קוסקוס בורגר של בלאק (צילום: מייקל גליקסטן)
אין ספק שאחת מהמנות הקלאסיות לחורף, ובעצם בכל עונה היא קוסקוס, ואם אפשר - בתוספת בשרית ועשירה. כחלק מתפריט החורף החדש ברשת בלאק של צחי בוקששתר מציעים במסעדה גם מנת קוסקוס בורגר - הקציצות הקלאסיות של בלאק מונחות על מצע של קוסקוס, קישואים חתוכים, דלעת, בצלים, גזרים, סלרי, לפת וגרגירי חומוס יבש. מנה שמשאירה את הטעם הקלאסי של הקציצה בתיבול עשיר של קוסקוס נימוח ומהביל. קבלו את המתכון לארוחה מלאה, חורפית ועתירת ירקות.
רשת בלאק - לכל הסניפים
רשת בלאק פותחת את השנה עם מנות חדשות
מתכונים לתבשילים בסיר אחד בלבד
מצרכים ל-8-10 מנות:
קוסקוס
1 קילו סולת, למי שיודע להכין בעצמו (ואם לא, תשאלו כל סבתא מגרבית)
או לחילופין, שתי שקיות קוסקוס אינסטנט, שהוכן לפי ההוראות על האריזה.
חומרים למרק:
2 קישואים חתוכים גס
500 גרם דלעת מחולקת ל-8 פיסות
4 בצלים
4 גזרים
2 ראשי סלרי מנוקים וחתוכים לרבעים
1 לפת פרוסה
250 גרם חומוס יבש, מושרה ללילה
4 ליטר מרק עוף
1/8 כפית כורכום
אופן ההכנה:
1. מבשלים את החומוס במים בלי מלח עד שהוא מתרכך ומסננים.
2. בסיר גדול משחימים מעט את הירקות ללא שמן, וכשהם מתחילים להידבק, מוסיפים את החומוס והתבלינים. מערבבים, מבשלים עוד כ-5 דקות ומוסיפים את מרק העוף.
3. מבשלים על אש בינונית עד שהדלעת רכה אך לא סמרטוטית, ומכבים.
להכנת הרוטב לקציצות
מצרכים לרוטב:
1/4 כוס שמן סויה
קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית תבלין קציצות
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית בהרט
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הרסק בשמן עם התבלינים.
2. מוסיפים את המים ומבשלים רבע שעה.
להכנת הקציצות לקוסקוס
מצרכים לכ-30 קציצות:
1 ק"ג בשר טחון משובח
2 בצלים קצוצים דק מאוד
3 פרוסות חלה רטובות
3 ביצים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור
קורט קינמון (רק אם אוהבים)
1 כוס קמח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. טוחנים יחד את הבצלים, החלה הרטובה והפטרוזיליה. מערבבים עם הבשר הטחון, הביצים והתבלינים. לשים היטב את כל התערובת ומאחדים אותה.
2. במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק, ובמקביל צרים קציצות בגודל של כדור מטקות.
3. שופכים את הקמח לקערה, מגלגלים את הקציצות בקמח, ומטגנים.
4. מעבירים את הקציצות בעדינות לסיר עם הרוטב. מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-40 דקות.
להרכבת המנה:
עורמים תלולית קוסקוס על צלחת עמוקה. יוצקים על התלולית מעט מהמרק. מניחים קציצות ברוטב על הקוסקוס, ומוסיפים כמה ירקות מהמרק.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת