השימוש הכי טוב לחלת שבת. פרנץ' טוסט עם ריבת אגסים ושמנת חמוצה (צילום: באדיבות יובל בן נר)
בדיוק עכשיו, כשמזג האוויר הנעים פותח את הצ'קרות ועוזר לנו לצאת מתרדמת הפוך הארוכה, זה הזמן להתמלא אנרגיות ויצירתיות ולהיכנס למטבח לנסות מתכונים חדשים. יובל בן נר, המייצג מזה שנים רבות את מועצת האגסים האמריקאית בישראל, חלק אתנו מתכון משגע למנת פרנץ' טוסט מושקעת במיוחד עם ריבה מעודנת ושמנת חמוצה. אז תשכחו את מה שאתם יודעים על לחם מטוגן ותתכננו להפתיע את הסובבים (ואת עצמכם) עם מנה שתרצו עוד ועוד ממנה. ראו הוזהרתם!
פרנץ' טוסט עם ריבת אגסים-אמרטו ושמנת חמוצה
חומרים ל-4 מנות:
לפרנץ' טוסט
4 פרוסות עבות של חלה או לחם בריוש
שתי ביצים
רבע כוס חלב
כפית תמצית וניל איכותית
גרדה מחצי תפוז
כף סוכר וקורט מלח
30 גרם חמאה
2 כפות שמן קנולה לטיגון
להגשה:
גביע שמנת חמוצה
2 כפות שבבי שקדים מולבנים, קלויים
מעט אבקת סוכר
לריבת אגסים-אמרטו
חמישה אגסים מזן אנג'ו (אדום) קלופים ופרוסים לפלחים
300 גרם סוכר
מיץ מתפוז אחד
3 כפות ליקר אמרטו
שלבי ההכנה
1. מכינים את הריבה – בסיר קטן מניחים את הסוכר ומיץ התפוזים ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את האגסים ומחזירים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לאט, כשהסיר מכוסה בעיגול נייר אפייה, עד לספיגת כל הנוזלים והפיכת האגסים לשקופים (כ-20 דקות).
3. מוסיפים את האמרטו ומצננים.
2. מכינים פרנץ' טוסט - מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערית. מחממים במחבת (בעלת מכסה תואם) מעט חמאה ושמן קנולה. טובלים את פרוסות החלה בבלילה משני הצדדים. מטגנים משני הצדדים על חום בינוני (במחבת מכוסה) עד שהפרוסה הופכת שחומה ומקורמלת במקצת.
3. מעבירים לצלחת הגשה - מניחים פרוסת חלה, עליה מעט מריבת האגסים ולצידה כף שמנת חמוצה. מפזרים מעל אבקת סוכר ושקדים קלויים. בתיאבון.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת