פאד גרין טבעוני של טאיה (צילום: באדיבות המקום)
יום הטבעונות הבינלאומי נחגג בכל שנה ברחבי העולם ב-31 באוקטובר ואנחנו מצטרפים בשמחה לחגיגה. לא חשוב מה אתם אוכלים וממה אתם מתנזרים, יום הטבעונות הוא לגמרי סיבה למסיבה של טעמים וצבעים חדשים. החיבור של הטבע עם המטבח והטוויסטים שהוא מייצר מביא לשילובים פורחים במיוחד. לפניכם 2 מתכונים טבעוניים, עשירים ומשביעים של השף ירון שנבל (טאיה, קופינאס). בתיאבון.
המסעדות הטבעוניות הטובות בארץ
קולקציית ההמבורגרים הטבעוניים בישראל
לב חציל עם טוויסט ים תיכוני
לב חציל של מסעדת קופינאס (צילום: באדיבות המקום)
מצרכים (למנה אחת)
חציל קלאסי בגודל בינוני - מקולף בשלמותו כולל הקצוות
שמן זית
מלח ורוד/אטלנטי/הימלאיה
פלפל שחור גרוס
1 כף טחינה
מיץ מחצי לימון טרי
2 כפות טחינה גולמית
1-2 כפות בצל סגול קצוץ דק
2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
צ'ילי טרי קצוץ דק – לפי מידת החריפות הרצויה
חומץ בלסמי מצומצם להגשה
הוראות הכנה:
1. מתבלים את החציל לפי הטעם בשמן זית, מלח ופלפל.
2. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
3. מניחים את החציל על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים למשך 25-30 דק עד שמזהיב ומתחיל להיחרך מעט.
להגשה:
בצלחת הגשה מורחים טחינה איכותית, ומניחים מעליה את החציל האפוי בשלמותו. חורצים את החציל באמצע ומטפטפים מעליו שמן זית ומיץ לימון סחוט.
מתבלים במלח ופלפל.
מעטרים בזילוף של טחינה גולמית, ומפזרים בצל סגול קצוץ, פטרוזיליה וצ'ילי טרי.
לסיום, מטפטפים מעט חומץ בלסמי מצומצם.
מומלץ להגיש לצד פוקצ'ה או כל לחם אחר שאוהבים.
קופינאס - השיבולים 3, צור משה, 053-9376406
פאד גרין שופעת צבע
פאד גרין של טאיה (צילום: באדיבות המקום)
מצרכים (ארבע מנות)
חבילת אטריות אורז
10 פטריות שיטאקי שהושרו כשעה במים רותחים
1 בצל סגול פרוס דק
4 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקלות באורך 4 ס"מ
200 גרם שעועית ירוקה טרייה, שטופה שנחלטה במים רותחים כ-2 דקות
2 קישואים נקיים ופרוסים לרצועות דקות
200 גר טופו חתוך לקוביות קטנות
250 מ"ל חלב קוקוס
1/2 כוס ציר ירקות/מים
1 כף ג'ינג'ר מגורד
2 שיני שום קצוצות דק
4 כפות שמן קנולה
5 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר
מלח פלפל לפי הטעם
כוסברה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר את הבצל והג'ינג'ר למשך 2 דקות.
2. מוסיפים את השום ומקפיצים דקה נוספת.
3. מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים על להבה גבוהה עד שמתרככים מבפנים ועדיין שומרים על פריכות.
4. מוסיפים את רוטב הסויה, חלב הקוקוס והמים/ציר הירקות.
5. מביאים לרתיחה, ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם.
6. במקביל, מבשלים את האטריות בנפרד לפי הוראות היצרן. לחילופין, ניתן להשרות את האטריות במים מראש למספר שעות ולאחר מכן לחלוט 2-3 דקות.
להגשה:
מעבירים את האטריות לסיר עם הרוטב ומערבבים קלות עד כדי ספיגה.
מחלקים ל-4 צלחות הגשה, ומעטרים כל מנה בכוסברה הקצוצה.
טאיה - TAYA - האופה 1, קדימה, 053-6130912
להזמנת שולחן בטאיה - TAYA
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת