מרכיבים פשוטים, מנה טעימה. עראייס של בין המטעים (צילום: אסף קרלה)
דגים זה עולם ומלואו. מגוון המתכונים והמאכלים שכוללים בתוכם את מאכלי הים הוא אינסופי, לכן שקיבלנו את המתכון המפתיע של מסעדת מסעדת בין המטעים לעראייס, הופתענו לגלות את הייחודיות שלו - לא בשיטת ההכנה המורכבת או בכמות המצרכים היוצאת דופן אלא דווקא בפשטות שלו שילוב דג טרי וטוב עם בייגל ירושלמי פריך - כמה פשוט, ככה חכם. בניגוד לקבב הדגים שעושים על האש ושמים בפיתה, כאן הדג מתבשל בתוך הבייגל, כך שמצד אחד הוא מקבל את הקריספיות של הלחם ומצד שני את הטעמים הנפלאים של הדג. מסעדת בין המטעים, ששוכנת בקיבוץ רמת רחל הפסטורלי בירושלים, מציעה לכם אווירה קיבוצית נוסטלגית בין מטעי הקיבוץ והבריזה הירושלמית שתמיד פותחת תיאבון ומרגיעה את הנפש. עם האווירה הנעימה והשקיעות המרהיבות - תוכלו ליהנות מארוחה משפחתית או מפגש חברים באווירה קיבוצית אותנטית. אז עד שתגיעו לבקר, נסו את המתכון של המקום למנה קלילה וטעימה במיוחד שתשמח את כל המשפחה. בהצלחה.
מצרכים:
1/2 ק"ג דג ים מפולט
2 בצלי שאלוט בינוניים קלופים
2 שיני שום קלופים
צרור כוסברה (כל העלים מופרדים מגבעול)
צרור נענע (כל העלים מופרדים מגבעול)
צרור פטרוזיליה (כל העלים מופרדים מגבעול)
פלפל ירוק חריף (לא חובה)
גרידת לימון מלימון שלם
מלח לפי הטעם
בייגלה ירושלמי טרי
אריסה איכותית
לימון כבוש טחון (עדיף ביתי)
אופן הכנה:
1. חותכים את הדג לקוביות ומכניסים למעבד מזון יחד עם יתר המרכיבים.
2. טוחנים את כל המרכיבים עד למרקם אחיד אך מעט גס.
3. את הבייגלה חותכים באמצע, מורחים מצד אחד אריסה ומהצד השני לימון כבוש. ממלאים בשכבה נאה של דג, וסוגרים.
4. מורחים מעט שמן משני הצדדים ומניחים על רשת מנגל (כמובן שניתן גם על מחבת) - על אש בינונית. הופכים מספר פעמים עד שתערובת הדגים מתבשלת ומקפידים שהבייגלה לא נשרף. מומלץ להגיש לצד טחינה לבנה ועלי כוסברה רעננים. בתיאבון!
בין המטעים, רמת רחל, 053-9383512
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת