מתי מגיעים לקינוח?? פירמידות שוקולד של נועם בן שושן
היעדר החמץ בפסח אמנם עלול להגביל קצת את התפריט והמנות שאנחנו מתכננים לארוחות המשפחתיות, אך כשמדובר בקינוחים, יש המון אפשרויות מופלאות וטעימות שניתן לרקוח בלי אף זכר לקמח. נועם בן שושן, קונדיטורית צעירה ומבטיחה שעושה קסמים במטבח מגיל קטן, חלקה אתנו רעיון נהדר לקינוח נטול חמץ שגם נראה מעולה, גם נוח להגשה ובעיקר כזה שמשאיר לכם חופש יצירתי להוסיף את התוספות האהובות עליכם. כל מה שצריך זה תבניות סיליקון טובות, כמה מצרכים איכותיים והרבה אהבה לשוקולד וגלידה. אם אתם פחות בקטע של מטבח והכנות, כדאי לדעת שבן שושן מציעה גם נבחרת של עוגות מעוצבות ואלגנטיות בהזמנה אישית, לפסח ולכל השנה.
View this post on InstagramA post shared by Noam Ben Shushan (@n_benshushan) on Mar 31, 2019 at 2:13am PDT
כמה טיפים לפני שמתחילים:
1. במתכון נעשה שימוש בתבניות בצורת פירמידות, אך ניתן להשתמש בכל צורה שרוצים.
2. ניתן להחליף את הפקאן והנשיקות שבמתכון לתוספת אחרת שאוהבים כמו בוטנים, שברי עוגיות ועוד.
3. מומלץ בחום להכין את המילוי לבד אך ניתן לקצר תהליכים ולעשות שימוש בגלידה מוכנה, רק להפשיר אותה מעט, להוסיף את התוספות שרוצים ולמלא את הפירמידות.
מקורי וברוח החג. פירמידות שוקולד כשרות לפסח של נועם בן שושן
כמות ל- 12 פירמידות סיליקון אישיות
מצרכים למעטפת השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן
מצרכים לגלידת שמנת:
1 פחית חלב מרוכז קר
2 שמנת מתוקה להקצפה קרות מהמקרר
100 גרם שברי נשיקות
100 גרם שבבי פקאן מסוכר
כמה דקות לפני ההגשה
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם מעטפת השוקולד: מעבירים את השוקולד המריר לקערה וממיסים בשיטת בן מארי (קערה המונחת מעל סיר שבו מים רותחים, מבלי לבוא במגע ישיר עם המים). מערבבים וממיסים עד לקבלת שוקולד נוזלי וחלק. את אותה הפעולה עושים גם עם השוקולד לבן בקערה נפרדת.
2. אחרי שממיסים את שני סוגי השוקולד, לוקחים מברשת ומברישים בעזרתה את דופן התבניות. מתחילים בשוקולד הלבן ואז החום (חשוב להתחיל עם השוקולד הלבן שבדרך כלל מתייבש מהר יותר). מקפידים לייצר דופן שווה עד כמה שניתן, לא עבה מדי ולא דקה מדי.
3. בודקים את הפירמידות ומוודאים שאין חורים והכל מוברש.
4. מעבירים למקפיא ובינתיים מכינים את מלית הגלידה.
5. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה.
6. מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף עד למיזוג. לאחר הוספת החלב המרוכז הקצפת עלולה לחוש לא יציבה, אל דאגה, זה מתייצב במקפיא.
7. מוסיפים את הנשיקות והפקאן ומקפלים בעדינות לתוך התערובת.
8. מוציאים את הפירמידות מהמקפיא, ובעזרת כף ממלאים אותן בגלידה.
9. מחזירים למקפיא לפחות ללילה.
10. מומלץ לחלץ את הפירמידות כמה דקות לפני האכילה, ולהגיש לצד פירות חמצמצים שישלימו את מתיקות הגלידה כמו פירות יער, מנגו וכדומה. בתיאבון.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת