות הזרות – זרות רק בשם, כי בטעם הם לגמרי מקומיים.

למה דווקא לבחור במסעדת סדפה ליום העצמאות? כי זה המקום שמשלב בין אותנטי למעודכן, בין עממי למפנק – ובין גחלים אמיתיות לאהבה אמיתית לבשר.

המלצות מהגריל:

צלעות כבש – רכות מבפנים, פריכות מבחוץ, כמו צריך.

פילה בקר בשמנת – עסיסי ומפנק, עם רוטב שממיס גם לבבות צמחוניים.

קבב מתובל – עם טוויסט דרומי קטן שמקפיץ את כל הביס.

מיקס בשרים יחיד – כי אי אפשר להחליט? פשוט לוקחים את כל הטוב בצלחת אחת.

מחפשים מסעדות בשרים טובות? הקליקו כאן

בא לכם לאכול על הגריל במרכז? לחצו פה

צילום תמונת שער: באדיבות מסעדת אלברטו

חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים

 

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
1
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של ליהי גיאת

Newsletter Icon