נגישות
נגישות

לביבה חמה ומלוחה: מתכון ללביבות טבעוניות אפויות

הן בריאות, מפתיעות, טבעוניות ואפילו אפויות – מתחילים להתכונן לחנוכה 2018 עם 2 מתכונים ללביבות חנוכה מלוחות, עשירות בטעמים של חצילים שרופים, דלורית, בטטות וקריצה של ג'ינג'ר

חגים וימים מיוחדים מתכונים
חן בן יוסף
תאריך פרסום: 18/11/2018, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לביבות חצילים המעדנייה בשוק צפון (צילום: באדיבות המקום) מי אמר שחייבים לטגן? לביבות טבעוניות מחצילים מעושנים וטופו (צילום: באדיבות המעדנייה בשוק צפון)

חג האורות והניסים עוד רגע מגיע, וכמו כל חגיגה יהודית במיטבה גם הפעם נעסוק בדבר החשוב באמת - האוכל. לצד הסופגניות המתוקות שממלאות את הרחובות בריח של ילדות, יש מקום של כבוד גם לליבות הטעימות שמהוות יופי של בסיס יצירתי להמון שילובים מעניינים וטעמים מגוונים. הפעם פנינו לשפית אורית בלילטי ארז מ"המעדנייה בשוק צפון", שסיפקה לנו מתכונים מופלאים שמוכיחים כמה קל להכין לביבות מעולות ולציין את החג ללא שום צורך בחומרי גלם מהחי. אז איך מכינים לביבות חנוכה טבעוניות? בקלות! רק שימו לב להכנות המקדימות, הפשילו שרוולים (ותשתדלו להשאיר קצת גם לאחרים).

מתכון לביבות חצילים שרופים וקלויים עם טופו
באדיבות אורית בלילטי ארז, "המעדנייה בשוק צפון"

מצרכים
3 יחידות תפוחי אדמה גדולים מבושלים למחצה (שיהיו קצת קשים)
300 גרם חציל שרוף מסונן מנוזלים
300 גרם קוביות חציל אפויות בתנור בתיבול של שמן זית ומלח שולחן
200 גרם טופו טחון במעבד מזון
חצי כוס קמח חומוס (אם יש צורך מוסיפים מעט יותר כדי לספוח את הנוזלים)
צרור פטרוזיליה קצוצה ללא הגבעולים הגסים
רבע צרור עלי נענע קצוצים
מלח שולחן
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
2 בצלים פרוסים דק - לאדות במחבת עד להזהבה
5 כפות שמן זית למריחה על נייר האפיה וקצת מעל הלביבות

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מגרדים את תפוחי האדמה גס ומניחים בקערה גדולה.
3. מוסיפים את החציל השרוף, קוביות החציל, הטופו הטחון, עשבי התיבול, הבצל המאודה, מלח ופלפל, ורק לבסוף את קמח החומוס בהדרגה - תוך כדי ערבוב כל החומרים עד לקבלת מסה אחידה. המסה צריכה להיות רכה אך לא מידי, אם היא רטובה מידי ניתן להוסיף עוד קצת קמח חומוס שיספח את הנוזלים.
4. אפשר לטעום מעט מהמסה ולהוסיף תיבול בהתאם לטעמכם האישי.
5. מניחים נייר אפיה על מגש ומשמנים מעט. 
6. מגלגלים לביבות במשקל של 40 גרם ליחידה (כגודל כדור פינג-פונג) ומניחים על הנייר המשומן במרחק של לפחות 2.5 ס"מ אחת מהשניה.
7. לטפוח עם מעט שמן זית או ספרי שמן מעל הלביבות המגולגלות.
8. אופים כ-15 דקות עד להזהבה.
9. מומלץ להגיש עם טחינה, או שמנת חמוצה ועירית קצוצה / סלסה של עגבניות קצוצות עם שום ופטרוזיליה, לימון ושמן זית. בתיאבון.

לביבות טבעוניות של המעדנייה בשוק צפון (צילום: באדבות המקום) לא רק בחנוכה. לביבות טבעוניות של חצילים שרופים וטופו (צילום: באדיבות המעדנייה בשוק צפון)

לביבות אפויות עם דלורית בטטה וג'ינג'ר

מצרכים
1 בטטה גדולה - (אפויה בתנור כשהיא שלמה, עם הקליפה ומונחת על מלח גס)
500 גרם דלורית קלופה וחתוכה לקוביות של 2 סנטימטר - (אפויה עם מעט שמן זית מלח ופלפל עד לריכוך)
כוס בצל ירוק קצוץ דק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית וחצי ג'ינג'ר קצוץ דק
רבע כוס קמח חומוס
150 גרם טופו טחון
כפית שטוחה של מלח
4 כפות שמן זית ועוד קצת למריחה על התבנית ומעל הלביבות

לביבות דלורית ובטטה טבעוניות בהכנה (צילום: באדיבות המעדנייה בשוק צפון) חשוב לשמור על מרווחים באפייה. לביבות דלורית ובטטה בהכנה (צילום: באדיבות המעדנייה בשוק צפון)

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מניחים את כל החומרים בקערת ערבוב ומעבדים עד לקבלת מסה אחידה (חשוב שירגישו קצת את חתיכות הדלורית, על כן לא לחשוש מהקוביות האפויות שמשתלבות במסה).
3. טועמים ומתקנים תיבול.
4. בתבנית שטוחה משומנת מעט מגלגלים לביבות במשקל 40 גרם ליחידה (כגודל כדור פינג-פונג) ומניחים במרחק של 2.5 ס"מ אחת מהשניה.
5. מורחים מעט שמן מעל הלביבות .
6. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות עד להזהבה. בתיאבון.

לביבות בטטה, דלורית וג'ינג'ר (צילום: באדיבות המעדנייה בשוק צפון) טעם יצירתי לחג. לביבות בטטה, דלורית וג'ינג'ר (צילום:באדיבות המעדנייה בשוק צפון)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
לוקוס עם אורז בר וירקות במסעדת 206 דגים (צילום: אסף גולן)
המבורגרים במסעדת כרמא ירושלים (צילום: גיל אבירם)
צלחת אנטיפסטי באנדלוסיה ירושלים (צילום: דניאל לילה)
סלט מתוך תפריט האביב של משק ברזילי (צילום: שי בן אפרים)
מרק ריבולטה של בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי)
קראמבל תפוחים של הקונדיטורית דיה שטיינגרטן (צילום: באדיבות יח"צ)
סופגניות אשל (צילום: באדיבות נעה עינת)
גראנש בלאן יקב ויתקין (צילום: באדיבות המקום)
וולנטיין דיי 2024 – מסעדות מומלצות לדייט ראשון
יום הפלאפל הבינלאומי – עשרת הפלאפליות הכי שוות שיש
שמחה רבה, המסעדה היהודית באה הביתה
מנות האורז הכי שוות שאסור לפספס!