הגשה מפתיעה וארוחה מזינה. מסעדת טאיה קדימה (צילום: באדיבות המקום)
על מנת לצלוח את צום יום כיפור בשלום, חשוב לתכנן את הארוחה המפסקת היטב ולשלב בה מאכלים שיקלו עליכם את הצום. הארוחה צריכה לכלול מנות עתירות פחמימות שמתעכלות לאט, ומשאירות את תחושת השובע לאורך זמן, כמו פסטה או אורז, ולהגישן גם עם חלבונים מזינים וירקות רעננים. משביע ולא מכביד, מחזק אבל לא מעמיס.
השף ירון שנבל, שעומד בראש המטבחים של קופינאס מצור משה ומסעדת טאיה בקדימה, חולק איתנו 4 מתכונים למנות יצירתיות ועשירות, שגם משביעות במיוחד וגם מפתיעות בטעם ובהגשה. שיהיה צום קל.
מסעדת קופינאס - לכל הפרטים
להזמנת שולחן במסעדת טאיה
4 מתכונים מנצחים עם דבש
10 יינות מומלצים לחגים
מנחמת וארומטית. קובי קארי של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות המקום)
מתכון לקובי קארי עם אורז בסמטי
מנה עשירה ומנחמת, מלאה בטעמים וירקות
מצרכים (כ-4 סועדים):
1 ק"ג בשר פרגית נקי ומחולק ל-3 חלקים
2 מקלות/גבעולי סלרי
1 בצל לבן חתוך לקוביות
5 שיני שום
2 כפות ג'ינג'ר מגורד
4 כפות מחית קארי אדום מאיכות טובה
100 גר רסק עגבניות
3 עלי קפיר לרכישה בחנויות מתמחות ( ניתן לחלופין להשתמש במיץ לימון)
חצי כוס חלב קוקוס מאיכות טובה ( 17% שומן לפחות)
כוס ציר עוף מאיכות טובה או כוס מים
150 גר שעועית ירוקה חלוטה
2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
מעט מלח לפי הטעם
8 כפות שמן חמניות
לקישוט
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1. ממליחים וצולים את הפרגית עד לקבלת גוון זהוב, ומניחים אותה בקערה נפרדת.
2. מטגנים את השום , ג'ינג'ר , סלרי ובצל בשמן שנותר מצליית הפרגית כ-5 דקות. יש להקפיד לא לשרוף את השום.
3. מוסיפים את קארי האדום , רסק ומטגנים יחדיו כ-2 דקות.
4. מוסיפים ציר עוף וחלב קוקוס, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
5. מוסיפים את בשר הפרגית, שעועית , פלפל , עלה קפיר ומבשלים כחצי שעה .
6. בודקים את רמת מליחות ומתקנים. מוציאים את עלה הקפיר ומוסיפים תבלין צ'ילי לפי הטעם.
7. מומלץ לקשט במעט כוסברה ונגיעת מיץ לימון, ולהגיש לצד אורז בסמטי או פרסי. בתיאבון.
קליל ומרענן את הארוחה. סלט צ'ינה של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות המקום)
מתכון לסלט צ'ינטה
סלט עוף פשוט שניתן להכין בקלי קלות, שגם אהוב על ילדים וגם יכול להגיע כארוחה קלילה ומזינה כשלעצמה
מצרכים (כ-4 סועדים):
2 גזרים מקולפים וחתוכים לרצועות דקות/גפרורים
3 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות/גפרורים
1 ראש חסה ערבית (העלים הפנימיים בלבד) חתוך לרצועות דקות
2 בצלים ירוקים (גבעולים בלבד) חתוכים לטבעות
200 גרם חזה עוף פרוס לרצועות דקות
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
לרוטב
3 כפות חמאת בוטנים (מומלץ לחמם מעט כדי לרכך את החמאה)
4 כפות שמן סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית סויה
1 כף דבש
1 כפית מיץ לימון
1 שן שום קטנה מגורדת/כתושה
קורט מלח
1 כף בוטנים קצוצים קלויים / מלוחים
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הרוטב: מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב בבלנדר או בקערה, עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מקפיצים את רצועות העוף על מחבת פסים מספר דקות בכל צד. מערבבים את כל הירקות יחד עם הרוטב, מפזרים את רצועות חזה העוף מעל, מפזרים בוטנים קצוצים לפי הטעם ומגישים.
