שבועות מגיע והופקדתם על שלב הקינוח? אל תתנו לסטיגמות להגביל אתכם - אפשר ואף מומלץ לשלב בקינוחים גם אפשרות טבעונית, שלא מכילה חלב ולא מאכזבת אף אחד. נסו את המתכון של קבוצת בנדיקט ותעשו את זה כמו מומחים.
קרפ טבעוני
באדיבות מסעדות בנדיקט
הולך נהדר עם כל ריבה שתרצו. קרפ טבעוני של בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)
מצרכים לקרפ
1.75 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כוס אבקת סוכר
400 מ"ל קרם קוקוס
400 מ"ל חלב סויה ממותק
כף וחצי שמן תירס
כפית תמצית וניל
מצרכים לגנאש
400 גרם שוקולד מריר פרווה
300 מ"ל חלב סויה ממותק (כוס ורבע)
מתחילים עם הקרפ
1. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ואבקת הסוכר בקערה.
2. מערבבים את שאר החומרים בכלי נפרד, ומוזגים את החומרים הנוזלים לאט לתוך היבשים תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד לקבלת בלילה נוזלית וחלקה.
3. מניחים לבלילה להתקרר מעט במקרר ולנוח.
4. את הקרפים יש להכין על מחבת ייעודית ורצוי להצטייד בספריי שמן קנולה -
מחממים מחבת עם מעט שמן על חום בינוני, מוזגים מעט בלילה במרכז ומטים את המחבת לצדדים לפיזור אחיד של הבלילה.
5. ברגע שהצד התחתון מזהיב הופכים את הקרפ למספר שניות נוספות.
כולם יבקשו מכם את המתכון. קרפ טבעוני של בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)
הכנת הגנאש
1. מביאים את חלב הסויה לסף רתיחה ומורידים במהירות מהאש.
2. מכניסים פנימה את השוקולד, ממתינים כחצי דקה וטורפים במטרפה עד לקבלת גנאש חלק.
4. בתום הערבוב יש להניח לגנאש להתקרר מעט.
מרכיבים את המנה
מורחים גנאש על חצי קרפ, מקפלים את החצי הריק על החצי המרוח ומקפלים את חצי העיגול לחצי נוסף לקבלת "רבע". מומלץ להגיש עם מעט אבקת סוכר, ריבת אוכמניות וסלט פירות.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת