מרק בטטה שמכינים באהבה. פסטינה (צילום: טמיר רבידי)
כשהחורף נוחת באזורינו מגיע החשק להיכנס מתחת לשמיכת הפוך עם משקה חם או מרק מהביל ולא לזוז עד שהשמש תצא. פעילויות פשוטות נראות לנו כמו משהו מאוד מורכב בתקופה הזאת של השנה, אבל תסכימו איתנו שלאכול משהו טעים תמיד עוזר להרגשה ומעודד את הגוף. אחד המטבחים שתמיד כיף ליהנות מהם כשקריר בחוץ הוא המטבח האיטלקי המענג, ואם אתם גרים או מבקרים בבאר שבע, יש נציגה אחת שבהחלט כדאי להכיר ולקחת בחשבון - מסעדת פסטינה המשפחתית מדרך מצדה. אז עד הביקור הבא שלכם במקום, קחו את המתכון המנצח של המסעדה, ומלאו את הבית בניחוח מתקתק של מרק בטטה שאי אפשר לסרב לו. מצרכים זמינים, הכנה קלה במיוחד ואתם מוכנים. בתיאבון!
מצרכים:
חצי קילו בטטה (3-4 בטטות בינוניות)
1 בצל לבן גדול
2 גזרים
2 גבעולי סלרי ללא עלים
5 ליטר מים
כפית של אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
2. קוצצים את את הגזר, הבצל והסלרי.
3. שמים בסיר שמן בישול ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר עם פלפל שחור.
4. לאחר אידוי קל של הירקות, מוסיפים את הבטטה וממשיכים לטגן עד שהיא מתחילה להתרכך מעט.
5. במקביל מרתיחים את המים ומוסיפים לסיר. נותנים לכל המרכיבים להתבשל במים כשעה יחד עד שהבטטות רכות.
6. מוסיפים כפית גסה של מוסקט ושתי כפיות של מלח.
7. לבסוף טוחנים את כלל המרכיבים בבלנדר עד למרקם חלק של מרק קטיפתי.
8. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. בתיאבון.
פסטינה, דרך מצדה 43, באר שבע, 053-7101832 / פסטינה חיים פרקיס 3, פארק המדע, רחובות, 053-4293329
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת