צובע את השולחן. סלט פנצנלה באפרטו (צילום: שחף לאופר)
סלט טוב וטרי זאת לא משימה מורכבת במיוחד - לחתוך כמה ירקות, להוסיף כמה חומרי גלם נוספים כמו שמן זית ותבלינים, אולי איזה רוטב או שניים, לערבב שוב הכל והנה קיבלתם תוספת מזינה שמתאימה כמעט לכל ארוחה. אבל תסכימו איתנו, שלפעמים סלט הירקות הסטנדרטי לא מרגש במיוחד, ויש צורך לחדש ולרענן את התוספת הקבועה שאנחנו מגישים לאורחים או מכינים לעצמנו מדי יום. מסעדת אפרטו בקיסריה מביאה אל המטבח הביתי שלכם את אחת ממנות הסלטים הנבחרות שלה, קלאסיקה על זמנית שאהובה על מבוגרים וילדים כאחד ותמיד מוסיפה עניין לכל שולחן. הסלט צבעוני ועשיר ומדגיש את אופי המטבח הדרום איטלקי שבו דוגלת המסעדה והשף "פפה" ג׳וזפה ג׳ורדנו. אפרטו שומרת על המסורת האיטלקית ביציבות ומציעה לצד אגף הירקות הפריכים מבחר פיצות לוהטות היישר מהטאבון, שהוא לב ליבו של המטבח. אם בכל זאת תרצו לפנות למנות אחרות, אפרטו דואגת לכם גם עם מגוון רחב של פסטות, עיקריות מבטיחות וקינוחים. ברוכים הבאים לאיטליה.
מצרכים:
7-8 עגבניות שרי
1 בצל סגול בינוני
1 מלפפון
2 יחידות ארטישוק קרצ'ופי
חופן זיתי קלמנטה מגולענים
חופן קרוטונים, או 2 פרוסות לחם שהתייבש מעט
כדור גדול של גבינת מוצרלה
3 כפות שמן זית
כף ורבע חומץ בין יין
מלח לפי הטעם
3 עלי בזיליקום טריים
אופן הכנה:
1. יש לחתוך את הירקות באופן הבא: את עגבניות השרי לחצות לשניים, את הבצל הסגול והמלפפון לחתוך לטבעות ואת הארטישוקים לחתוך גס לרבעים.
2. מוסיפים את חופן הזיתים המגולענים והקרוטונים לירקות. הסוד הוא לתת לקרוטונים או ללחם לספוג את המיצים העסייסים של הירקות ולקבל את הטעמים הטריים.
3. מפוררים את כדור המוצרלה בידיים ומפזרים מעל.
4. מוסיפים את שמן הזית והחומץ בין יין.
5. מתבלים במלח בעדינות לפי הטעם ומערבבים.
6. קוצצים את עלי הבזיליקום הטריים, מפזרים מעל ומגישים.
אפרטו, אלון התבור 11, קיסריה, הכרמל והסביבה, 053-9379734
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת