נגישות
נגישות

אופים לסופ"ש: מתכון לעוגת קראמבל תפוחים

חמה, קרה, עם גלידה או סתם ככה מהתבנית - הקונדיטורית דיה שטיינגרטן עם כל המצרכים וההוראות שיעזרו לכם לאפות את הכוכבת השבועית: עוגה בחושה של קראמבל תפוחים עם קינמון, חמאה וכיף גדול. זהירות, זה ממכר

המלצות קולינריות מתכונים
חן בן יוסף
תאריך פרסום: 19/12/2018, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

קראמבל תפוחים של דיה שטיינגרטן (צילום: באדיבות יח"צ) מקפיצה את הקפה של הבוקר. עוגת קראמבל תפוחים (צילום: באדיבות יח"צ)

תודו שהשבת באופק היא רק תירוץ למשהו מתוק, שילווה את הקפה של הבוקר ויוסיף כיף לאווירה הרגועה בבית. אז במקום לקפוץ לקונדיטוריה השכונתית ולבחור שוב באותה העוגה הרגילה, נסו להכין בעצמכם פינוק פשוט וטעים לכל המשפחה – עוגה בחושה של קראמבל תפוחים, במתכון המנצח של הקונדיטורית דיה שטיינגרטן - הבעלים והמקימה של חנות האפיה BAKES בצומת הטייסים שבדרך השלום. בבייקס תמצאו מגוון מוצרים ופתרונות יצירתיים בתחום הקונדיטוריה, כולל גאדג'טים מדליקים, ציוד, מארזי קונספט, קישוטים לאירועים ועוד. בנוסף כדאי לדעת שתפתח בקרוב גם חנות וירטואלית, ומשלוחים מוצעים בחינם לאזור תל אביב והסביבה. אז בין אם אתם מקצוענים או אופים חובבנים לכו לבקר ולקבל השראה, וזכרו לשלוח לנו טעימה מהתוצאות.

מתכון לעוגה בחושה קראמבל תפוחים

לעוגה
תבנית אינגליש קייק (לתבנית עגולה יש להכפיל כמויות)
2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לריבועים קטנים (עדיף מסוג גרני סמית)
2 ביצים
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית גדושה קינמון
1 כוס סוכר חום
חצי כוס שמן קנולה

לקראמבל
30 גרם קמח
30 גרם סוכר דמררה
35 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה
1. מחממים תנור מראש ל- 170 מעלות.
2. טורפים ביצים וסוכר (ידני עם מזלג או מטרפה).
3. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.
4. מוסיפים קמח,אבקת אפיה וקינמון וטורפים עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את תפוחי העץ בערבוב קל עד שנטמעים בתערובת ומעבירים לתבנית משומנת קלות.
5. מכינים את הקראמבל: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והחמאה הקרה ומעבדים עם הידיים עד לקבלת תערובת פירורים.
6. מפזרים באופן שווה את הפירורים מעל העוגה ומכניסים לאפיה למשך 25-30 דקות בחום של 170 מעלות.
7. לאחר 25 דקות בודקים את העוגה עם קיסם - העוגה מוכנה כשקיסם יוצא נקי או עם מעט פירורים לחים. העוגה טעימה חמה או קרה וכמובן עם גלידת וניל בצד. בתאבון!

BAKES - דרך השלום 101, מרכז שביט צומת הטייסים

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
לוקוס עם אורז בר וירקות במסעדת 206 דגים (צילום: אסף גולן)
המבורגרים במסעדת כרמא ירושלים (צילום: גיל אבירם)
צלחת אנטיפסטי באנדלוסיה ירושלים (צילום: דניאל לילה)
סלט מתוך תפריט האביב של משק ברזילי (צילום: שי בן אפרים)
מרק ריבולטה של בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי)
סופגניות אשל (צילום: באדיבות נעה עינת)
לביבות חצילים וטופו של המעדנייה משוק צפון (צילום: באדיבות המקום)
גראנש בלאן יקב ויתקין (צילום: באדיבות המקום)
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל