יאמי. ניוקי ביתיים עם שמנת וערמונים (צילום: דניאל לילה)
כדי ליהנות ממנת ניוקי מנחמת וטובה, לא חייבים ללכת לסופר ולקנות חבילה מוכנה ותעשייתית. משימת ההכנה היא די פשוטה, והתוצאה הכיפית יכולה לבוא כמנה בפני או כחלק מארוחה משפחתית גדולה יותר. את המתכון השגנו הפעם מרשת קפה ג'ו שמגישה את המנה בתוספת קלאסית של רוטב שמנת קטיפתי, ערמונים ופטריות טריות. כמובן שניתן לשנות את הרוטב ולשדך לניוקי גם תוספת של ירקות מוקפצים, רוטב עגבניות עשיר, גבינה טובה ועוד שלל אפשרויות. צאו לדרך ותכינו לעצמכם קערה טובה של ניוקי נימוחים ומנחמים.
מתכון לניוקי בשמנת, פטריות וערמונים
מצרכים לניוקי
1 כוס מלח גס
5 תפוחי אדמה גדולים
100 גרם קמח
כף מלח
2 חלמונים
מצרכים לרוטב
50 גרם חמאה
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
שקית ערמונים בוואקום
שן שום פרוסה
3 עלי בזיליקום
מלח, פלפל
אופן הכנת הניוקי
1. מחממים תנור ל 250 מעלות.
2. מרפדים תבנית בשכבה של מלח גס ועליה מניחים את תפוחי האדמה.
3. מכניסים לתנור לאפיה של שעה עד שעה ורבע.
4. מוציאים את תפוחי האדמה ובעזרת מגבת, כשהם עדין חמים, חוצים ומרוקנים את תוכנם לקערה (ללא הקליפה כמובן).
5. מועכים את תפוחי האדמה היטב בעזרת מזלג.
6. מעבירים את הפירה למשטח עבודה מקומח ומוסיפים את שאר המצרכים.
7. משמנים מעט את הידיים ולשים יחד לכדור, אין לעבד יותר מדי כדי שהבצק לא יהפוך לדביק.
8. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ומכל אחד יוצרים נחש ואותו מחלקים לניוקי קטנים בעזרת סכין.
9. בישול הניוקי - מרתיחים בסיר גדול מים עם כמות נדיבה של מלח. מבשלים את הניוקי, כל פעם כמות קטנה עד שהם צפים.
10. כאשר הניוקי צפים יש להעבירם ישירות לרוטב או לצינון במי קרח.
אופן הכנת הרוטב
1. במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומוסיפים את הפטריות.
2. מוסיפים את השום והבזיליקום ומטגנים קלות, יש להיזהר לא לשרוף את שום
3. מוסיפים את הערמונים ואת השמנת ומתבלים.
4. לאחר שהשמנת מגיעה לרתיחה עדינה, טועמים ומתקנים תיבול
5. מוסיפים את הניוקי, מקפיצים אותם קלות ברוטב ומגישים.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת