נגישות
נגישות

כמה טעים: מתכון לפרנץ' טוסט עם ריבת אגסים

היישר מארסנל המתכונים של איש האגסים יובל בן נר – מנה מעודנת וממכרת של פרנץ' טוסט חמאתי עם ריבת אגסים ביתית, נגיעות של ליקר אמרטו ושמנת חמוצה. פשוט תענוג

המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 26/03/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

פרנץ טוסט עם ריבת אגסים ואמרטו (צילום: באדיבות יובל בן נר) השימוש הכי טוב לחלת שבת. פרנץ' טוסט עם ריבת אגסים ושמנת חמוצה (צילום: באדיבות יובל בן נר)

בדיוק עכשיו, כשמזג האוויר הנעים פותח את הצ'קרות ועוזר לנו לצאת מתרדמת הפוך הארוכה, זה הזמן להתמלא אנרגיות ויצירתיות ולהיכנס למטבח לנסות מתכונים חדשים. יובל בן נר, המייצג מזה שנים רבות את מועצת האגסים האמריקאית בישראל, חלק אתנו מתכון משגע למנת פרנץ' טוסט מושקעת במיוחד עם ריבה מעודנת ושמנת חמוצה. אז תשכחו את מה שאתם יודעים על לחם מטוגן ותתכננו להפתיע את הסובבים (ואת עצמכם) עם מנה שתרצו עוד ועוד ממנה. ראו הוזהרתם!

פרנץ' טוסט עם ריבת אגסים-אמרטו ושמנת חמוצה
חומרים ל-4 מנות:

לפרנץ' טוסט
4 פרוסות עבות של חלה או לחם בריוש
שתי ביצים
רבע כוס חלב
כפית תמצית וניל איכותית
גרדה מחצי תפוז
כף סוכר וקורט מלח
30 גרם חמאה
2 כפות שמן קנולה לטיגון
להגשה:
גביע שמנת חמוצה
2 כפות שבבי שקדים מולבנים, קלויים
מעט אבקת סוכר

לריבת אגסים-אמרטו
חמישה אגסים מזן אנג'ו (אדום) קלופים ופרוסים לפלחים
300 גרם סוכר
מיץ מתפוז אחד
3 כפות ליקר אמרטו

שלבי ההכנה
1. מכינים את הריבה – בסיר קטן מניחים את הסוכר ומיץ התפוזים ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את האגסים ומחזירים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לאט, כשהסיר מכוסה בעיגול נייר אפייה, עד לספיגת כל הנוזלים והפיכת האגסים לשקופים (כ-20 דקות).
3. מוסיפים את האמרטו ומצננים.
2. מכינים פרנץ' טוסט - מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערית. מחממים במחבת (בעלת מכסה תואם) מעט חמאה ושמן קנולה. טובלים את פרוסות החלה בבלילה משני הצדדים. מטגנים משני הצדדים על חום בינוני (במחבת מכוסה) עד שהפרוסה הופכת שחומה ומקורמלת במקצת.
3. מעבירים לצלחת הגשה - מניחים פרוסת חלה, עליה מעט מריבת האגסים ולצידה כף שמנת חמוצה. מפזרים מעל אבקת סוכר ושקדים קלויים. בתיאבון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)