נגישות
נגישות

הגיע הזמן לגוון: איך מכינים מרק בשר תימני?

עזבו את המרקים הרגילים שלכם בצד, בסופ"ש הקרוב משקיעים בסיר חם ומהביל של מרק בשר תימני עשיר, עם תפוחי אדמה ותבלינים חמים של חורף. המלצה – תצטיידו גם בסלוף

המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 16/01/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מרק בשר של יאמן סטריט (צילום: באדיבות המקום) בישול ארוך שישיג טעמים חזקים. מרק בשר של יאמן סטריט (צילום: באדיבות המקום)

מה עושים כשהחזאי מודיע שסערה בדרך? פשוט מאוד - מחממים את הבית, נכנסים למטבח ומשקיעים במרק לוהט ומשביע שיגרום לשאר המתכונים הרגילים שלכם להחוויר. גם אם טרם התנסיתם בתבשיל האותנטי - אל תחששו. הקפידו להצטייד בשלל התבלינים והירקות ובעיקר בסבלנות, שכן הציר הייחודי מתקבל מבישול איטי של בשר ועצמות, שמוסיפות טעם מובהק ועמוק במיוחד. את המתכון קיבלנו ממסעדת יאמן סטריט ברחובות, שמתמחה בנפלאות המטבח התימני ושלל מאכליו הטעימים. אם תרצו להרשים בהגשה, השיגו לארוחה גם סלוף (לחם תימני) ונסו להגיש לפי ההצעה במתכון. שיהיה בתיאבון.

מרק בשר
באדיבות יאמן סטריט רחובות

מצרכים
2 ליטר מים
ק"ג בשר כתף מס' 5 חתוך לחתיכות של 5 ס"מ
10 יחידות של עצמות בקר (ניתן לבקש מהקצב)
שתי עגבניות גדולות בשלות (300 גרם)
צרור כוסברה טרייה (80 גרם)
כחצי ראש שום קלוף (60 גרם)
בצל בינוני מקולף (190 גרם)
כ-2 גזרים בינוניים חתוכים לחצי (150 גרם)
כרישה נקייה חתוכה (55 גרם)
כף שטוחה של כורכום (15 גרם)
כפית חוויאג' למרק (10 גרם)
כפית מלח (11 גרם) ניתן להוסיף לפי הטעם
כף מלאה של אבקת מרק עוף (30 גרם)
15 גרם בצל מיובש (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
1 כפית פפריקה מתוקה (15 גרם)
1 כף רסק עגבניות (20 גרם)
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות (200 גרם)

אופן ההכנה:
1. מרתיחים סיר מים.
2. טוחנים את הכוסברה, יחד עם העגבניות הבשלות והשום במעבד מזון.
3. שמים את הבשר והעצמות במים הרותחים ונותנים לקצף לעלות. מסירים אותו בסבלנות עד שהבשר מפסיק לייצר קצף.
4. מוסיפים את התבלינים (חוויאג', פפריקה, מלח, אבקת מרק), את כל הירקות והנוזל של העגבניות, השום והכוסברה.
5. מבשלים על אש נמוכה כ-4 שעות לצמצום נוזלים ולריכוך הבשר. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
6. מסננים את הבשר והירקות לקופסאות, ומחזירים את הציר לאש. זורקים את העצמאות (את חתיכות הבשר מגישים לאחר מכן בתוך המרק).
7. מוסיפים לנוזל החם את קוביות התפוחי אדמה ומבשלים כ-30 דקות. מסננים את התפוח אדמה לקופסאות נפרדות והציר בנפרד.
8. בעת ההגשה מרכיבים את המרק – מוזגים מהציר, מוסיפים תפוחי אדמה וכמה חתיכות מהבשר המבושל. הצעת הגשה: ניתן לרכוש סלוף (לחם תימני) מוכן, להכניסו לתנור בין שתי קערות עמידות לחום, כך שתתקבל צורה קעורה ללחם. מגישים את המרק בתוך הסלוף ובתיאבון.

יאמן סטריט - ביל"ו 60, רחובות, 053-9384418

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
יאמן סטריט ברחובות
053-9384418

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)