אהובה על כולם. פסטה בולונז של מסעדת קופינאס (צילום: באדיבות המקום)
מתכון לפסטת בולונז
מנה שאהובה על כולם, תורמת לתחושת שובע וקלה מאוד להכנה.
מצרכים (5 מנות):
1 ק"ג בשר טחון טרי
1 בצל קצוץ דק
1 גזר מגורד
1 גבעול / מקל סלרי
6 שיני שום כתושות
6 גבעולי טימין
רסק עגבניות 200 גרם מאיכות טובה
חצי ק"ג עגבניות באיכות טובה
150 מ"ל יין אדום יבש
50 מ"ל שמן זית
6 גר' מלח
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר עם שמן את הבשר הטחון כרבע שעה בחום גבוה עד שכל הנוזלים מתאדים. מוציאים את הבשר החוצה לקערה נפרדת.
2. מטגנים את הירקות בשארית השמן כ-10 דקות בחום נמוך , עד לריכוך, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים 2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את היין האדום עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי מהכמות.
4. מוסיפים עגבניות מרוסקות, כוס מים , בשר , מלח , פלפל וטימין ומביאים לרתיחה.
6. מבשלים כשעתיים – שלוש כדי שהטעמים יתמזגו.
7. אפשר להוסיף צ'ילי ולקשט בעלי בזיליקום וגבינת פרמז'ן (לא חובה). בתיאבון.
למי שאוהב לשלב חלבי בארוחה. סלמון ופולנטה עם תבשיל פטריות של קופינאס (צילום: באדיבות המקום)
מתכון לסלמון צלוי על פולנטה ותבשיל פטריות
מצרכים (4 סועדים):
למנת הדג
800 גרם פילה סלמון (כולל העור) מחולק ל 4 חלקים.
2 כפות שמן זית לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת הדג:
1. מתבלים את הדג במלח ופלפל, וצורבים כ- 2 דקות מכל צד במחבת שחוממה מראש.
2. מחממים תנור לחום של 200 מעלות וצולים את הדג למשך 7 עד 10 דקות ( בהתאם לדרגת העשיה הרצויה).
מצרכים להכנת הפולנטה:
200 גרם אבקת תירס להכנת פולנטה
חצי ליטר חלב 3%
חצי ליטר מים או ציר ירקות
1 כפית שטוחה מלח
מצרכים לתבשיל הפטריות:
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
100 גרם פטריות פורטובלו פרוסות דק
100 גרם פטריות יער פרוסות דק
(ניתן להחליף בכל סוג פטריות אחר לבחירתכם)
1 בצל קטן קצוץ דק
2 גבעולי טימין
חצי כוס יין לבן
2 כפות שמן זית
1 כפית חמאה
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת התבשיל:
1. מטגנים את הבצל במחבת על אש בינונית למשך 2-3 דק עד ריכוך.
2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד הזהבה.
3. מוסיפים מלח ופלפל על אש גבוהה וממשיכים לטגן 2-3 דק נוספות. מוסיפים שום כתוש וטימין ומטגנים דקה נוספת.
4. לאחר מכן מוסיפים יין לבן ומקפיצים 1-2 דקות עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי. מניחים את התבשיל בקערה .
אופן הכנת הפולנטה:
1. מביאים לרתיחה את המים והחלב, ומערבבים בעזרת מטרפה.
2. מוסיפים לתערובת מלח ומנמיכים את האש.
3. ממשיכים לבחוש כל העת בעזרת המטרפה, וביד השניה מוזגים את אבקת הפולנטה אל תוך הנוזלים, תוך כדי ערבוב בקצב עדין וקבוע על אש נמוכה, על מנת שלא יווצרו גושים.
ממשיכים לערבב כל העת עד הסמכה, למשך כ- 10 דקות.
הרכבת המנה:
1. מוסיפים את תבשיל הפטריות לפולנטה ומערבבים יחד בזהירות.
2. מניחים בעדינות מצע פולנטה על הצלחת ומעליה (או לצידה) את הסלמון.
3. ניתן לעטר את המנה בגבינת פרמז'ן מגוררת, פטרוזיליה, זרעי כוסברה וכמון.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת