מקלילים את התזונה. אורז בר עם לוקוס וירקות ב-206 דגים (צילום: אסף גולן)
כמה עוגות גבינה זללתם בחג? פסטות? קישים? לא שאנחנו מכוונים לייסורי מצפון חלילה, רק כאן בשביל לעזור לכם לאזן את התפריט עם אוכל מעולה מבלי להתפשר על הטעם. השף איציק בראל ממסעדת 206 דגים סיפק לנו מתכון סופר קליל למנה בריאה ומזינה על בסיס דג טרי, אורז בר וירקות פריכים שעושים טוב לגוף. חוץ מהצעת ההגשה במתכון, תוכלו לגוון את המנה עם קצת קטניות שאתם אוהבים (שבושלו מראש), ברוקולי, שעועית ירוקה חלוטה וכדומה. אפשר ליהנות מהצלחת הצבעונית כארוחה קטנה בפני עצמה, או להוסיף לשולחן לצד מנות אחרות, כך או כך יהיה כיף וטעים. קפצו לחנות הדגים, שימו כמה ירקות בעגלה, חממו מחבת ואתם מסודרים.
אורז בר עם ירקות, לוקוס ואצות וואקמה
באדיבות איציק בראל, מסעדת 206 דגים / להזמנת שולחן ב-206 דגים
מצרכים (ל-2 מנות, ניתן להכפיל לפי הצורך)
1 כוס אורז בר
1 זוקיני
1 תחתית ארטישוק
3 אספרגוסים
400 גרם לוקוס נקי מעור ועצמות
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
100 גרם אצות וואקמה גרוסות עבה
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
1. מפזרים את האצות הגרוסות בצלחת שטוחה. לוקחים את הלוקוס, מניחים על האצות ועוטפים את הנתח היטב כך שיתכסה מכל הצדדים.
2. מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את הדג קלות מכל צדדיו. מניחים בצד שיתקרר.
3. מבשלים את האורז במים לפי הוראות היצרן, בטכניקה שדומה לבישול פסטה (כ-6 כוסות מים על כוס אורז). לאחר כ-40 דקות (כשהאורז מתחיל להיפתח מעט בקצותיו) מורידים מהאש ומסננים.
4. חותכים את הירקות שבחרנו לקוביות קטנות ומקפיצים במחבת עם מעט שמן זית (ללא הפטרוזיליה). אין צורך שיתרככו לגמרי, מומלץ להשאירם מעט נאים ופריכים.
5. מוסיפים למחבת הירקות את האורז שסיננו ומקפיצים יחדיו.
6. מתבלים בעדינות עם מעט פלפל ומלח וניתן להוסיף גם חופן של פטרוזיליה קצוצה.
7. מעבירים את האורז לצלחות הגשה, פורסים את נתח הלוקוס לפרוסות יפות, מניחים מעל האורז ומגישים. בתיאבון.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת