אוורירית ומטריפה. עוגת גבינה אפויה ללא קמח (צילום: באדיבות יחצ)
כחובבי קינוחים מושבעים, אנחנו חייבים להתוודות שחג הקציר זה תירוץ מעולה מבחינתנו להשתחרר מהמגבלות התזונתיות שמלוות אותנו בחיי היומיום, ולהסיר קצת מנקיפות המצפון שמגיעות עם הביס שחיכינו לו כל היום. אז אם אתם כמונו, רק מחכים לחג הזה עם כפיות שלופות ואקסטרה מקום בקיבה, קבלו הצעה מומלצת שלא מוותרת על התענוג הגבינתי, אבל מצליחה לעשות את זה בגדול ללא שימוש בקמח. דיה שטיינגרטן, קונדיטורית ומייסדת החנות BAKES לחומרי גלם וציוד אפייה בדרך השלום, מלמדת אותנו צעד אחרי צעד איך אופים עוגת שבועות מעולה מינוס הקמח, אבל פלוס תחושת החגיגה. את העוגה שתתקבל ניתן להגיש כמו שהיא, או לשדרג עם תוספות וציפויים שאתם אוהבים. בהצלחה.
עוגת גבינה אפויה ביתית ללא קמח
מצרכים
4 ביצים מופרדות
3\2 כוס סוכר (כ-120 גרם)
גבינת שמנת (עדיף אחוזי שומן גבוהים) - 2 גביעים (400 מ"ל)
גבינה לבנה 2 קופסאות (500 גרם)
כפית תמצית וניל איכותית
כפית גרידת לימון (ניתן לוותר למי שלא אוהב את הטעם הלימוני)
2 כפות אינסטנט פודינג
3 כפות קורנפלור
הוראות הכנה
1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות ומסדרים בתנור תבנית רחבה עם מים רותחים כדי ליצור סביבה לחה.
2. מקציפים את חלבוני ביצה עם הסוכר עד שנוצר קצף יציב (יש להוסיף את הסוכר בהדרגה).
3. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות עם תמצית הווניל, גרידת הלימון, החלמונים, אינסטנט פודינג וקורנפלור לתערובת אחידה.
4. את התערובת שהתקבלה מקפלים לתערובת הביצים והסוכר בעדינות.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת או מצופה בנייר אפייה (קוטר 24) ומכניסים לתנור (משאירים גם את תבנית המים החמים שהכנו מראש בתנור).
6. אופים את העוגה 15 דקות על חום של 190 מעלות, לאחר מכן מורידים לחום של 100 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה.
7. בתום האפייה מומלץ להשאיר את העוגה בתוך התנור ולתת לה להתקרר, ורק לאחר מכן להוציא אותה.
8. ניתן להניח פירות לקישוט, להוסיף רטבים טעימים או לצפות את העוגה בכל ציפוי בו תחשקו: שמנת חמוצה ואבקת סוכר / שמנת ופירות יער / גנאש שוקולד ועוד. בתיאבון!
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת