מרק תירס של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות המקום)
אחד המרקים האהובים ביותר הוא ללא ספק מרק תירס, שצבר פופולריות כבר לפני שנים גם בגלל הטעם המיוחד אבל גם בגלל קלות ההכנה שלו. השף יורם שנבל ממסעדת טאיה שבקדימה, מציע את הגרסה שלו, שללא ספק תגרום לכם להרגיש קצת אסיה במטבח הביתי שלכם
מרקים אסיאתיים מומלצים
טאיה - לכל הפרטים
להזמנת שולחן בטאיה
מצרכים:
0.5 ק"ג תירס (טרי לאחר שהוסר מהקלח ואם אין אז קפוא / קופסת שימורים)
100 גרם בצל לבן (חצי בצל)
חופן עלי כוסברה
ציר (ירקות / עוף) ואם אין אז 1 ליטר מים
20 גרם מלח (1 כף שטוחה)
2 גרם פלפל לבן (0.25 כפית)
1 כפית שמן שומשום
150 גרם חלב קוקוס מאיכות טובה
3 ביצים
הוראות הכנה:
1. מכניסים את כל החומרים (למעט הביצים) לסיר ומביאים לכדי רתיחה.
2. לאחר שהמרק רותח, מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים 30 דקות.
3. מכבים את האש ובעזרת בלנדר "סטיק" טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
4. בקערה נפרדת טורפים שלוש ביצים ומוסיפים באיטיות למרק תוך כדי בחישה כשהאש כבויה.
ניתן לתקן את הטעם בעזרת שמן שומשום ו/או מלח. בתיאבון
טאיה, האופה 1, קדימה, 053-6130912
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת