כיף עם פירה או לחם קלוי. צ'ילי סין קרנה של זכאים (צילום: באדיבות המקום)
לא צריך להיות טבעוניים כדי ליהנות מתבשיל חם, מזין ונטול מוצרים מן החי. מסעדת זכאים מתל אביב חולקת איתנו את הגרסה המפתיעה שלה לתבשיל שעועית אדומה, עשיר בפלפלים אדומים וניחוחות מעושנים של חציל קלוי. ניתן להגישו עם פירה ביתי, חלה קלויה או כל תוספת שתחמיא לטעמים העמוקים ולריח המנחם שימלא את הבית. שימו לב, המתכון מצריך השריה מוקדמת של השעועית, ובישולה עד לריכוך. הדליקו תנורים וקדימה לעבודה!
11 מסעדות טבעוניות מומלצות
מסעדת זכאים – לכל הפרטים
להזמנת שולחן במסעדת זכאים
צ'ילי סין קרנה
מתכון לכ-6 מנות
מצרכים
600 גרם שעועית אדומה שהושרתה במהלך הלילה ולאחר מכן בושלה עד ריכוך
4 חצילי חממה גדולים
8-9 פלפלים אדומים
10-12 עגבניות בינוניות
4 בצלים גדולים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-250-300 מעלות וקולים את הפלפלים מכל הצדדים. לאחר הקלייה מכניסים לקערה ומכסים בניילון נצמד על מנת לתת לפלפלים להזיע.
2. את החצילים יש לשרוף על הגז מכל הכיוונים בזהירות.
3. מלהיטים מחבת, חותכים ומקרמלים את הבצל עם מעט מלח ושמן עד להשחמה עמוקה.
4. מקלפים את הפלפלים לאחר שהזיעו וגם את החצילים.
5. מעלים סיר גדול על האש שאליו מכניסים את הבצל המקורמל, הפלפלים והחצילים. חותכים את העגבניות לחתיכות גדולות ומכניסים גם. כאשר כל החומרים מגיעים לרתיחה ומבעבעים, לוקחים בלנדר ידני וטוחנים את כל התערובת. מוסיפים מלח לפי הטעם ורק אז מוסיפים את השעועית המבושלת. ניתן להוסיף שוב מלח לפי הטעם.
6. ממשיכים לבשל הכל על אש קטנה בין שעתיים וחצי לשלוש וחצי שעות, עד לקבלת טעמים עמוקים מעושנים.
7. מומלץ להגיש על פירה ביתי, או על ברוסקטת חלה. בתיאבון.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת