נגישות
נגישות

לא חייבים לקנות: איך מכינים תערובת גרנולה ביתית?

חמוציות, אגוזים, או צימוקים מתוקים? לכבוד ט"ו בשבט שחל השבוע, משלבים את הפירות היבשים שאתם אוהבים בתערובת גרנולה טעימה ובריאה שמכינים בבית

המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 20/01/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

 מנה של בריאות מתוקה. גרנולה ביתית ופירות (צילום: באדיבות המותג Teka)

בין אם מדובר בארוחת בוקר עם היוגורט או נשנוש ביניים קליל לקראת ערב – גרנולה היא מעדן מפנק ובריא שמלווה את התפריט היומי של רבים מאתנו. לכבוד ט"ו בשבט שחל השבוע החלטנו להראות לכם עד כמה קל להכין לבד תערובת טעימה ובריאה, שניתן לאכסן וליהנות ממנה למשך תקופה ארוכה בלי שום צורך לרוץ למכולת או לסופר. לאחר שהתערובת מוכנה ניתן להוסיף לה חמוציות, צימוקים, פירות יבשים חתוכים וכמובן פירות טריים שישדרגו את כל הסיפור צעד למעלה. טיפ - ניתן להכפיל כמויות ולהכין כמות גדולה שתספיק לאורך זמן. אז פנו לעצמכם כמה דקות ומלאו צנצנת של בריאות משביעה. בתיאבון.

ארוחות בוקר מומלצות בירושלים
13 ארוחות בוקר מומלצות בתל אביב

גרנולה ביתית עם יוגורט ופירות
באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka

מצרכים
150 גרם של שיבולת שועל
50 גרם של שקדים (או כל אגוז אחר)
1 כפית קינמון
2 כפות דבש
2 כפות שמן קוקוס

הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. ממיסים בקערה את הדבש ושמן הקוקוס במיקרוגל למשך 1-2 דקות.
3. מוסיפים לקערה המחוממת את פתיתי שיבולת השועל ואת שאר המרכיבים.
4. מערבבים היטב כך שכל התערובת מקבלת ציפוי של השמן המחומם עם הדבש.
5. מניחים נייר אפייה על מגש ומורחים את התערובת שנוצרה בגובה אחיד.
6. מכניסים לתנור ואופים את התערובת למשך 20 דקות ב- 180 מעלות.
7. ממתינים שהמגש יתקרר ומפוררים את התערובת המתקתקה.
8. מכניסים לצנצנת אטומה ומאכסנים. ניתן ליהנות מהתערובת למשך מספר שבועות
9. ניתן לשלב את הגרנולה עם יוגורט, אוכמניות, פטל, שזיפים ופירות נוספים. בתיאבון!

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)