נגישות
נגישות

ההברקה שלכם בארוחה: קרפ טבעוני עם מלא דברים טובים

מי אמר שאין דבר כזה קינוח טבעוני מטריף? השגנו עבורכם את המתכון של קבוצת בנדיקט לקרפ מתוק עם גנאש שוקולד מריר ואוכמניות. תשדלו לא לריב על הביס האחרון

חגים וימים מיוחדים מתכונים
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 29/05/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

שבועות מגיע והופקדתם על שלב הקינוח? אל תתנו לסטיגמות להגביל אתכם - אפשר ואף מומלץ לשלב בקינוחים גם אפשרות טבעונית, שלא מכילה חלב ולא מאכזבת אף אחד. נסו את המתכון של קבוצת בנדיקט ותעשו את זה כמו מומחים.

קרפ טבעוני
באדיבות מסעדות בנדיקט

קרפ של בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)הולך נהדר עם כל ריבה שתרצו. קרפ טבעוני של בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים לקרפ
1.75  כוסות קמח
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כוס אבקת סוכר
400 מ"ל קרם קוקוס
400 מ"ל חלב סויה ממותק
כף וחצי שמן תירס
כפית תמצית וניל

מצרכים לגנאש
400  גרם שוקולד מריר פרווה
300  מ"ל חלב סויה ממותק (כוס ורבע)

מתחילים עם הקרפ

1. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ואבקת הסוכר בקערה.
2. מערבבים את שאר החומרים בכלי נפרד, ומוזגים את החומרים הנוזלים לאט לתוך היבשים תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד לקבלת בלילה נוזלית וחלקה.
3. מניחים לבלילה להתקרר מעט במקרר ולנוח.
4. את הקרפים יש להכין על מחבת ייעודית ורצוי להצטייד בספריי שמן קנולה - 
מחממים מחבת עם מעט שמן על חום בינוני, מוזגים מעט בלילה במרכז ומטים את המחבת לצדדים לפיזור אחיד של הבלילה.
5. ברגע שהצד התחתון מזהיב הופכים את הקרפ למספר שניות נוספות.

בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)כולם יבקשו מכם את המתכון. קרפ טבעוני של בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)

הכנת הגנאש

1. מביאים את חלב הסויה לסף רתיחה ומורידים במהירות מהאש.
2. מכניסים פנימה את  השוקולד, ממתינים כחצי דקה וטורפים במטרפה עד לקבלת גנאש חלק.
4. בתום הערבוב יש להניח לגנאש להתקרר מעט.

מרכיבים את המנה
מורחים גנאש על חצי קרפ, מקפלים את החצי הריק על החצי המרוח ומקפלים את חצי העיגול לחצי נוסף לקבלת "רבע". מומלץ להגיש עם מעט אבקת סוכר, ריבת אוכמניות וסלט פירות.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
וולנטיין דיי 2024 – מסעדות מומלצות לדייט ראשון
יום הפלאפל הבינלאומי – עשרת הפלאפליות הכי שוות שיש
מנות האורז הכי שוות שאסור לפספס!
פורים 2023 - איפה אוכלים אחרי העדלאידע?